Aafiaga matautia i le HDD

Leitio Lelei (HDD) o se tasi o vaega o soʻo se komepiuta, e aunoa ma lea ua toetoe lava a le mafai ona faʻatumu le galuega i le masini. E toʻatele tagata faʻapitoa ua latou iloa o loʻo manatu e atonu o le vaega e sili ona leaga ona o le mea faʻapitoa faʻapitoa. I le fesoʻotaʻiga ma lenei, o tagata faʻaaogāina PC, komipiuta, HDDs i fafo e tatau ona iloa pe faʻapefea ona faʻaoga lelei lenei masini ina ia mafai ai ona faʻaleagaina lona tino.

Vaʻai foi: O le a se mea faigata

Faʻapitoa o le puʻupuʻu

E ui lava i le mea moni e leʻi leva le taimi o le alu faʻamalosi amio, o se mea lelei lelei mo lea tulaga e le o iai i lenei aso. E tele taimi e televave ai le faʻaaogaina o masini eletise (SSD) i le tele o faʻaletonu o le puʻupuʻu, ae ui i lea, ona o le tele o latou tau, lea e matua iloga lava i luga o faʻataʻitaʻiga ma lapopoʻa tele, ma nisi o faʻamaumauga i luga o le numera o faʻamatalaga tusitusia o tusitusiga, e le mafai

O le tele o tagata faʻaaogaina o loʻo faia pea se filifiliga e fiafia ai i le HDD, lea e mafai ai ona teuina ni gaosetete o faʻamatalaga mo le tele o tausaga. Mo nofoaga autu ma nofoaga autu o fesoʻotaʻiga e le mafai ona i ai se isi filifiliga, e pei o le faʻatauina o le tele o le faʻaleleia o taʻavale malosi ma tuʻuina atu i totonu o le RAID arrays.

Talu ai i le lumanaʻi lumanaʻi o le a le mafai ai e le toʻatele o tagata ona fesuiaiga atoa i le SSD poʻo isi faʻamaumauga mo le teuina o faʻamatalaga, o faʻamatalaga e uiga i tulafono o le galulue faʻatasi ma le hard drive o le a talafeagai ma aoga mo soʻo se tasi e le manaʻo e faʻafeiloaʻi i faamatalaga taua a le tagata lava ia pe tuuina atu se tele o faʻamatalaga mo le taumafai toe faʻaleleia.

Tau le lelei i totonu o le iunite

O lenei mea e faatatau i le HDD ua faʻapipiʻiina i le iunite o le PC PC. Toeitiiti lava i tulaga uma mo le taʻavale, ua vaʻaia se poloka ma le taofiofia o le taamilosaga - ua manatu o lenei mea o se avanoa lelei tulaga. Ae peitai, o nisi taimi e le mafai e le tagata faʻapipiʻi ona faʻatulaga saʻo i totonu o se vaega faapitoa, mo se faʻataʻitaʻiga, ona o le leai o se avanoa avanoa, ma o le nofoaafi e na o sina avanoa avanoa i totonu o le iunite, tusa lava pe faʻapitoa pe faʻatapulaʻa.

Faʻaoga le saʻo

O le tulaga saʻo, e feteenai ma le taufaasese masani, e le afaina ai le galuega. E le gata i lea, i mataupu na faia ma le mafaufau, ma i luga o le vaega o le HDD o loʻo tuʻu saʻo tonu. Ae ui i lea, e tasi le mea e tutusa mo filifiliga uma e lua: e le tatau ona alu ese le disabilima mai le tulaga i luga po o le taamilosaga e sili atu nai lo . E le gata i lea, e le mafai ona pipii faʻatasi i luga o puipui o le mataupu - mai isi vaega o le poloka PC e tatau ona vaʻavaʻavaʻa ma se vaega maualalo o avanoa avanoa.

Nofoaga mea faʻatekonolosi

O le isi filifiliga le sao e uiga i le tulaga tuusaʻo - totogi i luga. I lenei tulaga, o le faʻamaʻi mai le tapuni e faʻalavelave ma e le lava le manava o le HDA. O le mea lea, o loʻo i ai se faʻalauteleina o le vevela i totonu, lea e le mafaasoaina tufatufaina ma aʻafia ai le ola o le HDD atoa, aemaise lava i nisi o papatusi. I le faaopoopo atu i nei mea uma, ua faʻaititia le fua faatatau o le ulu mageta.

