Opera e le iloa Flash Player. Le mea e fai

O le faʻaaogaina atoatoa o le tino faigaluega e 100% na utaina na o ia lava, e aunoa ma le manaʻomia o soʻo se gaioiga faʻaaogā. Ae ui i lea, i le tulai mai o ni faafitauli i le amataga o le faʻalauiloaina o le PC, o le a faʻaalia se savali i luga o se lanu uliuli, e manaʻomia ai oe e taomi le ki F1 e faʻaauau pea. Afai o sea faʻaaliga e faʻaalia i taimi uma pe le faatagaina le komepiuta e amata i le mea uma, e tatau ona e malamalama pe o le a le mea na mafua ai lenei mea matautia ma pe faapefea ona foia le faafitauli.

Fai mai le komepiuta e taʻalo F1 i le amataga

O le manaʻoga e taʻalo F1 i le faʻafouina o le tino e mafua mai i tulaga eseese. I totonu o lenei tusiga o le a tatou tilotilo i le tele o taimi ma taʻu atu ia te oe pe faʻapefea ona faaleleia i latou e ala i le tapeina o le talosaga autu.

O le taimi lava lea e taua ai le maitauina o le faʻaogaina o le tino i lenei mataupu e leai se mea e aʻafia ai ma le faafitauli o loʻo fesiligia, talu ai ona o le faʻavaeina vave lava pe a uma ona faʻaaogaina, e aunoa ma le oʻo atu i le faʻalauiloaina o le OS.

Mafuaaga 1: Ua le manuia le taotoga o le BIOS

O faʻafitauli BIOS e tele lava ina leiloloa pe a maeʻa le tapeina o le komepiuta mai le eletise poʻo le maeʻa ona faʻamalosia le PC mo se vaitaimi. E ui i le mea moni e faapea, i se tulaga aoao, o tulaga e tutusa, oo latou foliga vaaia e afua mai i le tele o itu.

O loʻo matou ulufale atu i le BIOS

O le auala pito sili ona faigofie o le faʻaolaina lea o settings BIOS. O le manaʻomia mo lenei mea e mafai ona faʻaalia e se tagata faʻalogo faʻalogo e pei ole: "Faamolemole ia ulufale i le seti e toe faaleleia ai le faatulagaga o le BIOS".

  1. Toe amata le PC ma vave loa pe a faʻaali le logo o le motherboard, kiliki le ki F2, Del poʻo le tasi e te nafa ma le ulufale atu i le BIOS.

    Vaʻai foi: Faʻafefea ona ulufale i le BIOS i luga o le komepiuta

  2. I le taimi lava i totonu o tulaga, aua le suia se mea, vave ona lolomiina le ki U10nafa ma le gaosiga ma le faʻasaoina o tulaga. I le tali atu i le faʻamaonia o au taga, filifili "Lelei".
  3. O le a amata le toe amata, lea e tatau ona mou atu ai le manaoga e taʻalo F1.

Toe faʻafouina o le BIOS settings

O le faʻafuaseʻi o le tapeina o le malamalama poʻo soʻo se faaletonu i totonu i le tulaga o le BIOS e mafua ai le faʻaalia o se manaʻoga "Folau F1 e toe fai", "Faʻasalalau F1 e faʻamalo le SETUP" pe tutusa foi. O le a faʻaalia i taimi uma e te liliuina ai lau komepiuta seia oʻo ina toe faʻaaogaina e le tagata faʻaaoga le BIOS. Faigofie e tusa lava pe faʻaaogaina se tagata faʻapitoa. Siaki la matou tusiga i auala eseese e foia ai le faafitauli.

Faitau atili: Faʻafefea ona toe faʻavaeina le BIOS settings

Faia faʻamalosi le taʻavale HDD

A e faʻafesoʻotaʻi le tele o puʻega mamafa, o loʻo i ai se avanoa e le mafai e le PC ona malamalama po o le a le masini e faʻamalosi mai. Faʻamaonia lenei mea faigofie, ma o loʻo i ai se mea eseese i luga o la matou 'upega tafaʻilagi o le a fesoasoani ia te oe e setiina le disiki malosi manaʻomia e pei o le pito i luga o le seti.

Faitau atili: Faʻapefea ona fai se puʻupuʻu malō e mafai ona faʻaaoga

Faʻalēaogā Floppy i le BIOS

I luga o komepiuta matutua, o le sese o le A: Taʻavale Avetaavale e masani lava ona aliali mai mo le mafuaʻaga lava e tasi - o meafaigaluega e suʻeina ai se fusi, e ono le mafai ona i ai i le iunite. O le mea lea, e ala mai i le BIOS e te manaʻomia e faʻaaogaina tulaga uma e mafai ona fesoʻotaʻi ma se kesi puʻe.

