Aʻoaʻo INET_E_RESOURCE_NOT_FOUND i Microsoft Edge Windows 10

O se tasi o mea sese masani i totonu o le Microsoft Edge Browser e le mafai ona tatalaina lenei savali i le code error INET_E_RESOURCE_NOT_FOUND ma le feau "E le oi ai le igoa DNS" poʻo le "Sa i ai se faʻasologa le tumau a DNS. Taumafai e toe faafouina le itulau".

I lona autu, o le mea sese e tutusa ma le tulaga i Chrome - ERR_NAME_NOT_RESOLVED, na o le Microsoft Edge browser i le Windows 10 o loʻo faʻaaogaina ona lava faʻasologa sese. O lenei tusi lesona o loʻo faʻamatalaina auiliili auala eseese e faasaʻo ai lenei mea sese pe a tatala nofoaga i le Edge ma mafuaʻaga talafeagai, faʻapea foi ma se ata vitio lea e faʻaalia ai le faʻagasologa o le faasaʻo.

Faʻafefea ona Faʻasaina INET_E_RESOURCE_NOT_FOUND Faʻailoga

A o leʻi faamatalaina auala e faʻaleleia ai le "E le mafai ona tatalaina lenei itulau" faafitauli, o le a ou matauina ni mataupu talafeagai se tolu pe afai e leai ni taga e manaʻomia i luga o lau komepiuta, ma o le mea sese e le mafua mai i faʻafitauli i le Initaneti poʻo le Windows 10:

  • Na e ulufale saʻo i le tuatusi i le upega tafailagi - afai e te ulufale i se tuatusi tuatusi i le Microsoft Edge, o le ae maua le faʻamaonia ua sese.
  • Ua maeʻa le i ai o le 'upega tafaʻilagi, poʻo soʻo se galuega i le "toe faʻaleleia" - i se tulaga o le a le tatalaina i totonu o se isi masini komepiuta poʻo se isi ituaiga o fesoʻotaʻiga (mo se faʻataʻitaʻiga, e ala i se telefoni feaveaʻi i le telefoni). I lenei tulaga, faatasi ai ma isi nofoaga o mea uma lava ua faatulagaina, ma latou te tatalaina i taimi uma.
  • E iai ni faafitauli le tumau i lau Polokalame. O se faailoga e faapea o le mataupu lea - e leai ni polokalama polokalama e manaʻomia ai le Initaneti e le gata i luga o lenei komepiuta, ae o isi foi e fesoʻotaʻi atu i le fesoʻotaʻiga tutusa (mo se faʻataʻitaʻiga, e ala i se tasi o le uaea Wi-Fi).

Afai o nei filifiliga e le fetaui ma lou tulaga, o mafuaaga e sili ona taatele o: le le mafai ona fesootai atu i se server DNS, se faila o le aufaigaluega fetuunai, poo le iai o mea leaga ile komipiuta.

O lea, laʻasaga i lea laasaga, i le auala e faasaʻo ai le sese INET_E_RESOURCE_NOT_FOUND (atonu e lava naʻo laasaga muamua e 6, atonu e talafeagai le faia o isi mea faaopoopo):

  1. Faasolo i luga o le komepiuta Win + R i luga o le piano, ituaiga ncpa.cpl i le Matalala matala ma lolomi Ulufale.
  2. O se faamalama o le a tatalaina ma ou sootaga. Filifili lau fesoʻotaʻiga Intaneti agaʻi, kiliki i luga, filifili "Āiga".
  3. Filifili "IP version 4 (TCP / IPv4)" ma kiliki le "Āiga" button.
  4. Faʻalogo i le pito i lalo o le faamalama. Afai e seti i le "Maua le tuatusi ole tuatusi ole tuatusi," taumafai e faatulaga le "Faaaoga le tuatusi o le tuatusi DNS" ma faamaʻoti mai le au 8.8.8.8 ma le 8.8.4.4.
  5. Afai o le tuatusi o saoga DNS ua uma ona seti iina, taumafai, i se isi itu, e mafai ona toe maua mai le tuatusi o tuatusi DNS.
  6. Faaaoga ia faatulagaga. Siaki pe ua uma ona foia le faafitauli.
  7. Faʻasalalauina le faʻasologa o le poloaiga e avea ma pule (amata le taina "laina o le laina" i le sailiga i luga o le faletusi, kiliki-i luga o le iuga, filifili "Tao o le pule").
  8. I le poloaiga vave, ulu i le poloaiga ipconfig / flushdns ma lolomi Ulufale. (A maeʻa lenei, e mafai ona e siakiina pe ua foia le faafitauli).

E masani lava, o lisi ua faia e lava mo nofoaga e toe tatalaina, ae le o taimi uma.

Faʻaopoopo auala faʻaoga

Afai ole laasaga o loʻo i luga e le fesoasoani, o loʻo i ai se mea e ono mafua ai le INET_E_RESOURCE_NOT_FOUND sese o se suiga i le faila faila (i lenei tulaga, o le tusitusiga sese o le masani lea "Sa i ai se faʻamaoni le tumau a le DNS") poo le malware i luga o le komepiuta. O loʻo i ai se auala e faʻauu ai i le taimi e tasi ia mea o le faila faila ma suʻesuʻe mo le i ai o faʻamalosi i luga o le komepiuta e faʻaaoga ai le aoga AdwCleaner (ae afai e te manaʻo ai, e mafai ona e siaki ma faʻataʻo le faila o faila).

  1. Tulei AdwCleaner mai le laiga aloaia //ru.malwarebytes.com/adwcleaner/ ma tafe le aoga.
  2. I le AdwCleaner, alu i le "Faʻatonu" ma faʻaaoga mea uma, e pei o le ata sikolasipi i lalo. Faʻaaliga: afai o se ituaiga o "fesootaiga faapitoa" (mo se faʻataʻitaʻiga, se atinaʻe atinaʻe, satelite poʻo se isi, e manaʻomia ai tulaga faʻapitoa, faʻasolosolo, o le aofia ai o nei mea e mafai ona taʻitaʻia ai le manaʻoga e toe faʻatautaia le Initaneti).
  3. Alu i le "Panel Control" tab, kiliki "Iloilo", suʻesuʻe ma fufulu le komepiuta (o le ae manaomia le toe amataina o le komepiuta).

A maeʻa, siaki pe afai ua foia le faafitauli i le Initaneti ma le mea sese INET_E_RESOURCE_NOT_FOUND.

Faiaoga vitio e faasaʻo le mea sese

Ou te faʻamoemoe o le a aoga se tasi o metotia faʻatulagaina i lau mataupu ma o le a faʻatagaina oe e faasaʻo le mea sese ma toe faafoi le tatalaina masani o nofoaga i totonu o le mea e suʻesuʻe ai le Edge.