Faia ni suʻega i le initaneti


O suʻega e sili ona lauiloa mo le suʻesuʻeina o tomai ma tomai o tagata i le lalolagi nei. O le faʻamalamalamaina o tali saʻo i luga o se fasi pepa o se auala sili lea e suʻe ai se tamaititi aoga e se faiaoga. Ae faʻapefea ona tuʻuina atu avanoa e suʻe ai le suʻega mamao? O le faʻatinoga lenei o le a fesoasoani i auaunaga i le initaneti.

Faia o suʻega i le initaneti

E tele punaoa e mafai ai ona faia ni palota i luga o le initaneti o ni fesuiaiga eseese. O isi foi auaunaga e avanoa foi mo le fatuina o suega ma ituaiga uma o suʻega. O nisi e vave tuʻuina atu le iuga, o isi e na o le auina mai o tali i le tusitala o le galuega. O le a matou, i le isi itu, o le a masani lelei i punaoa e ofoina atu uma.

Metotia 1: Forms Google

Meafaigaluega faʻafesoʻotaʻi e fatuina ai suʻesuʻega ma suʻega mai le Faalapotopotoga o Lelei. O le 'auʻaunaga e mafai ai e oe ona fau ni galuega faʻavaomalo o ituaiga eseese ma faʻaaogaina multimedia content: ata ma vitio mai YouTube. E mafai ona tuʻuina atu manatu mo tali taʻitasi ma faʻaalia le faailoilo mulimuli i le taimi lava e uma ai le suʻega.

Google Forms auaunaga i le initaneti

  1. Ina ia faʻaaogā le meafaigaluega, ia e ulufale atu i lau Google account pe afai e te leʻi ulufale.

    Ma, ia fatuina se pepa fou i le itulau Google Forms, kiliki le ki. «+»i le pito i lalo taumatau.
  2. Ina ia faʻaauau pea ona mamanuina se fomu fou e fai ma suʻega, muamua, kiliki i luga o le meaʻai i luga o le lisi o loʻo i luga.
  3. I le faamalama o le nofoaga e tatala, alu i le lisi "Tofo" ma faʻagaoioia le filifiliga "Suʻega".

    Faʻamataʻoti tulaga faʻataʻitaʻi o loʻo manaʻomia ma kiliki "Faasaoina".
  4. I le taimi nei, e mafai ona e faʻavasegaina le iloiloga o tali saʻo mo fesili taʻitasi i le fomu.

    Mo lenei, o loʻo tuʻuina atu se 'aufaʻatasi talafeagai.
  5. Seti le tali saʻo i le fesili ma fuafua le numera o manatu na maua mo le filifilia o le filifiliga saʻo.

    E mafai foi ona e faaopoopo atu se faʻamatalaga pe aisea na tatau ai ona filifili lenei tali, ae le o le isi. Ona kiliki ai lea o le ki "Suia le fesili".
  6. I le maeʻa ai ona faia o le suʻega, lafo atu i se isi tagata fesoʻotaʻiga i meli pe naʻo le faʻaaogaina o le sootaga.

    E mafai ona e faʻasoa le pepa e faʻaaoga ai le ki "Auina atu".
  7. Suʻega o suʻega mo tagata taʻitoʻatasi o le a maua i le tab. "Tali" fomu nei.

I le taimi muamua, o lenei auaunaga mai Google e le mafai ona taʻua o se suʻega suʻega atoa. Nai lo o lea, o se tali faigofie lea na lelei ona pulea lelei ana galuega. O lenei o se meafaigaluega malosi tele mo le suʻeina o le poto ma le taitaia o ituaiga suʻesuʻega uma.

Metotia 2: Quizlet

Auaunaga i le initaneti e taulai i le fatuina o aʻoaʻoga aʻoaʻo O lenei punaoa o loʻo i ai le seti atoa o meafaigaluega ma galuega e tatau ai mo suʻesuʻega mamao o soʻo se taʻaloga. O se tasi o nei vaega o suʻega.

Quizlet auaunaga i le initaneti

  1. Ina ia amata i le meafaigaluega, kiliki i le ki. "Amata" i luga o le itulau autu o le saite.
  2. Fausia se faʻamatalaga tautua e faʻaaoga ai Google, Facebook poʻo lau tuatusi imeli.
  3. A uma ona resitala, alu i le itulau autu o le Quizlet. Ina ia galulue faatasi ma le suʻega o suʻega, e manaʻomia muamua ona e faia se aʻoaʻoga aʻoaʻoga, talu ai o le faʻatinoga o soʻo se galuega e mafai ona naʻo totonu lava o lona faʻavae.

