BIOS faʻaoga i luga o se komepiuta Lenovo

E faigata tele ona faʻamaualuga le taua o le faʻapipiʻi avetaavale i luga o se komepiuta po o le komepiuta. Muamua, latou te faatagaina le masini e galue vave, ma le lona lua, o le faʻapipiʻiina o le masini komepiuta o le fofo lea i mea masani faʻaonapo nei o loʻo tutupu i le taimi o le faʻaogaina o le PC. I lenei lesona o le a matou taʻu atu ia te oe le mea e mafai ona e siiina ai le masini komepiuta mo le komepiuta ASUS K52F ma le auala e faʻapipiʻi ai pe a maeʻa.

Vaʻaia o le faʻatulagaina o avetaavale mo le komepiuta ASUS K52F

I aso nei, toetoe lava o tagata uma e faʻaaogaina se komepiuta poʻo se komepiuta e leai se avanoa e maua ai le Initaneti. O lenei mea e faʻatagaina ai oe e faʻaateleina le numera o auala e mafai ai ona e sii mai ma faʻapipiʻi le komepiuta i luga o se masini komepiuta. Lalo o loʻo tatou faʻamatala auiliʻili e uiga i ia metotia taʻitasi.

Metotia 1: Upega tafaʻilagi ASUS

O lenei metotia e faʻavae i luga o le faʻaaogaina o le upega tafaʻilagi aloaia o le komepiuta komepiuta. E tusa lea ma le ASUS website. Seʻio tatou tilotilo i le faʻataʻitaʻiga mo lenei metotia i nisi auiliiliga.

  1. Alu i le itulau autu o le punaoa aloaia a le kamupani ASUS.
  2. I le pito i luga o le itu taumatau o le a e maua ai se fanua saili. I totonu o lenei mea e tatau ona e ulufale i le igoa o le ata faataitai o le komepiuta feaveai matou te sailia mo le polokalama. Ulufale i totonu o lenei lainaK52F. A maeʻa lena, e tatau ona e taomi se ki i le komepiuta komepiuta "Ulufale mai", poʻo luga o le faʻamalo i foliga o se tioata tetele, lea o loʻo tu i le taumatau o le laina sailiili.
  3. O le itulau e sosoo ai o le a faʻaalia ai le sailiga sailiiliga. E tatau ona na o le tasi le oloa - o se komepiuta K52F. O le isi mea e tatau ona e kiliki i le sooga. O loʻo tuʻuina atu i le tulaga o le igoa faʻataʻitaʻiga.
  4. O le iʻuga, o le ae maua oe ile itulau lagolago mo le komepiuta ASUS K52F. I luga o lea mea e mafai ona e maua ai faʻamatalaga lagolago e faʻatatau i le faʻataʻitaʻiga o le komepiuta - tusi lesona, faʻamaumauga, tali i fesili ma isi. Talu ai o loʻo matou sailia le polokalama, alu i le vaega "Avetaavale ma Meafaigaluega". O le tali tutusa o loʻo i le pito i luga o le itulau lagolago.
  5. Aʻo le i faia le filifiliga o le polokalama mo le download, i luga o le itulau e amataina, o le ae manaʻomia le faʻamalamalamaina o le telefoni ma le loloto o le faʻaogaina o le polokalama faʻapipiʻiina i le komepiuta. Na o le kiliki i le faamau i le igoa "Faamolemole filifili" ma o se lisi e tatalaina i le filifiliga OS.
  6. A maeʻa lena, o le a maua i lalo ifo le lisi atoa o avetaavale ua maua. O i latou uma e vaevaeina i ni vaega e ala i ituaiga masini.
  7. E tatau ona e filifilia le vaega avetaavale talafeagai ma tatala. A maeʻa le vaega, o le a e vaʻavaʻai i le igoa o avetaavale taʻitasi, faʻasologa, telefoni ma le aso faʻasaʻo. Tikiala le masini ua filifilia e faʻaaoga ai le ki "Global". O le a faʻapipiʻiina le button i lalo o polokalama taʻitasi.
  8. Faamolemole ia matau, pe a uma ona e kiliki i le download download, o le upega tafailagi ma faila faila o le a amata ona sii vave mai. Aʻo leʻi faʻapipiʻiina le polokalama, e manaʻomia lou suʻeina o mea uma o le faʻamaumauga i totonu o se isi pusa. Ma o le mea lea e tafe ai le faʻatonutonu. O le leai o se igoa. "Seti".
  9. Ona e manaʻomia lea ona e mulimulitai i faʻasalalauga taʻitasi i luga o le laasaga mo le faʻatulagaga saʻo.
  10. E tutusa foʻi, e manaʻomia ona e ave uma avetaavale ua misi ma faʻapipiʻi.

