Matou te aveeseina le paʻu i Microsoft Excel

Auala faʻatusatusa e faʻataga ai oe e faʻaauau pea ona e galue i faʻamatalaga Excel i uluai lomiga o lenei polokalame, e tusa lava pe na faʻasaʻoina ma se kopi faʻaonapo nei o lenei talosaga. E maua lenei mea e ala i le faatapulaaina o le faʻaaogaina o tekinolosi e le fetaui. Ae o nisi taimi e tatau ai ona faʻagata lenei tulaga. Sei o tatou aʻoaʻoina auala e faia ai lenei mea, faʻapea foʻi ma le auala e faia ai isi gaioiga.

Faʻaaogaina o le Faʻamaumauga Fesoʻotaʻiga

E pei ona e iloa, o Microsoft Excel e tele naua faʻaliliuga, o le muamua na toe foʻi mai i le 1985. O se gaioiga agavaʻa na faia i le Excel 2007, pe a fai o le faatulagaga masani o lenei talosaga, nai lo le xls ua avea xlsx. I le taimi lava e tasi na i ai suiga taua i le gaioiga ma le atinaʻe. Mulimuli ane o lomiga o Excel galue e aunoa ma ni faafitauli i pepa o loʻo faia i kopi muamua o le polokalama. Ae o fesoʻotaiga i tua e le maua i taimi uma. O le mea lea, o se pepa na faia i le Excel 2010 e le mafai ona tatalaina i Excel 2003. O le mafuaaga o le a le mafai ona lagolagoina e lomiga matutua nisi o tekinolosi lea na faia ai le faila.

Ae o se isi tulaga e mafai. Na e faia se faila i le tuai o le polokalama i luga o le komepiuta e tasi, ona faʻasalalau lea o le pepa lava e tasi i luga o se isi PC ma le kopi fou. Ina ua toe faʻaaogaina le faila faila i luga o le komepiuta tuai, ua oʻo mai e le tatalaina pe leai uma galuega i totonu, talu ai o suiga na faia i ai e lagolagoina e na o polokalama lata mai. Ina ia aloese mai ia tulaga le lelei, ei ai se tulaga fetaui pe, pei ona taua i se isi itu, o se tulaga faatapulaa faatapulaaina.

O lona natura o loʻo taʻoto i le mea moni e faʻapea, afai e te faʻatonutonuina se faila na faia i se kopi tuai o le polokalama, e mafai ona e faia suiga i na o le fesoasoani o tekinolosi e lagolagoina e le fatuga. O filifiliga a tagata taʻitoʻatasi ma tulafono e faʻaaoga ai masini fou fou lea e le mafai ona faigaluega ai le polokalama fatuga o le a le avanoa mo lenei pepa, e tusa lava pe sili atu ona faʻaonaponei pe afai e mafai ona faʻasaga tulaga. Ma i ia tulaga, e mafai lava ona le mafai ona toe faʻaaoga. O lenei mea e faʻamautinoa e ala i le toe foi i le galuega i le tusi talosaga lea na fausia ai le pepa, o le a faigofie ona tatala e le tagata faʻaaogaina ma mafai ai ona galue atoatoa e aunoa ma le leiloa o faʻamatalaga na tusia muamua. O le mea lea, o le galue i lenei faiga, mo se faʻataʻitaʻiga, i Excel 2013, e mafai e le tagata faʻaoga ona faʻaaoga na o na foliga o loʻo lagolagoina e Excel 2003.

Faʻasologa o le Faʻafesoʻotaʻiga

Ina ia mafai ai ona faʻatautaia tulaga, e le manaʻomia e le tagata faʻaoga se mea e fai. O le polokalame lava ia e iloilo le pepa ma fuafua le lomiga o Excel lea na faia ai. A maeʻa lena mea e mafai ona e faʻaaogaina uma tekinolosi e mafai ona maua (i le tulaga e lagolagoina i latou uma e lua) pe aofia ai faʻasaʻoga i le tulaga o le fesoʻotaiga. I le mataupu mulimuli, o le faʻamatalaga tutusa o le a faʻaalia i le pito i luga o le faamalama i le taimi lava e maeʻa ai le igoa o le pepa.

