Faʻapefea ona fatuina se laulau google


I le taimi nei, a toetoe lava o soʻo se faʻamatalaga o loʻo maua i luga o le fesoʻotaiga, e mafai e tagata taʻitasi ona faʻapipiʻiina se masini komepiuta i lana komepiuta. Ae ui i lea, e tusa lava pe faigofie, i le taimi muamua ona tilotilo, o taualumaga e mafai ona mafua ai ni faigata, faʻaalia i le tulaga o nisi mea sese faʻapipiʻiina. O le asō o le a tatou talanoa e uiga i auala e foia ai le faafitauli ma le le mafai ona faʻapipiʻi Windows i luga o se masini format format GPT.

Fofoina o le faafitauli o le GPT

I le taimi nei i le natura, e lua ituaiga o faila disk - MBR ma le GPT. Muamua o loʻo faʻaaogaina le BIOS e fuafua ai ma amata le vaeluaina o le vaega. O le lona lua o loʻo faʻaaogaina ma isi lomiga faʻaonapo nei o le firmware - UEFI, o loʻo i ai se faʻamatalaga faʻafefiloi mo le puleaina o faʻavae.

O le mea sese o loʻo tatou talanoa ai e uiga i le aso ua tulaʻi ona o le le malamalama i le BIOS ma le GPT. O le tele lava o lenei mea e mafua ona o le le saʻo. E mafai foi ona e mauaina pe a taumafai e faʻapipiʻi le Windows x86 pe afai o le 'aufaʻasalalau faʻasalalau (flash drive) e le fetaui ma manaoga o le manaʻoga.

O le faʻafitauli i le siʻosiʻomaga e faigofie tele ona foia: aʻo leʻi amataina le faʻapipiʻi, ia mautinoa o le x64 o le faʻaoga o le polokalama o loʻo faʻapipiʻiina i le aufaasālalau. Afai o le ata e lautele, ona i ai lea i le taimi muamua e tatau ona e filifilia le filifiliga talafeagai.

Le isi, tatou te iloiloina auala e foia ai isi faafitauli.

Metotia 1: Faʻasalalau Seti BIOS

O lenei mea sesē e mafai ona mafua mai i le faʻafouina o le BIOS, lea e le mafai ai e le UEFI ona faia le taʻavale, ma le "Pusa Faʻamama". O le mea mulimuli e faalavelaveina le faʻamatalaga masani o le aufaasālalau faʻasalalau. Faʻalogo foʻi i le tulaga o le SATA - e tatau ona suia i le mode AHCI.

  • UEFI o loʻo aʻafia i le vaega "Vaega" a le "Seti". E masani lava o le tulaga le manuia "CSM", e tatau ona suia i le tau manaʻomia.

  • E mafai ona faʻavaivaia le faʻatulagaina o le download download e ala i le faia o laasaga o loʻo faʻamatalaina i le tusiga o loʻo i lalo i le isi itu.

    Faitau atili: Fafo UEFI i le BIOS

  • AHCI mode e mafai ona mafai i vaega "Autu", "Avanoa" poʻo "Falelagi".

    Faitau atili: Suʻe le AHCI i le BIOS

Afai o mea uma poʻo nisi o faʻasolosolo o loʻo misi i lau BIOS, e tatau ona e galue tuusaʻo ma le pu. O le a tatou talanoa e uiga i lenei mea i lalo.

Metotia 2: Uʻamea afi uila

O se taʻavale afi o se auala faʻatasi ai ma se OS faʻapipiʻiina i luga lea e lagolagoina ai le faʻaipoipoina i UEFI. Afai e te fuafua e faʻapipiʻi Windows i luga o se GPT, ona fautuaina lea e auai i lona foafoaga muamua. E faia lenei mea e faʻaaoga ai le polokalame Rufus.

  1. I totonu o le matapiuta polokalama, filifili le aufaasalalau lea e te manao e susunuina le ata. Ona i ai lea i le lisi filifilia o le vaega vaega, seti le tau "GPT mo komepiuta ma UEFI".

  2. Kiliki le faʻaoga o le sailiga ata.

  3. Suʻe le faila fetaui i luga o le'ie ma kiliki "Tatala".

  4. O le igoa o le leo e tatau ona suia i le igoa o le ata, ona kiliki lea "Amata" ma faʻatali mo le iuga o le faʻamaumauga.

Afai e leai se avanoa e fatuina ai se siaki moli a le UEFI, ia e alu i fofo nei.

