Convert MKV i AVI

Aʻo galue i faʻasalalau Excel, e masani lava e tatau ona faʻatinoina i le tele o laina o faʻamaumauga. I le taimi lava e tasi, o nisi o galuega e faʻaalia e tatau i le vaega atoa o sela ona suia moni i le kiliki tasi. I Excel o loʻo i ai meafaigaluega e mafai ai mo ia gaioiga. Sei o tatou sailia pe faʻapefea ona pulea faʻamaumauga o faʻamaumauga i lenei polokalama.

Faʻatonu galuega

O se vaega o se vaega o faʻamaumauga o loʻo i luga o se laupepa i sosoʻo lata ane. I le lautele, soʻo se laulau e mafai ona mafaufauina o se laulau, ae le o taʻitoʻatasi o se laulau, talu ai e mafai ona naʻo se mea e tasi. O le mea moni, o ia vaega e mafai ona tasi le itu poʻo le lua-dimensional (matrix). I le tulaga muamua, o faʻamaumauga uma e maua i le tasi le koluma poʻo laina.

I le lona lua - i le tele i le taimi e tasi.

I le faʻaopoopoga, o faʻamaufaʻailoga ma faʻamaufaʻailoga e iloga ese mai ata e tasi, e faʻalagolago pe o latou o se laina poʻo se koluma.

E tatau ona maitauina o le algorithm mo le galulue faatasi ma ia tulaga e ese lava mai le sili atu ona masani masani ma sela sela, e ui lava e tele mea e tutusa ai. Seʻio tatou tilotilo i faʻaaliga o ia gaoioiga.

Faatulagaina o fua faatatau

O se faʻasologa o le faʻaaogaina o se faʻaaliga lea e faʻaaogaina e faʻatautaia ai se faasologa ina ia mafai ai ona i ai se iuga mulimuli e faʻaalia i totonu o se laina se tasi poʻo se potu nofo tasi. Mo se faʻataʻitaʻiga, ina ia faʻateleina le tasi itu e le isi, o le tulafono e faʻaaoga e tusa ai ma le mamanu lenei:

= array_address1 * array_address2

E mafai foi ona e faia le faʻaopoopoga, vaevaega, vaevaega, ma isi faʻasologa faʻasologa i luga o faʻamaumauga.

O faʻasalalauga o le vaega o loʻo i ai i foliga o tuatusi o le potu muamua ma le mulimuli, vavaeʻeseina e le koluma. Afai o le laina e lua-vaega, ona muamua lea o siaki muamua ma mulimuli mai le tasi i le isi. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le tuatusi o se vaega e tasi le itu e mafai ona: A2: A7.

O se faʻataʻitaʻiga o le tuatusi o se vaega e lua-vaega e faapenei: A2: D7.

  1. Ina ia fuafua se faʻatusa tutusa, e tatau ona e filifili i luga o le pepa le vaega o le a faʻaalia ai le iuga, ma faʻaoga se faʻamatalaga mo le faʻatusatusaga i le fua faʻatatau.
  2. A uma ona e ulufale atu ia oe e le tatau ona kiliki le ki Ulufalee pei ona masani ai, ma faʻapipiʻi le kulupu autu Ctrl + Shift + Ulufale. A maeʻa lena, o le faʻamatalaga i totonu o le faʻataʻitaʻiga o le a otometi lava ona ave i le faʻatapulaʻa puipui, ma o le a faatumulia ia sela i luga o le pepa i faʻamaumauga na maua mai ona o le faʻatusatusaga, i totonu o le laina filifilia atoa.

