Faʻateleina le Flash Flash Drive - Foafoaga

O le asō o le a tatou fatuina se masini televave lele. Aisea e manaomia ai? O le televave o le masini komepiuta o se tuufaatasiga o tufatufaga ma mea e faaaoga ai e mafai ona e faʻapipiʻi ai Windows poʻo Linux, faʻafouina le polokalama, ma faia isi mea aoga. A e valaʻauina se tagata poto faapitoa i le komipiuta komipiuta i lou fale, o loʻo i ai se tulaga maualuga e iai se puʻelalala USB poʻo se komini malosi i fafo i lau 'auupega (o le mea e tutusa lava). Vaʻai foi: auala e sili atu ona maualalo e fatuina ai multiboot matalaga masini

O lenei faatonuga na tusia i se taimi ua leva ma i le taimi nei (2016) e le o se mea e sili ona talafeagai. Afai e te fiafia i isi auala e fatuina ai masini komepiuta faʻatautaia ma teleboot, ou te fautuaina lenei mea: O polokalama sili mo le fatuina o masini faʻaleleia ma le televave.

O mea e te manaʻomia e faia ai se masini televave lele

O loʻo i ai le tele o filifiliga mo le fatuina o se masini faʻaleleia afi tele. E le gata i lea, e mafai ona e siiina se ata o le aufaasālalau ua saunia ma le tele o filifiliga e sau ai. Ae o lenei tusi lesona o le a tatou faia mea uma ma le lima.

O le polokalame WinSetupFromUSB (version 1.0 Beta 6) o le a faʻaaogaina saʻo e saunia ai le moli faʻamalosi ma tusi ai faila talafeagai i ai. E i ai isi faʻaliliuga o lenei polokalama, ae o le mea sili ou te fiafia i ai o le mea tonu lenei, ma o le mea lea o le a ou faʻaalia ai se faʻataʻitaʻiga o le foafoaga i totonu.

O tufatufaina nei o le a faʻaaogaina foi:

  • ISO ata o le tufatufaina atu o Windows 7 (i le auala lava e tasi, e mafai ona e faʻaaogaina le Windows 8)
  • ISO ata o le Windows XP tufatufaina
  • ISO faʻataʻitaʻiga o se 'ie i RBCD 8.0 faʻaaogaina faʻaaogaina (ave mai se vaitafe, sili ona fetaui mo aʻu lava fesoasoani i le komipiuta fesoasoani)

E le gata i lea, e moni, o le a e manaʻomia le taʻavale eletise, lea o le a matou faia ai se faʻatelega: ina ia fetaui ma mea uma e manaʻomia. I loʻu tulaga, e 16 GB ua lava.

Faʻamatalaga 2016: auiliiliga atili (faʻatusatusa i le mea o loʻo i lalo) ma se faatonuga fou mo le faʻaaogaina o le WinSetupFromUSB polokalama.

Saunia o se taʻavale afi

Matou te faʻafesoʻotaʻi se masini faʻataʻitaʻiga USB flash ma taʻavale WinSetupFromUSB. Matou te talitonu o le 'eleʻele USB manaʻomia o loʻo faʻaalia i totonu o le lisi o avega i le pito i luga. Ma lolomi le Bootice button.

I le faamalama e aliali mai, kiliki "Faʻaalia le Faʻasalalauga", aʻo leʻi liliuina le avelaina o le moli i se faʻatele, e tatau ona faʻatulagaina. E masani lava, o faʻamaumauga uma o le a leiloloa, ou te faʻamoemoe ua e malamalama i lena mea.

Mo o tatou faʻamoemoega, o le USB-HDD mode (Single Partition) e talafeagai. Filifili le mea lenei ma kiliki "Next Step", faʻamalamalama le faatulagaga o le NTFS ma filifili ai se igoa mo le avega eletise. A maeʻa lena - "Lelei". I faʻasalalauga o le a faʻapipiʻiina ai le ave taavale afi, kiliki "Ok". A maeʻa le lua faʻailoga o le talanoaga, mo se taimi e leai se mea o le a tupu faʻafuasei - o lenei faʻatulagaga saʻo. O loo tatou faatalitali mo le feau "Ua uma ona faatulagaina lelei le palota ..." ma kiliki "Ok."

I le faamalama Bootice, kiliki le "Process MBR" button. I le faamalama e aliali mai, filifili "GRUB mo DOS", ona kiliki lea o le "Install / Config". I le isi laasaga e te le manaʻomia le suia o se mea, na o le kiliki i le "Save to Disk" button. Ua faia. Katia le faʻagasologa o le MBR ma le Bootice window, toe foʻi i le autu WinDetupFromUSB window.

Filifilia o punaoa mo le faʻalautele

I le faamalama autu o le polokalama, e mafai ona e vaʻavaʻai i laufanua e faʻamalamalama ai le ala i tufatufaina atu i le faʻaaogaina o auala ma mea e faʻaleleia ai. Mo tufatufaga a Windows, e tatau ona e faʻamaonia le ala i le foliga - o lona uiga. E le na o se faila ISO. O le mea lea, ao le i faia, faʻapipiʻi ata o faʻasalalauga a le komipiuta i le polokalama, pe na o le faʻaaogaina o ata ISO i se pusa i luga o lau komepiuta e faʻaaogaina ai faʻamaumauga (archive e mafai ona tatala faila faila e pei o se faamaumauga).

Faʻamau le pito i luma o le Windows 2000 / XP / 2003, faʻasalaga le ki ma le ata o ellipsis iina, ma faʻamalamalama le ala i le disk po o le foliga i le faʻapipiʻiina o Windows XP (o lenei pusa o loʻo i ai Ipu a le I386 / AMD64). Matou te faia tutusa ma le Windows 7 (le isi mala).

E te le manaʻo e faʻamaonia se mea mo le LiveCD. I loʻu tulaga, e faʻaaogaina le uta o le G4D, ma o lea i le Vaevaega o le PartedMagic / Ubuntu Desktop / Isi G4D, faʻamalamalama saʻo le ala i le faila .iso.

Kiliki "Alu". Ma o loʻo matou faʻatali mo mea uma matou te manaʻomia ina ia kopiina i se masini komepiuta USB.

I le maea ai o le kopi, o le polokalama e tuuina atu ai se ituaiga o maliega laisene ... Ou te teena pea, aua i loʻu manatu e le fesoʻotaʻi ma le kiliva fou na faia.

Ma o le iuga lenei - Ua faia e Iopu. Multiboot flash avetaavale ua saunia mo le faʻaaogaina. Mo isi 9 gigabytes, e masani ona ou tusia i lalo mea uma e tatau ona ou galue ai - codecs, Taʻavale Pack Solution, freeware kits, ma isi faʻamatalaga. O le iʻuga, mo le tele o galuega na valaʻauina ai aʻu, o lenei taavale faʻataʻavalevale e lava lea mo au, ae mo le malosi, o aʻu, e ave ma aʻu se ato faafafa o loʻo i ai sikulifili, gaogao faʻavave, modula 3G USB, se seti CD mo eseese sini ma isi mea totino. O nisi taimi e sau ai.

E mafai ona e faitau e uiga i auala e faʻapipiʻiina ai le faʻailoga mai se taavale afi i le BIOS i lenei tusiga.