Faʻatoagaina mai le polokalama o le Windows 10 operating system

I soʻo se faiga faʻaogaina o loʻo i ai meafaigaluega faʻapitoa poʻo metotia e mafai ai e oe ona suʻeina lona faʻamatalaga. O se tuusaunoaga e le o le tufatufaga ma e faavae i Linux. I lenei tusiga o le a matou talanoa e uiga i auala e maua ai le faʻamatalaga o Linux.

Vaʻai foi: Faʻapefea ona maua le OS i Windows 10

Saili le version o Linux

Ole Linux e na o se fatu, i luga o le faavae lea ua atinaʻe ai tufatufaga eseese. O nisi taimi e faigofie ona fenumiai i mea e tele, ae iloa le auala e siakiina ai le kopi o le fatu po o le atigi faʻatalanoaga, e mafai ona e mauaina uma faʻamatalaga talafeagai i soo se taimi. Ma e tele auala e siaki ai.

Metotia 1: Inxi

O le a fesoasoani le Inxi i ni tala se lua e aoina mai ai faʻamatalaga uma e uiga i le polokalama, ae na o le Linux Mint. Ae e le afaina, e matua mafai lava e se tagata faʻaaoga ona faʻapipiʻiina mai le fale faʻamaumauga i ni nai sekone.

O le faʻatulagaina o le aoga ma le galuega o le a faia i totonu "Terminal" - O se tutusa o le "Poloaiga Lisi" i Windows. O le mea lea, aʻo leʻi amata ona lisi uma fesuiaiga eseese o le siakiina o faʻamatalaga e uiga i le faiga faʻaaogaina "Terminal", e aoga le faia o se tala ma taʻu atu pe faapefea ona tatala lenei mea "Terminal". Ina ia faia lenei mea, tataʻi le autū autu FMTL + ALT + T poʻo le suʻeina o le faiga faʻatasi ma se sailiga suʻega "Terminal" (e aunoa ma ni upusii).

Vaʻai foi: Faʻapefea ona tatala se poloaiga faʻasolo i le Windows 10

Inxi installation

  1. Tusi le poloaiga lenei i totonu "Terminal" ma kiliki UlufaleLe faʻaaogaina o le Inxi aoga:

    suga apt install inxi

  2. A maeʻa lena, o le a talosagaina oe e ulufale i le upu faʻamaonia na e faʻamaonia pe a faʻapipiʻi le OS.
  3. Manatua: pe a ulufale atu i se upu faila, mataitusi i totonu "Terminal" e le o faʻaalia, o lea ia e ulufale i le tulaga manaomia ma lolomi Ulufale, ma o le a taʻuina atu ia te oe pe sa e ulu saʻo i le motala pe leai foi.

  4. I le faagasologa o le sii mai ma le faʻapipiʻiina o Inxi, e tatau ona e tuuina atu lau maliega i lenei mea e ala i le taina "T" ma kiliki Ulufale.

A uma le kilikiina o le laina i "Terminal" o le a alu i luga - o lona uiga ua amata le faagasologa o le faʻatulagaga. I le faaiuga, e tatau ona e faatali mo le mea e gata ai. E mafai ona e filifilia lenei mea i le igoa ole igoa ole igoa ole igoa ole PC.

Faʻamau siaki

A maeʻa le faʻatulagaga, e mafai ona e siaki le faʻamatalaga o le polokalama e ala i le ulufale atu i le poloaiga lenei:

inxi -S

A maeʻa lena, o le a faʻaalia le faʻamatalaga o loʻo i lalo:

  • Host - igoa komepiuta;
  • Kernel - o le totonugalemu o le faiga ma lona loloto;
  • Papamaʻa - o le atigi faʻasalalauga o le polokalama ma lona faʻamaumauga;
  • Distro o le igoa tufatufaina o pusa ma kopi.

Ae peitai, e le o faʻamatalaga uma nei e mafai ona maua e le Inxi. Ina ia maua uma faʻamatalaga, pasi le poloaiga:

inxi -F

O le iʻuga, o le a faʻaalia uma lava faʻamatalaga.

Metotia 2: Terminal

E le pei o le metotia o le a talanoaina i le faaiuga, o lenei mea e tasi e le mafai ona faʻaaogaina - o le aʻoaʻoga e taatele mo tufatufaga uma. Ae peitaʻi, pe afai na faatoa sau le tagata faʻaoga mai Windows ma e le o iloa le mea "Terminal"o le a faigata ia te ia ona fetuunai. Ae o mea muamua muamua.