O se mea e seasea tupu ae o loʻo tupu pea i le faʻapipiʻiina o se laupapa i luga, o se mea e le lelei ai le faʻailoga. A maeʻa sina taimi, e mafai ona galo le gaʻo ma faʻaleaga le vaega o le ipu ma le ulu magnet. I le fesoʻotaʻiga ma mea na muamua atu, e aoga le mafaufau i ni nai taimi pe talafeagai le faʻapipiʻiina o le 'ie i luga o le kata, aemaise lava pe afai e te fuafua e faʻaauau ona utaina i le teuina ma le faitauina o faʻamatalaga.

Mea e le lelei

O masini faʻaonaponei e sili atu ona faigata i le malosiaga eletise maualuga. Faatasi ai ma ona faalavelave ma le le faamoemoeina o le tapunia o le komepiuta, o le galuega o le diskese e mafai ona vave faalavelaveina, liliu i se masini e manaomia ai le faatulagaina, toe fetuunai vaega leaga pe sui i se HDD fou.

O mafuaʻaga o ia faafitauli e le naʻo le faʻalavelave i le malosiaga tutotonu (mo se faʻataʻitaʻiga, ona o le faʻavaeina o le uaea i le eria), ae faʻapea foi le filifilia sese o le eletise ua faʻapipiʻiina i le iunite. Laititi maualalo PSU, lea e le fetaui i le faatulagaga o le komepiuta, e masani ona taitai atu ai i le mea moni e le lava le malosi o le diskette ma e amata ona tapunia se mea e le masani ai. O le, pe a fai e iai ni masini faila eletise, e le mafai e le eletise o le eletise ona taulimaina avega mamafa pe a amataina le PC, lea e pei lava o le afaina ai le setete o le le gata o le avetaavale, ae o isi foi vaega.

Vaʻai foi: O mafuaʻaga e mafua ai ona kiliki le diskette, ma a latou fofo

O le auala ese e iloagofie - i le tulaga e masani ona faʻaogaina, e tatau ona e maua se eletise e le faʻalavelave faʻafuaseʻi (UPS) ma siaki pe o le eletise o loʻo tuʻuina atu i totonu o le PC e fetaui ma le mana e manaʻomia e vaega uma o komepiuta (kata vitio, motherboard, disk disk, faʻamafanafanaga, ma isi). ).

Tagai foi:
E faʻapefea ona iloa le tele o watts e faʻaaogaina e komepiuta
Filifilia o se eletise e aunoa ma se faalavelaveina mo le komepiuta

Le manava lelei

O nei faigata e amata ma le sese o le faapipiiina o le kesi, lea e moni lava pe afai e lua pe sili atu. I le vaega o loʻo i luga, matou te talanoa e uiga i le mea moni o le nofo i luga o le laupapa e mafai ona faia se mea leaga, ae e le na o le pau lea o mafuaaga mo le maualuga o le vevela.

E pei lava ona e iloa, o le malosi o le ave i komepiuta masani e iai le suiga vave o le 5400 rev / min. poo le 7200 rpm E le lava lenei mea mai le manatu o le tagata mulimuli, talu ai O le HDD e faitau ma tusitusi vitio e sili atu ona itiiti ifo i le SSD, ae mai se itu faʻapitoa o le vaaiga, e tele. Ona o le vevela malosi, o le vevela o le vevela ua saʻo, o lea e matua taua lava le faʻamafanafanaina o nofoaafi ina ia maualuga ai le vevela, lea e masani ona i ai se aafiaga leaga i le masini, e le faʻaleagaina ai le vaega autū o le avega - le ulu mageta - e faʻaitiitia ai lona toe foi mai.

Afai e tupu lenei mea, e iu lava i le mafai ona faitau e le gata i faʻamaumauga na faamaumauina e le au faʻaaoga, ae o le auʻaunaga o le a leiloa pe ua leiloloa atoa. O le faailo o le toilalo e mafai ona manatu o se tuʻituʻi i totonu o le HDD ma le le mafai ona faia e le komipiuta i le faiga faʻaogaina ma le BIOS.

Vaʻavaʻai foi: Faʻamalamalamaga o le vevela o masini eseese o mea faʻamalosi

Le lava avanoa i le tulaga o le iunite

Le auala pito sili ona faigofie e taulimaina ai le pulou, pe afai e na o le tasi, ma nofoa - o nai mea. Nofoaga lata ane i isi punavai o le vevela (ma e toetoe o vaega uma o le PC) e sese. O le isi auala o loʻo faʻaaogaina ai le alatele mai isi masini, e aofia ai le faʻaleleia o le ea, le lelei. I le tulaga lelei, o pito e tatau ona i ai 3 cm avanoa avanoa - o lenei mea o le a maua ai le mafanafana.

