Suia le pusa i luga o le laupapa

O loʻo i ai se maa faʻapitoa i luga o le laupapa e nafa ma le tausia o le BIOS setting. O lenei batini e le mafai ona toe faʻafoʻiina lana tau mai le upega tafailagi, o le mea lea ma le taimi e galue ai le komepiuta, e faasolosolo malie lava ona lafoaia. O le mea e lelei ai, e na o le 2-6 tausaga le manuia.

Tapenaga sauniuni

Afai ua uma ona uma le puʻe, o le a galue le komepiuta, ae o le lelei o le fegalegaleaiga ma ia o le a faʻaitiitia lelei, aua O le BIOS o le a toe faʻafoʻi i le fausaga fausaga i taimi uma e toe faʻaaogaina ai le komepiuta. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le taimi ma le aso o le a faʻaauau pea, o le a le mafai foi ona faatino se atoaga atoa o le masini komepiuta, kata vitio, ma le mālūlū.

Tagai foi:
E faʻafefea ona vaʻaia le faagasologa
E faʻafefea ona faʻamalo le tagata e faʻaleleia
Faʻafefea ona ufiufi se kata vitio

Mo galuega o le a e manaʻomia:

  • Pamu fou. E sili le lelei le faʻatau muamua. E leai ni manaʻoga ogaoga mo ia, aua o le a fetaui ma soʻo se laupapa, ae fautuaina e faʻatau Iapani po o Korea, aua latou sili atu le maualuga o la latou auaunaga;
  • Screwdriver Faʻalagolago i lau iunite ma le motherboard, atonu e te manaʻomia lenei meafaigaluega e aveese ai pupuni ma / poʻo le pry the battery;
  • Tweezers E mafai ona e faia e aunoa ma lena, ae sili atu ona faigofie mo i latou ona toso ese ia maa i luga o nisi o mamanu faataitai.

Laasaga o le faʻaaogaina

E leai se mea e faigata, e tatau ona e mulimuli i laasaga taʻitasi taʻitasi:

  1. Faʻamalosi le komepiuta ma tatala le tapuni o le iunite. Afai o loʻo i totonu le palapala, ona aveese lea o le pefu, aua o le faʻaaogaina o le maa i se nofoaga e le manaʻomia. Mo le faʻaogagofie, e fautuaina le liliu o le iunite i se tulaga vavalalata.
  2. I nisi o tulaga, e tatau ona e vavae le PPU, kata vitio ma le disk malo mai le iunite eletise. E fautuaina e faʻamalosi i latou ao leʻi oʻo i le taimi muamua.
  3. Sue le puʻupuʻu, lea e foliga mai o se tamai pancake siliva. E ono aofia ai foi le igoa CR 2032. O nisi taimi o le pikiapu atonu o loʻo i lalo o le eletise, i le fea itu e tatau ona matua faʻaaogaina.
  4. Ina ia aveese le batini i nisi o laupapa, e tatau ona e taomi i luga o se loka faapitoa, i isi o le a tatau ona pry i se sikulifili. Mo le faigofie, e mafai foi ona e faʻaaogaina tweezers.
  5. Faʻamatu se masini fou. Ua lava le na o le tuu i totonu o le sooga mai le mea tuai ma taomi i lalo seia oo lava ina ulufale i totonu.

I luga o nofoa faʻataʻavale matutua, e ono i ai le pati i lalo o se taimi e le mafai ona faʻaaogaina, pe ono i ai foi ni masini faapitoa. I lenei tulaga, ina ia suia lenei elemene, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi le ofisa tutotonu, talu ai na o oe e na o le faaleagaina o le laupapa.