FAʻAMATALAGA FAʻAMATALAGA MUAMUA I le Windows 10 - Faʻafefea ona Faʻasaʻo

O se tasi o faafitauli i le Windows 10 e mafai ona faʻafesagai se tagata faʻaaogaina o se lanu lanumoana ma le tulafono UNMOUNTABLE BOOT VOLUME pe a faʻapipiʻiina se komepiuta poʻo se komepiuta, lea, pe afai e faaliliuina, o lona uiga e le mafai ona faʻailoa le voluma puʻe mo le OS e faʻavae.

O lenei faʻatonuga o loʻo faʻamatalaina ai ni auala e faʻaleleia ai le sese UNMOUNTABLE BOOT VOLUME i le Windows 10, o se tasi, ou te faamoemoe, o le a galue i lou tulaga.

O le mea masani, o mafuaʻaga o se faʻamatalaga UNMOUNTABLE BOOT VOLUME i le Windows 10 o faila i le faila o faila ma le faʻailoga o le faʻailoga i luga o le diskome. O nisi taimi o isi filifiliga e mafai: faʻamaʻi i le Windows 10 bootloader ma faila faila, faʻafitauli faʻapitoa, poʻo se fesoʻotaʻiga leaga eletise.

FAʻAMATALAGA FAʻAMATALAGA MUAMUA LĒ TALI

E pei ona taʻua i luga, o le mafuaaga taatele o le mea sese o se faʻafitauli i le faila ma le faʻavaeina o le fausaga i luga o le disabiliki poʻo SSD. Ma o le tele o taimi, o se siaki faigofie siaki mo mea sese ma a latou fesoasoani faasaʻoga.

I le faia o lenei mea, talu ai e le amataina le Windows 10 i se faʻamatalaga UNMOUNTABLE BOOT VOLUME, e mafai ona e taʻavale mai se taavale faʻamalosi vaʻavaʻavale poʻo se vaʻa ma le Windows 10 (8 ma le 7 e talafeagai, e ui lava i le sefulu faʻapipiʻiina, mo le faʻavaveina o le oso mai se taavale eletise, e sili ona faigofie ona faʻaaoga Boot Menu), ona mulimuli ai lea i laasaga nei:

  1. Faasolo i luga o le Shift + F10 i luga o le masini faʻapipiʻi, e tatau ona aliali le laina o le laina. Afai e leai, filifili "Next" i le mata o le filifiliga o le gagana, ma le "Toe Faʻafoʻisia o Mea" i luga o le ata lona lua i le pito i lalo ma saili le mea "Lisi Poloaiga" i meafaigaluega toe faʻaleleia.
  2. I le poloaiga faʻasolosolo, kiliki i le faasologa o le poloaiga.
  3. vavae ese (pe a uma ona e ulufale atu i le poloaiga, ona e ulufale lea i totonu ma faatalitali mo le vave e ulufale i tulafono nei)
  4. lisi lisi (o se taunuuga o le poloaiga, o le ae iloa ai se lisi o vaega i luga o lau disks.) Faʻalogo lelei i le mataitusi o le vaeluaga lea e faʻaogaina ai le Windows 10, atonu e ese mai le masani masani C ao galue i le siosiomaga o le toe faʻaleleia, i laʻu mataupu i le faʻamalamalamaga o le tusi D).
  5. alu ese
  6. chkdsk D: / r (pe a o D o le tusi avega mai le Laasaga 4).

O le faia o se siakiina o siaki, aemaise lava i luga o le HDD lemu ma malosi, e mafai ona umi se taimi (pe afai ei ai lau komepiuta, ia mautinoa ua moli i totonu o se pusa). A maeʻa, tapuni le faʻasologa o le poloaiga ma toe faʻavave le komepiuta mai le puʻupuʻu - masalo o le a faʻapipiʻi le faafitauli.

Faitau atili: Faʻapefea ona siaki le puʻupuʻu mo mea sese.

Faʻalelei le Bootloader

Windows 10 e mafai foi ona fesoasoani le toe faaleleia o le auto, mo lenei mea o le a e manaʻomia ai se masini Windows Seti (USB flash drive) poʻo se puʻe toe faʻaleleia. Faʻavae mai se taʻavale, pe afai o loʻo e faʻaaoga le faʻasalalauga Windows 10, i luga o le laupepa lona lua, e pei ona faʻamatalaina i le auala muamua, filifili "Toe Faʻafoʻisia le Faʻatonu".

Laasaga e sosoo ai:

  1. Filifili "Fofo o faafitauli" (i uluai lomiga o le Windows 10 - "Avanoa Filifilia").
  2. Faʻaauau le toe faʻaleleia.

Faatali seia maeʻa le taumafaiga toe faʻaleleia ma, pe a lelei mea uma, taumafai e amata le komepiuta poʻo le komepiuta e pei ona masani ai.

Afai o le metotia ma le toe faʻaleleia o le seevae e leʻi galue, taumafai ni auala e faia ai ma le lima: Toe faaleleia Windows 10 bootloader.

Faamatalaga faaopoopo

Afai e leʻi fesoasoani metotia na muamua atu i le faaleleia o le sese UNMOUNTABLE BOOT VOLUME, ona ono aoga ai lea o faamatalaga nei:

  • Afai na e fesoʻotaʻi i le komepiuta o le komepiuta poʻo ni faʻalavelave faigata ao lei oʻo mai le faʻafitauli, taumafai e vavaeeseina. E le gata i lea, afai e te faʻaaogaina le komepiuta ma faia soʻo se galuega i totonu, faʻalua-siaki le fesoʻotaʻiga o fasi pepa mai le vaʻa ma le itu o le motherboard (sili atu ona vavae ma toe faʻaoga).
  • Taumafai e siaki le amio saʻo o faila faila e faʻaaoga sfc / scannow i le toe faʻaleleia o le siosiomaga (pe faʻapefea ona faia lenei mea mo se polokalama e le mafai ona faʻaaogaina - i se isi vaega o le aʻoaʻoga E mafai faapefea ona siakiina le faʻamaoni o faila faila a le Windows 10).
  • I le mea na tupu ao leʻi oʻo mai le mea sese na e faʻaogaina ai polokalame mo le galue i vaega o le disk, manatua le mea tonu na faia ma pe ono mafai ona toe foʻi i tua nei suiga i le lima.
  • O nisi taimi e fesoasoani i le faʻamalosi atoatoa mai le uumi uu le faamau o le mana (de-energize) ona faʻaali lea o le komepiuta poʻo le komepiuta.
  • I le tulaga lena, pe a leai se mea e fesoasoani, ae o le diskette e maloloina, faatoa mafai ona ou fautuaina e toe faatulaga le Windows 10, pe afai e mafai (vaai i le auala lona tolu) pe faia foi se faamamaina mama mai se komepiuta USB (e teu ai au faamatalaga, aua le faatulagaina le disk malo i le taimi e teu ai ).

Masalo, afai e te taʻuina i le faʻamatalaga mea na muamua atu i le faʻaalia o le faafitauli ma i lalo o le a le mea e tupu ai le mea sese, e mafai ona ou fesoasoani ma ofo atu se isi filifiliga mo lou tulaga.