10 galuega iloga fuainumera i totonu o Microsoft Excel

A maeʻa le faʻasalalauga poʻo le mauaina o le iunite, e tumau pea naʻo le faʻatau mai o faʻasologa. O le vaega autū o le mataʻitū, aua a leai, o le galue i le komepiuta e le mafai ona galue. E masani ona tupu e iai tagata faʻafitauli i le fesoʻotaʻi atu i nei masini e lua. O le taimi lenei o le a tatou taumafai e faʻamatalaina lenei faagasologa i se tulaga auiliili ina ia oʻo lava i tagata faʻapitoa e mafai ona faia mea uma i le vave ma leai ni mea sese. Seʻio tatou tilotilo i ona laʻasaga i le faasologa.

Vaʻai foi: Tuʻuina o se mataʻitua i fafo i se komepiuta

Faʻafesoʻotaʻi le mataʻitu i le komepiuta

Ua tatou vaevaeina le algorithm atoa o gaioiga i laasaga ina ia faafaigofie ai. E na ona e manaʻomia ona e tausisia ma faia taʻitoʻatasi taʻitoʻatasi i le faasologa saʻo, ona faʻataunuʻuina lea o mea uma. Afai e te leʻi faʻatauina se mataʻitusi, matou te fautuaina oe faitau lau tusiga i le fesoʻotaʻiga o loʻo i lalo, o loʻo faʻamatalaina ai faʻamaumauga ma uiga o le a fesoasoani ia te oe e faia le filifiliga saʻo.

Faitau atili: Faʻafefea ona filifili se mataʻitu mo le komepiuta

Laasaga 1: Galuega sauniuni

O le laasaga muamua o le taulimaina o masini ma faʻapipii i luga o se galuega. A maeʻa nei gaioiga, e mafai ona e alu i le fesoʻotaʻiga lava ia. O galuega sauniuni e faapenei:

  1. O le taimi nei e sili atu le tele o siaki ei ai se mauga e mafai ona aveeseina, o le mea muamua matou te fautuaina oe e te vaʻai i faatonuga e sau ma le pusa ma faʻapipiʻi vaega.
  2. O le taimi nei ua faʻapipiʻi le masini ma sauni mo faʻapipiʻi i luga o le galuega galue. Faʻatonu lelei i le mea e mafai ai ina ia le pa'ū le mataʻituina i le tulaga o le le mafaufauina i luga o le laulau, mo se faʻataʻitaʻiga.
  3. Suʻe le eletise eletise i totonu o le atigi pusa ma saunia foi. Siaki mo faʻaleagaga faaletino. Afai e leai ni faaletonu vaaia, alu i le laasaga e sosoo ai.
  4. Saili le uaea fesoʻotaʻi i le mata. O le tele o taimi e fusia ai o HDMI, ae o nisi taimi e mafai ona avea ma DVI, VGA poʻo DisplayPort. I le taimi o le faʻatau, siaki le pusa o le siaki ina ia mautinoa o loʻo i ai ia laina talafeagai.

Tagai foi:
DVI ma le HDMI Faatusatusaga
Faatusatusaga o HDMI ma DisplayPort
Filifili se cable HDMI

Laasaga 2: Faʻafesoʻotaʻi le mata

Ua maeʻa sauniuniga, ua oʻo i le taimi e faʻafesoʻotaʻi ai i le PC. E leai se mea faigata i lenei, o le faagasologa atoa o le a na o ni nai minute. E tatau ona e faia mea nei:

Vaʻai foi: Matou te faʻafesoʻotaʻi le kata vitio fou i le masini tuai

  1. Faʻaofi le uaea eletise i le tasi itu i totonu o le mataʻituina ma le isi i totonu o se saolotoga i fafo o le galuega.
  2. Ave le telefoni vili filifilia ma faʻafesoʻotaʻi le PC ma mataʻitū i vaʻa tutusa. Suʻe le latou nofoaga e ala i le suʻeina o le mataupu poʻo le faitauina o faatonuga. Matou te fautuaina le faʻafesoʻotaʻiina o soo se ituaiga o uaea i ports i luga o se ata vitio eseese, pe afai o maua se tasi i luga o le komepiuta.