E le mafai ona e vaʻaia le masini i isi puʻupuʻu malosi - o le a faʻafuaseʻi ona aʻafia ai le faʻaleagaina o la latou galuega ma vave faʻavavevave le toilalo. E faʻaaogaina lava i le vavalalata ma se CD / DVD-taavale.

Afai o se mea itiiti (case / micro-ATX) ma / poʻo se numera tele o taʻavale faigata e le tuʻuina le avanoa e tuʻu lelei ai le disiki, e taua tele le tausia lelei o le manava malosi. O le mea lelei, e mafai ona avea ma se manava malosi mo le feʻaveaʻi, o lona ea e oʻo atu i le taʻavale. Ole televave o le suiga e tatau ona fetuutuunai e tusa ai ma le aofaʻi o le malosi o le masini ma o latou uiga e mafua ai le malulu. I lenei tulaga, e sili atu i le tagata le manaʻo e aua nei tu i luga o le puipui e tasi lea o loʻo i ai le ato i lalo o le HDD, talu ai o loʻo i ai le avanoa e viia ai i le taimi o le taotoga, lea e aʻafia ai foi i latou.

Tagai foi:
Polokalame mo le puleaina o tagata tausi maʻi
E faʻafefea ona fuaina le vevela o le kiona

Faʻalavelave matūa leaga ma isi tulaga

O le vevela o le PC atoa e aʻafia ai e le gata i tagata e faʻaleleia meaʻai, ae faʻapea foʻi le siosiomaga i fafo atu o le mataupu.

  • Laʻu maualalo - le itiiti ifo le manaomia nai lo le maualuga. Afai e malulu le potu pe o le fafo atu o le auala na aumai mai le auala, lea e tusa ma le 0 ° le vevela o le ea, aʻo lei faʻaaogaina, e tatau ona mafanafana i le vevela o le vevela.
  • Maualuga maualuga - fesoasoani e faʻaitiitia le faʻavevela o le vevela o le disaki. O lona uiga, i totonu o se potu malulu (pe i luga o le auala latalata ane i le sami), e tusa lava pe laitiiti le vevelaina o le pu, e manaʻomia ai le faʻamafanafana atili, e ui lava i le masani ai o le susu e le manaʻomia.
  • Nofoaga mama - o se isi fili malosi o le fili. O se tasi o ona elemene o le eletise barometric, faʻamaonia le mamafa i totonu. E le maalofia, e mafai e le ea ona ulu i totonu o le tino, ma afai e eleelea, o le pefu ma otaota, e oʻo lava i se fufulu mama-fale ma faʻamapulaʻaina mea e teu ai mea e le mafai ona laveaʻi. E faʻafefea ona faʻaaogaina le pefu pe a faʻaleagaina alalaupapa. E taua le matauina o lenei 2.5 "discs e sili atu ona sili atu nai lo le 3.5", ona o loʻo i ai le mea e sili atu nai lo le puipuiina o le puipuiga.
  • Soʻo se vaʻa matautia - E aofia ai foi i latou o loʻo faʻaaogaina le eletise, eleelea i le ea, e pei o le oxid nitric, faʻasologa o fale gaosi oloa. Latou te faʻaosoosoina uma le paʻu o le laupapa ma le ofuina o mea faʻapitoa i totonu.
  • Mamanu eletise - e pei ona e manatuaina, o le disk e taua o le "magnetic hard", o le mea lea, o le mea e fesoasoani ai i le faʻamautuina ma le fatuina o eletise eletise malolosi o le a faʻagesegese ae mautinoa le liliu le HDD i se mea e le mafaamatalaina.
  • Faʻafitauli mamafa - e oʻo lava i le tino o le tagata e mafai ona faʻaputuina moliaga e mafai ona faʻaleagaina le eletise. E masani lava, pe a faʻaaoga le HDD, e le fetaiaʻi tagata ma mea nei, ae pe a suia pe faʻapipiʻi se masini fou, e fautuaina e mulimuli i tulafono e sili ona faigofie mo le saogalemu e aunoa ma le paʻiina o elemene elemene ma laupapa matagaluega e aunoa ma se faʻataʻitaʻiga.

