Faʻapulagaga Faʻapulaga: Microsoft Excel faʻamatalaga faʻamatalaga ata

Faʻamatalaga mamao mo le faʻaaogaina o le mafaufau (RAM) poʻo le mafaufau i mea e maua ai le komepiuta o se vaega o se komepiuta a le tagata lava ia poʻo le komepiuta e teuina faʻamatalaga (komipiuta komepiuta, polokalama) talafeagai mo le faʻatinoga loa. Ona o le laitiiti o lenei manatuaga, o le komepiuta e ono pa'ū tele, i lenei tulaga, o loʻo i ai i le aufaitau se fesili talafeagai - pe faapefea ona faʻaopoopo le RAM i luga o se komepiuta ma le Windows 7, 8 poʻo le 10.

Auala e faateleina ai le RAM

E mafai ona faʻaopoopo le RAM i auala e lua: faʻapipiʻi se isi faʻasalalau poʻo le faʻaaogaina o se masini moli. O le taimi lava lea e tatau ona fai mai o le filifiliga lona lua e le afaina tele ai le faʻaleleia o le komepiuta, talu ai e le maualuga le tele o le fesiitaiga i luga o le taulaga USB, ae o se auala faigofie ma le lelei e faʻaititia ai le aofaʻi o le RAM.

Metotia 1: Faʻatulaga ni modula fou RAM

I le amataga, sei o tatou taulimaina le faʻapipiʻiina o alalaʻau manatua i totonu o le komipiuta, talu ai o lenei metotia e sili ona aoga ma masani ona faʻaaogaina.

Iloilo le ituaiga RAM

Muamua, e tatau ona e filifili i le ituaiga o lau RAM, talu ai e le fetaui o latou eseesega ma isi. I le taimi nei, e na o le fa ituaiga:

  • DDR;
  • DDR2;
  • DDR3;
  • DDR4.

Muamua e toetoe lava a le faʻaaogaina le mea muamua, e pei ona manatu ua le toe faʻaaogaina, o lea pe afai na e faatauina se komepiuta talu ai nei, ona e maua lea o le DDR2, ae atonu o le DDR3 poʻo le DDR4. E mafai ona e iloa mautinoa i ni auala se tolu: e ala i le faʻailoga, pe a uma ona faitauina le faʻamatalaga poʻo le faʻaaogaina o se polokalama faʻapitoa.

O ituaiga taʻitasi o RAM o loʻo i ai lana lava mamanu. E tatau lea mea ina ia le mafai ona faʻaaoga, mo se faataitaiga, DDR2 type RAM i komepiuta ma DDR3. O lenei mea moni o le a fesoasoani ia i tatou e fuafua le ituaiga. I le ata o loʻo i lalo, e fa ituaiga RAM o loʻo faʻaalia i luga o le faʻataʻitaʻiga, ae e tatau ona vave fai mai o lenei auala e naʻo mo komepiuta a le tagata lava ia, i api e i ai le eseesega o meataalo.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o loʻo i ai se avanoa i le pito i lalo o le laupapa, ma i totonu taʻitasi ua i ai i se isi nofoaga. O le laulau o loʻo faʻaalia ai le mamao mai le agavale agavale i le va.

Ituaiga o RAMDistance i le kilia, cm
DDR7,25
DDR27
DDR35,5
DDR47,1

Afai e leai sau pule ile lima pe e le mafai ona e iloa tonu le eseesega i le va o le DDR, DDR2 ma le DDR4, ona o le eseesega e laiti, e sili atu le faigofie ona suʻeina le ituaiga e le mea e faʻaupu ai le faʻamatalaga o loʻo i luga o le pulou RAM lava ia. E lua filifiliga: o le ituaiga o masini lava ia o le a faʻaalia tuusaʻo i ai, poʻo le tau aofaʻiga o le faʻasalalauga. I le tulaga muamua, e faigofie mea uma. O le ata o loʻo i lalo o se faʻataʻitaʻiga o sea ituaiga faʻamatalaga.

Afai e te leʻi mauaina sea ituaiga igoa i luga o lou igoa, ona e gauai atu lea i le taua o le bandwidth. E oʻo mai foi i ituaiga eseese e fa:

  • PC;
  • PC2;
  • PC3;
  • PC4.