Faʻataʻoto le Faʻasologa o mea

Afai e te toe taumafai e faʻamalo mea e aofia ai pe suia soʻo se tasi o sela, lea o loʻo i totonu o le vāega e faʻaalia ai le iuga, ona faʻauʻuina lea o lau gaioiga. E le aoga foi pe a fai e te taumafai e faʻasaʻo faʻamaumauga i le laina o galuega. I lenei tulaga, o le a aliali mai se savali faʻamatalaga lea o le a taʻu mai ai e le mafai ona suia se vaega o le vaega. O lenei savali o le a foliga mai e tusa lava pe leai sau sini e faia ni suiga, ma e na o le faalua ona kiliki i le tele o le telefoni i se faalavelave.

Afai e te tapunia lenei savali i le kilikiina o le ki "Lelei", ona taumafai lea e momoli le pala i le kio, pe na o le kilikiina o le faamau "Ulufale mai", o le a toe faʻaalia le feau faʻamatalaga. E le mafai foi ona tapunia le faamalama o polokalama pe faasao le pepa. O lenei feʻafeaiga savali o le a aliali mai i taimi uma, e taofia ai soʻo se gaioiga. Ma o le auala o fafo ma e faigofie lava.

  1. Kuni le faamalama o faamatalaga e ala i le kiliki i luga o le ki. "Lelei".
  2. Ona kiliki lea o le faamau "Faaleaoga", lea o loʻo i ai i le vaega o faʻataʻitaʻi i le agavale o le faʻasologa o le pa, ma o se faʻamaonia i foliga o se koluse. E mafai foi ona e kiliki i le ki. Esc luga o le komepiuta. A maeʻa soʻo se tasi o nei gaioiga, o le a faʻamalo le gaioiga, ma o le a mafai ona e galue faʻatasi ma le pepa pei o muamua.

Ae faʻapefea pe ae manaʻomia le aveesea poʻo le suia o le fuainumera autu? I lenei tulaga, mulimuli i laasaga o loʻo i lalo.

  1. Ina ia suia le fua faʻatatau, filifili le pepuni, uu le faamaumatau i le itu taumatau, le laina atoa i luga o le pepa o loʻo faʻaalia ai le iuga. E taua tele, aua afai e te filifilia na o le tasi le tele o le laina, e leai se mea e tupu. Ona fai lea o fetuunaiga talafeagai i le fua o le pa.
  2. A maeʻa suiga, faʻapipiʻi le tuʻufaʻatasia Ctrl + Shift + Esc. O le fua o le a suia.

  1. Ina ia tape se mamanu faatulagaina, e tatau ona e, i le auala tutusa e pei ona i ai i le mataupu na muamua atu, filifili le aofaʻiga atoa o sela lea o loʻo i ai i le pala. Ona oomi lea o le faamau Aveese luga o le komepiuta.
  2. A maeʻa lena, o le a aveesea le faʻatonuga mai le vaega atoa. I le taimi nei, e mafai ona e ulufale i totonu o se faʻamatalaga.

Galuega faʻaaoga

O le auala e sili ona faigofie e faʻaaoga ai fua faʻatatau o le faʻaaogaina lea o galuega a Excel ua leva ona fausia. E mafai ona e mauaina i latou Wizard Functioni le kilikiina o le ki "Insert function" i le tauagavale o le faʻataʻitaʻiga pa. Pe i le tab "Faatulagaga" I luga o le faʻamau, e mafai ona e filifilia se tasi o vaega o loʻo i ai le tagata e te manaʻo iai.

A maeʻa ona faʻaaogaina Faʻalialia galuega poʻo luga o le meafaigaluega, filifili le igoa o se tagata faʻatautaia, o le matala o le faitotoʻa o le matala amata, pe mafai ona e ulufale i le uluai faʻamatalaga mo le fuafuaina.

O tulafono mo le ulufale ma le faʻataʻitaʻia o galuega, pe afai latou te faʻaalia le iuga i nisi o siaki i le taimi e tasi, e tutusa uma lava ma fuainumera masani masani. O lona uiga, a uma ona e ulufale atu i le tau, e tatau ona e setiina le pala i totonu o le faʻailoga palota ma faʻapipiʻi le kulupu autu Ctrl + Shift + Ulufale.