Afai e te le iloa le ituaiga polokalama e manaʻomia e lau komepiuta K52F, ona e faʻaaoga lea o le metotia lenei.

Metotia 2: Faʻaaoga faapitoa mai le gaosi oloa

O lenei metotia o le a mafai ai e oe ona suʻeina ma siiina na o masini komepiuta e leʻo patino i lau komepiuta. Ina ia faia lenei mea, e te manaʻomia se ASUS Live Update Utility aoga faapitoa. O lenei masini komepiuta na atiaeina e le ASUS, ona o lona igoa o lona uiga, e suʻe aunoa ma faʻapipiʻi faʻamaumauga mo oloa gaosi. O le mea lenei e tatau ona e faia i lenei tulaga.

  1. Alu i le avetaavale download itulau mo le komepiuta K52F.
  2. I le lisi o vaega o komipiuta o loʻo matou sailia se vaega. "Meafaigaluega". Tatala.
  3. I totonu o le lisi o mea aoga tatou te maua "ASUS Live Update Utility". Tulei i lau komepiuta ile kiliki "Global".
  4. O loʻo matou faʻatali mo le upega tafaʻilagi e sii mai. A maeʻa lena, aveese uma faila i se isi nofoaga. A maeʻa le faʻataʻitaʻiga, faʻataʻitaʻi le faila o le faila "Seti".
  5. O lenei mea o le a faʻalauiloa ai le polokalame faʻapipiʻiina. Na o oe e tatau ona e mulimuli i faatonuga o loʻo i ai i le faʻasalalauga faʻapipiʻi taʻitasi. O le faʻatulagaina o ia lava o le a laʻititi sina taimi ma e mafai foʻi e se tagata komepiuta laʻititi laʻititi ona taulimaina. O le mea lea, o le a tatou le valiina auiliili.
  6. A faʻaofi le ASUS Live Update Utility, faʻalauiloa.
  7. I le tatalaina o le aoga, o le a e vaaia i le mata muamua se faamau poliki i le igoa Siaki mo le Faʻafou. Faanatinati.
  8. O lenei mea o le a amataina ai le faagasologa o le suʻeina o lau komepiuta mo masini komepiuta. O loʻo matou faʻatali mo le iʻuga o le suʻega.
  9. A maea le siaki, o le ae iloa se faamalama e foliga tutusa ma le ata o loʻo i lalo. O le a faʻaalia ai le aofaiga atoa o avetaavale e te manaʻomia e faʻaeʻeina. Matou te fautua atu ia te oe e faʻapipiʻi mea uma e fautuaina e le aoga. Ina ia faia lenei mea, na o le kiliki lava i le faamau. "Faʻamau".
  10. Ona faʻapiiina lea o faila faʻapipiʻi mo taʻavale uma na maua. E mafai ona e mataituina le alualu i luma o le sii mai i se isi faamalama, lea o le ae vaaia i luga o le lau.
  11. A faʻapipiʻi uma faila faigāluega, e faʻapipiʻi faʻapipiʻiina e le utili le polokalama uma. E tatau ona e faʻatali laitiiti.
  12. I le faaiuga, e tatau ona e tapunia le aoga e faʻaeʻa ai lenei metotia.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o lenei metotia e faigofie ona o le aoga lava ia o le a filifilia uma avetaavale talafeagai. E le tatau ona e filifiliina se tasi polokalama e te leʻi faʻapipiʻiina.

