Faʻafefea ona fetuʻunaʻi le mataʻaiga ina ia aua nei vaivai ou mata

Le aso lelei.

Afai e vaivai ou mata pe a faigaluega i le komipiuta - e mafai ona mafai o se tasi o mafuaʻaga e le mafai ona avea ma nofoaga mataʻituina lelei (Ou te fautuaina foi faitau lenei tusiga iinei:

E le gata i lea, ou te manatu o le toatele o tagata na latou matauina lenei mea, pe afai e te le galue i tua o se mataʻitu, ae i tua atu o nisi: aisea e te galue ai mo se tasi oi latou mo le tele o itula, ma le isi i le afa itula, oe lagona ua tatau ona e togi ma taofi ou mata? O le fesili o se faʻasalalauga, ae o faʻamatalaga e taʻu mai ai i latou lava (naʻo se tasi oi latou e le o faʻatulaga lelei) ...

I lenei tusiga ou te fia paʻi atu i mataʻaiga sili ona taua e mataʻituina ai le soifua maloloina. O lea ...

1. Iloilo mata

O le mea muamua ou te fautuaina e faʻalogo iai o le fofo mata. O le mea moni e faapea afai e tuuina atu e le o se "tagata moni" (o lona uiga, lea na mamanuina ai le mataʻituina) - o le a le manino le ata (lea o le a faʻalavelave ai ou mata).

O le auala pito sili ona faigofie e siaki ai, o le alu lea ile faatulagaga ole iuga: i luga o le komepiuta, kiliki i le taumatau ole kiomu ma i le lisi o mea e tutupu i luga ole laiga, alu i le faasologa o mataitusi (i le Windows 10 i lenei auala, i isi lomiga o le Windows OS - ua faia le taualumaga i le auala lava e tasi, o le eseesega o le ai ai i le igoa o le laina: nai lo "Faʻaaliina tulaga", o le ai ai, mo se faʻataʻitaʻiga, "O meatotino")

I le isi itu i le faamalama e tatala, tatala le sootaga "Faʻamatalaga Mataʻitusi Mataʻutia".

Ona e vaaia ai lea o se lisi o faʻatagaga e lagolagoina e lau mata. I luga o se tasi oi latou o le upu "Fautuaina" o le a faaopoopo - o le iuga sili lea ona lelei mo le mataʻituina, lea e tatau ona filifilia i le tele o tulaga (o le mea tonu lena e maua ai le manino sili).

I le auala, o nisi e filifili ma le loto i ai se fofo maualalo ina ia tele atu elemene i luga o le lau. E sili atu le le faia o lenei mea, e mafai ona faʻateleina le vai papatiso i Windows poʻo le masini komepiuta, elemene elemene - faʻapea i Windows. I lenei tulaga, o le ata o le a sili atu ona manino ma tilotilo i ai, o le a le faigata tele ou mata.

Faʻalogo foi i vaega o fesoʻotaʻiga (o lenei vaega e sosoo ma le filifiliga o le filifiliga, pe'āfai e iai lau Windows 10). Faatasi ai ma le fesoasoani o meafaigaluega e masani ai: lanu lanu, ClearType text, resizing text, ma isi elemene - e mafai ona e ausia ata maualuga i luga o le lau (mo se faataitaiga, fai le font sili atu LARGE). Ou te fautuaina e tatala uma i latou ma filifili le tulaga sili ona lelei.

Faʻaopoopo.

E mafai foi ona e filifili le iugafono i le avetaavale mo lau kata vitio (mo se faʻataʻitaʻiga, i le Intel o le faʻamaufaʻailoga "Faʻatulagaina Faʻatonu").

Faʻatulagaina o Faʻatagaga i le Avetaavale a Intel

Aisea atonu e le o le filifiliga o le fofo?

O se faafitauli masani, aemaise i luga o komepiuta matutua (komipiuta). O le mea moni, o le Windows OS fou (7, 8, 10) i le taimi o le faʻatulagaga, o le tele lava o taimi, o se avetaʻavale masani mo au meafaigaluega o le a filifilia ma faʻaogaina. Ie Atonu e leai ni au galuega, ae o le a faia galuega autu: mo se faʻataʻitaʻiga, e faigofie ona e suia le iugafono.

Ae afai ei ai sau Windows OS poʻo se mea e le masani ai, e mafai ona tupu e leai ni avetaavale masani. I lenei tulaga, i le avea ai o se tulafono, o le filifiliga o le fofo o le a le (ma le tele o isi mea faataʻitaʻi: mo se faataitaiga, susulu, eseese, ma isi).