Metotia 3: Suʻe le TTT i le MBR

O lenei filifiliga e aofia ai le liuaina o le tasi faatulagaga i le isi. E mafai ona faia lenei mea mai le faiga o loʻo faʻatinoina, ma saʻo i le taimi o le faʻatulagaina o Windows. Faamolemole ia matau o faʻamaumauga uma i luga o le disk o le a le mafai ona faʻaaoga.

Faʻasalalauga 1: Faigaluega ma Polokalama

Ina ia liua auala, e mafai ona e faʻaaoga polokalame faʻaleleia o le malō e pei o le Acronis Disk Director poʻo le MiniTool Partition Wizard. Mafaufau i le auala e faʻaaoga ai Acronis.

  1. Faʻasaʻo le polokalama ma filifili a matou GPT disk. Faʻalogo: e le o se vaega i luga, ae o le atoa o le pu (vaai ataata).

  2. Ma le isi, matou te maua i le lisi o mea i luga tauagavale "Lelei le Disk".

  3. Kiliki le CD RMB ma filifili le mea "Initialize".

  4. I le faamalama o le nofoaga e tatala, filifili le polokalame o le vaega MBR ma kiliki le OK.

  5. Faaaoga faʻatulagaina faʻatali.

Faʻaaogaina o le Windows, e faia pei o lenei:

  1. Faʻasani-saʻo i luga o le komepiuta komepiuta i luga o le komepiuta ma alu i le mea "Pulega".

  2. Ona alu lea i le vaega "Pulega o Disk".

  3. Matou te filifilia a matou disk mai le lisi, kiliki-saʻo i le taimi lenei i le vaega ma filifili le mea "Aveese le Faʻamatalaga".

  4. O le isi, kiliki i le taumatau i le pito i lalo o le pu (o le sikuea i le agavale) ma maua le galuega "Liliu mai i le disk MBR".

I lenei faiga, e mafai ona e galue na o na avetaʻavale e le o se mea (boot). Afai e te manaʻomia e sauniuni mo le faʻapipiʻiina o le aufaasālalau galuega, ona mafai lea ona faia lenei auala.

Filifiliga 2: Liua pe a faʻatauina

O lenei filifiliga e lelei aua e aoga e tusa lava pe o loʻo i ai nei meafaigaluega ma polokalama komepiuta pe leai foi.

  1. I le laasaga o le filifilia o le taʻavale puʻe "Poloaiga Poloaiga" faʻaaogaina o le autu autu SHIFT + F10. Ma le isi, faʻagaoioia le faʻatonuga o le faʻaaogaina o le pu

    vavae ese

  2. Matou te faʻaalia se lisi o taʻaloga uma faʻapipiʻi tuʻuina i totonu o le polokalama. E faia lenei mea i le tusia lea o le poloaiga lenei:

    lisi le disk

  3. Afai ei ai ni faʻafitauli, e tatau ona e filifilia le mea o le a matou faʻaaogaina. E mafai ona e iloa le tele ma le fausaga o le GPT. Matou te tusia se au

    sel sel 0

  4. O le isi laasaga o le faʻamaonia lea o le aufaasālalau mai vaega.

    mama

  5. O le vaega mulimuli o le liua. O le a fesoasoani le 'au i lenei mea.

    liliu mbr

  6. E totoe na o le faaumaina o le aoga ma tapuni "Poloaiga Poloaiga". Ina ia faia lenei mea, faʻalua-ulufale

    alu ese

    sosoo ai ma le amataina UI.

  7. A maeʻa le faʻamafanafanaga, lolomi "Toe faafou".

  8. Ua faia, e mafai ona e faʻaauau le faʻatulagaga.

Metotia 4: Aveese vaega

O lenei metotia o le a fesoasoani i mataupu i nisi mafuaaga e le mafai ai ona faʻaoga isi meafaigaluega. O le a tatou tapeina faʻamalosi vaega uma i luga o le puʻupuʻu taulaʻi.

  1. Toto "Setup Setup".

  2. Filifili vaega taʻitasi i le itu, pe a iai nisi, ma kiliki "Aveesea".

  3. I le taimi nei ua na o se avanoa avanoa i luga ole uta, lea e mafai ai ona faʻapipiʻi le polokalama e aunoa ma ni faʻafitauli.

Faaiuga

Aʻo manino mai mea uma o loʻo tusia i luga, o le faʻafitauli i le le mafai ona faʻapipiʻiina Windows i luga o masini faʻapipiʻi ma se faʻavae GPT e faigofie lava ona foia. O metotia uma o loʻo i luga e mafai ona fesoasoani ia te oe i tulaga eseese - mai se BIOS e leʻi oʻo mai i le le lava o polokalama talafeagai e fatuina ai masini komepiuta faʻatautaia poʻo le galue i ni faʻalavelave faigata.