CrystalDiskInfo 7.6.0

O se komiva komepiuta o se tasi o nofoaga autu o loʻo faʻaaogaina e faʻamata ai faʻamatalaga. E i ai i PC uma o loʻo umia ma faʻaaoga lelei i aso uma. O le faatulagaina tatau o meafaigaluega o le a fesoasoani i le faafaigofieina o le galuega, ma o tagata taʻitasi e fetuʻutuʻunai tulaga uma lava mo i latou lava. O aso nei matou te fia talanoa e uiga i le setiina o le lagona (saoasaoa o le faʻailoga) o le kiore i totonu o le Windows 10 operating system.

Vaʻai foi: Faʻafefea ona faʻafesoʻotaʻi se kusivala i se komepiuta

Faʻaliliu le faʻaogaina o le gutu i le Windows 10

E le o taimi uma e fetaui lelei ai le tagata e faʻaaogaina, ona o le tele o siaki ma masaniga vave e eseese mo tagata uma. O le mea lea, e toʻatele e aofia i le faʻaleleia o le mafaufau. E mafai ona faia lenei mea i auala eseese, ma muamua lava, e tatau ona totogi le mafaufau i le i ai o le tali tutusa i luga o le kioa lava ia. E masani lava o loʻo tu i le ogatotonu ma o nisi taimi ei ai se tusiga DPI. O lona uiga, o le fuainumera o le DPI e fuafua le saoasaoa lea e felafolafoai ai le pulu i le lau. Taumafai e faʻapipiʻiina lenei button i ni nai taimi, pe afai o ia oe, atonu o se tasi o faʻauluuluga o talaʻaga e talafeagai, ona e le manaʻomia lea ona suia soʻo se mea i le polokalama.

Vaʻai foi: Faʻafefea ona filifili se kiore mo se komepiuta

A leai, e tatau ona e faʻaogaina le meafaigaluega mai atinaʻe masini pe faʻaaoga foi tulaga o le OS lava ia. Seʻio tatou tilotilo totoa i auala taʻitasi.

Metotia 1: Masini

I le taimi muamua, na atiaeina polokalama faakomepiuta mo na o masini taalo, ma e lei i ai foi ni galuega faatino e mafai ai e le ofisa o le ofisa ona fetuunai le lagona. I aso nei, o ia ituaiga masini komepiuta ua sili atu ona tele, ae e le o faaaogaina foi i taugofie. Afai o oe lava ia taaloga poʻo mea taugata, e mafai ona suia le saoasaoa e pei ona taua i lalo:

  1. Tatala le upega tafaʻilagi aloaia a le gaosiga masini i luga o le Initaneti ma maua ai le masini talafeagai i lea mea.
  2. Tikiaina ma faʻatautaia le faʻapipiʻi.
  3. Mulimuli i le faʻatautaia o faʻatonuga mulimuli i faʻamatalaga i le saini lava ia.
  4. Sue le polokalama ma alu i le vaega o le kusi.
  5. O le faʻatulagaga o le faʻailoga e faigofie tele - faʻagasolo le vevela vevela pe faʻamalamalamaina se tasi o talaaga o loʻo saunia. Ona e naʻo le siakiina pe faapefea ona e filifilia le taua ma filifili le taunuʻuga.
  6. O nei moa na masani ona fausia-i le mafaufau. E mafai ona ia teuina faʻamaumauga e tele. Faia uma suiga i le mafaufau loloto, pe afai e te manaʻo e faʻafesoʻotaʻi nei masini i se isi komepiuta e aunoa ma le toe faʻaleleia o le lagona i le tulaga faatauaina.

Metotia 2: Faʻatulagaga Faʻatinoina o le Windows

O lea, seʻi o tatou paʻi atu i na tulaga pe afai e leai sau pikiapu DPI ma polokalama faʻapitoa. I ia tulaga, o le faʻalapotopotoga e mafua mai i meafaigaluega a le Windows 10. E mafai ona e suia ia laina i le fesili e pei ona taua i lalo:

  1. Tatala i luga "Lisi Pulea" e ala i le lisi "Amata".
  2. Alu i le vaega "Moli".
  3. I le lisi "Faʻasologa o Faʻamatalaga" faʻamautinoa le saoasaoa e ala i le faʻanofoina o le paʻu. Mareko e aoga ma "Faʻateleina le faʻamaonia o le faʻamaufaʻailogaina" - O lenei galuega fesoasoani e mafai ona fetuunai ai le fetuu i le mea faitino. Afai o loʻo e taʻalo i taaloga e saʻo ai le faʻatatauga, e fautuaina e faʻamalo lenei tulaga maualuga ina ia mafai ai ona taofia faʻaeseesega mai le tau. A maeʻa tulaga uma, aua neʻi galo e faʻaaoga suiga.

E le gata i lea suiga, e mafai ona e suia le taaiga o le taʻavale o le uili, lea e mafai foi ona faatatau i le mataupu o le lagona. O lenei meataitasi e faʻafetaui e pei ona taua i lalo:

  1. Tatala le lisi "Filifiliga" soʻo se auala talafeagai.
  2. Suʻe i le vaega "Meafaigaluega".
  3. I le itu tauagavale, filifili "Moli" ma faʻagasolo le faasee i le tau talafeagai.

I se auala faigofie, o le fuainumera o laina e siakiina e suia i le taimi e tasi.

O le mea lea e oʻo mai ai le tatou taʻiala. E pei ona mafai ona e vaʻai, o le lagona o le kioo e suia i nai kiliki kiliki i le tele o auala. O i latou taʻitasi o le a sili ona talafeagai mo tagata faʻapitoa. Matou te faʻamoemoe e leai sau faʻafitauli i le faʻataʻitaʻia o le saoasaoa ma o lenei ua sili atu ona faigofie le galue i le komepiuta.

Tagai foi:
Iloiloina o se kioti komepiuta e faʻaaoga ai le initaneti
Polokalama e faʻaaogaina le kiore