Talu ai e le faigata ona mate, latou te tausisia atoatoa le DDR. O lea la, afai na e vaʻaia le PC3, o lona uiga o lau ituaiga RAM o le DDR3, ma afai o le PC2, ona e DDR2. O se faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻaalia i le ata oi lalo.

O nei metotia uma e aofia ai le faʻalavelaveina o le masini komepiuta poʻo le komepiuta ma, i nisi tulaga, toso ese le RAM mai nofoaga. Afai e te le manaʻo e fai lenei mea pe e te fefe, e mafai ona e iloa le ituaiga RAM e faʻaaoga ai le polokalama CPU-Z. I le auala, o lenei auala e fautuaina mo tagata faʻaoga komepiuta, talu ai ona sili atu lona faigata nai lo se komepiuta patino. O lea, download le talosaga i lau komepiuta ma mulimuli i laasaga nei:

  1. Faʻamoemoe le polokalama.
  2. I le faamalama e tatala, alu i le lisi "SPD".
  3. I le lisi pa'ū "Slot # ..."i poloka "Faʻasalaga Filifili Faʻamanatu", filifili le moli o le RAM e te manaʻo e maua faʻamatalaga e uiga i.

A maeʻa lena, o le fanua i le taumatau o le lisi pa'ū o le a faʻaalia ai le ituaiga o lau RAM. I le auala, e tutusa lava mo sisi taitasi, o lea e tusa lava po o le fea e te filifilia.

Vaʻai foi: Faʻafefea ona fuafua le faʻataʻitaʻiga o le RAM

Filifilia o le RAM

Afai e te filifili e suia atoa lou mafaufau, ona e manaʻomia lea ona e malamalama i lana filifiliga, aua o loʻo i ai le tele o tagata gaosi oloa i luga o le maketi e ofoina atu ituaiga eseese o le RAM. O i latou uma e ese i le tele o vaega: ole taimi, taimi i le va o galuega, telefoni, le i ai o elemene faaopoopo ma isi. Ia, seʻio tatou talanoa e uiga i mea uma

Faatasi ai ma le tele o taimi ole RAM, e faigofie mea uma - o le sili atu foi lena. Ae o loʻo i ai nuances. O le mea moni e faapea, o le faailoga pito i maualuga e le mafai ona ausia pe afai o le gaioiga o le motherboard e itiiti ifo nai lo le RAM. O le mea lea, aʻo leʻi faʻatau le RAM, faʻalogo i lenei fuainumera. E tutusa foi lea mea i le manatuaina o le telefoni i luga aʻe o le 2400 MHz. O se tau taua tele e ausia ona o le faʻaaogaina o tekinolosi eXtreme Memory Profile, ae afai e le lagolagoina e le tinaboard, ona le maua ai lea e le RAM le tau aofaʻi. I le auala, o le taimi i le va o gaioiga e faʻatusatusa tonu lava i le telefoni, o lea pe a filifilia, ia taʻitaʻia e se tasi mea.

O le tele-alalaupapa o le tafaoga lea e nafa ma le avanoa e maua ai le fesoʻotaiga tutusa o nisi o faʻamaufaʻailoga. Ole a le gata ina faateleina le aofaʻiga o le RAM, ae faʻateleina foʻi le gaosiga o faʻamatalaga, talu ai o le faʻamatalaga o le a alu saʻo i masini e lua. Ae e tatau ona amanaʻia le tele o nuances:

  • DDR ma DDR2 ituaiga manatua e le lagolagoina le tele-channel mode.
  • E masani lava, o le auala e aoga pe a fai o le RAM e mai le mea e tasi.
  • E le o tina uma e lagolagoina le tolu po o le fa o le ala.
  • Ina ia faʻagaoioia lenei faiga, e tatau ona faʻapipiʻi le ufifatafata e ala i se sulu e tasi. E masani lava o lanu eseese e eseese lanu ina ia faigofie ai i le tagata faʻaaoga ona faʻatautaia.

O le vevela vevela e na o le manatuaina o augatupulaga aupito lata mai, lea e sili atu ona tele, i isi tulaga ua na o se elemene o mea teuteu, o lea ia faaeteete pe ae faatau pe afai e te le manao e teu.

