Faʻafitauli i le setiina o se uili Wi-Fi

O le mea lea, ua e faʻasoloina lau telefoni feaveaʻi, ae mo nisi mafuaaga e le o galue se mea. O le a ou taumafai e mafaufau i faafitauli sili ona taatele i le faʻaaogaina o le Wi-Fi ma auala e foia ai. O le tele o faafitauli ua faʻamatalaina e tutusa lava le tupu i le Windows 10, 8.1 ma le Windows 7 ma o tali e tutusa.

Mai i loʻu poto masani i le galuega, faʻapea foʻi ma faʻamatalaga i luga o lenei 'upega tafaʻilagi, e mafai ona ou tuʻuina atu faʻamatalaga masani nei e feagai ma le aufaʻatasi, pe a foliga mai, ua faʻatulaga saʻo ma tusa ai ma ituaiga uma o faatonuga.

  • O le tulaga o le uila ua faailoa mai ai ua motusia le sootaga WAN.
  • O le Initaneti o loʻo i luga o le komepiuta, ae le avanoa i luga o se komepiuta, laupepa, isi masini
  • Auala Faalilolilo E le maua
  • E le mafai ona ou alu i le tuatusi 192.168.0.1 po o le 192.168.1.1
  • Laptop, tablet, smartphone e le o vaʻai Wi-Fi, ae vaʻai i mea e maua ai e tuaoi
  • E le galue Wi-Fi i luga o se komepiuta
  • Le maeʻa le mauaina o tuatusi IP ile Android
  • Faʻasalaga tumau vaeluaina
  • Laititi le maua vave i luga ole Wi-Fi
  • Fai mai le komepiuta e leai ni fesootaiga Wi-Fi e maua.
  • O punaoa a le taulaga i le lotoifale o le auʻaunaga, vaitafe, DC ++ hub ma isi e le o maua

Afai ou te manatua nisi mea masani e pei o luga, o le a ou faaopoopo atu i le lisi, ae mo le taimi nei ia tatou amata.

  • O le a le mea e fai pe afai e faʻafesoʻotaʻi se komepiuta e fai mai e gata le fesoʻotaʻiga ma e leai se avanoa i luga o le Initaneti (faʻapitoa pe a saʻo le fetuunaiga o le router)
  • O le a le mea e fai pe a fai o le fesoʻotaʻiga e fai mai: o faʻamaumauga o fesoʻotaʻiga na teuina i luga o lenei komipiuta e le ausia ai manaoga o lenei fesoʻotaiga
  • O le a le mea e fai pe afai o le Android papapu po o le telefoni e tusi I taimi uma Maua se IP tuatusi ma e le fesoʻotaʻi atu i le Wi-Fi.

O le fesootaiga Wi-Fi ua mou atu ma le saoasaoa o le saoasaoa i luga o le alalaupapa (ua lelei mea uma i le uaea)

I lenei tulaga, e mafai ona e fesoasoani e suia le alalaupapa o le fesoʻotaiga faʻaeletoroni. Tatou te le o talanoa e uiga i na tulaga o loʻo feagai foi ma le taulaina o le uila, ae na o na taimi pe a maeʻa le fesoʻotaiga vavalalata i luga o masini taʻitasi po o ni nofoaga faapitoa, ma e le mafai foi ona ausia le saoasaoa masani o le fesootaiga Wi-Fi. Auiliiliga i le auala e filifili ai se Wi-Fi saoloto e mafai ona maua iinei.