Metotia 3: Polokalame Faamoemoega Aoao

Ina ia faʻaleleia uma avetaavale tatau, e mafai foi ona e faʻaaoga polokalame faʻapitoa. E tutusa lava mataupu faavae ma le ASUS Live Update Utility. Pau lava le eseesega e mafai ona faʻaaogaina ia masini komepiuta i luga o soʻo se komepiuta, ma e le gata i na gaosiga e ASUS. Na matou iloiloina polokalame mo le sailiga ma le faʻapipiʻiina o avetaavale i se tasi o a matou tusiga muamua. I totonu e mafai ona e aʻoaʻo e uiga i le lelei ma le le lelei o ia polokalama.

Faitau atili: O polokalama sili mo le faʻatulagaina o avetaavale

E mafai ona e filifilia soʻo se polokalama mai le tusiga. E oʻo lava ia i latou e leʻi oʻo i le toe iloiloga mo le tasi mafuaaga poʻo le isi o le a faia. E tutusa uma lava, latou te faʻatinoina i luga o le mataupu lava e tasi. Matou te fia faaali atu ia te oe le faagasologa o le sailia o le komepiuta e faaaoga ai le faataitaiga a le Auslogics Driver Updater software. O lenei polokalame e sili atu ona itiiti ifo i se tagata maoae e pei o le DriverPack Solution, ae talafeagai foi mo le faʻapipiʻiina o avetaavale. Matou te faagasolo i le faʻamatalaga o le gaioiga.

  1. Faʻalogo mai le tusitala aloaia Auslogics Driver Updater. O le fesoʻotaʻiga download o loʻo i totonu o le tusiga o loʻo i luga.
  2. Matou te faʻapipiʻi le polokalama i le komepiuta. O le a mafai ona e faʻafetaiaʻia lenei laasaga e aunoa ma ni faʻamaumauga tuʻufaʻatasia, aua e faigofie.
  3. I le faaiuga o le faʻatulagaga faʻatumuina le polokalama. A maeʻa le utaina o le Avetaavale Auslogics Driving Updater, o le a amata vave le faagasologa o le suʻesuʻeina o lau komepiuta. O lenei mea o le a faʻaalia e le faʻaalia o le faamalama lea e mafai ai ona e vaʻaia le alualu i luma o le faʻataʻitaʻiga.
  4. I le faaiuga o le suʻega, o le a e vaʻai i se lisi o masini e te manaʻomia e faʻafouina / faʻapipiʻi le avetaʻavale. I totonu o se faʻatalama faapena, e tatau ona e faailogaina masini lea o le polokalama o le a utaina ai le polokalama. Faailoga mea e tatau ai ma taomi le faamau Faʻafouina Mea uma.
  5. Atonu e te manaʻomia e mafai ai ona faʻaalia le Toefuataiga o le System System. O le ae iloa e uiga i lenei mea mai le faamalama e aliali mai. I totonu o lea mea e tatau ona e kiliki "Ioe" e faʻaauauina le faʻapipiʻiina.
  6. O le a amataina le faila faʻapipiʻi faʻapipiʻi download mo avetaʻavale ua filifilia muamua. Faʻagasologa alualu i luma o le a faʻaalia i se isi faamalama.
  7. A maeʻa le download file, o le a otometi lava ona amata e le polokalama le faʻapipiʻiina o le masini download. O le alualu i luma o lenei faagasologa o le a faʻaalia foi i le faamalama talafeagai.
  8. Ae a faʻapea e pasi uma mea uma e aunoa ma ni mea sese, o le a e vaʻai i se feʻau e uiga i le manuia manuia o le faʻatulagaina. O le a faʻaalia i le faamalama mulimuli.

