Skype polokalama: nofoaga o faʻamaumauga i luga o le talafaasolopito o fesoʻotaiga

I nisi tulaga, o le talafaasolo o fesoʻotaiga, poʻo le log file a le tagata faaaoga i le Skype, e te manaʻomia e te le vaʻavaʻai i le faʻaogaina o le initaneti, ae saʻo mai le faila o loʻo teuina. E moni lava lenei mea pe afai o lenei faʻamatalaga ua maeʻa mai le talosaga mo nisi mafuaaga, pe tatau ona faʻaolaina pe a toe faʻafouina le masini faʻaoga. Mo lenei, e tatau ona e iloa le tali i le fesili, o fea oi ai le tala o loʻo teuina i Skype? Sei o tatou taumafai e mafaufau i ai.

O fea oi ai le tala?

O le talafaamaumau talafaasolopito e teuina o se database i totonu o le faila main.db. O loʻo i totonu o le faʻapipiʻi Skype faila. Ina ia maua le tuatusi tonu o lenei faila, tatala le faamalama o le "Run" e ala ile taomiina o le Win + R autu autu i luga o le komepiuta. Ulufale i totonu o le faʻaaliga vaaia o le tau "% appdata% Skype" e aunoa ma upusii, ma kiliki i le "OK" button.

A maeʻa lenei mea, e tatalaina le Windows Explorer. O loʻo matou sailia se faʻailoga i le igoa o lau teugatupe, ma alu i ai.

Tatou pauu i totonu o le tusi faʻasologa o loʻo i ai le faila file main.db. E faigofie ona maua i totonu o lenei pusa. Ina ia maimoa i le tuatusi o lona nofoaga, ia tilotilo lava i le tuatusi o le tagata sailiili.

I le numera tele o mataupu, o le auala i le faila o le faila o le faila o loʻo i ai le mamanu lenei: C: Users (Igoa o le tagata faʻaoga Windows) AppData Roaming Skype (Skype user name). O fuainumera fesuisuiaʻi i lenei tuatusi o le igoa Igoa o Windows, lea pe afai e teu i totonu o komepiuta eseese, ma e tusa lava pe i lalo o tala eseese, e le fetaui, ma le igoa o lau talaaga i Skype.

I le taimi nei, e mafai ona e faia le mea e te manaʻo i ai i le faila autu.db: kopiina ina ia mafai ai ona e faia se faʻamaumauga; matamata i tala faasolopito e faʻaaoga ai tusi faʻapitoa; ma faʻamalo pe afai e te manaʻomia e toe faʻafoʻisia tulaga. Ae, o le gaioiga mulimuli e fautuaina e faʻaaoga e na o se mulimuli mulimuli, talu ai o le ae leiloa le talafaasolopito atoa o savali.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le mauaina o le faila o loʻo i ai le talafaasolopito o le Skype e le o se mea e sili ona faigata. Faʻamata vave le tusi o loʻo i ai le faila ma le talafaasolopito o main.db, ona matou vaʻavaʻai lea i le tuatusi o lona nofoaga.