Matou te faʻasaʻoloto le mafaufauga i totonu o le Android

E toetoe lava o tagata uma e alu i le Initoneti i aso uma e ala i se masini. I le avanoa saoloto o le tele o ituaiga o upega tafaʻilagi ma o latou lava uiga e iloagofie ai lenei polokalama mai oloa a tagata tauva. O le mea lea, o tagata e faʻaaogaina se filifiliga ma sili atu latou te fiafia i polokalama faakomepiuta e faamalieina atoatoa ai o latou manaʻoga. I le tusiga i aso nei, matou te fia talanoa e uiga i le sili ona suʻeli mo tufatufaina o komepiuta na atinaʻe i luga o le fatu o Linux.

Pe a filifilia se 'upega tafaʻilagi, e tatau ona e le gata i le faʻatinoga o galuega, ae faʻapea foi i le mautu o le galuega, faʻaaogaina punaoa o le faiga faʻaogaina. O le faia o le filifiliga saʻo, o le ae faʻamautinoa oe sili atu le fegalegaleaiga lelei ma le komepiuta. Matou te fautuaina e gauai atu i le tele o filifiliga lelei, ma, amata mai mea latou te fiafia i ai, saili le fofo sili mo le galue i luga o le Initaneti.

Mozilla firefox

Mozilla Firefox o se tasi o lauiloa sili ona lauiloa i le lalolagi ma sili ona taʻutaʻua i Linux OS. O le mea moni, o le tele o atinaʻe o a latou lava tufatufaina "oomi" lenei masini ma ua faapipiiina i luga o le komepiuta faatasi ai ma le OS, ona o lenei o le a avea ma muamua i la tatou lisi. O Firefox o loʻo i ai se fuainumera tele o taʻitoʻatasi e le gata o faʻatinoga faʻatulagaga, ae o loʻo fuafua foi i mea e faʻasolo ai, ma e mafai e tagata faʻapitoa ona atiaʻe faʻatasi ni faʻaopoopoga faʻaopoopoga, lea e sili atu ai ona faigofie ona faʻaogaina lenei 'upega tafaʻilagi.

O aʻafiaga e aofia ai le le lava o le fesoʻotaʻiga i tua. O lona uiga, pe a faʻasalalau se faʻapotopotoga fou, o le a le mafai ona e galue e aunoa ma le faia o le tele o suiga. O le tele o le faafitauli na afaina pe a uma le toe faʻaleleia o le faʻafanua. E tele tagata e le fiafia i ai, ae le mafai ona vavae ese mai le lisi o mea fou fou. Ua lelei lava le RAM, pe a faatusatusa atu i le Windows, o se faagasologa se tasi e faia e vaevaeina ai le aofaʻiga o le RAM mo tafaʻi uma. Firefox ei ai le Lotu Lotu ma e avanoa mo le siiina i luga o le 'upega tafaʻilagi aloaia (ia na ona manatua e faʻamaonia le sao saʻo mo lau Linux).

Download Mozilla Firefox

Chromium

E toetoe lava o tagata uma e iloa se 'upega tafaʻilagi e taʻua o Google Chrome. Na faʻavae i luga o le masini punaoa a Chromium. O le mea moni, o Chromium o se faʻavae tutoʻatasi tutoʻatasi ma o loʻo i ai se faʻamatalaga mo faiga faʻaaogāina o Linux. Malosiaga o le Suʻesuʻega o loʻo faʻaauau pea ona faʻatupulaia, ae o nisi o mea o loʻo i ai i Google Chrome, e leai lava.

Chromium e mafai ai ona e faʻasinomaga e le gata o tafaʻata lautele, ae faʻapea foi se lisi o itulau o loʻo avanoa, se kata vitio, ma siaki le faʻaupuga o le Flash Player faʻapipiʻiina. E le gata i lea, matou te fautuaina oe e matauina le lagolago mo le setiina o plug-ins i le 2017, ae mafai ona e fatuina ni tusitusiga masani e ala i le tuu i totonu o se pusa tuuto e mautinoa ai le saʻo o le taotoga i le polokalama lava ia.

Download Chromium

Faʻamalo

E ala i le tuʻuina atu o le KDE GUI i totonu o lau Linux tufatufaina, ua e mauaina se tasi o vaega autu - o se faila faila ma se masini e taʻua o Konqueror. O le mea autu o lenei upega tafaʻilagi o le faʻaogaina lea o tekonolosi KParts. E mafai ai e oe ona faʻaogaina meafaigaluega ma faʻatinoga mai isi polokalama i le Konqueror, mo se faʻataʻitaʻiga, e ala i le faʻapipiʻiina o faila o faʻapulagaga eseese i luga o isi masini komepiuta, e aunoa ma le teu i totonu o isi polokalama. E aofia ai vitio, musika, ata ma tusitusiga. O le faʻasalalauga lata mai o Konqueror e faʻasoa i le faila o le faila, talu ai na faasea tagata e uiga i le lavelave o le puleaina ma le malamalama i le atinaʻe.

O le taimi nei ua sili atu ma sili atu le aufaʻasoa o loʻo suitulaga i le Konqueror ma isi fofo, e faʻaaoga ai le gutu KDE, o lea pe a faʻatauina, matou te fautuaina oe ia faitau ma le faaeteete le faʻamatalaga o le ata ina ia le misia ai se mea taua. Ae peitai, o loʻo e avanoa foi e sii mai lenei masini mai le upega tafaʻilagi aloaia a le gaosi oloa.