I le auala, o fautuaga muamua e mafai ona fesoasoani i nisi taimi - suia o le pusa faʻamuamua. Afai e faʻapipiʻi muamua le siaki pulou i totonu o le BIOS, o le a taumafai le PC e faʻaʻe mai le fale, ma, afai e le manuia, logoina oe i se savali. E ala i le faʻapipiʻiina o le puʻupuʻu poʻo le SSD i le faʻaogaina o le polokalama i le mea muamua, o le ae faʻaaogaina le manaoga e taʻalo F1. Afai e le fesoasoani lenei, e tatau lava ona e faasaʻo le BIOS.

  1. Toe amata le PC ma i le amataga o le amataga kiliki F2, Del poʻo se isi foʻi auala e gafa ma le ulufale atu i le BIOS. E maualuga atu le maualuga o loʻo i ai se fesoʻotaʻiga ma faʻamatalaga auʻiliʻiliga i le auala e mafai ai ona faʻaaogaina e tagata o loʻo faʻaaogaina ni matata eseese.
  2. I le AMI BIOS tab "Autu" maua le nofoaga "Faʻamaumauga Lelei A A", kiliki i luga ma filifili le tau aogā "Faʻafitauliina".
  3. I le Award - alu i le vaega "Tulaga o le CMOS Malie"maua se mea "Alu A" ma filifili "Leai" (po o le "Taofiofia").

    Ma le isi, e mafai ona e mafai "Faʻamatalaga vave".

    Faitau atili: O le a le "Quick Boot" ("Fast Fast") i le BIOS

  4. Faʻasaʻo tulaga filifilia i U10A maeʻa le toe amataina, e tatau ona amata masani le PC.

Mafuaaga 2: Faʻamaumauga Faʻamatalaga

Matou te liliu nei i le faʻamatalaga o soliga i totonu o meafaigaluega o le PC. Ia iloa tonu po o le a le vaega o le faafitauli e mafai ona i luga o laina o loʻo i luma o le faʻailoga "Press F1 ...".

CMOS Checksum Error / CMOS Checksum Bad

O sea savali o lona uiga ua i ai se maa i luga o le laupapa, teuina o le BIOS, taimi ma aso faatulagaina. I le lagolagoina o lenei mea, o le taimi, aso, masina ma le tausaga e faʻapalaʻi pea i lalo i le fale gaosi oloa ma faʻamatalaga "CMOS Aso / Taimi Le Seti" i tafatafa ane "Folau F1 ...". Ina ia aveese le feʻau faʻamalosi, o le ae manaomia le faʻatinoina o lona sui. O lenei faagasologa ua faamatalaina e lo tatou tusitala i se isi tusi.

Faitau atili: Toe sui le pusa i luga o le laupapa

E tele tagata e taliaina le feʻau lava e tasi e ui lava o le mea moni lava o le puʻa lava ia i se tulaga atoatoa. O lenei tusiga atonu e muamua "Faiva (s) le solo (40)". O lenei ituaiga o mea sese ua faʻaaogaina e ala i le faʻalavelaveina o faʻavae BIOS e fesoʻotaʻi ma Floppy. E faʻapefea ona faia lenei mea, faitau i luga, i le ulutala "Faʻatau le Floppy i le BIOS" o le Metotia 1.

Faʻailoga Fanua CPU

PPU - fan manaia le faagasologa. Afai e le vaʻaia e le komepiuta le mea e faʻaleleia pe a oʻo i luga, e tatau ona e siakiina mo le gaioiga.

  • Vaʻai le fesoʻotaʻiga. E mafai ona tatala le uaea i totonu o le fesoʻotaʻiga.
  • Faamama le tagata mai le efuefu. O luga o le tagata e faʻalevelaina e faʻafefe uma le pefu, ma afai o le masini e pipii mau i ai, o le a le mafai ona galue lelei.

    Vaʻai foi: Faʻamaʻaina lelei o se komepiuta poʻo le komepiuta mai le pefu

  • Suʻi le tagata e toʻafilemu ma se tagata faigaluega. E ono mafai ona le manuia, ma o le taimi nei e le faatagaina le downloadga e faʻaauau pea ona aloese mai le soona inu o le gaosiga o totoe e aunoa ma le manava.

    Vaʻai foi: Filifili se tagata e faʻaleleia mo le gaosiga

Faʻasalaga o le Keyboard / Leai se Nofoaga Faʻamatalaga / Leai se Papa Lisi

Mai le ulutala e manino lava e le o vaʻaia e le komipiuta le piano, o le a fautua mai i le taimi e tasi e taʻalo F1 e faʻaauau pea. Siaki lona fesoʻotaʻiga, faʻamamaina o fesoʻotaʻiga i luga o le laupapa poʻo le faʻatau mai o se komepiuta fou.

Vaʻai foi: Auala e filifili ai se keyboard mo se komepiuta

O iinei tatou te faʻaaoga ai foi le filifiliga o le aveesea o le batini mai le motherboard e toe faʻavae le BIOS. Faitau atili e uiga i lenei mea i luga, i le ulutala "Toefaʻutuʻu Seti BIOS" o le Metotia 1.