I lenei tulaga, muamua maua le avetaavale mo lau mata ma le kata vitio, ona e alu loa lea i le faatulagaga. Ina ia fesoasoani ia te oe e tuʻuina atu se sootaga i se tusiga e uiga i polokalama sili mo le sailia o avetaavale:

faʻafouina avetaʻavale i le 1-2 kuki kiliki!

2. Malamalama ma le eseesega

Masalo o le parakalafa lona lua lea pe a setiina le mataʻituina oe manaʻomia e siakiina ina ia le vaivai ou mata.

E matua faigata tele le tuʻuina atu o fuainumera patino mo le susulu ma le eseesega. O le mea moni, e faʻalagolago i le tele o mafuaʻaga i le taimi e tasi:

- i luga o le ituaiga o lau mata (sili atu tonu, o le matrix ua fausia ai). Faʻatusatusaga o matrix:

- mai le faʻamalamalamaina o le potu o loʻo tu i luga le PC: faʻapena i totonu o se potu pogisa, e tatau ona faʻaitiitia le malamalama ma le faʻatusatusaga, ma i totonu o se potu pupula - i se isi itu, faaopoopo.

O le maualuga atu o le susulu ma le eseesega ma le maualalo o le malamalama - o le tele foi o mata e amata ona faigata ma o le vave foi ona latou vaivai.

Faʻafefea ona suia le malamalama ma le faʻatusatusaga?

1) O le auala pito sili ona faigofie (ma i le taimi lava e tasi ma sili ona lelei) e faʻafetaui ai le susulu, eseesega, gamma, lanu loloto, ma isi mea. E tusa ai ma le avetaavale (pe afai e te le mauaina :)) - Na ou tuʻuina atu le sootaga i luga i le tusiga pe faapefea ona maua.

Mo se faʻataʻitaʻiga, i le avetaavale a le Intel, alu i le faʻaaliga faʻaali - o le vaega "Taʻu lanu" (faʻamalamalamaina i lalo).

Fetuunai le lanu o le lanu

2) Faʻaliliu le susulu i totonu o le laulau faʻalogo

E mafai foi ona e fetuunai le malamalama e ala i le vaega o le eletise i le komipiuta Windows (mo se faataitaiga, le komepiuta komepiuta).

Muamua, tatala le laulau o loʻo i lalo i le tuatusi o loʻo taua i lalo: Papa Faʻatonu / Meafaigaluega ma le Loto Manaunauga. I le isi itu, alu i le faatulagaga o le eletise filifilia (faʻamalamalama i lalo).

Polokalame mana

Ona e mafai lea ona fetuutuunai le susulu: mai le pati ma mai le mea o iai.

Mata susulu

I le auala, o loʻo i ai komepiuta faʻapitoa e fetuunai le susulu. Mo se faʻataʻitaʻiga, i luga o se komepiuta, DELL o se tuufaatasiga o Fn + F11 poʻo Fn + F12.

Toulo i luga o se komepiuta komepiuta a le HP mo le paʻu.

3. Taimi o le toe faafou (Hz)

Ou te manatu o tagata PC e faʻaaogaina le poto masani e malamalama lelei i le lautele o le lautele o le CRT. O le taimi nei e le masani ona faʻaaoga, ae ...

O le mea moni e faʻapea afai e te faʻaaogaina sea mataʻituina - ia eʻi totoʻa totoʻa i le fuataga (sulu), fuafua i le Hz.

Mamanu CRT aloaia

Taimi e toe faʻaleleia ai: o lenei parakalafa e faʻaalia le tele o taimi i le lua o le a faʻaalia ai le ata i luga o le lau. Mo se faataitaiga, 60 Hz. - o se ata laʻititi lea mo lenei ituaiga o siakiina, pe a galulue faʻatasi - o mata e lelavava vave, e pei o le ata i luga o le matapiuta e le manino (pe a vaʻaia oe, e oʻo lava i tapuni puipui e iloagofie: latou te tamoe mai luga i lalo).

O laʻu fautuaga: afai o ia te oe se mataʻituina, ia seti le fua o le faafou e le itiiti ifo i le 85 Hz. (mo se faʻataʻitaʻiga, i le faʻaitiitia o le iugafono). E taua tele lenei mea! Ou te fautuaina foi le faʻapipiʻiina o soʻo se polokalame e faʻaalia ai le faʻafouina o le taimi o taʻaloga (pei o le toʻatele oi latou e suia le taimi e le faʻaaoga).

