Faʻapipiʻiina o le Telegram application i masini Android

HDMI o se faʻaaogaina o faʻamaonia eletise eletise lea e mulimuli ane liua i ata, ata vitio ma leo. O aso nei o le telefoni feaveaʻi tele ma e faʻaaogaina i le toetoe lava o faʻatautaia, pe a maua ai ata vitio - mai telefoni i komepiuta patino.

E uiga ile HDMI

O le taulaga e 19 fesoʻotaʻiga i fesuiaiga uma. E vaevaeina foi le fesoʻotaʻiga i ni ituaiga, e faʻavae i luga o le mea e te manaʻomia e faʻatau ai le uaea manaʻomia poʻo le faʻaogaina mo lea mea. O ituaiga nei e maua:

  • O le taatele ma le "tele" o le ituaiga A ma le B, lea e mafai ona maua i totonu o siaki, komepiuta, komepiuta, taaloga faʻafiafia, televise. E manaʻomia le b-type mo le sili atu ona lelei le felauaiga;
  • C-ituaiga o se ata laʻititi o le port muamua, lea e masani ona faʻaaogaina i upega taʻavale, papa, PDA;
  • Ituaiga D - e seasea lava, ona o le pito laʻititi o ports uma. Faʻaaogaina tele lava i tamai laulau ma smartphones;
  • E-ituaiga - o le atunuʻu e iai le faailogaina e puipuia faapitoa mai le efuefu, susu, vevela vevela, mamafa ma le faʻainisinia. Ona o lona natura, ua faapipiiina i komepiuta i luga o laupapa i taavale ma masini faapitoa.

O ituaiga o taulaga e mafai ona iloga mai le tasi i le isi e ala i foliga vaaia poʻo le faailoga faʻapitoa i le ituaiga o tusi Latina (e le o ni ports uma).

Faʻamaumauga uumi o le cable

Mo le taumafaina e tagata, o laina HDMI e oo atu i le 10 mita le umi ua faatauina atu, ae e mafai foi ona maua i le 20 mita, lea e lava tele mo le tagata lautele. O atinaʻe eseese, nofoaga autu o faʻamaumauga, kamupene IT e mafai ona faʻatau laina o le 20, 50, 80 ma sili atu i le 100 mita mo o latou manaʻoga. Mo le faʻaaogaina o le fale, e le tatau ona e ave le uaea "i se itu", o le a lava le filifiliga mo le 5 po o le 7.5 mita.

O faʻaoga mo le faʻaaogaina o le fale e faʻaaogaina faapitoa lava i le copper apamemea, lea e faigofie ona molimauina se faailoilo i ni mamao mamao. Ae ui i lea, o loʻo i ai le faʻalagolago i le lelei o le toe gaosia i luga o le 'eseʻamea' apamemea lea na faia ai le uaea, ma lona mafiafia.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o faʻataʻitaʻiga mai le 'apa memea faapitoa faʻapitoa, faʻamaonia o le "Standard", e tusa ma le 24 AWG mafiafia (o le vaega lea e tutusa ma le 0.204 mm2) e mafai ona lafoina se faailoilo i se mamao e le sili atu ma le 10 mita i le iugafono o le 720 × 1080 pika ma se fua o le lauulu o le 75 MHz. Se tutusa foi le uaea, ae na faʻaaogaina le High Speed ​​Technology (o le maualuga o le igoa igoa e mafai ona maua) ma le mafiafia o le 28 AWG (0.08 mm i le isi itu)2) ua mafai ona auina atu le faailo e pei o le 1080 × 2160 pika ma se taimi e 340 MHz.

Faʻalogo lelei i le taimi o le faʻalauiloaina o le vevela i le uaea (o loʻo faʻaalia i totonu o faʻamatalaga faʻamaonia pe tusitusia i luga o le afifi). Mo se vaaiga lelei i vitio ma taaloga, e manaʻomia e le tagata le 60-70 MHz. O le mea lea, o le tuliloaina o fuainumera ma le maualuga o le faailoilo o le gaioiga e tatau ona naʻo mataupu pe afai:

  • O lau siaki ma le video card card 4K iugafono ma e te manao e faʻaaoga o latou gafatia 100%;
  • Afai o loʻo e faʻapitoa i le faia o ata vitio ma / poʻo le 3D.