Faitau atili: Faʻafefea ona filifili RAM mo se komepiuta

Afai e te le suia atoatoa le RAM, naʻo lou manaʻo e faʻalauteleina e ala i le faʻaofiina o fasi pepa faaopoopo i totonu o avanoa avanoa, ona matua manaʻomia lea e faʻatau le RAM o le ata lava e tasi na e faʻapipiʻiina.

Faʻaaogāina o le RAM i totonu

O le taimi lava e te filifili ai i le ituaiga o RAM ma faʻatau, e mafai ona e alu tuusaʻo i le faʻatulagaga. O tagata o loʻo i ai se komepiuta patino e manaʻomia le faia o mea nei:

  1. Tape le komepiuta.
  2. Ave ese le eletise mai le upega tafailagi, ma faʻapena ona faʻamalosia le komepiuta.
  3. Aveese le vaega pito i tua o le iunite o le iunite e ala i le vaʻesea o ni nai pulu.
  4. Saili i luga o laupapa laupapa mo le RAM. I le ata oi lalo e mafai ona e vaʻaia i latou.

    Manatua: faʻalagolago i le kamupanī ma le faʻataʻitaʻiga o le laupapa, e mafai ona ese le lanu.

  5. Faʻasaga ia ata i luga o avanoa o loʻo i itu uma, i tafatafa o itu. E faigofie lava ona fai lenei mea, o lea aua nei faia ni taumafaiga faʻapitoa e aloese mai le faaleagaina o le patipati.
  6. Faʻaofi le RAM fou i totonu o le avanoa avanoa. Faʻalogo lelei i le va, e taua e fetaui lelei ma le puipui o le vaeluaga. O le faʻapipiʻiina o le RAM o le a manaʻomia le faia o se taumafaiga. Faʻasala i lalo seia e faʻalogo i se kiliki uiga.
  7. Faʻatonu le vaega pito i luma o le vaega.
  8. Faʻaofi le pusa eletise i totonu o le fesoʻotaiga.

A maeʻa lena, o le faʻatulagaina o le RAM e mafai ona mafaufauina atoa. I le auala, e mafai ona e iloa le aofaʻi o le polokalama i luga o la matou 'upega tafaʻilagi, o loʻo i ai se tusiga faʻasoa i lenei autu.

Faitau atili: Faʻapefea ona iloa le aofaiga o le RAM i lau komepiuta

Afai ei ai lau komepiuta, ole a le mafai ona e ofoina atu se auala lautele e faʻapipiʻi ai le RAM, talu ai o faʻataʻitaʻiga eseese o loʻo i ai ni uiga eseese. Faʻalogo foi i le mea moni o nisi faʻataʻitaʻiga e le lagolagoina le avanoa e faʻalautele ai le RAM. I se tulaga lautele, e matua le manaomia lava le faasee ese o le komepiuta, e aunoa ma se poto masani, e sili atu le tuʻuina atu o lenei mataupu i se fomaʻi tomai i totonu o le 'auʻaunaga tautua.

Metotia 2: ReadyBoost

ReadyBoost o se tekinolosi faʻapitoa lea e mafai ai e oe ona liliu se ave taavale i le RAM. O lenei faagasologa e faigofie tele ona faatino, ae e tatau ona manatua i le mafaufau o le malosi o le ave taavale afi o se faasologa o le maualuga e maualalo ifo nai lo le RAM, o lea aua le faalagolago i se faʻaleleia atili o le faʻaogaina o komepiuta.

E fautuaina le faʻaaogaina o le komepiuta flash flash e avea o se toe mulimuli, pe a manaʻomia e faʻaleleia le malosi o le mafaufau mo sina taimi puupuu. O le mea moni, o soʻo se taavale eletise e i ai se tapulaa i le numera o faʻamaumauga e tatau ona faia, ma afai e oʻo i le tapulaa, o le a faʻaaogaina.

Faitau atili: Faʻapefea ona faia le RAM mai se taavale afi

Faaiuga

O se taunuuga, e lua auala e faʻalautele ai le RAM. E le masalomia, e sili atu le faʻatau o faʻataʻitaʻiga manatua atili, talu ai o lenei mea e mautinoa ai le tele o le faʻamalosia o le galuega, ae afai e te manao e faʻalauteleina lenei tulaga, e mafai ona e faʻaaoga le tekonolosi ReadyBoost.