Opera Browser: Seti Web Browser Setup

O le fetuutuunaiga talafeagai o soʻo se polokalama i manaʻoga taʻitoʻatasi o le tagata faʻaaoga e mafai ona faʻaateleina le saoasaoa o le galuega, ma faʻaleleia ai le lelei o le faʻaaogaina i totonu. E le o faʻasalaga foi i le tulafono. Sei o tatou sailia pe faʻapefea ona faʻaleleia lelei le masini o le Opera.

Suʻe i tulaga lautele

Muamua lava, tatou te iloa auala e alu ai i tulaga lautele o le Opera. E mafai ona faia lenei mea i ni auala se lua. O le muamua oi latou e aofia ai le faʻaogaina o le kiore, ma le lona lua - o le komepiuta.

I le tulaga muamua, kiliki i le logo Opera i le pito i luga o le pito i luga o le masini. O le lisi o polokalama autu e aliali mai. Mai le lisi ua tuʻuina atu i ai, filifili le aitema "Faʻatonu".

O le auala lona lua e fesuiai ai i tulaga e aofia ai le taina Alt + P i luga o le papa.

Tulaga autu

O le oʻo i le itulau faʻasologa, tatou te maua ai i tatou i le vaega "Autu". O nei mea e aoina mai ai vaega pito sili ona taua mai vaega o loʻo totoe: "Mea e teu ai", "Nofoaga" ma le "Saogalemu". O le mea moni, i lenei vaega, ma aoina le mea aupito sili ona taua, lea o le a fesoasoani e faʻamautinoa le sili atu le faigofie i le tagata faʻaaoga pe a faʻaaoga le browser o le Opera.

I le poloka poloka "ad blocking", e ala i le siakiina o le atigipusa e mafai ona e poloka ai le faʻamatalaga o faʻamatalaga faasalalauga i luga o saite.

I le poloka o "On Start", o le tagata e filifilia e filifili se tasi o mea amata e tolu:

  • tatalaina o le itulau muamua i le tulaga o se vaega manino;
  • faaauauina o galuega mai le nofoaga o le teteʻa;
  • tatala se itulau e faʻaaogaina e le tagata faʻaaoga, poʻo ni itulau.

O se filifiliga sili ona talafeagai o le faʻapipiʻiina lea o le faʻaauau o le galuega mai le nofoaga o le teteʻa. O le mea lea, o le tagata faʻaaoga, i le amataina o le masini, o le a faʻaalia i luga o ia lava itulau na ia tapunia ai le 'upega tafaʻilagi i le taimi mulimuli.

I le "Downloads" poloka poloka, o le faʻailoga le aoga mo le siiina o faila ua faʻamaonia. E mafai foi ona e mafai le filifiliga e talosagaina se nofoaga e teu ai mea uma pe a maeʻa ona sau. Matou te fautuaina oe e fai lenei mea ina ia e le faʻapipiʻiina ai faʻamaumauga e sii mai i totonu o laupepa i se taimi mulimuli ane, faaopoopo faʻaaluina le taimi i luga.

O le faatulagaga o loʻo i lalo "Faaali pusa tusi tusi" e aofia ai le faʻaalia o tusi tusi i luga o le meafaigaluega masini komepiuta. Matou te fautuaina le tikiina o lenei mea. O lenei mea o le a saofagā i le faigofie o le tagata faʻaaoga, ma se vave fesuiaiga i itulau sili ona talafeagai ma asia.

O le pusa o le "Themes" e mafai ai e oe ona filifili se filifiliga mamanu. E tele filifiliga ua saunia. E le gata i lea, e mafai ona e fatuina se autu oe lava mai le ata o loʻo i luga o le komepiuta o se komepiuta, poʻo le faʻapipiʻiina o le tele o autu o loʻo i luga o le upega tafaʻilagi aloaia a le Opera add-ons.

O le pusa sapalai o le "Pusa Faʻasao" e sili ona aoga mo tagata e ona le komepiuta. Iinei e mafai ona e liliuina le faʻatonuga o le mana faaola, faʻapea foʻi ma le faʻaagaoioia o le afi i luga o le meafaigaluega.

I le vaega o le kuki, e mafai e le tagata faʻaoga ona mafai pe faʻasaʻo le teuina o kuki i le faʻailoga o le masini. E mafai foi ona e seti le auala e teuina ai kuki mo na o le taimi nei. E mafai ona faʻaaogaina lenei parakalafa mo nofoaga taʻitasi.

Isi tulaga

I luga, na matou talanoa e uiga i tulaga faavae o le Opera. E le gata i lea o le a tatou talanoa e uiga i isi tulaga taua o lenei masini.

Alu i le vaega o le vaega "Suʻesuʻega".

I le "Synchronization" poloka poloka, e mafai ona mafai ai fegalegaleaiga ma le teuina mamao o le Opera. O faʻamatalaga taua uma o le sailiga o le a teuina iinei: o lou talafaasolopito o suʻesuʻega, tusi tusi, upega tafaʻilagi o le site, ma isi. E mafai ona e mauaina i latou mai soʻo se isi masini lea e faʻapipiʻi ai le Opera, faigofie i le tusia o le upu faʻamaumauga mo lau teugatupe. A maeʻa le fatuina o le teugatupe, o le faʻamaopoopoina o le Opera faʻamaumauga i luga o le PC ma le teuina mamao o le a tupu lava.