Download Konqueror

WEB

O le taimi lava tatou te talanoa ai e uiga i ni mea e teu ai mea totino, e le o taʻua le WEB, lea eo mai ma se tasi o laupepa sili ona lauiloa Gnome. O lona aoga autu o le faʻafesoʻotaʻi faʻatasi ma le siosiomaga o le komepiuta. Ae ui i lea, e le maua e le masini le tele o meafaigaluega o loo i ai i le au tauva, ona o le na te atinaʻeina na o se auala mo le sefing ma le siiina o faamaumauga. Ioe, o loʻo i ai le lagolago mo faʻaopoopoga e aofia ai le Greasemonkey (o se faʻaopoopoga mo le faaopoopoina o tusiga masani tusia i le JavaScript).

E le gata i lea, o le a faaopoopoina lau faʻaopoopoga mo le faʻataʻitaʻiga, o le Java ma le Python console, o se mea e gaosia ai mea o loʻo i ai, o se tagata matamata matala ma se meafaigaluega. O se tasi o faʻataʻitaʻiga autu a le WEB o le le mafai ona faʻaaogaina e avea ma mea e le faʻaaogaina ai le sailiga, o lea o le a tatau ai ona tatalaina mea talafeagai e ala i le fesoasoani o isi faʻataʻitaʻiga.

Download WEB

Pale moon

Pale Moon e mafai ona taʻua o se masini suʻesuʻe mama. O se ata sili ona lelei o Firefox, muamua na fatuina e galue ai ma komepiuta o loʻo faʻaogaina le polokalama faʻaoga Windows. Mulimuli ane na amata mai i Linux, ae ona o le le lelei o fetuutuunaiga, na feagai ai le aufaʻatasi ma le le mafai ona faʻaaogaina nisi o meafaigaluega ma le leai o se lagolagosua mo plug-ins faʻaaogaina mo Windows.

O loʻo fai mai tagata fai mai o Pale Moon e 25% le vave, faʻafetai i le tekinolosi lagolago mo tagata fou. E le mafai ona e maua le DuckDuckGo engine search, lea e le fetaui i tagata uma. E le gata i lea, o loʻo i ai se meafaigaluega na faʻapipiʻiina mo le vaʻaia o pito i luma o le fesuiaiga, faʻasalalau tusiga taʻavale, ma e leai se siaki siaki pe a uma ona sii mai. E mafai ona e vaʻavaʻai i le faʻamatalaga atoa o le gafatia o lenei masini i le kilikiina o le ala talafeagai i lalo.

Download Pale Moon

Falcon

I le aso, ua uma ona tatou talanoa e uiga i le tasi le upega tafaʻilagi i luga o le upega tafaʻilagi na atiaʻe e KDE, ae o loʻo i ai foi se isi sui taua e igoa ia Falkon (muamua QupZilla). O lona aoga o loʻo faʻafesoʻotaʻi faʻatasi ma le siosiomaga ata o le OS, faʻapitoa foi i le faigofie o le faʻatinoina vave o avanoa i afifi ma le tele o faamalama. E le gata i lea, o Falkon ua i ai se fale-faʻapipiʻifale ua le mafai ona faʻaaogaina.

E mafai ona faʻaalia e le faʻalapotopotoga le faʻaaogaina o le masini e sili atu le faʻalelei, ma o le faanatinatiina o le fausiaina o laupepa lautele o tafaʻi o le a mafai ai e oe ona vave faʻasaoina faʻamatalaga talafeagai. Faʻateleina le faʻaaogaina o se vaega itiiti o punaoa faʻaleaoaoga ma outperforms Chromium poʻo Mozilla Firefox. O faʻamaumauga e faʻasaʻolotoina tele lava, e le matamuli le au atinaʻe e uiga i le suʻeina e tusa lava pe faʻaaogaina masini suiga, ma taumafai e faʻamalosia o latou tulaga sili ona maualuga.

Download Falkon

Vivaldi

O se tasi o sailiga aupito sili ona lelei, Vivaldi, e faaiuina la tatou lisi i aso nei. Na fausia i luga o le masini Chromium ma na muamua aofia ai galuega tauave na aveesea mai Opera. Peitai, i le aluga o taimi, sa i ai le atinaʻe i se galuega tele. O le autu autu o Vivaldi o le fetuʻutuʻutuʻuga fetuutuunai o le tele o ituaiga o taʻiala, aemaise lava le atinaʻe, ina ia mafai ai e tagata taʻitasi ona faʻafetaui le faʻatinoga mo ia lava.

O le 'upega tafaʻilagi i le fesili e lagolago ai le faʻasalalauga i luga o le initaneti, o loʻo i ai se tagata o loʻo i totonu o le meli mail, o se nofoaga tuʻufaʻatasi o loʻo i ai faʻamaufaʻailoga uma, o se fausaga e fausia mo le faʻaalia o ata i luga o le itulau, tusi ata vaaia, faʻataʻitaʻiga, ma faʻataʻitaʻiga. I le taimi muamua, na tatalaina na o Vivaldi i luga o le Windows platform, ina ua mavae sina taimi na lagolagoina ai le MacOS, ae na iu lava ina faamutaina ia faafouga. Ae mo Linux, e mafai ona e sii maia le tala talafeagai o Vivaldi i luga o le upega tafaʻilagi aloaia a le au atinaʻe.

Download Vivaldi

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o taʻitasi taʻitasi suʻesuʻega mo le faʻaaogaina o masini i luga o le fatu o Linux o le a fetaui lelei i vaega eseese o tagata faʻaoga. I le fesoʻotaʻiga ma le seim, matou te fautuaina oe e faamasani i le auiliiliga o faʻamatalaga i luga o le upega tafaʻilagi, ma na o le taimi lava lena, e faavae i luga o faʻamatalaga na maua, filifili le filifiliga sili.