Faʻafefea ona faaliliu itulau i Mozilla Firefox

A o galue i Microsoft Excel, e masani ona manaʻomia le aotelega o le aofaiga i koluma ma laina o laulau, ma ia mafai foi ona fuafua le aofai o le tele o siama. Ua saunia e le polokalame ni meafaigaluega e foia ai lenei mataupu. Sei o tatou mafaufau pe faʻapefea ona faʻaputu laina i Excel.

Totogi faʻapitoa

O le mea sili ona lauiloa ma faigofie-faʻaaoga mo le fuafuaina o le aofaʻi o faʻamatalaga i sela i totonu o Microsoft Excel o le autosum.

Ina ia mafai ona fuafua le aofaʻi i lenei auala, kiliki i luga o le sela e leai se avanoa o se koluma poʻo se laina, ma, i le i totonu o le Fale tab, kiliki i le button AutoSum.

O le polokalama o loʻo faʻaalia ai le fua faʻatatau i totonu o le masini.

Ina ia mafai ona e vaai i le iuga, e tatau ona e taomi le button Enter on the keyboard.

E mafai ona e fai sina eseesega. Afai tatou te mananaʻo e piilima ia sela e le o le laina atoa poʻo le koluma, ae na o se tasi itu, ona tatou filifilia lea o le avanoa. Ona kiliki lea i le "AutoSum" button, lea ua masani ai i tatou.

O le taunuuga e vave ona faʻaalia i luga o le mata.

O le faʻafitauli sili o le faʻaaogaina o le autosum o le mafai lea e oe ona fuafua se faasologa o faʻamaumauga o loʻo i luga o laina se tasi poʻo se koluma. Ae o le tuufaatasiga o faamatalaga o loo i ai i le tele o koluma ma laina, o lenei metotia e le mafai ona fuafuaina. E lē gata i lea, e le mafai ona faʻaaoga e fuafua ai le tele o naila mamao mai le tasi.

Mo se faʻataʻitaʻiga, matou te filifili se tele o siaki, ma kiliki i le "AutoSum" button.

Ae e le faʻaalia le laupepa o nei siama uma, ae o le aofaʻi mo koluma taʻitasi poʻo laina taʻitasi.

SUM function

Ina ia mafai ona silasila i le aofaiga o se vaega atoa, poʻo nisi faʻamaumauga i totonu o Microsoft Excel, o loʻo i ai se galuega "SUMM".

Filifili le sela lea matou te mananaʻo i le aofaiga o le a faʻaalia. Kiliki i luga le ki "Insert function" o loʻo i le itu tauagavale o le faʻailoga pa.

Ua tatalaina le faamalama Wizard Function. I le lisi o galuega tauave matou te vaavaai mo le galuega "SUM". Filifili, ma kiliki i le "OK" button.

I le faʻatonuina o faʻamatalaga o faʻamatalaga e amataina, faʻapipiʻi faʻamaumauga o sela, o le aofaiga o le a tatou faʻatatauina. O le mea moni, e le faigofie le ulufale ma le lima i faʻamaumauga, kiliki i luga o le kulini o loʻo i le itu taumatau o le nofoaga o faʻamaumauga.

A maeʻa lena, ona faʻaitiitia lea o le faitalia o le galuega, ma e mafai ona tatou filifilia na sela, po o faʻamau o sela, o le aofai o tau aoga tatou te mananao e faitauina. A uma ona filifilia le laina, ma o lona tuatusi e aliali mai i se nofoaga faapitoa, kiliki le ki i le taumatau o lenei fanua.

Matou te toe foi atu i le faitalia o le faʻatalanoaga. Afai e te manaʻomia le faʻaopoopoina o se isi faʻamaumauga i le aofaiga atoa, ona toe fai lea o laasaga e tasi o loʻo taua i luga, ae na o le fanua ma le numera "Numera 2". Afai e tatau ai, i lenei auala e mafai ona e ulufale i le tuatusi o se numera e le mafaitaulia numera. A maeʻa uma finauga o le galuega, kiliki i le "OK" button.

A maeʻa lena, i totonu o le cell lea tatou te setiina ai le gaioiga o iuga, o le aofaʻi atoa o faʻamaumauga uma o le a faʻaalia.

Faaaogaina o le fua

O le aofaʻi o faʻamatalaga i totonu o siaki i totonu o Microsoft Excel e mafai foi ona faʻatulaga e faʻaaoga ai se faʻaopoopoga faʻaopoopoga faigofie. Ina ia faia lenei mea, filifili le suauʻu lea e tatau ona i ai, ma tuu i ai le faailo "=". A maeʻa lena, kiliki le kiliki i luga o potu taitasi, oi latou o lo latou aofaiga o tau e tatau ona e faitauina. A maeʻa ona faʻaopopo le tuatusi i le faʻailoga, faʻafesoʻotaʻi le "+" faʻailoga mai le komepiuta, ma pe a uma ona ulufale i faʻamaumauga o potu taitasi.

Pe a oʻo mai tuatusi o siama uma, ia faʻasalaga le Ini ulufale i luga o le komepiuta. A maeʻa lena, o le aofaʻiga o faʻamatalaga ua tusia e faʻaalia i totonu o le masini ua faʻamaonia.

O le faʻafitauli sili o lenei auala o le tuatusi o potu taʻitasi e tatau ona tuʻu faʻatasi, ma e le mafai ona e filifilia se vaega atoa o sela i le taimi e tasi.

Vaʻai le aofaiga i Microsoft Excel

E le gata i lea, i totonu o Microsoft Excel e mafai ona matamata i le aofai o filifili e filifilia e aunoa ma le aveeseina o lenei aofaiga i totonu o se masini eseese. Pau lava le tulaga e faapea o ske uma lava, o le aofaiga e tatau ona faitauina, e tatau ona latalata, i se tasi laina.

Na o le filifilia o le tele o siaki, o le aofaʻi o faʻamaumauga e manaʻomia ona e iloa, ma vaʻai i le iuga i le tulaga o le Microsoft Excel.

E pei ona mafai ona e vaʻai, e tele auala e aotele ai faʻamaumauga i totonu o Microsoft Excel. O nei metotia taʻitasi ua i ai lona lava tulaga o le faigata ma fetuunai. I le avea ai o se tulafono, o le filifiliga sili ona faigofie, o le tau le mafai ona fetuunai. Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a fuafuaina le aofaʻi e faʻaaoga ai le autosum, e mafai ona e gaoioi faʻatasi ma faʻamaumauga faʻamau. O le mea lea, i tulaga taʻitasi taʻitasi, e tatau i le tagata faʻapitoa ona filifili po o fea metotia e sili atu ona talafeagai.