    Tagai foi:
    O le a le kata faʻataʻitaʻi ata
    Faasolo i luga le kata faʻataʻitaʻi ata

  3. Faʻafesoʻotaʻi i fesoʻotaʻiga USB i luga o le mata o isi pitonuʻu pe'ā manaʻomia (ma le i ai o ia fesoʻotaʻiga i luga o le mataʻitū ile mataupu faavae).
  4. I le tele o mea faʻaonapo nei, o le mataupu ei ai faʻapitoa faʻapitoa e faʻaaogaina ai le telefoni. Taumafai e faʻapipiʻi mea uma e faʻatusatusa pe a mafai ai ina ia le faalavelaveina ai e le 'au le galuega.

Afai e le i ai i le PC se mea faʻapipiʻi ata mataʻitusi, o le fesoʻotaʻiga e faia i le laupapa e faʻaaoga ai se kata vitio faʻatasi. Ina ia faʻaalia lelei le ata i luga o le faʻaaliga, e tatau ona faʻatagaina ata faʻatasi. O faʻamatalaga auiliili i lenei autu e mafai ona maua i isi a tatou mea i le sootaga o loʻo i lalo.

Faitau atili: Faʻapefea ona faʻaaoga le kata vitio faʻatasi

Laasaga 3: Faʻasaʻo Avetaavale

O se faafitauli taatele ile amataga o komepiuta o le le lava lea o se ata i le faʻaaliga. O le tele o taimi, e tupu ona o le faʻaaogaina o avetaavale. Matou te fautuaina oe e faʻalogo lelei i isi au tusitusiga e faʻatatau i le faʻapipiʻiina o faila i le GPU.

Faʻamatalaga auiliili:
Faʻafouina avetaavale katalama NVIDIA
Toe faʻaleleia avetaavale kata
Matou te faafouina avetaavale mo le kata vitio e faʻaaoga ai DriverMax

Afai o le faʻapipiʻiina o avetaavale e leʻi aumaia soʻo se iuga, faitau e uiga i nisi faafitauli ma isi fofo i le isi mataupu mai le tusitala.

Faʻamatalaga auiliili:
O le a le mea e fai pe afai e le faʻaalia e le kata vitio le ata i le mata
E faʻapefea ona malamalama i le kata vitio mu

E le gata i lea, o nisi taimi o le siaki e manaomia ai le iai o le masini komepiuta mo le faʻamaonia saʻo. I lenei tulaga, siaki meafaigaluega. E masani lava ei ai se CD faʻatasi ma le polokalama. Ae peitaʻi, afai e le mafai ona e faʻaaogaina, ave le avetaavale e faʻaaoga polokalame faʻapitoa poʻo le uepisaite aloaia a le gaosiga.

Tagai foi:
Tomai sili ona lelei e faʻapipiʻi ai avetaavale
Suʻe ma faʻapipiʻi le laʻititi ole OSQ
Tatala avetaʻavale mo Acer siaki

Laasaga 4: Faʻatulagaina o Taimi

O le laasaga mulimuli aʻo leʻi faʻaaogaina le mataʻituina o le faʻatutuina. E taua le vave siakiina o le masini mo le i ai o pika mate ma le saʻo saʻo o lanu. E faigofie ona fai lenei mea i se tasi o polokalama faapitoa, o se lisi e mafai ona e mauaina i totonu o le tusiga i le sootaga i lalo.

Faitau atili: Polokalame mo le siakiina o le mata

Afai ua maeʻaeʻa faʻataʻitaʻiga, e fautuaina e faʻavasega le mataʻituina, fetuunai le susulu, faʻatusatusa ma isi matāʻupu. Mo lenei faagasologa o loʻo i ai foi se polokalama faʻapitoa faʻapitoa e mafai ai e le tagata faʻaaoga ona faia mea uma i le vave ma le vave e mafai ai.

Faʻamatalaga auiliili:
Mataitu le Faʻaleleia o le Polokalama
Tausi siaki mo le saogalemu ma saogalemu le taotoga

I luga o lenei mea, ua oʻo mai la tatou tusiga i se iʻuga. Na matou taumafai e taʻu atu le tele e mafai ai e uiga i laasaga uma o le faʻaogaina o le komepiuta i le mata. Matou te faʻamoemoe o le faʻafetai i faatonuga na tuʻuina atu, na mafai ona e faʻafesoʻotaʻi saʻo ma e leai ni faʻafitauli.

Vaʻai foi: Matou te faʻafesoʻotaʻi le mataʻitū i komepiuta e lua