Aafiaga faʻapitoa

E toatele tagata latou iloa o le felauaiga o le HDD e tatau ona taulimaina ma le faʻaeteete ina ia aua le faʻalavelaveina lana taʻavale. Soo se malosiaga e afaina ai, e mafai ona afaina ai, ma e le gata i fafo atu, ae faapena foi i tulaga faataatitia o le 3.5 ". O le mea moni o kamupani i le gaosiga o loo taumafai i soo se auala e faaitiitia le ono mafai ona tupu, o le pasene tele o le faaletonu o alalaupapa e fesootai ma lenei tusi.

Viivili

O le vevesi mo le faʻaaogaina o puʻe vaivai e mafai ona tumau pe a fai e faʻaaogaina e le tagata faʻapipiʻi i le tulaga o le iunite. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le a lūlūina le puʻupuʻuga o le tino pe a faʻafuaseʻi ona osofaia e le tagata le tino. E tutusa foi le fesuisuiai pe a fai e le faapipiiina le pulou disasiga i luga o 4 sikilima e tutusa lelei le tasi, ae i le 2/3 - o le pito i luga o le a avea ma punavai o le vibration atoa o le taavale.

I totonu o le mataupu, o vaega o le PC e mafai foi ona aʻafia ai le puʻupuʻu:

  • Fans. I le tele o tulaga, e leai se faʻafitauli mai ia i latou seia oʻo ina filifili le tagata faʻapitoa ma suia le auala e faʻamafanafana ai. O le mea moni, o nisi o mataupu taugofie ua leva ona fuafuaina e le manuia pe a mafai ma mai mea e le lelei tele, ona o le vibration mai le tagata e leai ni mea e mafai ona lafoina i luga o le puipui ile disk.
  • Isi faʻasologa o le HDD. O le leai o se avanoa avanoa i le va oi latou e le gata ina faʻaosoina ai le faʻavevelaina, ae o le fefaʻasagaʻi. O masini CD / DVD e masani ona tamoe i luga o vitio maualuluga, ma o puʻe vaʻaia lava e mafai ona latou maua vitio eseese, faʻamalosia le avega e faʻavave ma taofi, fatuina se vibration. O le HDDs foi latou te viia, e masani lava pe a faʻapipiʻi le ulu ma fesuiaʻi ia vae, e le taua tele mo le lava, ae leaga mo le tuaoi, talu mai o latou saoasaoa ma vaitaimi o gaoioiga eseese.

Aʻo latalata ane, o nisi o punaoa mai fafo e mafua ai le vibration. O fale nei o falemaʻi, faʻaoga faʻamalositino ma se atigipusa. I se tulaga faapena, e manaʻomia le puipuia o se tasi metotia mai le isi.

I le masani ai, o le vibration e le mavaaia pe a feaveaiina le avetaavale, aemaise lava fafo. Afai e mafai, e tatau ona tapulaa lenei faagasologa, o nisi taimi e suia ai le masini i se masini komepiuta USB, ma e taua foi le filifilia o se HDD i fafo ma se mataupu puipuia.

Vaʻai foi: Tomai mo le filifiliaina o se masini malosi fafo

Lulu

E iloa e le o le setete, o le puʻupuʻu e itiiti le faʻafesoʻotaʻi i aʻafiaga, aua afai e le o faʻaaogaina, e le faaleagaina e le ulu mageta ia papatusi puʻe, i totonu o le paka i lena taimi. Ae ui i lea, e le tatau i se tasi ona manatu e oo lava i nofoaafi malosi-e le fefefe i le pau ma le oso.

O le pa'ū mai i se laʻititi laʻitiiti, o le masini e mafua ai le lamatiaga o le toilalo, aemaise lava pe afai o loʻo i ona itu. Afai o loʻo galue pea o ia, o le avanoa e faaleagaina ai faʻamaumauga ma isi elemene o le HDD e faʻateleina i le tele o taimi.

O se kulupu malosi mausali i totonu o le masini komepiuta e saogalemu mai laulaʻau ma aʻafia, ae ua suia i aʻafiaga faʻafuaseʻi i luga o le mataupu ma vae ma mea eseese (masini faamama, ato, tusi, ma isi). E sili atu ona lamatia lenei tulaga pe a faigaluega le komepiuta - o le lelei leisa ona o le galue o le ulu maguma e sili atu ona leaga ma o le sasaina o luga o papatusi e mafai ona tupu.