Intel CPU uCode lokaina mea sese

E iai se mea sese e tupu pe afai e le mafai e le BIOS ona iloa le faʻapipiʻiina o masini komepiuta - o lona uiga, o le firmware BIOS e le ogatasi ma le PPU. I le avea ai o se tulafono, o lenei savali e aofia ai tagata faʻaaoga oe na filifili e faʻapipiʻi le gaosiga i lalo o le matua motherboard.

O galuega faatino nei e manino:

  • Flash BIOS. Faʻamataʻu lona faʻamaumauga e ala i le siiina o le pepa o loʻo i ai nei i luga o le laupepa o le lagolagosua faʻapitoa. I le avea ai o se tulafono, o faʻamatalaga mo lenei firmware e masani lava ona tuʻuina atu ina ia faʻaleleia atili le fesoʻotaʻiga o le BIOS ma le tele o gaioiga. Faʻaaogāina a matou tusiga i luga o le 'upega tafaʻilagi, mulimuli i le faʻataʻitaʻiga e tusa ai ma pe faʻatusatusa i ai. I se tulaga lautele, matou te fautuaina le faia o lenei mea i na o tagata e faʻalagolago i lo latou iloa - faʻamatalaga e le lelei le faia o le firmware e mafai ona liua le tinaboard i se tagata e le faigaluega!

    Tagai foi:
    Matou te faafouina le BIOS i luga o le komepiuta i luga o le faataitaiga a le ASUS motherboard
    Matou te faafouina le BIOS i le Gigabyte tinaboard
    Matou te faafouina le BIOS i le MSI motherboard

  • Faʻatau se faʻailoga fou. E i ai pea se avanoa itiiti e leai ni tala talafeagai mo lau komiti komipiuta BIOS. I se tulaga faapena, afai o le mea sese e taofia ai le PC mai le fafaguina poo le mafua ai o le amio le pulea, o le filifiliga pito sili ona lelei o le faatauina mai lea o se vaega, i le amanaia o le ata faataitai. Tulafono ma fautuaga i luga o le filifiliga o le a e mauaina i totonu o tusiga i luga ole sootaga o loʻo i lalo.

    Tagai foi:
    Tatou te filifilia le motherboard i le faagasologa
    Filifilia o se motherboard mo se komepiuta
    Le matafaioi a le tinaboard i le komepiuta

Isi mafuaaga o mea sese

O nisi ulugalii e mafai ona e feagai:

  1. Faigata vaivai ma mea sese. Afai, o se taunuuga o mea sese, o le pusa seevae ma le polokalama e le i mafatia, i le maea ai o le F1, faatino se siakiina o le HDD mo mea sese.

    Faʻamatalaga auiliili:
    Auala e siaki ai le lelei mo vaega leaga
    Faʻamatalaga sese ma faʻalavelave leaga i luga o le puʻupuʻu

    Afai, a maeʻa le F1, e le mafai e le faletalimalo ona taʻavale, o le a manaʻomia e le tagata faʻaoga se mea e faʻaoga ai ma faʻaogaina e faʻataʻitaʻi ma toe faʻaleleia le avega.

    Vaʻai foʻi: Faatonuga mo le tusiaina o se LiveCD i luga o se masini pulou USB

  2. Malosiaga eletise vaivai. O le oso i totonu o le eletise e le gata ina oʻo atu ai i le faʻaalia o se feʻau e manaʻomia e faʻasalalau F1, ae faʻapea foi i ni faʻalavelave matuia. Siaki le eletise i le mulimuli i nei faatonuga:

    Faitau atili: Faʻafefea ona siaki le faʻatinoina o le eletise i le PC

  3. Le lelei le PC i luga o le afifi. Faʻateleina le saoasaoa o le faagasologa, e mafai ona e feagai ma se faʻafitauli ona e te faitauina nei laina. I le avea ai o se tulafono, o tagata e sili atu i luga o le sami e faʻafeiloaʻi i le BIOS latou te fetaiai ma lenei mea. Faʻamauina se faʻamalosiaga o le leaga i le toe faʻafoʻiina o le BIOS ma le aveesea o le paʻu poʻo le tapunia o fesoʻotaʻiga i luga o le laupapa. Faitau atili e uiga i lenei i le Metotia 1 luga.

Matou te manatu o le tele o taimi, ae le o mea uma, o mafuaʻaga e mafai ai e lau PC ona manaʻomia oe e taʻalo F1 i le amataga. O le susuluina o le BIOS o se tasi o metotia aupito sili ona matautia, matou te fautua atu ia te oe ia e na o le talitonu i au taga i tagata e faaaogaina.

Faitau atili: Faʻafouina le BIOS i luga o le komepiuta

Afai e leʻi foia lou faafitauli, faʻafesoʻotaʻi manatu, faʻapipiʻi se ata o le faafitauli pe a manaʻomia.