Faʻafefea ona sui le logo o le OEM i le faʻamatalaga o le polokalama ma i le seevae (UEFI) Windows 10

I le Windows 10, o le tele o filifiliga mamanu e mafai ona faʻasalalauga e faʻaaoga ai meafaigaluega faʻapitoa na fuafuaina mo le faʻapitoa. Ae le o mea uma: mo se faʻataʻitaʻiga, e le faigofie ona suia le logo OEM o le gaosi oloa i le faʻamatalaga o le polokalama (kiliki i luga o le "This computer" - "Properties") poʻo le logo i UEFI (logo pe ae amata Windows 10).

Ae peitaʻi, e mafai lava ona suia (pe seti pe leai) nei tagavai ma o lenei tusi lesona o le a feagai ma le auala e sui ai nei logos e faʻaaoga ai le faatonu resitala, polokalame e leai ni saolotoga, ma, mo nisi o tina, faʻatautaia UEFI.

Faʻafefea ona suia le logo a le gaosi oloa i le faʻamatalaga o le polokalama a le Windows 10

Afai o lau komepiuta poʻo lau komepiuta sa faʻaaogaina le komepiuta a le komepiuta, e mafai ona faia e pei ona faʻamatalaina i le amataga o le tusiga poo le Panel Control - System) i le vaega "Faʻatonu" i le taumatau o le ae vaʻai i le logo a le gaosi oloa.

O nisi taimi, oa latou lava logos e faʻaofi ai Windows "fonotaga" iina, faʻapea foi ma isi polokalame tolu-vaega e faia lenei "e aunoa ma se faʻatagaga".

Auā o le logo OEM o le gaosi oloa o loʻo i totonu o le nofoaga na faʻamaonia e mautinoa o loʻo i ai faʻamaumauga resitala e mafai ona sui.

  1. Faasolo i luga Win + R (o le mea o Win o se ki ma se logo a Windows), type regedit ma le lolomi Enter, o le a tatala le faatonu o le lisi.
  2. Alu i le faila o le faila HKEY_LOCAL_MACHINE SOFTWARE Microsoft Windows CurrentVersion OEMInformation
  3. O lenei vaega o le a leai (pe afai e faʻapipiʻi le faiga o oe lava) poʻo faʻamatalaga mai lau kamupanī, e aofia ai le ala i le logo.
  4. Ina ia suia le logo i le filifiliga o le Logo, ia faʻamalamalama le ala i le isi .bmp faila i se iugafono o le 120 i le 120 pika.
  5. I le le i ai o se tulaga taua, ia faia (kiliki i luga i le avanoa avanoa o le vaega sao o le faatonu resitala - fatuina - manoa eletise, seti le Logo Logo, ona suia lea o lona taua i le ala i le faila i le logo.
  6. O suiga o le a aoga e aunoa ma le toe faʻafouina o le Windows 10 (ae o le ae manaomia le tapuni ma toe tatala le faʻamatalaga o faʻamaumauga).

I le faʻaopoopoga, o laina faʻamaumau i igoa o loʻo i lalo e mafai ona tuʻu i totonu o lenei ki o le faila, lea, pe a manaʻomia, e mafai foi ona suia:

  • Foafoa - igoa o le gaosiga
  • Faataitaiga - komepiuta po o le komepiuta
  • LagolagoHours - taimi lagolago
  • SupportPhone - numera telefoni fesoasoani
  • SupportURL - tuatusi tuatusi lagolago

O loʻo i ai polokalame faʻa-tolu lea e mafai ai e oe ona suia lenei logo o le polokalama, mo se faʻataʻitaʻiga - free Windows 7, 8 ma le 10 OEM Faʻamatalaga Faʻamatalaga.

O le polokalama naʻo le faʻamalamalamaina o faʻamatalaga talafeagai ma le auala i le faila faila i le logo. E iai isi polokalama o lenei ituaiga - OEM Brander, OEM Info Agency.

Faʻafefea ona sui le logo pe a faʻapipiʻiina se komepiuta poʻo se komepiuta (logo EUFI)

Afai e faʻaaogaina le mode o le UEFI mo le faʻaaogaina o le Windows 10 i luga o lau komepiuta poʻo le komepiuta (mo le Legacy mode, e le talafeagai le auala), pe a faʻaalia le komepiuta, faʻaalia le logo o le gaosi oloa o le laupapa po o le komepiuta, O le faiga na faʻapipiʻiina ma le lima - o le logo 10 a le Windows 10.

O nisi (rare) laupapa e mafai ai ona e setiina le logo muamua (gaosiga, e tusa lava pe leʻi amataina OS) i UEFI, faʻaopopo iai auala e sui ai i le firmware (Ou te le fautuaina), aemaise i luga o le tele o metema e mafai ona e tapeina le faʻaaliga o lenei logo i luga o le faʻailoga i totonu o laina.