O lenei tulaga o le faagasologa atoa lea o le faʻapipiʻiina o le komepiuta e faʻaaoga ai polokalama faapena. Afai e te fiafia i lenei polokalame DriverPack Solution, lea na matou taʻua muamua, ona e manaomia lea o lau tusiga aʻoga i le galuega i lenei polokalama.

Lesona: Faʻafefea ona faʻafouina avetaavale i luga o lau komepiuta e faʻaaoga ai le DriverPack Solution

Metotia 4: Saili mo avetaavale e ID

O masini taʻitasi e fesoʻotai i le komepiuta ei ai lana lava faʻamatalaga. E tulaga ese ma le toe faʻafiaina. I le faʻaaogaina o se faʻamatagofiega (ID poʻo le ID) e mafai ona e mauaina se avetaʻavale mo masini i luga o le Initaneti pe faʻaalia foi le masini lava ia. I le auala e maua ai lenei ID, ma pe o le a le mea e fai i ai, tatou te taʻuina atu i auiliiliga uma i se tasi o lesona talu ai. Matou te fautuaina e mulimuli i le sootaga i lalo ma faamasani i ai.

Lesona: Mauaina o avetaavale e le ID ID

Metotia 5: Faʻateleina le Sailiiliga o le Avetaavale Windows

I le Windows operating system, e le mafai, o loʻo i ai se meafaigaluega faʻapitoa mo le sailia o le komepiuta. E mafai foi ona faʻaaogaina e faʻapipiʻi le komepiuta i se komepiuta ASUS K52F. Ina ia faʻaaoga lenei metotia, e tatau ona e faia mea nei:

  1. I luga o le komepiuta, saili le faʻamaonia "O laʻu komepiuta" ma kiliki i luga (kiliki saʻo).
  2. I le lisi e tatala, e tatau ona e kiliki i le laina "Meatotino".
  3. Pe a uma lena, o le a tatalaina se faamalama, i le itu tauagavale lea ei ai se laina "Pule Sili". Kiliki i luga.

  4. E i ai nisi auala e tatala ai "Pule Sili". E mafai ona e faʻaaogaina soo se tasi.

    Lesona: Tatala le "Pule Faʻatonu" i Windows

  5. I le lisi o meafaigaluega o loʻo faʻaalia i totonu "Pule Sili", filifili le mea e te manaʻo e faʻaeʻe le avetaʻavale. O lenei mea e mafai ona avea o se masini faʻapitoa, poʻo se tasi e leʻi faʻamaonia e le faiga.
  6. I soo se tulaga, e tatau ona e kiliki-i luga o ia mea faigaluega ma filifili le laina mai le lisi o filifiliga. "Avetaʻavale Faʻafou".
  7. O se taunuuga, o le a tatalaina se faamalama fou. O le a aofia ai ni auala se lua e suʻe ai avetaavale. Afai e te filifilia "Suʻega aunoa", o le faiga o le a taumafai e suʻeina tutoatasi ia faila talafeagai e aunoa ma lau faʻalavelave. I le tulaga o "Suʻesuʻega Tusi", e tatau ona e faʻamaonia le nofoaga oi latou lava i lau komepiuta. Matou te fautuaina e faʻaaoga le filifiliga muamua, ona e sili atu ona lelei.
  8. Afai e maua faila, o le a otometi ona amataina le faʻatulagaga. Na o oe e tatau ona e faʻatali sinaʻia maeʻa lenei faagasologa.
  9. Mulimuli ane, o le a e vaʻai i se faamalama o le a faʻaalia ai le sailiga ma le faʻapipiʻi. Ina ia maeʻa, na o oe e tatau ona tapunia le faamalama meafaigaluega.

E faaiʻu ai lenei mataupu. Ua matou faamatalaina atu ia te oe metotia uma o le a fesoasoani ia te oe e faʻapipiʻi uma avetaavale i lau komepiuta. Afai ei ai au fesili - tusi i le faʻamatalaga. Matou te tali uma ma fesoasoani e foia faafitauli.