Faʻasalalau le ASUS RT-G32 Router

O se mea sili ona aoga i Microsoft Excel o le filifiliga o le filifiliga. Ae, e le o tagata uma e iloa le gafatia o lenei meafaigaluega. Faʻatasi, e mafai ona e pikiina le tau muamua, amata mai le iuga mulimuli e te manaʻo e ausia. Sei o tatou sailia le auala e mafai ona e faʻaaogaina ai le filifiliga o filifiliga i totonu o Microsoft Excel.

Le fatu o le galuega

Afai e faigofie ona talanoa e uiga i le taua o le galuega Filifiliga o fuainumera, ona taoto lea i le mea moni e mafai e le tagata faʻaaoga ona fuafua faʻamatalaga talafeagai o faʻasinomaga e ausia ai se taunuuga maʻoti. O lenei foliga e talitutusa ma le Tool Finder tool, ae o se filifiliga faigofie. E mafai ona faʻaaoga i fuainumera taʻitasi, o lona uiga, ia fuafua i potu taitasi, e tatau ona e toe momoeina lenei meafaigaluega i taimi taʻitasi. E le gata i lea, e mafai ona gaoioi le faʻatulagaina o le filifiliga o filifiliga faʻatasi ma na o le tasi le faʻasoa, ma le tasi le mea e manaʻomia, lea e faatatau i ai o se mea faigaluega ma faʻamaonia galuega.

Faaaogaina o le galuega i le faatinoga

Ina ia malamalama i le auala e galue ai lenei galuega, e sili ona lelei le faʻamatalaina o lona fatu ma se faʻataʻitaʻiga faʻatino. O le a matou faʻamatalaina le galuega a le mea faigaluega i luga o le faʻataʻitaʻiga a Microsoft Excel 2010, ae o le algorithm o gaioiga e toetoe lava a tutusa i itulau mulimuli o lenei polokalama ma le 2007.

E iai la matou laulau totogi totogi ma ponesi i tagata faigaluega o le atinaʻe. Na o palama faigaluega faigaluega e iloa. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le taui o se tasi oi latou, Nikolaev A. D, e 6,035.68 ruʻu. E le gata i lea, ua lauiloa o le saofaga o loʻo faʻatulaga e ala i le faʻateleina o le totogi e ala ile 0.28. E tatau ona maua le totogi o tagata faigaluega.

Ina ia amataina le galuega, i le "Data" tab, kiliki i luga o le "Iloilo" pe a fai "o le faamau, lea o loo i totonu o le" Galulue ma Data "i luga o le lipine. O se lisi ua aliali mai e te manaomia e filifili ai le" Filifiliga amata ... " .

A maeʻa lena, ona tatala lea o le faamalama o le filifiliga. I totonu o le fanua "Seti i totonu o se cell" e tatau ona e faʻamaonia lona tuatusi, o loʻo i ai faʻamatalaga faaiu na matou iloa, lea o le a matou fetuunai ai le faʻatusatusaga. I lenei tulaga, o se potu lea ua faʻatuina ai le taui a le tagata faigaluega o Nikolaev. O le tuatusi e mafai ona faʻamaonia faʻapitoa e ala i le taina o ona faʻasalalauga i le nofoaga talafeagai. Afai e faigata ona e faia lenei mea, pe mafaufau foi e le talafeagai, ona kiliki lea i luga o le masini manaomia, ma o le tuatusi o le a ulufale i totonu o le fanua.

I le "Tulaga Faatauaina" e tatau ona e faʻamaonia le taua o le taui. I le matou tulaga, o le a 6035.68. I totonu o le "Suiga o le televise" fanua, ulufale i lana tuatusi o loʻo i ai faʻamatalaga muamua e manaʻomia ona tatou faʻatatauina, o lona uiga, le aofaʻi o le totogi o le tagata faigaluega. E mafai ona faia lenei mea i auala tutusa na matou talanoa ai i luga: ia ulufale saʻo i faʻamaumauga, pe kiliki i luga o le sosoʻo tutusa.

A maeʻa uma faʻamatalaga i le faʻamaufaʻailoga, kiliki i le "OK" button.

A maeʻa lena mea, ona faia lea o le faʻatusatusaga, ma o mea e fetaui lelei e fetaui lelei i totonu o sela, lea e lipotia mai e se faʻamatalaga faʻamatalaga faapitoa.

E mafai foi ona faia se gaioiga tutusa mo isi laina o le laulau, pe afai o le tau o le tupe totogi o tagata totoe o le kamupani ua lauiloa.

Fofoina o faiga

E le gata i lea, e ui lava e le o se vaega autu o lenei galuega, e mafai ona faʻaaogaina e foia ai faʻamasinoga. Ae ui i lea, e mafai ona faʻaaogaina le meafaigaluega e filifili ai faʻataʻitaʻiga e tusa ai ma faʻatusatusaga ma se tasi e le o iloa.

Faapea ua i ai le tutusa: 15x + 18x = 46. Tusi lona itu agavale, e fai ma fua, i se tasi o sela. E pei o soʻo se faʻasologa i Excel, ao leʻi faia le faʻamaonia tuʻu le faailoga "=". Ae, i le taimi lava e tasi, nai lo le x, tatou te setiina le tuatusi o le potu lea o le a maua mai ai le tau o le tau manaʻomia.

I la matou mataupu, matou te tusia le fua faʻatatau i le C2, ma o le tau manaʻomia o le a faʻaalia i le B2. O le mea lea, o le ulufale i totonu o le cell C2 o le ai ai le faiga lenei: "= 15 * B2 + 18 * B2".

Matou te amata galuega i le auala e tasi e pei ona faamatalaina i luga, o lona uiga, i le kilikiina o le "Analysis" button, pe a fai "i luga o le lipine", ma kiliki i le mea "Filifiliga o le paramita ...".

I totonu o le faʻamaufaʻailoga o filifiliga o loʻo tatalaina, i le fanua "Seti i se cell" tatou te faailoaina le tuatusi lea na matou tusia ai le fetaui (C2). I totonu o le fanua "Tauleʻa" tatou te ulufale ai i le numera 45, talu ai tatou te manatuaina le tutusa o le equation: 15x + 18x = 46. I totonu o le "Suiga o le televise" fanua, tatou te faailoaina le tuatusi o le a maua ai le tau o le x, o lona uiga, o le tali o le faʻamafa (B2). A uma ona matou tusia lenei faʻamatalaga, kiliki i le "OK" button.

E pei ona mafai ona e vaʻavaʻai, Microsoft Excel na manuia le fofoina o le fetaui. O le tau o le x o le a tutusa ma le 1.39 i le vaitaimi.

A maeʻa ona suʻeina le mea faigaluega filifilia, ona matou iloa ai lea o se mea e faigofie tele, ae i le taimi lava e tasi e aoga ma aoga mo le sailia o se numera le iloa. E mafai ona faʻaaogaina uma mo faʻatusatusaga faʻataʻatitia, ma mo le foia o faʻatusatusaga ma se tasi e le iloa. I le taimi lava e tasi, i tulaga o galuega tauave, e itiiti ifo i le sili atu le malosi o le Suʻega mo mea faʻafofo.