E taua le maitauina o le avetaʻavale i le tele o komipiuta e mafua mai i le faʻafeiloaʻiga o le pito i tua o loʻo sili atu ona puipuia mai aafiaga mai fafo. O lenei mea e faʻamaonia e le mamanu o le faʻaaogaina o koneteina, faʻapea foʻi ma senitili faʻavavevave faʻafuaseʻi (po o vibration), lea e sili atu ona faʻamoemoeina o loʻo pa'ū se pa'ū, ma o le a faʻapasaina tonu ia ulu mageta, e tutusa ma le taofi o le suiga o papatusi.

Lisi le tafu

O le masani masani o le faʻapipiʻi le mafai ona fai i le tulaga o le fuʻa. I totonu o lona lava malosi, ma o le tele o elemene e nafa ma le faamaoni. I le tulaga o le faʻaleagaina o aʻafiaga e mafua mai i amioga lē faʻaeteete a se tagata, malosi malosi i luga o le afaina o le HDD, tulimanu tulimanu o le ato i le iunite, e toetoe lava 100% le mautinoa o le toilalo o le taʻavale atoa. O le mea moni, pe afai o le faafitauli na maitauina ma faʻapipiʻi i se taimi talafeagai (pe a oʻo i le taimi e le i faʻaalia ai le HDD pe a uma le faʻaleagaina) faʻatasi ai ma auala faʻaleleia e pei o le faʻamamafa poʻo le tape / tape, e mafai ona e faʻaauau pea ona faʻaaogaina.

A leai, e le na o le ea e le o manaʻomia iina, ae o le pefu o le a ulufale i totonu mo se taimi puupuu. E tusa lava pe tasi sina pefu eletise e mafai ona tau atu i le leiloloa o faamatalaga, faʻamautu i luga o le ipu ma mulimuli ane paʻu i lalo o le ulu magnet. E le gata o le a le gata o se mataupu e le o faʻamaonia - atonu e le mafai ona toe faʻaleleia le taavale.

I le leai o se fale fausiaina, o le maualuga maualuga o le maualuga o le maualuga o le suamalie e mafua ai le faaleagaina o le a avea ma se mea e afaina ai.

Ua uma ona matou taʻu muamua atu e tusa lava pe o se fale gaosi mea faigaluega atoatoa e le o se monolitic - o loʻo i ai se pu faʻapitoa e puipuia mai le efuefu. Ae o le vai, o lenei faamama e toetoe a leai se aoga. E oo lava i ni nai pa'ū tuusao e mafai ona "fasi" HDD, ae le o le taʻua o tulaga e tele ai vai.

Taumafai e faʻasolo le HDD

O lenei aitema ua maua atoatoa mai i le tasi muamua, ae na ma filifili e faailoga le eseesega. O nisi tagata PC e manatu o le a iai nisi o faafitauli ua lisiina i luga (o le a oʻo i totonu o le pefu, vai), e tatau ona faʻasese ma feʻalo, ma faʻagogo i se lauulu lauulu. E matua le fautuaina e fai lenei mea, talu ai e leai se avanoa e toe faafoi ai lona tulaga faigaluega ia te ia i le leai o se mea e tupu.

Afai e te le faʻaaogaina le mea pito sili ona taua - le le iloa o tulafono mo le taofiofia ma le faʻatusatusaina, faʻapea foi ma le toe foi atu i le mataupu, o loʻo i ai isi mafuaʻaga e iu lava ina aveesea le malolo mai le galuega. Muamua, o le ea e le tatau ona pau i lalo o le faʻavaa, ma lona lua - pefu. O le a le mafai ona faʻaumatia, e tusa lava pe a uma ona sosolo i totonu o le fausaga atoa - e ono foliga mai, o le a na o le pau lava lea o le pefu o le pefu e lele i totonu ma nonofo ai iina, ma o le faagasologa o le feutagaʻi ma i latou o le a le gata ina gata ae leai foi se uiga.

O faʻatinoga faʻapitoa e faia, ae i totonu o fale suesue faʻapitoa o nofoaga autu o tautua, i le tausisia o tulafono uma o auiliiliga ma tuutuuga mo le mama o le potu ma le pule.

Ona o le mamanu faigata ma manaoga o nisi o aiaiga mo le faagaioiga o le diskette e mataʻina le faagaoioia ma le teuina. E tele naua aʻafiaga e aʻafia ai ana faʻatinoga, e fesoʻotaʻi ma oe e te manaʻomia e iloa ai tulafono faavae mo le faʻaaogaina o le HDD ma mulimuli ai.