Fesootaiga ma le faatulagaina o failauga i luga o se komepiuta

E toʻatele tagata faʻatau faʻatau mai le komepiuta e faʻamautinoa le lelei sili ona lelei pe a faʻalogo i musika poʻo matamata ata tifaga. O masini faigofie e manaʻomia na o le fesoʻotaʻi ma vave ona galulue faatasi ma i latou, ma sili atu tau taugofie, faʻapitoa e manaʻomia ai le faʻaogaina atili o manipulations. I lenei tusiga o le a tatou vaʻavaʻai atu i le faagasologa o le fesoʻotaʻi ma le faʻatutuina o failauga i luga o se komepiuta.

Matou te faʻafesoʻotaʻi ma faʻapipiʻi le au failauga i luga o le komepiuta

I luga o le maketi o loʻo i ai le tele o faʻataʻitaʻiga o failauga mai atinaʻe eseese ma numera eseese o elemene ma galuega faaopoopo. Na o le lavelave o le masini e faalagolago i le faagasologa o le faʻafesoʻotaʻia ma le faʻatulagaina o vaega talafeagai. Afai o loʻo e toesea i le filifilia o le masini saʻo, ona matou fautuaina lea e faitau la matou tusiga i luga o lenei autu, lea e mafai ona e mauaina i luga o le sootaga i lalo.

Vaʻai foi: Auala e filifili ai failauga mo lau komepiuta

Laasaga 1: Fesootai

O le laasaga muamua o le faʻafesoʻotaʻi lea o failauga i le komepiuta. I luga o le itu o le faʻailoga laupapa o loʻo iai uma fesoʻotaʻiga talafeagai mo le fesoʻotaʻiga. Faʻalogo lelei i le tasi o le a valiina le lanumeamata. O nisi taimi ei ai foi se tusiga e sosoo ma ia. "Faʻamasinoga Tuusaʻo". Ave le uaea mai failauga ma faʻaofi i totonu o lenei fesoʻotaʻiga.

E le gata i lea, e tatau ona maitau o le tele o mataupu komipiuta i luga o le pito i luma o loʻo i ai foi se mea faʻalogo leo faapena. E mafai ona e faʻafesoʻotaʻi i ai, ae o nisi taimi e taʻitaʻia ai i le faʻaitiitia o le lelei o le lelei.

Afai o le au failauga e feaveaʻi ma faʻamalosia e ala i se telefoni USB, e tatau foi ona e tuʻuina i totonu o le atigi avanoa ma liliu le masini. O failauga tetele e manaʻomia ona faʻapipiʻiina i totonu o le puipui puipui.

Vaʻai foi: Tatou te faʻafesoʻotaʻi ia failauga eleelea i se komepiuta

Laasaga 2: Faʻasaʻo Avetaavale ma Codecs

Aʻo leʻi faʻatuina se masini faʻafou fou, e tatau ona e mautinoa o loʻo maua uma codecs ma avetaʻavale mo le saʻo le taʻavale i le tino, mo le taina o musika ma tifaga. Muamua lava, matou te fautuaina le siakiina o avetaavale ua faʻaleleia, ma o lenei faagasologa o loʻo faʻaalia e pei ona taua i lalo:

  1. Tatala i luga "Amata" ma alu i "Lisi Pulea".
  2. Lenei mea filifilia "Pule Sili".
  3. Faʻasolo i lalo i le laina "Leo, ata vitio ma taaloga" ma tatala.

O iinei e tatau ona e mauaina le laina ma le avetaavale leo. Afai o loʻo misi, faʻapipiʻi i se auala faigofie. O faʻamatalaga auiliili e mafai ona maua i totonu oa matou tusiga i laina o loʻo i lalo.

Faʻamatalaga auiliili:
Tikiai ma faʻapipiʻi ni avetaavale lelei mo Realtek
Tikia ma faʻapipiʻi avetaʻavale mo le M-Audio M-Track audio interface.

O nisi taimi e le taalo le komepiuta i musika. O le tele o lenei mea ona o le misi o codecs, ae o mafuaʻaga o lenei faafitauli e ono eseese lava. Faitau e uiga i le faiga o faafitauli i le taina o musika i luga o lau komepiuta i la matou tusiga i le fesoʻotoga i lalo.

Faitau atili: Faʻamau se faafitauli i le taina o musika i luga o se komepiuta

Laasaga 3: Faʻamaumauga Faʻatonu

O lenei ua faia le fesoʻotaʻiga ma ua uma ona faʻatūina avetaavale uma, e mafai ona e alu i le faatulagaga o le fesoʻotaiga o failauga fou fou. O lenei faʻatinoga e faʻatinoina, e manaʻomia ona e faia naʻo ni nai faʻataʻitaʻiga:

  1. Tatala i luga "Amata" ma alu i "Lisi Pulea".
  2. Filifili se filifiliga "Leo".
  3. I le lisi "Taaloga" kiliki i luga o le koluma faʻaaoga ma filifili "Customize Speakers".
  4. I le faamalama e amataina, e manaʻomia ona faʻapipiʻi le telefoni. E mafai ona suia suiga ma vave siaki. Filifili le nofoaga sili ona talafeagai ma kiliki "Lisi".
  5. O tagata faʻapipiʻi na faʻapipiʻiina lauga ma fesoʻotaiga telefoni feaveaʻi poʻo le tagata o loʻo lata ane e tatau ona faʻagaoioia a latou galuega e ala i le tuʻuina o ata talafeagai i totonu o le faʻamaufaʻailoga.

