Faʻapefea ona iloa le talafaasolopito o VKontakte


E mafai ona manaʻomia se polokalame e mataʻituina ai le televise mo mafuaaga eseese, mo le kamupani ma mo tagata taitoatasi. O le vaega mulimuli e matua aoga lava le filifilia o kamera IP: o lenei tekinolosi e le taugata ma e mafai ona e faʻaaogaina e aunoa ma ni tomai faapitoa. E pei o faʻataʻitaʻiga, e faʻaaogaina e le aufaitau ia faigata i le taimi muamua o le faʻatulagaga o le masini, aemaise lava pe a faʻaaoga se routa o se auala e fesoʻotai ai ma se komepiuta. O le mea lea, i le tusiga o aso nei matou te mananao e taʻu atu pe faʻafefea ona faʻafesoʻotaʻi se mea pueata IP i se fetaulaiga o fesoʻotaiga.

Vaega o le faʻaogaina o IP-kamera ma le telefoni

Ae tatou te leʻi faʻaauau le faʻamatalaga o le vaʻaiga, matou te maitauina, ina ia mafai ona faʻapipiʻi le mea pueata ma le alalaupapa, o le ae manaʻomia se komepiuta ma se fesoʻotaiga i le initaneti. O le mea moni, o le faʻatinoga o le faʻavaeina o se fesoʻotaʻiga i le va o le masini e mataʻituina ma le alalaupapa e lua ona vaega - o le faʻatulagaina o mea pueata ma le faʻatonuina o le ala, ma i lena faatulagaga.

Laasaga 1: Seti o le Igilisi IP

O vili taʻitasi o ituaiga o loʻo iai i lalo o loʻo i ai se tuatusi IP tumau, faafetai i le avanoa e maua ai le matamataga. Ae ui i lea, e leai se tasi o nei masini o le a galue mai le atigipusa - o le mea moni o le tuatusi na tuʻuina atu e le kamupanī e foliga mai e le ogatasi ma le avanoa ole lauga o lau 'upega tafaʻilagi. Faʻafefea ona foia lenei faafitauli? E faigofie tele - e manaʻomia le suia o le tuatusi i le mea talafeagai.

Aʻo leʻi amataina le faʻamalosi, saili le avanoa ole tuatusi o se fesoʻotaiga LAN. E tusa ai iina, pe faapefea ona faia, faʻamatalaina i mea nei.

Faitau atili: Fesoʻotaʻiga ma le faʻatulagaina o se 'upega tafaʻilagi i le Windows 7

O le isi e tatau ona e iloa le tuatusi o le mea pueata. O lenei faʻamatalaga o loʻo i totonu o le faʻamaumauga o le masini, faʻapea foʻi i luga o se mea e faʻapipiʻiina i lona tino.

E le gata i lea, o le masini e tatau ona i ai se faʻapipiʻi faʻapipiʻi, lea e faaopoopo atu i avetaʻavale, e iai foi le faʻaogaina o mea aoga - o le toʻatele oi latou e mafai ona maua le tuatusi IP o le telefoni feaveaʻi. Faatasi ai ma le fesoasoani a lenei mea aoga, e mafai foi ona e suia le tuatusi, ae e tele ituaiga o ituaiga o masini komepiuta, o lea o le faamatalaga o le auala e faia ai lenei taotoga e tatau ona i ai se mea ese. Nai lo le aoga, o le a tatou faʻaaogaina se filifiliga e sili atu ona lelei - suia le faʻamasinoga manaʻomia e ala i le initaneti. Ua faia lenei mea e pei ona taua i lalo:

  1. Faʻafesoʻotaʻi le masini i le komepiuta - faʻapipiʻi le tasi pito o le uaea fesoʻotaʻi i totonu o le taulaga i le masini, ma le isi i totonu o le fesoʻotaʻiga talafeagai i luga o le PC poʻo le komepiuta komepiuta. Mo masini komepiuta, e lava lea e faʻamautinoa ai o le masini e amanaʻia e le Wi-Fi ma tuʻuina atu i ai e aunoa ma ni faʻafitauli.
  2. E le avanoa le avanoa i le initaneti i luga o le upega tafailagi ona o le eseese i LAN fesoʻotaʻiga ma tuatusi masini. E tatau ona faia le mea e tasi mo le ulufale atu i le meafaigaluega faʻaopoopoina o le subnet. Ina ia ausia lenei mea, tatala "Nofoaga Tutotonu ma Fesootaiga". A uma ona kiliki le filifiliga "Suiga o mea fetuunai".