Afai e te manaʻomia le fuafuaina o le faʻasalalauga o le Linux tuʻuina, o loʻo i ai ni nai tulafono mo lenei mea. O le taimi nei o le a sili atu ona le fiafia tagata sili ona lauiloa.

  1. Afai e naʻo oe e fiafia i faʻamatalaga e uiga i le pusa tufatufa e aunoa ma ni faʻamatalaga le talafeagai, ona sili atu lea ona faʻaaoga le poloaiga:

    cat / etc. / lomiga

    pe a uma le faʻaofiina o le faʻamatalaga o faʻamatalaga o le a faʻaalia i luga o le lau.

  2. Afai e te manaʻomia nisi faʻamatalaga auiliili - ulufale i le poloaiga:

    lsb_release -a

    O le a faʻaalia ai le igoa, faʻamaumauga ma le igoa code o le tufatufaina.

  3. O le faʻamatalaga e faʻapitoa ona faʻapipiʻiina e le aufaʻatasi, ae o loʻo i ai se avanoa e matamata ai i faʻamatalaga na tuʻuina e le au atinaʻe latou lava. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e lesitalaina le poloaiga:

    cat / etc / * - faʻasalaga

    O lenei poloaiga o le a faʻaalia manino ai faʻamatalaga uma e uiga i le tuʻuina atu o le faʻasalalauga.

E le o mea uma nei, ae naʻo tulafono sili ona taatele mo le siakiina o le laupepa o Linux, ae ua sili atu nai lo le sailia o faamatalaga talafeagai uma e uiga i le polokalama.

Metotia 3: Meafaigaluega Faapitoa

O lenei auala e sili ona lelei mo i latou o loʻo faʻaaogaina ma ua amata ona latou faamasani i le OS-OS ma o loo le mautonu lava "Terminal", aua e le oi ai se faʻamatalaga kalafi. Ae ui i lea, o lenei metotia e iai ona toso. O le mea lea, o le faʻaaogaina e le mafai ona e iloa uma faʻamatalaga e uiga i le polokalama i le taimi nei.

  1. O le mea lea, ina ia maua ai faʻamatalaga e uiga i le polokalama, e tatau ona e ulufale i ona faʻaiʻuga. I eseese tufatufaga, e ese lava le faia o lenei mea. O lea, i Ubuntu, e tatau ona e kiliki-kiliki (LMB) i luga o le ata "Faʻamaumauga o Faʻatonu" i luga o le faletusi.

    Afai, a uma ona tuʻuina le OS, na e faia ni fetuunaiga i ai ma ua leiloloa le ata lenei mai le laulau, e faigofie ona e mauaina lenei aoga e ala i le faia o se sailiga i luga o le polokalama. Tau lava tatala le lisi "Amata" ma tusi i le pusa saili "Faʻamaumauga o Faʻatonu".

  2. Faʻaaliga: o loʻo tuʻuina atu le faʻataʻitaʻiga i le faʻataʻitaʻiga a le Ubuntu OS, ae o manatu taua e tutusa ma isi faʻasalalauga Linux, na o le faatulagaina o nisi elemene faʻaoga e ese.

  3. A maeʻa ona e ulufale atu i le faasologa o mea e te manaʻomia e maua i le vaega "Faiga" pine "Faamatalaga o le Faigaluega" i ubuntu pe "Auiliiliga" i le Linux Mint, ona kiliki ai lea.
  4. A maeʻa lena, o le a faʻaalia se faamalama lea o le ai ai faʻamatalaga e uiga i le faʻaogaina o le polokalama. E faʻatatau i le OS ua faʻaaogaina, e mafai ona eseese a latou mea. O lea, i totonu o le Ubuntu lomiga o le tufatufaga (1), faʻaaoga ata (2) ma tulaga gafatia (3).

    E tele faʻamatalaga i le Linux Mint:

O lea na matou aʻoaʻoina ai le laupepa o Linux, e faʻaaogaina ai le faʻataʻitaʻiga ata o le polokalama. E taua le toe faia, fai mai o le tulaga o elemene i ituaiga eseese o auala e mafai ona eseese, ae o le fatu o se mea e tasi: ia maua auala e tatala ai faamatalaga e uiga i ai.

Faaiuga

E pei ona mafai ona e vaʻaia, e tele auala e iloa ai le faʻamaumauga o Linux. O loʻo i ai uma meafaigaluega e lua mo lenei mea, ae le o le mauaina o se aoga "taugata". O le mea e faʻaaoga e mo oe lava. E tasi le mea e taua - ia maua le mea e manaʻo ai.