I lenei faʻasalalauga faʻapipiʻi, na o ni nai taga e faia, lea e faʻaleleia ai le leo, ae mafai ona e maua ni faʻamanuiaga sili atu e ala i le faʻataʻitaʻia ma le lima o laina. E mafai ona e faia lenei mea e tusa ai ma lenei faatonuga:

  1. I le lava tab "Taaloga" filifili au koluma ma le kuki saʻo ma alu i "Meatotino".
  2. I le lisi "Tulaga" E na o le numera, paleni agavale ma saʻo e mafai ona fetuunai. Afai e te lagona o loʻo tautala leotele le tasi o failauga, fetuunai le paleni i lenei faamalama ma alu i le isi lisi.
  3. I le lisi "Faʻaleleia" E te filifilia le lagona lelei mo le faatulagaga o loʻo i ai nei. O loʻo i ai se faʻalogona o le faʻalogo, faʻamalologa leo, suiga o le pitch ma se mea e faʻafaigofie. Faia tulaga talafeagai ma alu i le isi lisi.
  4. E totoe na o le tilotilo i totonu "Avanoa". O iinei e fetuunai ai le tulaga faapitoa, o le numera o le tomai ma le fuafaatatau o le fuataga mo le faaaogaina i le tulaga lautele ua faatulagaina.

A maeʻa ona suia suiga aʻo leʻi alu ese, aua nei galo e kiliki "Faaaoga"ina ia aoga uma tulaga.

Laasaga 4: Faʻasalalau Realtek HD

O le tele o kata lelei e faʻaaogaina e faʻaaoga ai le HD Audio. O le pusa faʻapipiʻi masani i le taimi nei o Realtek HD Audio. Faatasi ai ma le fesoasoani a lenei masini komepiuta ua faʻatulaga ai le toe foʻi ma le pueina. Ma e mafai ona e faia ma le lima e pei o lenei:

  1. Muamua ave le polokalama mai le ofisa aloaia ma faapipii i lau komepiuta.
  2. Tatala i luga "Amata" ma alu i "Lisi Pulea".
  3. Saili iinei "Realtek HD Dispatcher".
  4. O le a tatalaina se faamalama fou, ma o le a vave ona e alu i le lisi "Failautusi a le Fofoga Fetalai". O iinei e mafai ona e setiina le tulaga fetaui o le au failauga ma e mafai ona faʻaaogaina le leo telefoni leo.
  5. I le lisi "Aafiaga Lelei" tagata taʻitasi e faʻafetaui ia taʻiala patino mo ia lava. E i ai se faʻamau e sefulu laina, o le tele o mamanu eseese ma avanoa.
  6. I le lisi "Faatulagaga Faatulagaina" o le kopi lava e tasi e faia e pei o le faamalama o le faatulagaga o le faatulagaga mo le toe faafoi, na o Realtek HD e mafai ai ona e filifilia le DVD ma le CD.

Laasaga 5: Faʻaaogaina o Tomai Tolu

Afai e le lava le faʻatulagaga o le faatulagaga ma le gafatia o le Realtek HD mo oe, matou te fautuaina le faʻaaogaina o le polokalama faʻalogologo i isi vaega lona tolu. O latou gaioiga o loʻo taulai atu i lenei faagasologa, ma latou faʻatagaina oe e faʻataʻitaʻia se tele o ituaiga o mea toe faafoi. E mafai ona e faitau atili e uiga ia i latou ia tatou tusiga i laina o loʻo i lalo.

Faʻamatalaga auiliili:
Polokalama e faʻafetaui le leo
Tekonolosi komepiuta komepiuta

Faʻasalalau

O nisi taimi e le sologa lelei le fesoʻotaʻiga ma e te matauina e leai se leo i luga o le komepiuta. E tele mafuaʻaga autu mo lenei faafitauli, ae o le mea muamua lava e tatau ona e siakia le fesoʻotaʻiga, le mana o le eletise ma le malosiaga i le au failauga. Afai o le faafitauli e le o lenei, ona e manaʻomia lea ona e faia se siakiina o meafaigaluega. O faatonuga uma mo le foiaina o le faafitauli i le leo o loo misi e mafai ona maua i tusiga i luga o sootaga i lalo.

Tagai foi:
Liliu le leo i le komepiuta
O mafuaaga mo le leai o se leo i le PC
Faʻafoʻi faafitauli tau i Windows XP, Windows 7, Windows 10

O le asō ua matou talanoaina auiliiliga le faagasologa o le faʻaogaina o failauga i luga o se komepiuta ma le Windows 7, 8, 10, laʻasaga i lea laasaga toe iloilo uma mea talafeagai ma talanoa e uiga i avanoa o le faʻasaʻoina o tafaoga taʻavale. Matou te faʻamoemoe o matou tusiga na aoga mo oe, ma na mafai ona e faʻafesoʻotaʻi saʻo ma fetuunai koluma.