    Ma le isi, saili le aitema "Sootaga a le Itumalo i Luga" ma kiliki i luga i le kiliki saʻo. I le lisi autu, filifili "Meatotino".

    I le faamalama o meatotino, filifili "TCP / IPv4" ma faalua ona kiliki i luga i le faamaumatau i le itu taumatau.
  3. Vaʻai i le tuatusi o le mea pueata, lea na matou aʻoaʻoina muamua - mo se faʻataʻitaʻiga, foliga foliga192.168.32.12. O le uluaʻi lua o numera o le subnet galue o le mea pueata. O le komepiuta lea e te faʻafesoʻotaʻi ai le masini e ono iai le tuatusi192.168.1.2o le mea lea i lena tulaga "1" e tatau ona suia e "32". O le mea moni, o lau masini e mafai ona i ai se numera o le subnet e eseʻese, ma e tatau ona tusia. O le numera mulimuli o le IP o le komepiuta e manaʻomia foi ona faia 2 itiiti ifo nai lo le taua o le tuatusi o le upega tafailagi - mo se faʻataʻitaʻiga, pe a foliga foliga mulimuli192.168.32.12, e tatau ona faatulaga le tuatusi o le komepiuta192.168.32.10. I le palakalafa "Faitotoa Autu" O le tuatusi o le kalama e tatau ona faʻatulagaina e tatau ona i ai. Aua nei galo e teuina ia faatulagaga.
  4. O lea ia ulufale i le faʻatulagaina o le faʻatautaia o telefoni - tatala soʻo se masini, ulufale le tuatusi masini i le laina ma kiliki Ulufale. O le a foliga mai se faamalama e talosagaina oe e ulufale i le saini ma le upega tafailautusi, o faamatalaga talafeagai e mafai ona maua i le tusiga o le mea pueata. Ulufale i ai ma ulufale i le 'upega tafailagi.
  5. O isi gaioiga e faʻalagolago pe tatau ona e matamata i le ata mai le masini e ala i le Initaneti, pe o le a lava le fesoʻotaʻiga i le lotoifale. I le mataupu mulimuli, siaki le filifiliga i tulaga fetaulaiga "DCHP" (po o le "Lisi IP").

    Mo le filifiliga e matamata i luga o le Initaneti o le ae manaomia le seti o faatulagaga nei i le vaega e tasi.

    • Tuatusi IP o le filifiliga autu. Lenei e tatau ona e ulufale i le tuatusi o le mea pueata ma le tau o le subnet autu o le fesootaiga LAN - mo se faataitaiga, pe afai o foliga o le IP o le masini e pei192.168.32.12se manoa "Tuatusi IP" E tatau ona e ulufale muamua192.168.1.12;
    • Subc mask - na o le ulufale atu i le parakalafa le lelei255.255.255.0;
    • Gateway - faapipii le tuatusi IP o le router iinei. Afai e te le iloa o ia, faʻaaoga le taiala lenei:

      Faitau atili: Suʻe le IP-tuatusi o le telefoni

    • DNS server - iinei e te manaʻomia e ulufale i le tuatusi o le komepiuta.

    Aua nei galo e teuina ia faatulagaga.

  6. I totonu o le 'upega tafaʻilagi o le kamera, e tatau ona e atofa se tau fesoʻotaʻiga. I le avea ai o se tulafono, o ia ituaiga filifiliga o loʻo i ai i tulaga maualuga o fesoʻotaʻiga. I laina "HTTP port" ulufale atu i soʻo se tau e ese mai i le faaletonu lea "80" - mo se faʻataʻitaʻiga,8080.

    Faʻalogo lelei! Afai e le mafai ona e mauaina ia fetaui talafeagai i le faʻaaogaina o le faʻaaogaina, ona le lagolagoina lea o le tomai e sui ai le telefoni ma lau mea pueata, ma e tatau ona e faamisi lenei laasaga.

  7. Ave ese le masini mai le komepiuta ma faʻafesoʻotaʻi i le router. Ona toe foi lea i "Faʻasoaina o le Nofoaga Tutotonu ma Fesootaiga"tatala meatotino "Sootaga a le Eria a le Lotoifale" ma seti le faasologa mo le mauaina o le IP ma le DNS e pei "Aunoa".

Ua maeʻa nei le faʻatulagaina o le meafaigaluega mataʻituina - faʻaauau i le faʻatulagaina o le alatele. Afai ei ai sau kamera, ona tatau lea ona toe faia le faʻasalalauga o loʻo faʻamatalaina i luga mo tagata taʻitasi ma se eseesega se tasi - o le tuatusi ma tau o le tau e tatau ona tasi nai lo le masini faʻapipiʻi muamua.