Aemaise lava, o le tulaga faatapulaaina o le tulaga e mafai ona mafai pe a tatala se faila i ni ona po nei na faia i Excel 2003 ma i uluai lomiga.

Faʻalēaogā le Faʻamaumauga o Fesoʻotaʻiga

Ae o loʻo i ai ni mataupu pe a tatau ona faʻamalosi le tulaga fetaui. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona fai lenei mea pe afai e mautinoa e le tagata o le a ia le toe foʻi e galue i lenei pepa i le tuai o Excel. E le gata i lea, o le tapunia o le a faʻalauteleina ai galuega tauave, ma tuʻuina atu le gafatia e faʻasalalau le pepa aloaia e faʻaaoga ai masini fou. E masani lava ona i ai se mea e vavae ese ai. Ina ia maua lenei avanoa, e tatau ona e faaliliuina le pepa.

  1. Alu i le lisi "File". I le itu taumatau o le faamalama i le poloka "Tulaga o le faatapulaaina o galuega tauave" kiliki le faamau "Liliu mai".
  2. A maeʻa lena, ona tatala lea o se faʻatalatalanoaga o talanoaga ma fai mai o le a faia se tusi fou e lagolagoina ai faʻaaliga uma o lenei lomiga o le polokalama, ma o le a tuai loa ona faʻaumatia le mea tuai. Tatou malilie i le kilikiina o le ki "Lelei".
  3. Ona oʻo mai ai lea o se savali ua maeʻa. Ina ia mafai ona aloaia, e tatau ona toe toe fai le faila. Matou te taomi le faamau "Lelei".
  4. Excel e toe utaina le pepa ma e mafai ona e galue ai e aunoa ma se tapulaa i luga o galuega.

Auala Fesoʻotaʻiga i Faiga Fou

Ua uma ona matou fai mai o le tulaga fesoʻotaʻi e mafai ona otometi ona faʻaalia pe a faila le faila na faia i le lomiga muamua i le polokalama fou o le polokalama. Ae o loʻo i ai foi tulaga na i ai i le faagasologa o le fatuina o se pepa aloaia ua faʻalauiloaina i le tulaga o le faatapulaaina o galuega tauave. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea o Excel ua mafai ona laveaʻi faila i le faatulagaga xls (Excel 97-2003 tusi). Ina ia mafai ona gaosia ni laulau ma le atoatoaga o galuega faatino, e tatau ona e toe faʻafoʻi le teuina o tupe i le faatulagaga xlsx.

  1. Alu i le lisi "File". Le isi, matou te agai atu i le vaega. "Filifiliga".
  2. I le faamalama o matalala e tatala, agai i le vaega "Faasaoina". I totonu o le pusa seti "Faʻasaoina Tusi"lea o loʻo i le itu taumatau o le faamalama, o loʻo i ai se palota "Faʻasao faila i le faatulagaga o loʻo i lalo". I le faʻafanua o lenei mea, matou te suia le tau mai le "Excel 97-2003 (* .xls)" i luga "Lafoga Excel (* .xlsx)". Mo suiga e aoga, kiliki le ki "Lelei".

A maeʻa nei gaioiga, o le a faia ni pepa fou i se tulaga masani, ae le faatapulaaina.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le tulaga fetaui lelei e mafai ona fesoasoani tele e aloese ai feteʻenaʻiga eseese i le va o polokalama faʻapitoa pe afai o le ae galue i luga o se pepa i ituaiga eseese o Excel. O lenei mea o le a faʻamautinoa ai le faʻaogaina o tekinolosi masani, ma, o le mea lea, o le a puipuia mai faafitauli fesoʻotaʻi. I le taimi lava e tasi, ei ai tulaga pe a manaʻomia lenei faiga ina ia le atoatoa. O lenei mea e fai ma faigofie ma o le a le mafua ai ni faʻafitauli mo tagata faʻapitoa oe masani i lenei faiga. O le mea autu o le malamalama lea pe a to ese le tulaga fetaui, ma pe a sili atu le lelei e faʻaauau pea ona faʻaaogaina.