Faʻalēsili le faʻamafanafanaina i luga o se komepiuta Windows

O le moe o se mea e sili ona aoga e mafai ai e oe ona teu le taumafa taumafa ma ave le komepiuta komepiuta. O le mea moni, o loʻo i totonu o komepiuta feaveaʻi o lenei galuega e sili atu ona talafeagai nai lo mea e tu ai, ae i nisi tulaga e manaʻomia le faʻaaogaina. O le auala e faʻaaogaina ai le moe, o le a matou taʻuina i le aso.

Ave le tulaga moe

O le faʻagasolo mo le le faʻaaogaina o le moe i luga o komipiuta ma pona feaveaʻi faʻatasi ma Windows e le mafua ai ni faʻafitauli, ae ui i lea, i lomiga taʻitasi o lenei faiga faʻaoga, e ese le algorithm mo lona faʻatinoga. Maʻeu le saʻo, mafaufau i le isi.

Windows 10

O mea uma i le "top ten" lomiga muamua o le polokalama faʻaogaina na faia e ala i "Lisi Pulea"e mafai nei ona faia foi i totonu "Taimi". I le tulaga ma le le mafai o le tulaga moe, o le tulaga e tutusa lava - e mafai ona e filifili mai ni filifiliga se lua e foia ai le faafitauli lava e tasi. E mafai ona e aoao atili e uiga i le mea e manaʻomia faapitoa ina ia mafai ai ona fai se komepiuta po o se komepiuta e taofi le moe mai se isi tusitusiga i luga o la matou upega tafaʻilagi.

Faitau atili: Ave le moe i le Windows 10

I le faʻaopoopo i le faʻaaogaina saʻo o le moe, pe ae manaʻo ai, e mafai ona e faʻavasegaina ana galuega mo oe lava e ala i le faamaʻotiina o le taimi manaomia o le taimi o le tafaoga poʻo gaioiga o le a faʻaalia ai lenei faiga. O le mea moni e manaʻomia lenei mea, matou te faʻamatalaina foi i se isi tusitusiga.

Faitau atili: Faʻatulagaina ma mafai ona faʻatonuina le moe i le Windows 10

Windows 8

I tulaga o lona faatulagaga ma le puleaina, o le "valu" e le eseese tele mai le sefulu o lomiga o Windows. Le itiiti ifo, e mafai ona e aveesea le tulaga moe i totonu i le auala lava e tasi ma e tutusa foi vaega e tasi - "Lisi Pulea" ma "Filifiliga". O loʻo i ai foi se filifiliga lona tolu e faʻatusa ai le faʻaaogaina o "Laina o poloaiga" ma faʻamoemoe mo tagata faʻapitoa faʻapitoa, aʻo latou tuʻuina atu le pule atoatoa i le faagaoioia o le faiga faʻaogaina. O le tusiga o loʻo mulimuli mai o le a fesoasoani ia te oe e faamasani i ala uma e mafai ona taofia ai le moe ma filifili le sili ona lelei mo oe.

Faitau atili: Faʻalēsili le faʻamafanafanaina i le Windows 8

Windows 7

E ese mai i le vaalele "valu", o le lona fitu o lomiga o Windows o loo tumau pea le lauiloa i le va o tagata faaaoga. O le mea lea, o le fesili o le faʻaaogaina o "hibernation" i le siʻosiʻomaga o lenei faiga faʻaleaoga e taua foi mo i latou. O le fofoina o lo tatou faafitauli i aso nei i le "fitu" e mafai i se auala e tasi, ae tolu avanoa eseese mo le faʻatinoga. E pei o mataupu na muamua atu, mo nisi faʻamatalaga auiliili matou te fautua atu e faamasani i mea eseese na lomia muamua i luga o la matou upega tafaʻilagi.

Faitau atili: Aveese le migao i le Windows 7

Afai e te le manaʻo e puipuia atoatoa se komepiuta po o se komepiuta mai le alu e moe, e mafai ona e faʻaaogaina oe lava ia. E pei o le "sefulu", e mafai ona faʻamautinoa se vaitau ma ni taga e faʻaagaoioia le "faʻamaonia".

Faitau atili: Faʻatulagaina o le moe i le Windows 7

Faʻasalalau

O le mea e leaga ai, o le sulufaʻi i totonu o Windows e le o taimi uma e galue ai saʻo - e mafai e le komepiuta poʻo le komepiuta ona alu i totonu pe a maeʻa le taimi atofaina, ma, i se isi itu, e te le feala pe a manaʻomia. O nei faafitauli, faapea foi ma nisi o nuances e fesootaʻi atu i le moe, na talanoaina muamua e o tatou tusitala i ni mataupu eseese, ma matou te fautua atu ia e faitauina.

Faʻamatalaga auiliili:
O le a le mea e fai pe a le alu le komepiuta mai le tulaga moe
Faʻailoga faafitauli mo le faʻafitauli ma le alu ese mai le moe i le Windows 10
Aveesea o se komepiuta Windows mai le moe
Faʻatulagaina o taga pe a tapuni le tapuni komepiuta
Faʻaavanoa le moe i le Windows 7
Faʻamatalaga faʻaletonu i totonu o le Windows 10

Manatua: E mafai ona e mafai le tulaga o le moe pe a uma ona tape i le auala lava e tasi e tape ai, e tusa lava pe faʻaaogaina le faʻaogaina o le Windows.

Faaiuga

E ui lava i faʻamanuiaga uma o le lalafi mo se komepiuta ma aemaise lava se komepiuta, o nisi taimi e te manaʻomia le tapeina. O lenei ua e iloa le auala e fai ai i soʻo se faʻamatalaga o Windows.