Faiga faila file REFS i le Windows 10

Muamua, i le Windows Server, ma i le taimi nei i le Windows 10, ua aliali mai le filosofia faila a le REFS (Resilient File System), lea e mafai ai ona e faʻavasegaina faʻamalosi komipiuta komipiuta poo le avanoa vaʻaia e fatufatuina meafaigaluega.

O lenei tusiga e faatatau lea i le faiga o le faila o le REFS, pe faʻafefea ona ese mai le NTFS ma faʻaaogaina tatau mo se tagata masani ile fale.

O le a le REFS

E pei ona taʻua i luga, REFS o se faila faila fou lea e leʻi leva ona aliali mai i le "masani" o lomiga o le Windows 10 (e amata i le Creators Update, e mafai ona faʻaaoga mo soo se masini, muamua - naʻo mo avanoa vaʻa). Faʻaliliu i le Rusia e mafai ona pei o le "Stable" faila faila.

REFS na fuafuaina e faʻaaogaina nisi o faaletonu o le polokalama o le NTFS, faʻateleina le faʻatutuina, faʻaititia le faʻataunuʻuina o faʻamaumauga, ma galue ma le tele o faʻamaumauga.

O se tasi o vaega autu o le REFS faila o le puipuiga mai le leiloa o faamatalaga: e ala i le le mafai, o siaki mo metadata poʻo faila e teu i luga o masini. A o faagasolo taimi e faitau ai tusitusiga, o siakiina faamaumauga o siaki e siakiina i siaki siaki na teuina mo i latou, o le mea lea, i le tulaga o le palakalafa faamatalaga, e mafai ona "faʻalogo i ai" i le taimi lava lena.

I le taimi muamua, o le REFS i faʻaaogaga o tagata faʻaogaina o le Windows 10 na maua mo na o avanoa vavalo (vaai i le auala e fatuina ai ma faʻaoga le avanoa i le Windows 10 disk space).

I le tulaga o vaʻa vaʻaia, o foliga o le a sili ona aoga i le taimi e masani ai faʻaaogaina: mo se faʻataʻitaʻiga, afai e te fatuina avanoa avanoa i le faila o le REFS, pe afai o le faʻamaumauga i luga o se tasi o disks ua faʻaleagaina, o le a faʻaaogaina kopi o faʻamaumauga i se kopi.

E le gata i lea, o le faila faila fou e aofia ai isi auala mo le siakiina, tausia ma faasaʻoina le faʻamaoni o faʻamaumauga i luga o masini, ma e faʻatinoina i le taimi faʻapitoa. Mo le augatatau o le tagata, o lona uiga e le talafeagai le faʻamaonia o faʻamaonia i mataupu o, mo se faʻataʻitaʻiga, o se malosiaga faʻafuaseʻi i le taimi o le faitau tusi.

Eseesega i le va o REFS ma NTFS

I le faaopoopo atu i galuega e fesoʻotai i le tausisia o faʻamaoni faʻamaumauga i luga o disks, o loʻo i ai i le REFS faʻafitauli eseese nei mai le polokalama o le NTFS:

  • E masani lava ona sili atu ona lelei le faʻatinoga, aemaise lava pe'ā faʻaaoga le vaʻa.
  • O le tele o le tele o le lapoa o le 262,144 vaʻaia (e tusa ma le 16 mo ​​le NTFS).
  • Leai se tapulaa o le auala i le faila i le 255 tagata (i le REFS - 32768 mataitusi).
  • E leʻo lagolagoina e REFS ia faila o le faila o le DOS (pe, avanoa i le faila C: Polokalama Polokalama i le ala C: progra ~ 1 o le a le aoga). I le NTFS, o lenei uiga sa taofia mo le fesoʻotaʻiga ma le masini tuai.
  • E leʻo lagolagoina e le REFS le faʻamalosi, uiga faaopoopo, faʻamatalaga e auala mai i le faila (o loʻo i luga o le NTFS, faʻamalamalamaga Bitlocker mo le REFS).

I le taimi nei, e le mafai ona faatulagaina le disks system i REFS, o le galuega e avanoa mo na o masini komepiuta (mo le aveesea o masini e le o lagolagoina), faʻapea foi mo avanoa vaʻa, ma masalo na o le filifiliga mulimuli e sili ona aoga mo le tagata lautele o loʻo aʻafia faʻamaumauga.

Faamolemole ia maitauina pe a uma ona faatulaga se disk i le polokalama REFS faila, o le vaega o le avanoa o le a vave ona faʻaaogaina mo faʻamatalaga faʻataʻitaʻiga: mo se faʻataʻitaʻiga, mo se komepiuta 10 GB avanoa, e tusa ma le 700 MB.

I le lumanaʻi, REFS e ono avea ma faila faila i Windows, ae e leʻi tupu i le taimi nei. Faʻamatalaga faʻamaumauga faila i le Microsoft: //docs.microsoft.com/en-us/windows-server/storage/refs/refs-overview