Fofoina o le faafitauli i le le mafai ona faaaogaina o Windows


O le Windows operating system o se faʻalavelave lavelave o meafaigaluega komepiuta. O le mafuaʻaga lea e masani ona mafua ai faʻaletonu eseese, lea, i le itu, e mafai ona taʻitaʻia ai le le mafai ona faʻaogaina le komepiuta mo lona faʻamoemoe. Afai e tupu lenei mea, ona tatou fai atu lea "lele Windows". I lenei tusiga, o le a tatou talanoa e uiga i mafuaaga o le le mafaia e le OS ma le auala e faʻaaogaina ai.

Folau Windows

O mafuaʻaga e mafua ai le le lelei o le faatinoga o Windows e matua tele lava. O nei mea e mafai ona avea ma faʻasologa o komepiuta, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻauluina faʻaleleia faʻaleleia o le OS poʻo le avetaʻavale masini, o gaioiga a le virus poʻo tagata faʻaoga latou lava. I le faʻaopoopoga i polokalama faʻapitoa, o loʻo i ai faafitauli faʻapitoa - faafitauli i le komipiuta ma le RAM, atiaeina le punaoa o le malosiaga o le CMOS i luga o le laupapa, ma na o maa maʻa.

Muamua lava, e tatau ona e faʻamautinoa o meafaigaluega e le tatau ona tuuaia mo o tatou faafitauli - faʻaaliga, RAM, ma se pu. Tatou amata ia i latou.

Mafuaʻaga 1: Vasega o le CMOS

CMOS, o se vaʻa faʻapitoa, e mafai ona taʻua o le BIOS setting storage. O faʻamatalaga e uiga i meafaigaluega faʻapipiʻiina ma ona faʻamaufaʻailoga ua tusia i lona mafaufau. Mo le faʻaaogaina o le pu e manaomia ai se mana tutoatasi, pe o isi faʻamatalaga uma ua faʻamateʻaina. O le polokalama e alu sina taimi e faitau ai mea o loʻo i totonu o le CMOS, lea e mafai ona tupu i ni mea sese pe a maua le paʻu. Ina ia faʻaitiitia lenei mea, e tatau ona sui le malosiaga.

Faitau atili: Toe sui le pusa i luga o le laupapa

Mafuaʻaga 2: Vaavaʻa

O le masini komepiuta o se taʻavale poʻo se vaeluaga o loʻo iai uma faila faigāluega. Afai ei ai ni faafitauli i le pu, mo se faʻataʻitaʻiga, o vaega leaga e aliali mai, ona mafai lea ona le mafai ona maua le download ma le isi galuega. I ia tulaga, e tatau ona e siakiina polokalama faapitoa "faigata". Afai e aliali mai o loʻo i ai ni mea sese, ona tatau lea ona e faʻatau se puʻe fou ma faʻaeʻe le OS ile luga. Talu ai ona o le tatou "Windows" e le aoga, o laasaga o loʻo faʻamatalaina i tala o loʻo i lalo e manaʻomia ona faia i luga o se isi komepiuta.

Faitau atili: Faʻapefea ona siaki se puʻe puʻe mo le faʻatinoga, mo vaega leaga

O le a le sili atu le manaia le siakiina o le saogalemu o le sosooina o laina i fesootaiga o le disk ma le motherboard. E i ai le avanoa o le toilalo o pusa fesoʻotaʻiga ma fesoʻotaʻiga i luga o laina SATA ma le eletise. E faigofie lava le fofo: faʻafesoʻotaʻi le avega i le tuaoi SATA lata ane, faʻaaoga se isi fesoʻotaʻiga i luga o le uaea eletise, ma toe suia le faʻailoga faʻamatalaga.

O le isi mafuaaga e fesoʻotai i le disiki - o se toilalo i le faatulagaga a le BIOS. E mafai ona avea lenei mea ma se mea e le saʻo le seti o le seti (e mafai ona leiloloa pe a oti le pati, lea na ma talanoa e uiga i luga), ma le tulaga le talafeagai o le pule SATA. Ina ia foia lenei faafitauli, e tatau ona e alu i le BIOS ma sui tulaga talafeagai.

Faitau atili: E le o vaʻaia e le komepiuta le faila malo

Mafuaaga 3: RAM

A oʻo i taimi o le faʻailoga, o faʻamatalaga talafeagai uma e muamua tusia i le RAM. E seasea lava, ae o loʻo i ai pea lava faafitauli faʻafesoʻotaʻi i totonu o modula o le RAM, lea e tau atu ai i mea sese i le faitau ma le tusiaina o faʻamatalaga. Ina ia mautinoa o loʻo galue paʻu, e tatau ona e faʻaaogaina se polokalama faʻapitoa. E tatau ona suia pe aveese mai i le tino ni modula le lelei.

Faʻamatalaga auiliili:
Faʻafefea ona siaki le RAM mo le faʻatinoga
Faʻapipiʻi RAM modules

O le taimi lava tatou te faʻamaonia ai le soifua maloloina o le masini o le masini, RAM, ma sui le batini, e mafai ona tatou faʻalauiloaina le faʻapogai o le polokalama.

Mafuaaga 4: Faʻafouina ma Avetaavale

I lenei tusiga, o le a tatou le faʻamatalaina pe faapefea ona faʻapipiʻi faʻapipiʻi avetaavale ma faʻamatalaga e aʻafia ai le faatinoga o le polokalama. Mafai ona fai atu, i na tulaga na o le aveesea o faila faafitauli poʻo le toe faʻaleleia o le OS i auala eseese o le a fesoasoani.