O le saoasaoa ma le lelei o le faʻasalalauga e faalagolago i le uumi, o lea e sili ai le faʻatau o se uaea i se taimi puupuu. Afai o nisi mafuaʻaga e te manaʻomia se faʻataʻitaʻiga umi, e sili atu le gauai atu i filifiliga i le faailogaina lea:

  • CAT - e mafai ai ona e faʻasalaina se faailo i luga o le mamao o le 90 mita e aunoa ma se faʻavasegaina o le lelei ma taimi masani. E i ai ni faʻataʻitaʻiga lea o loʻo tusia ai i totonu o faʻamalamalamaga o le maualuga o le uumi o le faʻailoga e silia ma le 90 mita. Afai ua e fetaiaʻi ma se faʻapena tutusa i soo se mea, e sili atu ona e musu e faʻatau, aua o le a sili atu ona pagatia le uiga o le faailo. O lenei faailoga o loʻo i ai le 5 ma le 6, atonu o loʻo i ai pea ni mataitusi o le tusi, o lenei mea e masani lava e le afaina ai uiga;
  • O le uaea na faia e tekinolosi coaxial o se fausaga e iai se taʻitaʻitotonu tutotonu ma o se taitaʻi i fafo, lea e vavaeeseina e se vaega faʻaola. O faiaʻoga e faia i le paʻu paʻepaʻe. O le maualuga le umi o le tele o lenei uaea e mafai ona oʻo i le 100 mita, e aunoa ma le leai o se lelei ma toe faʻaleleia le sao o le vitio;
  • O le fiber optic cable o le sili atu lea ona sili ona taugata ma sili ona lelei mo i latou e manaʻomia le faʻaliliuina o ata vitio ma leo i luga o mamao mamao e aunoa ma le leai o se lelei. O le mauaina i totonu o faleoloa e mafai ona faigata, talu ai e le o se manaʻoga tele ona o nisi mea patino. E mafai ona lafo se faailo i se mamao o le silia ma le 100 mita.

HDMI versions

Faafetai i taumafaiga tuufaatasi a kamupani IT e ono, HDMI 1.0 sa faamatuu atu i le 2002. I aso nei, toetoe lava o isi faʻaleleia atili ma faʻalauteleina lenei fesoʻotaʻiga faʻatasi ai ma le American company Silicon Image. I le 2013, o le lomiga faʻaonapo nei na maua mai - 2.0, lea e le fetaui ma isi lomiga, o lea e sili atu ai le faʻatau o le HDMI cable o lenei faʻauiga pe afai e te mautinoa o le pusa i luga o le komepiuta / TV / mataʻituina / isi meafaigaluega o loʻo iai foi lenei lomiga.

O le faʻatauga o le faʻatauga e 1.4, na faʻatuina mai i le 2009, aua e fetaui ma le 1.3 ma le 1.3b, lea sa faʻatuina mai i le 2006 ma le 2007 ma e sili ona taatele. Version 1.4 ei ai ni suiga faapitoa - 1.4a, 1.4b, lea e tutusa foi ma le 1.4 e aunoa ma ni fesuiaiga, 1.3, 1.3b lomiga.

Ituaiga ituaiga o lela 1.4

Talu ai o le faʻatauga lea o le faʻatatauga o le faʻatauga, mafaufau i ai i auiliiliga. I le aotelega e lima ituaiga: Tulaga faʻasologa, Tausaga Maualuga, Faʻataʻatia ma Ethernet, Laasaga Maualuga ma le Eletel ma le Avanoa Autasi. Manatunatu ia i latou taʻitasi i nisi auiliiliga.

Tulaga faʻataʻatia - talafeagai mo le faʻaogaina o masini e faʻaaoga ai le fale. Fesoasoani i le 720p resolution. E iai uiga nei:

  • 5 Gbit / s - le pito maualuga o le bandwidth threshold;
  • 24 pits - maualuga le loloto o le lanu;
  • 165 MP - le pito i luga o le laina faatagaina.