Ae peitaʻi, o le faʻailoga lona lua (lea o loʻo aliali mai i le taimi e sui ai le OS OS), e le o saogalemu atoatoa (talu ai ona o le logo i le UEFI bootloader ma o le ala o le suiga o loʻo faʻaaogaina le polokalame lona tolu, ma e mafai ai ona le mafai ona amataina le komepiuta ), ma faʻaaogaina le metotia o loʻo faamatalaina i lalo i lalo ifo o lau matafaioi.

Ou te faamatalaina i se taimi puupuu ma aunoa ma ni nuances ma le faamoemoe o le a le taliaina e le tagata fou. E le gata i lea, pe a uma le auala, ou te faamatalaina faafitauli na ou feagai ao siakiina le polokalama.

Taua: muamua le fatuina o se toe faʻaleleia (poʻo se pulou flash USB puʻupuʻu faʻatasi ma le pusa o le OS) e mafai ona aoga. O le metotia e naʻo le downloadga a le EFI (pe a fai e faʻapipiʻi le polokalama i le Legacy mode i MBR, o le a le aoga).

  1. Faʻasalaga le polokalama HackBGRT mai le faʻailoga aloaia o le kamupani ma tatala le archi archive github.com/Metabolix/HackBGRT/leleases
  2. Faʻasao le Puipuiga Puipuia i UEFI. Vaʻai Faʻafefea ona faʻamalosi le taʻavale saogalemu.
  3. Saunia se faila pmp o le a faʻaaoga e avea o se logo (24-bit lanu ma se ulu ulutala o le 54 bytes), ou te fautuaina e toe teuteu le faila splash.bmp o loʻo faʻapipiʻiina i le pusa o polokalama - o le a aloese ai mai faʻafitauli e ono tulaʻi mai (i ai) pe afai o le bmp sese.
  4. Faʻatoʻa le setup.exe faila - o le a uunaia oe e faʻafaigofie le Puipuiga o Muamua (e aunoa ma lenei, e le mafai ona amata le mamanu pe a sui le logo). Ina ia ulufale i tua o le UEFI, e mafai lava ona e lolomi S i le polokalama. Mo le faʻapipiʻiina e aunoa ma le faʻalavelaveina o le Secure Boot (pe afai ua le atoatoa i le Laasaga 2), faʻafesoʻotai le ki o aʻu.
  5. Ua amata le faila faatulagaina. E le talafeagai le suia (ae mafai ona iai ni faʻaopoopoga faʻaopoopoga pe faʻapitoa foi i le tino ma lona faletua, e sili atu ma le tasi OS i luga o le komepiuta ma isi tulaga). Katia lenei faila (pe afai e leai se mea i luga o le komipiuta sei vagana ai le Windows 10 i le UEFI mode).
  6. O le a tatala le faatonu o le pepa i le logo kamupani HackBGRT (Ou te faamoemoe ua e sui muamua, ae mafai ona e faasaʻoina i lenei laasaga ma teu ai). Faʻataʻoti le faila o le Paintusi.
  7. Afai na lelei mea uma, o le a taʻu atu ia te oe o HackBGRT ua faʻapipiʻi - e mafai ona e tapunia le laina o le poloaiga.
  8. Taumafai e toe faʻafouina lau komepiuta poʻo le komepiuta ma siaki pe afai ua suia le logo.

Ina ia aveese le logo o le "aganuʻu" UEFI, toe faʻagasolo setup.exe mai HackBGRT ma faʻaomi le kī R.

I totonu o laʻu suega, muamua na ou fausia laʻu lava faila logo i Photoshop, ma o se taunuuga, e le o taʻavale (lipoti le le gafatia o le lokaina o laʻu faila file), o le toe faʻaleleia o le Windows 10 bootloader na fesoasoani (faatasi ma le cdedit c: windows, e ui lava na lipotia le taʻavale sese).

Ona ou faitau atu lea i le tagata e faia le faila e tatau i le faila faila ona 54 taitaʻi ma faʻasaoina le Palemene a Microsoft (24Pm BMP) i lenei faatulagaga. Sa ou faapipiiina laʻu ata i le ata (mai le kilipa laupapa) ma faasaoina i le tulaga tatau - toe i ai faafitauli ma le tauina. Ma na o le taimi lava na ou faasaʻoina ai le faila splash.bmp muamua mai le atinaʻe o le polokalama, na lelei mea uma.

O iinei, se mea faapenei: Ou te faʻamoemoe mo se tasi o le a aoga ma e le afaina ai lou tino.