Faʻafefea ona faʻapipiʻiina le telefoni fesoʻotaʻiga i le Initaneti (RJ-45): o se sikulifiliu, pipi

Le aso lelei i tagata uma!

O lenei tusiga o le a talanoa e uiga i le uaea fesoʻotaʻi (Telifoni Ethernet, poʻo le uʻamea uʻamea, pei ona taʻua e le toatele), faʻafetai i le fesoʻotaʻiga o le komipiuta i luga o le Initaneti, o se fale faʻapitonuʻu e fausia, telefoni feaveaʻi, ma isi.

I se tulaga lautele, o se laina fetaulaia tutusa i faleoloa ua faatauina atu i mita ma e leai ni fesootaiga i ona pito (pulou ma RJ-45 fesoʻotaʻiga e fesoʻotaʻi atu i le keli kesi o le komipiuta, router, modem, ma isi masini. O se mea talitutusa tutusa o loo faaalia i le ata i le itu tauagavale.). I lenei tusiga ou te manao e taʻu atu ia te oe pe faʻapefea ona faʻapipiʻiina sea uaea pe afai e te manaʻo e fatuina se fesoʻotaʻiga i le fale (lelei, pe, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻafeiloaʻi se komepiuta e fesoʻotaʻi i le Initaneti mai le tasi potu i le isi). E le gata i lea, afai e mou atu lau fesoʻotaiga ma suia le uaea, e foliga mai, ou te fautuaina oe ave le taimi ma toe faʻafesoʻotaʻi le telefoni fesoʻotaʻi.

Manatua! I le auala, i totonu o faleoloa ua i ai nei uaea uaea ma fesootaʻiga uma. O le mea moni, latou te umi le umi: 2m., 3m., 5m., 7m. (m - mita). Ia maitauina foi o le uaea eletise o faafitauli ia e toso mai le tasi potu i le isi. pe afai e tatau ona tuleia i totonu o se pu i le puipui / vaeluaga, ma isi. ... E le mafai ona e faia se pu tele, ma e le fetaui le fesoʻotaʻi i se tamai pu. O le mea lea, i lenei tulaga, ou te fautuaina e faʻalautele muamua le uaea ona faapipiiina lea.

O a mea e tatau ona e galue ai?

1. Telefoni fesoʻotaiga (e taʻua foi o le uila uʻamea, eletise Ethernet, ma isi). Faʻatau i mita, e mafai ona e faʻatau toetoe o soʻo se ata (pe a manaʻomia le fale e te maua e aunoa ma ni faafitauli ile faleoloa komepiuta). O le faʻamalamalamaga i lalo o loʻo faʻaalia ai le foliga o lenei uaea.

Twisted pair

2. E te manaʻomia foʻi fesoʻotaʻiga RJ45 (o fesoʻotaʻiga nei o loʻo tuʻu i totonu o le keli kesi o se PC poʻo se modem). Na latou totogiina se penny, o le mea lea, faʻatau faʻatau vave i se itu (aemaise lava pe afai e te lei faia muamua ma i latou).

RJ45 Fesoʻotaʻiga

3. Solitulafono. O nei mea faʻapitoa faʻapipiʻi, lea e mafai ai ona faʻapipiʻiina fesoʻotaʻiga RJ45 i le uaea i sekone. I le faʻamuamua, afai e te le fuafua e faʻanofo i taimi uma laina o le Initaneti, ona mafai lea ona e ave le mea sese mai uo, pe faia foi e leai.

Solitulafono

4. Suauu ma le vrewdriver saʻo saʻo. O le mea lea pe afai e leai sau mea sese (lea, i le ala, o loʻo i ai "mea" faigofie mo le faʻaogaina vave o le cable). Ou te manatu e le o manaʻomia la latou ata iinei?!

O le fesili ao lei oʻo i le faʻamalosi - o le a le mea ma o le a faʻapipiʻiina e ala i le uaea fesoʻotaʻiga?