Faitau atili: Filifiliga Toe Faʻafouina Windows

Afai o le BSOD (lanu lanumoana o le oti) e tupu pe a e taumafai e sii mai, ona mafai lea ona matou fuafuaina le mafuaʻaga o le faafitauli ma le saʻo maualuga ma saili po o le fea avetaʻavale poʻo isi faila faila na te le mafai ai ona amata Windows. I lenei tulaga, e avea le BSOD ma o tatou fesoasoani i le togafitia ma le foia o faafitauli.

Faitau atili: Faʻasalalau le faʻafitauli o lanu lanumoana i Windows

Mafuaaga 5: Windows Pirate Fausia

Laisene le laiseneina o "Windows" e sii mai i vaitafe po o isi punaoa e tufatufaina atu tufatufaina o pirau e tasi le mea e le lelei. Faʻapipiʻiina mai lenei faʻatagata, Windows e ono le tali lelei i suiga i le faila o le faila po o faatulagaga ma mea e fiafia i ai. O le tele o taimi e tupu lenei mea pe a faʻapipiʻi OS, pe a faʻapipiʻi avetaʻavale poʻo isi masini komepiuta.

E lua auala e ese ai. Muamua o lona uiga o le toe faʻaleleia (silasila i le mafuaaga 4) faʻatasi ai ma le faʻamavaeina mulimuli o faʻamatalaga faʻapitoa o le faiga, faʻapea foʻi ma le faʻatagaina mai polokalame ma "afi," pe a uma ona faʻapipiʻiina ia toilalo. O le lua ma sili atu ona manino o le faʻaaogaina o tufatufa laiseneina o Windows.

Mafuaaga 6: Vaʻaia

O polokalame leaga e mafai ona faʻalavelaveina ai le olaga o le tagata, e aofia ai le le mafai ona amata le polokalama. Le taua faasagatau i faʻamaʻi pe a le faigofie se "Windows" e le faigaluega, ae leai se mea e le mafai. O lea e taua tele le fuafuaina o le faasologa o gaioiga i le tulaga o sea tulaga. E lua vaaiga.

  • Matou te toe faʻafoʻisia le faiga e faʻaaoga ai metotia o loʻo faʻamatalaina i le parakalafa e faʻamatala ai le mafuaaga 4. Ona, mai le taʻavaleina o Windows, matou te iloa ai ma aveese meaola faʻapipiʻi e faʻaaoga ai meafaigaluega o le antivirus.

    Faitau atili: Faʻataʻitia fomaʻi komepiuta

  • O le filifiliga lona lua o le faʻamamaina lea o le polokalama mai siama e ala i le faʻaaogaina o se pulou, mo se faʻataʻitaʻiga, Kaspersky Rescue Disk, ma na o le taumafai e amata le "Windows" poʻo le faia o se toe faʻaleleia i le tulaga o le toilalo.

    I le tusitusiga o loʻo maua i le fesoʻotaʻiga i lalo, e tatau ona e gauai atu i le auala muamua, ae aunoa ma le faʻaaogaina o le Windows Unlocker utility.

    Faitau atili: Matou te aveesea le poloka PC mai le virus MVD

O le fea tulaga e faʻaaoga, filifili mo oe lava ia. Matou te matauina na o le mea muamua lava, o le toe faʻaleleia e ala i tulaga masani (faʻaaogaina le faʻaaogaina) e le mafai ona oʻo atu ai i le mea e manaʻomia. O le mafuaʻaga o le toilalo o polokalama leaga ia e faʻapipiʻi ai a latou faila i laupepa a le tagata, ma pe ae toe foʻi i tua e le mafai ona suia nei mea. Mo ia ituaiga siama, o le filifiliga lona lua e talafeagai.

Ina ia mafai ona tutupu ia faafitauli e seasea lava ona mafai, puipuia lau PC mai le ulu atu i meaola faalafua. O lenei mea o le a fesoasoani i polokalama faʻaipoipo ma le amio pulea.

Faitau atili: Puipuia lau komepiuta mai siama

Faaiuga

I totonu o lenei tusiga, ua matou suʻesuʻeina mafuaaga sili ona taatele o le "faʻasalalauga o Windows" ma taumafai e aumai auala sili ona lautele e faʻaumatia ai. E masani lava, fesoasoani i le toe faʻaleleia o mea i ia tulaga, talu ai e tele lava ina tuʻuaʻia le polokalama mo faʻaletonu. Aua nei galo e uiga i le "mea". Manatua e mafai e 'au fesoʻotaʻiga ona "alu ese" e oʻo lava i le tapuni o le faʻaaogaina o le iunite ua tapunia ona o le gatete poʻo faʻavevesi pe a faʻanofo. E faʻaaogaina lava i le kiliva eletise - e mafai ona vaivai ona o se taunuuga o le mamafa o masini. Faʻamatalaga e le faʻatagaina a Windows, e faigofie lava mea uma: taumafai e aua le faʻaaogaina ia tufatufaga, ma mo faʻamaʻi, faitau faʻamatalaga tuʻufaʻatasi ia i latou i luga o la tatou 'upega tafaʻilagi, o sootaga o loʻo i luga.