Taʻavale Taʻavale mo le Xerox Workcenter 3119


O se tasi o faʻamatalaga sili ona leaga e tupu i luga o se komepiuta ma se polokalama faʻaoga Windows o le BSOD faʻatasi ai ma le tusitusiga "ACPI_BIOS_ERROR". O le asō matou te fia faʻafeiloaia oe i filifiliga mo le faʻaitiitia o lenei toilalo.

Faʻaitiitia ACPI_BIOS_ERROR

O lenei faafitauli e tupu mo le tele o mafuaʻaga, e mafua mai i faʻaletonu o polokalama faʻapitoa e pei o le avetaavale poʻo le faʻaogaina o le polokalama faʻaletonu, ma faaiʻu i le faʻaaogaina o le komepiuta poʻo le vaega. O lona uiga, o le auala e tagofia ai le mea sese e faalagolago i le mafuaʻaga o lona faʻaaliga.

Metotia 1: Faʻasao Taʻavale Avetaavale

O le mea e ono tupu mai i polokalama faʻapitoa mo le sese o loʻo fesiligia o le a avea ma se avetaʻavale avetaʻavale: mo se faʻataʻitaʻiga, e lua ni laupepa ua faʻapipiʻi, sainia ma le faʻamaonia, pe ua leaga le avetaavale mo nisi mafuaaga. I se tulaga faapena, e tatau ona e maua le tagata solitulafono o le faafitauli ma aveese. Faamolemole ia maitauina e mafai ona faia le faʻasalalauga pe a fai e iai ni seevae o le tino ma e mafai ona faʻatinoina masani mo sina taimi. Afai e "galue" le BSOD i taimi uma, ma e le mafai ona maua le avanoa i le polokalama, e tatau ona e faʻaaogaina metotia e toe faʻafoisia ai lona gaioiga.

Lesona: Toe Faʻaleleia o Windows

O le faʻataʻitaʻiga mo le suʻeina o taʻavale o le a faʻaalia le faʻataʻitaʻiga o le Windows 10.

  1. Faʻapipiʻi le faiga i le "Mode Lelei", lea o le a fesoasoani ai faatonuga i luga o le sootaga o loʻo i lalo.

    Faitau atili: Faʻapefea ona e ulufale i le "Tulaga Lelei" i Windows

  2. Le isi, tatala le faamalama Taumafai piano pipiʻi Manumalo + Rona faʻaoga lea o le upu i le laina talosaga verifier ma kiliki le ki "Lelei".
  3. O le a faʻaalia le faamalama o le avetaavale, siaki le pusa "Fausia filifiliga masani ..."ona kiliki lea "Lisi".
  4. Faailoga faailoga sei vagana ai mea "Faʻafeiloaʻiga o le le lava o punaoa"ma faaauau.
  5. Faʻamalamalama se filifiliga iinei. "Filifili le aunoa ia avetaavale e le o taʻua"kiliki "Lisi" ma toe faʻafouina le masini.
  6. I le tulaga o faafitauli ma le faʻaaogaina o le polokalama, o le a aliali mai se "lanu lanumoana o le oti," lea o le a faʻaalia ai faʻamatalaga talafeagai mo le foia o le faafitauli (le numera ma le igoa o le module ua le manuia). Faamaumau ma faaaoga le sailiga i luga o le Initaneti ina ia saʻo ai le fuafuaina o le umiaina o polokalama le lelei. Afai e le faʻaalia le BSOD, fai laasaga 3-6, ae o le taimi lenei, i le laasaga 6, siaki "Filifili se avetaʻavale mai le lisi".

    I totonu o le lisi o polokalama, tuʻu se siaki i luma o mea uma e makaina ai le faʻatau oloa NO "Microsoft Corporation"ma toe fai le faʻamaoniga o le avetaavale.

  7. E mafai ona e aveesea le avetaʻavale leiloloa "Pule Sili": naʻo le tatalaina o lenei mea i totonu, valaʻau meatotino o mea manaʻomia, alu i le lisi "Avetaavale" ma tulei le faamau "Aveesea".

Afai o le mafuaaga o le ACPI_BIOS_ERROR o se faafitauli i avetaavale, o laasaga o loʻo i luga o le a fesoasoani e faʻaumatia ai. Afai e mataʻituina le faafitauli poʻo le siaki e leʻi faʻaalia ai faʻaletonu - faitau i luga.

Metotia 2: Faʻafouina BIOS

E masani lava o le faafitauli e mafua mai i le BIOS lava ia - e tele lomiga e le lagolagoina le mode o le ACPI, o le mafuaaga lea e tupu ai lenei mea sese. E fautuaina le faʻafouina pea o le firmware o le laupapa, e pei ona i ai i toefaʻaiga lata mai o le masini komepiuta o loʻo faʻaaogaina e le kamupanī mea sese ma faʻaalia ai galuega fou.

Faitau atili: Faʻafefea ona faʻafouina le BIOS

Metotia 3: Seti BIOS

E le gata i lea, o le faafitauli e masani lava ona taoto i tulaga le saʻo o le polokalama "motherboard" - o nisi malosiaga faʻaopoopoina ma tulaga le talafeagai e mafua mai ai ACPI_BIOS_ERROR. O le filifiliga pito sili ona lelei o le tuʻuina lea o le saʻo saʻo poʻo le toe faʻafoʻi o latou tulaga faatauaina i le fale gaosi oloa. O le faʻamatalaga i luga o le sootaga o loʻo i lalo o le a fesoasoani ia te oe e faia saʻo lenei taʻavalega.

Faitau atili: Faʻafefea ona faʻapipiʻi le BIOS mo ACPI

Metotia 4: Siaki RAM

O lenei toilalo e mafai ona tutupu ona o faafitauli i le RAM - ole mea sese ole masani lea o le toilalo o se tasi o paʻu. Ina ia foia lenei faafitauli, e tatau ona siaki le RAM i se tasi o auala ua fautuaina mai i le tusi lesona o loʻo i lalo.

Lesona: Faʻapefea ona siaki le RAM mo mea sese

Faaiuga

O le ACPI_BIOS_ERROR sese e faʻaalia mo le tele o mafuaaga eseese, software poʻo meafaigaluega, o le mea lea e leai se auala lautele mo le faʻapipiʻi. I le tulaga sili ona ogaoga, e mafai ona e toe taumafai e toe faʻaleleia le masini faʻaogaina.