E toatele e le gauai atu i le sili atu i le tasi le auiliiliga taua. I le faaopoopo atu i le faʻamalosiina o masini, o loʻo i ai pea le tele o manatu i lenei mataupu. O le mea e faalagolago i le a le mea ma le mea e te faʻafesoʻotaʻi - e faʻalagolago i le auala e te manaʻomia ai le vaʻaia o le telefoni Ipuite!

E lua ituaiga o fesoʻotaʻiga: saʻo ma faʻasaga. O sina laʻititi i lalo o le faʻamalama o le a manino ma iloa mea o loʻo i ai.

1) Faʻatonu fesoʻotaʻiga

E faʻaaogaina pe ae manaʻo e faʻafesoʻotaʻi lau komepiuta ma se telefoni, televise ma se telefoni.

E taua! Afai e te faʻafesoʻotaʻi se tasi komepiuta ma se isi komepiuta e tusa ai ma lenei polokalame, o le a le aoga le fesoʻotaiga i le lotoifale! Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga se satauro fesootai.

O le ata o loʻo faʻaalia ai pe faapefea ona faʻapipiʻi le fesoʻotaʻiga RJ45 i itu uma e lua o le telefoni Ipurangi. O le uaea muamua (papaʻe ma moli) ua makaina Pin 1 i le ata.

2) Faʻafesoʻotaʻi sootaga

O lenei faiga faʻaaoga e faʻaaogaina ai le uaea fesoʻotaʻiga o le a faʻaaogaina e fesoʻotaʻi ai ni komipiuta se lua, se komepiuta ma se TV, ma ni tagata taʻavale se lua i le isi.

O le mea muamua, muamua e filifili pe o le a le mea e faʻafesoʻotaʻi, tagaʻi i le ata (i le 2 screenshots o loʻo i lalo e le o se mea faigata tele e oʻo lava ile amataga e faʻataʻitaʻiina), ma na o le amataina o le galuega (e uiga i ai, i lalo) ...

Faʻasinoa le uaea fesoʻotaʻi i kopa (fulafula)

O lenei filifiliga e faigofie ma vave, o lea o le a ou amataina ai. Ma, o le a ou fai atu ni nai upu e uiga i le auala e mafai ona faia ai lenei mea i se sikuliete masani.

1) Faʻamaʻa

O le uaea fesoʻotaʻiga: o se faʻamaufaʻailoga malosi, i tua o le 4 paʻu o fila miti ua natia, o loʻo siʻosiʻoina e se isi faʻamalama (multi-colored, o loʻo faʻaalia i le pito mulimuli o le tusitusiga).

O lea la, o le mea muamua lava e te manaʻomia e tipi ai le atigi (lave puipui), e mafai vave lava i le 3-4 cm. O le a sili atu ona faigofie le tufaina o le mama i le faasologa saʻo. I le auala, e faigofie ona fai i siaki (fugafulu), e ui o nisi e sili e faʻaaoga se naifi masani poʻo seleulu. I le faʻamuamua, latou te le faʻamalosi i soo se mea iinei, aua e sili atu ona faigofie i ai - e taua tele le aua le faʻaleagaina le masini eletise na natia i tua o le atigi.

Ua aveese le atigi mai le fesootaiga o le 3-4 cm.

2) Puipuigaufi

Sosoo, faʻapipiʻi le pulou puipui i le uaea fesoʻotaʻi, ona fai ai lea - o le a matua le talafeagai lava. I le auala, e toatele tagata e le amanaia nei pulou (ma i le auala foi). E fesoasoani e aloese mai le punonou le talafeagai o le uaea, ma faia ai se isi "mea e faateʻa ai" (faʻapena ona tautala).

Pulou puipuia

 

3) Tufatufaina o filifiliga tau fesoʻotaʻiga ma le matagaluega

Ona tufatufaina atu lea o le telefoni i le faasologa lea e te manaʻomia, e fuafua i le fuafuaga filifilia (o loʻo talanoaina muamua i le tusiga). A maeʻa ona tufatufa atu ia laina e tusa ai ma le mea e manaʻo i ai, ona faʻapipiʻi lea i ni paʻu i le 1 cm (E mafai ona e tipi i seleulu, pe afai e te le fefe e faʻafefe i latou :)).