Ua malepe le WAN pe na o luga o le komepiuta le Initaneti

O le mafuaʻaga autu mo se faʻafitauli faapena i se router WiFi o le fesoʻotaʻiga faʻatasi WAN i luga o le komepiuta. O le tulaga o le faʻavaeina ma le faagaoioia o le alaleni eletise o le faatuina lea o se Initaneti mo ia lava, ona "tufatufa atu lea" avanoa i isi masini. O le mea lea, afai ua uma ona fetuutuunai le router, ae o le Beeline, Rostelecom, ma le isi sootaga i luga o le komepiuta o loo i totonu o le "fesootaiga," o lona uiga o le Initaneti o le a na o luga lava o le komepiuta e galue ai, ma o le a leai se vaega i lenei mea. E le gata i lea, o le a le mafai e le kamupanui ona faʻafesoʻotaʻi le WAN, talu ai ua uma ona faʻafesoʻotaʻi i luga o lau komepiuta, ma o le tele o kamupani tuʻuina atu na o le tasi le fesootaiga mai le tagata e toatasi i le taimi. Ou te le iloa le manino na mafai ona ou faamalamalamaina le manatu, ae tusa lava pe le o manino, tau le amanaia: mo mea uma e galue, o le vavaeeseina o le mea e tuuina atu i luga o lau komepiuta e tatau ona faaletonu. Faʻafesoʻotaʻi e tatau ona na o se fesoʻotaʻiga i luga o se 'upega tafaʻilagi, poʻo, i le tulaga o se komepiuta, ma isi mea, se fesoʻotaiga vavalalata.

Le mafai ona ulufale i le 192.168.0.1 e faʻatautaia ai le telefoni

Afai o loʻo e feagai ma le mea moni e faʻapea, pe a faʻamaina le tuatusi e mafai ai ona faʻaogaina le faʻalapotopotoga a lau router, e le tatalaina le itulau fetaui, fai mea nei.

1) Ia mautinoa o setiina laina fesoʻotaʻiga LAN (o lau fesoʻotaʻiga tuusaʻo i le alalaupapa): ia maua le tuatusi IP ile tuusaʻo, ia faʻapipiʻi igoa ole DNS.

UPD: Siaki pe afai e te ulufale i lenei tuatusi i le pusa o le tuatusi - o nisi tagata faaaoga, taumafai e fetuunai le alalaupapa, ulufale i totonu o le poloka sailiiliga, e mafua ai se mea e pei o le "E le mafai ona faaali le itulau."

2) Afai e le fesoasoani le mekasini muamua, faʻaaoga le poloaiga e faʻatino (Win + R i luga o le Windows 8, e mafai ona amata amataina le "Run" i luga o le mata o le amataga), type cmd, lolomi Enter.Ma i le laina laina type ipconfig. O le "faitotoa autu" o le fesoʻotaʻiga e faʻaoga mo le faʻatulagaga e saʻo lava i lenei tuatusi ma e tatau ona e alu i le itulau a le router's administration. Afai e ese lenei tuatusi mai le tulaga masani, ona mafai lea e le router ona faʻatautaia muamua e galue i se fesoʻotaiga faapitoa ma manaoga faapitoa. Faʻamau i totonu o le fale gaosi oloa Afai e leai se tuatusi i lenei mea, ona toe taumafai lea e toe faʻafoʻi le telefoni. Afai e le aoga, e mafai foi ona e taumafai e vavae le uaea o le tausiga mai le alalaupapa, ma tuu ai na o le uaea e sosoo ai i le PC - atonu e mafai ona foia le faafitauli: faia tulaga talafeagai e aunoa ma lenei uaea, ma a uma ona faatulaga mea uma, faafesootai le uaea o le tausiga, faalogo i le telefoni feaveaʻi ma, afai e talafeagai, faafou. I le tulaga pe a le fesoasoani lenei mea, ia mautinoa o loʻo faʻatulagaina avetaavale saʻo mo le keli kesi o le komepiuta. Ma le lelei, download i latou mai le upega tafaʻilagi a le gaosi oloa.

E le faasaoina ia faatulagaga

Afai mo nisi mafuaʻaga, pe a uma ona ulufale atu i ai ma kiliki i le "save" e le o faasaoina, ma pe afai e le mafai ona e toe faʻafoisia ia faʻamaufaʻailoga muamua na teuina i se faila eseese, taumafai le taʻavale i se isi masini. I le tulaga lautele, i le tulaga o soo se uiga ese o le pule o le router, e aoga le taumafai o lenei filifiliga.