I le "Search" poloka poloka, e mafai ona setiina se initaneti ole faʻanatinati, faʻapea foʻi ma faʻaopopo soʻo se masini suʻesuʻe i le lisi o faʻamatalaga suʻesuʻeina e mafai ona faʻaaogaina e ala i le masini.

I totonu o le seti "Default Browser" o loʻo i ai se avanoa e fai ai se Opera. E iai foi iinei e mafai ai ona e faʻasili atu faʻataʻaiga ma faʻailoga mai isi 'upega tafaʻilagi.

O le galuega autu o poloka "Gagana" o le filifiliga lea o le gagana atinaʻe.

Ma le isi, alu i le vaega o "Nofoaga".

I le "Faʻaali" poloka poloka, e mafai ona e setiina le fua o itulau uepi i totonu o le masini, faʻapea foʻi ma le tele ma foliga o le vai.

I totonu o le pusa o le seti "Ata", afai e te manaʻo ai, e mafai ona e tape le faʻaaliga o ata. E fautuaina e fai lenei mea i le maualalo tele o le Initaneti. E le gata i lea, e mafai ona e faʻamaonia ata i luga o nofoaga taʻitasi, faʻaaoga le meafaigaluega e faʻaopoopo ai tuusaunoaga.

I le poloka o le Javascript poloka, e mafai ona faʻaaogaina le faʻaaogaina o lenei tusiga i totonu o le masini, pe faʻatautaia lana taotoga i luga o punaoa a le tagata lava ia.

E tutusa foʻi, i le poloka "Faʻamasinoga", e mafai ona e faʻatagaina pe faʻasaina le faʻaogaina o plug-ins i lona atoaga, pe faʻatagaina ia faʻauʻuina pe a maeʻa ona faʻamaonia le talosaga. Soo se tasi o nei metotia e mafai foi ona faʻaaogaina taitoatasi mo nofoaga taʻitasi.

I totonu o Pusa o Pop-ups ma pusa o Pop-ups ma vitio, e mafai ona e mafai pe faʻamalo le toe faafoiina o elemene i totonu o le masini, faʻapea foi ma fetuunaiga tuusaunoaga mo nofoaga filifilia.

Le isi, alu i le vaega "Puipuiga".

I totonu o nofoaga faalilolilo e mafai ona e taofia le fesiitaiga o faʻamaumauga patino. E aveesea ai foi kuki mai le masini, asiasi i itulau o le upega tafaʻilagi, faʻamalo le faʻaoga, ma isi mea faʻataʻitaʻi.

I totonu o le Pusa o le VPN, e mafai ona e faʻatagaina se fesoʻotaʻiga e aunoa ma se igoa e ala i se sui sui ole tuatusi IP ole tuatusi.

I totonu o pusa o faʻasologa, "Faʻamaumauga Aunoa" ma le "Passwords", e mafai ona e mafai pe faʻamaonia le faʻaaogaina o masini, ma le teuina i totonu o le masini o faʻamaumauga o faʻamaumauga i luga o punaoa a le upega tafaʻilagi. Mo nofoaga taʻitasi, e mafai ona e faʻaaoga tuusaunoaga.

Faʻataʻitaʻiga suʻesuʻe ma faʻalelei

E le gata i lea, i totonu o soʻo se vaega o le vaega, sei vagana ai le vaega "Faʻatonu", e mafai ona e mafai le Faʻasalalauga maualuga i le pito i lalo o le faamalama e ala i le faapipiiina o le mea tutusa.

I le tele o tulaga, e le manaʻomia nei tulaga, o lea ua natia ai ina ia le faʻafememeaʻi ai tagata faʻaoga. Ae, o tagata e masani ona faʻaogaina i nisi taimi e mafai ona oʻo mai. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻaaogaina nei faatulagaga e mafai ai ona e faʻavave le saoasaoa o le komepiuta, pe suia le numera o koluma i le itulau muamua o le masini.

O loʻo i ai foi faʻasologa faataitai i totonu o le masini. E le i uma ona tofotofoina i latou e tagata atiae, ma o lea ua atofaina i se isi vaega. E mafai ona e mauaina nei tulaga e ala i le taina o le faaupuga "opera: flags" i le tuatusi o lau upega tafailagi, ona toe lolomi lea o le Ono ulufale i luga o le komepiuta.

Ae, e tatau ona maitauina o le suia o tulaga, o le tagata faʻaaoga e galue i lona lava tulaga lamatia ma faʻalavelave. O taunuuga o suiga e mafai ona sili ona leaga. O le mea lea, afai e te le maua le malamalamaaga ma tomai talafeagai, ona lelei lea e le o le ulufale atu i lenei vaega faataitai, aua e ono aoga le leiloa o faamatalaga taua, pe afaina ai lau sailiga.

O luga na faamatalaina le auala mo le faatulagaina muamua o le Opera browser. O le mea moni, e le mafai ona tatou tuʻuina atu ni fautuaga saʻo i lona faʻatinoga, aua o le faʻatulagaina o le faagasologa e naʻo le tagata lava ia, ma e faalagolago i manaoga ma manaʻoga o tagata taitoatasi. Ae ui i lea, matou faia nisi o vaega, ma vaega o faʻatulagaga e tatau ona e gauai faʻapitoa i le taimi faatulagaina o le Opera browser.