4) Faʻaofi le taula i totonu o le fesoʻotaʻiga

O le mea e sosoo ai e te manaʻomia le faʻapipiʻiina o le laina fesoʻotaʻiga i totonu o le fesoʻotaʻiga RJ45. O le faʻamalamalamaga i lalo o loʻo faʻaalia ai le ala e fai ai.

E taua tele le maitauina pe afai e le lava le lavea o laina - o le a latou paʻu ese mai le fesoʻotaʻiga RJ45, lea e matua le manaomia - o soʻo se faʻagasologa e te tago ai i le uaea e mafai ona faaleagaina ai lau fesoʻotaiga ma momotu ai le fesoʻotaʻiga.

Faʻafefea ona faʻafesoʻotaʻi se uaea i le RJ45: o le saʻo ma le sese.

5) Solitulafono

A maeʻa le siosiomaga, faʻapipiʻi lemu le sooga i totonu o le patipati (fusipaʻu) ma faʻapipiʻi. A maeʻa lena, o le uaea fesoʻotaʻiga ua fusi ma sauni e alu. O le faagasologa lava ia e faigofie tele ma vave, e leai se mea faapitoa e faʻamatala ai iinei ...

O le faagasologa o le lalagaina o le uaea i le tagata gaoi.

Faʻafefea ona faʻapipiʻiina le uaea eletise i se sikulifili

O le mea lea, o le mea lea e tautala ai, o se auala faʻaaogaina lelei mo faleaoga lea e aoga mo i latou e fia faʻafesoʻotaʻi vave ia komepiuta, ae le o le vaʻavaʻai mo siaki. I le auala, o le tulaga uigaese lea o le tagata Rusia; i Sisifo, o tagata e aunoa ma lenei mea faigaluega faapitoa e le o auai :).

1) Faʻapipiʻiina o laina

O iinei, e tutusa mea uma (e fesoasoani i le naifi poʻo seleulu masani).

2) Filifiliga o fuafuaga

O oe o loʻo taʻitaʻia foʻie le fuafuaga i luga.

3) Faʻaofi le uaea i le fesoʻotaʻiga RJ45

E tutusa lava (tutusa ma le tulaga o le lanu mumu).

4) Faʻapipiʻi ma faʻatalanoa le uaea

Ma o le mea sili lea ona manaia. A maea ona tuʻuina le uaea i totonu o le fesoʻotaʻiga RJ45, tuʻu i luga o le laulau ma faʻaauau uma ia mea ma faʻapipiʻi i ai le uaea i le lima e tasi. Faʻatasi ma lou lua lima, ave se sikulifiliu ma amata lemu i luga o faʻafesoʻotaʻi (o le ata o loʻo i lalo: o lanu mumu e faʻaalia ma le faʻafefeina fesootaiga).

O lea e taua tele le le mafiafia o le pito i tua o le sikulikolo e le mafiafia ma e mafai ona e taʻalo i le fesoʻotaʻiga i le pito i le faʻamautuina lelei o le uaea. Faamolemole ia matau e tatau ona e toe faaleleia uma 8 uili (na o le 2 o loʻo tumau i luga o le mata i lalo).

Screwdriver

A maeʻa ona faʻavasega le 8 uili, e tatau ona e faʻapipiʻi le uaea (faʻamalosi e puipuia nei 8 "veins"). E talafeagai lenei mea ina ia mafai ona toso mai le uaea (mo se faʻataʻitaʻiga, e paʻu pe a tosoina) - e leai se gau, e le mafai ona lele ese nei vevela mai o latou laupepa.

E naʻo le mea lenei: faʻapipiʻi le fesoʻotaʻiga RJ45 i luga o le laulau, ma mai i luga luga faʻamau i luga i le sikuea sikolata lava lea.

faamalosi malosi

O lea ua e maua se sootaga malupuipuia ma tuuto. E mafai ona e faʻafesoʻotaʻi se isi uaea i lau PC ma fiafia i le fesoʻotaiga :).

I le auala, o le tusiga i le autu o le faatuina o se fesoʻotaʻiga i le lotoifale:

- faia o se fesoʻotaʻiga i le lotoifale i le va o masini komepiuta

Pau lava lena. Le manuia!