O le komepiuta (papa, isi masini) e le iloa WiFi

I lenei tulaga, o loʻo i ai le tele o filifiliga ma o latou uma e tutusa. Sei o tatou faia i le faasologa.

Afai e le o vaʻaia e lau komepiuta le mea e ulufale ai, ona e muamua lava, siaki pe a toe faʻaaoga le poli uila. Ina ia faia lenei mea, vaʻai i totonu o le "Network Network and Center Sharing" - "Faʻatonu Faʻatonu" i le Windows 7 ma le Windows 8, poʻo le Fesootaiga I luga o Windows XP. Ia mautinoa o loʻo i luga le fesoʻotaiga. Afai e teʻa ese (togi fafo), ona faʻaali lea. Masalo ua uma ona foia le faafitauli. Afai e le i luga, vaai pe iai se masini komepiuta mo Wi-Fi i luga o lau komepiuta (mo se faataitaiga, laʻu Sony Vaio).

Matou te agai i luma. Afai e mafai ona faʻafesoʻotaʻi le fesoʻotaiga, ae tumau pea i le tulaga o le "Leai se fesoʻotaʻiga", ia mautinoa ua faʻapipiʻi avetaavale talafeagai i luga o lau faʻaoga Wi-Fi. E moni lava lenei mea i le komepiuta. O le tele o tagata e faʻaaoga, faʻapipiʻiina se polokalame e faʻamalo aunoa ai le avetaʻavale poʻo le i ai o se avetaavale faʻapipiʻiina i le faiga o le faagaoioia o le Windows, ia manatu o le avetaʻavale saʻo lea. O se taunuuga, e masani ona feagai ma faafitauli. O le avetaʻavale talafeagai o loʻo i luga o le upega tafailagi o le gaosiga o lau komepiuta ma ua mamanuina faapitoa mo lau faʻataʻitaʻiga. O komepiuta komepiuta e masani ona faʻaaogaina masini faʻapitoa ma le faʻaaogaina o avetaavale (e le gata mo mea tau fesoʻotaiga) fautuaina e le gaosimea, e mafai ona aloese mai le tele o faafitauli.

Afai o le lomiga talu ai e le fesoasoani ia te oe, taumafai e ulufale i le "admin" o le alalaupapa ma fai si suiga laitiiti i tulaga o le laina eletise. Muamua, suia le b / g / n i le b / g. Fiafia? O lona uiga o le masini faʻaeletolo o lau masini e le lagolagoina le standard 802.11n. E le lelei, i le tele o tulaga, e le aʻafia ai le saoasaoa o le avanoa i le fesoʻotaiga. Afai e le aoga, taumafai e faʻapipiʻi lima i le laina ole laina eletise i le nofoaga lava e tasi (masani ona tau "aunoa").

Ma o se isi mea e ono le mafai, ae o le filifiliga tonu, lea na ou feagai ma le faatolu, ma le lua taimi - mo se papalama iPad. Na musu foi le masini e matamata i le nofoaga o avanoa, ma na faia lenei faaiuga e ala i le faatulagaina o le Iunaite Setete i le alatele o le itulagi ae le o Rusia.

Isi faafitauli

Faatasi ai ma le le mautonu i le taimi o le taotoga, ia mautinoa o loʻo e faʻapipiʻi le firmware fou, pe afai e le o le tulaga lea - faʻafouina. Faitau faʻasalalauga: masalo o isi tagata faʻatau atu i lau 'auʻaunaga ma le telefoni lava e tasi lea ua e feagai ma lenei faafitauli ma iai tali i lenei mea.

Mo nisi o Initaneti, avanoa i punaoa i le lotoifale, e pei o vailaau vaʻaia, taʻaloga taʻaloga, ma isi, e manaʻomia le faʻatulagaina o auala i luga o le uila. Afai o le mea lea, ona e ono maua ai lea o faʻamatalaga pe faʻapefea ona e lesitalaina i luga o se alalaupapa i luga o le faʻasalalauga o se kamupani e tuʻuina atu oe i le Initaneti.