Tulaga tutusa ma Ethernet - ei ai uiga tutusa tutusa ma se analog tutusa, na o le eseese lava o le i ai o le lagolago mo se fesootaiga i le Initaneti lea e mafai ona fesiitai faamatalaga i se saoasaoa e le silia le 100 Mbps i itu e lua.

High Speed ​​po o le maualuga le maualuga. O loʻo i ai le lagolagosua mo tekinolosi Teu Lanu, 3D ma le ARC. O le vaega mulimuli e tatau ona iloiloina i auiliiliga. Tali Faʻafoʻi Faʻalogo - e mafai, faatasi ai ma le vitio e faʻaliliu ma leo uma. I le taimi muamua, ina ia mafai ai ona ausia le lelei sili ona lelei, mo se faataitaiga, i luga o se televise e fesoʻotaʻi ma se komepiuta, e tatau ona faʻaaoga se isi puʻupuʻu. O le maualuga o le galuega fesoasoani o le 4096 × 2160 (4K). O faʻamatalaga nei e maua:

  • 5 Gbit / s - le pito maualuga o le bandwidth threshold;
  • 24 pits - maualuga le loloto o le lanu;
  • 165 MP - le pito i luga o le laina faatagaina.

O loʻo i ai se faʻatusa televave faʻatasi ma le Initaneti. O le fuainumera o le fesiitaiga ile Initaneti e 100 Mbps foi.
Standard Autotive - faʻaaogaina i taavale ma naʻo le mafai ona fesootai i le ituaiga HDMI E. O faʻamatalaga mo lenei ituaiga e talitutusa ma le tulaga masani. Naʻo le tasi le faʻasalaga o le tikeri maualuga o le puipuiga ma le ARC-fausiaina, lea e le oi ai i le uaea masani.

Fautuaga lautele mo le filifiliga

O gaioiga o le gaioiga e aʻafia ai e le gata i ona uiga, mea o le gaosiga, ae faʻapea foi le lelei o le fausiaina, e le o tusia i soo se mea ma e faigata ona faʻamoemoe i le taimi muamua e tilotilo ai. Faaaoga nei fautuaga e teu ai se mea itiiti ma filifili le filifiliga sili. Lisi o fautuaga:

  • E i ai se manatu le masani ai e faapea, o laʻau e iai ni paʻu auro e sili ona lelei le ave o le faailo. E le o le tulaga lea. E faʻaaogaina le fauina ina ia puipuia ai le fesoʻotaʻiga mai le susu ma le faʻaaogaina o masini. O le mea lea, e sili atu le filifilia o taʻavale e faʻapipiʻiina le nickel, chrome-plated poʻo le apa, ona latou te maua le puipuiga sili atu ma sili atu le tau (sei vagana ai le paʻu paʻu). Afai e te faʻaogaina le uaea i le fale, e leai se aoga e faʻatau ai se uaea ma le puipuiga faaopoopo o fesoʻotaʻiga;
  • O i latou e manaomia le lafoina o se faailo i luga ifo o le 10 mita e fautuaina ina ia gauai atu i le i ai o se toe fausiaina o fale mo le faʻamalosia o faʻamaoniga, poʻo le faʻatau se faʻauluuluga faapitoa. Faʻalogo lelei i le vaega ole vaega (fuaina i le AWG) - o le laʻititi laʻititi, o le sili atu foi le faʻaliliuina o le faailo i luga o mamao;
  • Taumafai e faʻatau ni laʻau faʻatasi ai ma le talipupuni poʻo le puipuiga faʻapitoa i foliga o pulu faʻalanu. Ua mamanuina e lagolago ai le lelei o le tufatufaina atu o le lelei (e taofia ai le faʻafefe) e oʻo lava i luga o laina manifinifi.

Ina ia faia le filifiliga saʻo, e tatau ona e amanaʻia uiga uma o le uaea ma le uafu o le HDMI. Afai e le fetaui le uaea ma le tau, o le a manaʻomia oe pe faʻatau se faʻapitoa faʻapitoa pe sui atoa le kela.