Afai e iai lau LCD / LCD mataʻituina, ona faʻaogaina lea o tekinolosi o le fausiaina o se ata, ma e oo lava i le 60 Hz. - saunia se ata manaia.

Faʻafefea ona suia le faʻaleleia o le faʻafouina?

E faigofie: o le faʻafouina o fesoʻotaiga e faʻapipiʻiina i avetaavale mo lau kata vitio. I le auala, atonu foi e manaʻomia le faʻafouina o le avetaavale i lau mata. (mo se faʻataʻitaʻiga, afai e le o vaʻaia e Windows "auala uma e mafai ona faʻaaoga ai au masini).

Faʻafefea ona suia le faʻafouina o le faʻafouina

4. Mataʻituina le nofoaga: matamata mata, mamao i mata, ma isi.

O le vaivai (e le gata o le mata) e taua tele mo le tele o mea: pe faapefea ona tatou nonofo i le komepiuta (ma i le a), pe faapefea ona i ai le mataʻitu, faatulagaina lelei o le laulau, ma isi. O le ata i le autu o loo tuuina atu i lalo (i le mataupu faavae, 100%).

Faʻafefea ona nofo i le PC

O iinei o le a ou tuuina atu ai ni fautuaga taua:

  • afai e tele taimi e te faʻaaluina i le komepiuta - aua e te aveina le tupe ma faʻatau se nofoa faʻamalie i luga o uili ma tua (ma faʻamau lima). E sili atu le faigofie o le galue ma le vaivai e le vave faʻaleleia;
  • o le mamao mai mata i le matafaga e tatau ona le itiiti ifo i le 50 cm - afai e te le fiafia e galue i lenei mamao, ona sui lea o le mamanu mamanu, faʻaopoopoina le numera, ma isi mea (i totonu o le masini e mafai ona e kiliki i luga Ctrl ma + i le taimi e tasi). I Windows - o nei tulaga uma e faigofie ma anapogi;
  • Aua neʻi tuʻuina le mataʻitaga i luga aʻe o le mata: afai e te uuina se kesi masani ma tuʻu se mataʻitu i luga - o se tasi lea o filifiliga silisili mo lona faʻatulagaga. O le mea lea, o le a e tilotilo i le mata i le maualuga o le 25-30%, o le ai ai se aafiaga lelei i lou ua ma le faʻaulu (o le ae le vaivai i le faaiuga o le aso);
  • aua neʻi faʻaaogaina soʻo se komepiuta komipiuta (o le taimi nei o loʻo faia e le toʻatele ni fasi mea laiti e faʻapipii faʻatasi ai tagata uma).

5. Malamalama i totonu o le potu.

E i ai se faatosinaga tele i luga o le faigofie o le galue i le komepiuta. I lenei vaega o le tusiga o le a ou tuuina atu ni fautuaga, lea ou te mulimuli ai:

  • E matuā manaʻomia lava le le faʻapipiʻi le mata i se auala e mafai ai e ave faʻatusa o le la mai le faamalama ona taia ai. Ona oi latou, o le ata ua amata ona le fiafia, ua mata, ua amata ona lelava (lea e le lelei). Afai e le mafai ona faʻapipiʻi se mataʻitua i se isi auala, ona faʻaoga lea o pupuni, mo se faʻataʻitaʻiga;
  • e tutusa foi le faaaogaina i mea taua (o le la e tasi po o nisi punavai malamalama e tuua ai i latou);
  • e fautuaina e aua le galue i le pogisa: e tatau ona susulu le potu. Afai ei ai se faʻafitauli i le moliuila i totonu o le potu: faʻapipiʻi se moli uila kesi ina ia mafai ai ona susulu uma atu le laulau;
  • Taumafa mulimuli: solo ese le mata mai le pefu.

PS

I luga o lenei mea uma. Mo faʻaopoopoga - pei ona faʻafetai i taimi uma. Aua nei galo e fai se malologa pe ae galue i luga o se PC - e fesoasoani foi e faʻafilemu ai mata, o se taunuuga, latou te le lavava. E sili atu le faigaluega 2 taimi 45 minute ma se malologa nai lo le 90 minute. e aunoa ma lea.

Le manuia!