Vaega 2: Faʻatonu le alatele

O le faʻalauteleina o le uila mo le faʻaalia o le televise a le IP e sili atu ona faigofie. Muamua, ia mautinoa o loʻo fesoʻotaʻi le uila i le komepiuta ma o loʻo i ai le avanoa i le Initaneti. I le masani ai, o le a manaʻomia foi ona e ulufale atu i le fetuutuunaiga o le laina eletise - lalo o le ae maua ai sootaga i faatonuga.

Tagai foi:
E faʻapefea ona ulufale ASUS, D-Link, TP-Link, Tenda, Netis, ma le laina eletise TRENDnet
Fofoina o le faafitauli i le ulufale atu i le fetuunaiga o le alalaupapa

Faʻaauau nei i le faʻatulagaga.

  1. Tatala le router configurator web. O le galuega tatou te manaʻomia mo la tatou sini o loʻo i ai nei ua taʻua o le faʻailoga o le faʻailoga. E mafai ona tuʻuina atu lenei tulaga i auala eseese ma nofo i nofoaga eseese. I le avea ai o se tulafono, i le tele o masini e taua ai "Tuuina atu o Tau" poʻo "Tagata Faigofie", ma o loʻo i ai i totonu o se isi vaega o vaega poʻo ni vaega "WAN", "NAT" po o tulaga mamao.
  2. Muamua lava, o lenei filifiliga e tatau ona faʻaaogaina pe afai e le mafai ona e le mafai.
  3. O le mea e sosoo ai, e tatau ona e tuʻuina atu i le lumanai se mea faʻamalositino lauiloa - mo se faʻataʻitaʻiga, "Telefoni" poʻo "Camera_1". Ioe, e mafai ona e valaʻau pei ona e fiafia ai, e leai ni tapulaa iinei.
  4. Suiga filifiliga "Taulaga o Taulaga" faʻalagolago pe na e suia le taulaga o le fesoʻotaiga o le IP camera - i lenei tulaga, e tatau ona e faʻamaonia le suiga. I laina "Tuatusi IP i le Lotoifale" Faʻamanino le tuatusi masini.
  5. Parakalafa "Taulaga i le lotoifale" seti pei8080pe tuʻu80, pe afai e le mafai ona e suia le tau i luga o le mea pueata. "Maliega aloaia" manaomia e filifili "TCP"pe afai e le faʻapipiʻiina e ala i le le mafai.
  6. Aua neʻi galo e faʻaopoopo se faʻaumau televave fou i le lisi ma faʻaoga le faʻatulagaga.

Mo se seti o kamela fesoʻotaʻi, toe fai le faʻaogaina, manatua i le mea moni e manaʻomia le eseese o tuatusi IP ma ports mo masini taʻitasi.

Seʻio tatou fai atu ni nai upu e uiga i le filifiliga o le faʻaogaina i le mea pueata mai soʻo se 'upega tafaʻilagi. Mo lenei tulaga, ia faʻaaoga tuatusi IP faʻapitoa o le uila ma / poʻo le komipiuta, poʻo, sili atu, o le filifiliga "DynamicDNS". O le tele o tagata tafafao i aso nei ua faʻapipiʻiina i lenei uiga.

O le faʻatinoga o le resitalaina lea o lau auupega patino i se auaunaga faapitoa a le DDNS, o se taunuuga o le ae maua ai se sootaga e pei// personal- domain.address-providers-ddns. E tatau ona e ulufale i le igoa o le igoa i le tulaga o le alalaupapa ma ulufale atu i le fale talimalo i le nofoaga e tasi. A maeʻa lena, faʻaaoga le fesoʻotaʻiga e mafai ona e faʻaaogaina le faʻataʻitaʻiga o masini mai soʻo se masini e fesoʻotai i le Initaneti, ia avea ma komepiuta, komepiuta, poʻo se telefoni. O faʻamatalaga auiliili e tatau ona i ai se faʻamatalaga ese, o lea o le a le mafai ai ona tatou faʻamatalaina auiliili.

Faaiuga

Na pau le mea na matou mananao e taʻu atu ia oe e uiga i le faʻatulagaga mo le faʻafesoʻotaʻi o kamera IP i le uila. E pei ona mafai ona e vaʻaia, ua umi le taimi e alu ai, ae leai se mea e taufaʻatau ai i totonu - ia na o le mulimulitaʻia ma le faʻaeteete le fautuaga fautuaina.