    Filifili le aitema "O au aʻoaʻoga aʻoaʻoga" i le lisi o meaʻai ile agavale.
  4. Ona kiliki lea o le faamau "Faʻatulagaina le faʻavae".

    O le mea lea e mafai ona e faia ai lau suʻega suʻega.
  5. I luga o le itulau e amata, faʻamaonia le igoa o le module ma alu i le sauniuniga o galuega.

    O le suʻega o lenei auʻaunaga e faigofie tele ma manino: ia na o le faia o kata i ni faaupuga ma o latou uiga. Ia, o le suʻega o se suʻega mo le malamalama i faʻamatalaga ma o latou uiga - e pei o kata mo le taulotoina.
  6. E mafai ona e alu i le suʻega maeʻa mai le itulau o le module na e faia.

    E mafai ona e lafoina le galuega i se isi tagata na o le kopiina o le fesoʻotaʻiga i totonu o le tuatusi o le upega tafailagi.

E ui lava i le mea moni e le faatagaina e le Quizlet ni suʻega faʻapitoa i tulaga faʻavae, pe a oʻo mai se tasi fesili mai le isi, e tatau ona taua le auaunaga i totonu o la tatou tusiga. O le punaoa ua ofoina atu ai se faataitaiga faigofie faataitai e suʻe ai isi poʻo lou malamalama i se faʻasalaga patino i totonu o lau faamalama.

Metotia 3: Faʻataʻitaʻiga Matai

E pei o le auaunaga talu ai, o le Master-Test e faamoemoe mo le faʻaaogaina i aʻoga. Ae ui i lea, e avanoa le mea faigaluega i tagata uma ma mafai ai ona e faia ni suʻega e ese le faigata. O le galuega maeʻa e mafai ona tuʻuina atu i se isi tagata faʻaoga pe mafai foi ona e faʻaofiina i lau 'upega tafaʻilagi.

Faʻataʻitaʻiga a le Matai o le Initaneti

  1. A aunoa ma le resitalaina e faʻaaoga ai le punaoa o le a le aoga.

    Alu i le mamanu o le tala i le kilikiina o le ki. "Faamauina" i luga o le itulau autu o le tautua.
  2. A maeʻa le lesitala, e mafai loa ona e alu i sauniuniga o suʻega.

    Ina ia faia lenei mea, kiliki "Fausia se suʻega fou" i le vaega "O aʻu suʻega".
  3. Faʻatinoina fesili mo le suʻega, e mafai ona e faʻaaogaina ituaiga uma o ala o faasalalauga: ata, faila leo ma vitio mai YouTube.

    O loʻo i ai foi se filifiliga o le tele o fuainumera o tali, o loʻo iai foi se faʻatusatusaga o faʻamatalaga i koluma. O fesili taitasi e mafai ona tuʻuina atu i ai se "mamafa", lea o le a aafia ai le togi mulimuli i le taimi o le suʻega.
  4. Ina ia faamaea le galuega, kiliki i le faamau. "Faasaoina" i le pito i luga o le tulimanu pito i luga o le itulau o Suʻega Suʻega.
  5. Ulufale le igoa o lau suʻega ma kiliki "Lelei".
  6. Ina ia auina atu le galuega i le isi tagata, toe foi atu i le komiti o le auaunaga ma kiliki le sootaga "Faʻatoaga" faafeagai ma lona igoa.
  7. O lea la, e mafai ona faʻasoa le suʻega i se tagata patino, faʻapipiʻi i luga o le upega tafaʻilagi, pe sii mai i se komepiuta mo le faʻaogaina le faʻaogaina.

O le auʻaunaga e matua saoloto ma faigofie ona faʻaaoga. Talu ai ona o le punaoa e faʻamoemoe i le vaega faʻaleaʻoaʻoga, e mafai lava e se tama aʻoga ona faigofie ona faʻataʻitaʻiina. O le tali e lelei mo faiaoga ma a latou tamaiti aoga.

Vaʻai foi: Polokalama mo le aʻoaʻoina o le Igilisi

Faatasi ai ma meafaigaluega na tuʻuina atu, o le mea e sili ona lautele, o le mea moni, o le auaunaga mai Google. E mafai ona faia uma se suʻesuʻega faigofie ma se lavelave i lona suʻeina o le fausaga. O isi e le mafai ona sili atu ona fetaui lelei ma le suʻeina o le malamalama i mataupu patino: o le humanities, tomai faʻapitoa poʻo le faʻaleienisi.