Lesona: Excel Function Wizard

SUM operator

O se tasi o pito sili ona talosagaina i Excel o le SUM. E mafai ona faʻaaogaina e le gata ina faʻamatalaina mea o loʻo i totonu o sela se tasi, ma maua ai le aofaʻiga atoa. O le syntax mo lenei tagata faʻapipiʻi mo mea faʻapipiʻi e faapenei:

= SUM (array1; array2; ...)

O lenei tagata faʻafoe e faʻaalia le iuga i totonu o se masini se tasi, ma o le mea lea, ina ia mafai ai ona faia le faʻasologa, pe a uma ona e ulufale atu i le faʻamatalaga o fesoʻotaʻiga, ia na oomi le polo "Lelei" i le faʻatonuga o le faʻatalanoaga poʻo le ki Ulufalepe a fai na faia faʻatasi ma le lima.

Lesona: Faʻafefea ona fuafua le aofaiga i Excel

FUAFUAGA FELAUAIGA

Faʻamasinoga FELAUAIGA o se faʻalapotopotoga faʻapitoa. E faʻatagaina ai oe e faʻamalo papapu poʻo matrices, o lona uiga, suia laina ma koluma i nisi o nofoaga. I le taimi lava e tasi, naʻo le mea e maua ai le taunuʻuga i le tele o siaki, o le mea lea, pe a uma le faʻaofiina o lenei faʻalapotopotoga, e tatau ona faʻaaoga Ctrl + Shift + Ulufale. E tatau foi ona maitauina, ao leʻi folasia le faaupuga lava ia, e tatau ona filifili se vaega i luga o le pepa e iai le numera o sela i se koluma e tutusa ma le numera o siaki i se laina o le laupepa autu (matrix) ma, i se isi itu, o le numera o sela i le laina e tatau ona tutusa a latou numera i le koluma puna. Faʻatonuga a le Faʻatonu:

= FELAUAIGA (laina)

Lesona: Faʻaliliuga Mataʻutia i Excel

Lesona: Faʻafefea ona tatala se laulau i Excel

MOBR faigaluega

Faʻamasinoga MOBR e mafai ai e oe ona faʻatulagaina le matāʻupu matamata. O tulafono uma mo le ulufale atu i tulaga faatauaina o lenei tagata e tutusa tonu lava ma le muamua. Ae e taua le iloa o le fuaina o le numera e le mafai ona mafai pe afai o iai se numera tutusa o laina ma koluma, ma pe afai o le mea e fuafuaina e le tutusa ma le zero. Afai e te faʻaaoga lenei galuega i se nofoaga e iai se numera ese o laina ma koluma, ona leai lea o le mea saʻo, o le a faʻaalia le gaioiga "#VALUE!". O le syntax mo lenei faʻatonuga o:

= MBR (laina)

Ina ia mafai ona fuafua le tagata e fuafuaina, ia faʻaaoga le gaioiga faʻatasi ma le faʻaopoopoga lenei:

= MEPRED (faʻailoga)

Lesona: Excel Faʻasologa Mataʻitusi

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o gaoioiga ma nofoaga e fesoasoani e faʻaalu ai le taimi i faʻatusatusaga, faʻapea foi ma le avanoa avanoa o le pepa, ona e leai se manaʻoga e faʻaopoopoina faʻamatalaga lea e tuʻufaʻatasia i se laina mo galuega mulimuli ane ma i latou. O nei mea uma ua faia i luga o le lele. Ma mo le liua o laulau ma matrices, naʻo galuega tauave o faʻataʻitaʻiga e fetaui lelei, talu ai e le mafai e faʻailoga masani ona faʻafetaui galuega tutusa. Ae i le taimi lava e tasi e tatau ai ona amanaia o tulafono faaopoopo o le saofaʻi ma le faʻatautaiga e faʻaaogaina i ia faʻamatalaga.