Filifili se kiliva malo. O le a le hdd e sili atu ona faʻatuatuaina, o le a le ituaiga?

Le aso lelei.

Faigata (o loʻo i lalo o le HDD) o se tasi o vaega taua o soʻo se komepiuta po o le komepiuta. O faila faila uma e teuina i le HDD ma afai e le manuia, ona faigata lea o le toe failaina o le faila ma e le masani ona faʻaaogaina. O le mea lea, o le filifilia o se mea malo e le o se mea faigofie (e mafai foi ona ou fai atu e le mafai e le tasi ona faia e aunoa ma se aofaiga o le luʻitau).

I lenei tusiga, ou te fia taʻuina atu ia te oe i se "faigofie" gagana e uiga i autu autu o le HDD e manaʻomia ona e gauai i ai pe a faʻatau. I le pito i tua o le tusiga o le a ou tusia ai fuainumera e faʻavae i luga o loʻu poto masani i luga o le faʻalagolago i le tele o ituaiga masini.

Ma o lea ... Sau i le faleoloa pe tatala se itulau i luga o le Initaneti ma ni ofo eseese: o le tele o ituaiga o mea faigata, ma eseesega faapuupuu, faatasi ai ma tau eseese (tusa lava pe tutusa le tele i le GB).

Mafaufau i se faataitaiga.

Seagate SV35 ST1000VX000 Hard Drive

1000 GB, SATA III, 7200 rpm, 156 MB, c, manatua o le cache - 64 MB

Faigata, Seagate Seagate, 3.5 inisi (2.5 faʻaaogaina i le komepiuta, e laʻititi le lapopoa) O le PC e faʻaaogaina le 3.5 inisi inisi) ma se gafatia e 1000 GB (poʻo le 1 TB).

Seagate Hard Drive

1) Seagate - o le gaosiga o le disaki (e uiga i ituaiga o HDD ma o fea e sili atu ona faatuatuaina - silasila i le pito i lalo o le tusitusiga);

2) 1000 GB le numera o le siaki eletise na faʻaalia e le tagata gaosi oloa (o le tino moni e itiiti ifo - e tusa ma le 931 GB);

3) SATA III - atigi faʻamatalaga;

4) 7200 Rpm - vave faʻavave (e aʻafia ai le saoasaoa o faʻamatalaga faʻamatalaga i le disk);

5) 156 MB - faitau saoasaoa mai le disk;

6) 64 MB - Manulele faʻamau (palo). O le sili atu le matala i le sili atu!

I le auala, ina ia mafai ona malamalama atili i le mea o loʻo taʻuina, o le a ou faʻaofiina se ata laitiiti iinei ma se masini faʻapitoa o le HDD.

Faigata i totonu.

Uiga Taʻitaʻagata

Manava vavave

O le uiga autū o le puʻupuʻu. Ua fuaina le Volume i gigabytes ma intes (muamua, o le toatele o tagata latou te leʻi iloaina na upu): GB ma TB, i le faasologa.

Faʻailoga taua!

E faʻatau kopi tagata fai oloa pe a faʻatusatusa le tele o se puʻupuʻu (latou te faitauina i le numera eletise, ma le komepiuta i le pini). O le tele o tagata faʻapitoa e le o malamalama i lenei faʻatusatusaga.

Mo se faʻataʻitaʻiga, mo se faʻataʻitaʻiga, o le voluma na faʻaalia mai e le kamupanī e 1000 GB, o le mea moni, o lona tele moni e tusa ma le 931 GB. Aisea

1 KB (kilobytes) = 1024 Bytes - o le mea lenei i le mafaufau (pe faapefea ona faitauina e le Windows);

1 KB = 1000 bytes pe faapefea ona talitonu le au faipisinisi.

Ina ia aua le faalavelave i le faʻatusatusaga, o le a ou fai atu o le eseesega i le va o le moni ma le faʻaalia o le voluma e tusa ma le 5-10% (o le tele o le pulou, o le sili atu lea o le eseesega).

O le tulafono autu pe a filifilia le HDD

A filifilia se puʻupuʻu malosi, i loʻu manatu, e tatau ona taʻitaʻia oe e se tulafono faigofie - "e leai se tele avanoa ma le tele o le vaʻa e sili atu!" Ou te manatuaina le taimi, 10-12 tausaga talu ai, pe a foliga mai e tele le disiki malo e 120 GB. E pei ona i ai, ua le lava le misia o ia i ni nai masina (e ui lava o le taimi lena e leai se Initaneti le Initaneti ...).

I tulaga faʻaonapo nei, o le pasi o le itiiti ifo i le 500 GB - 1000 GB, i loʻu manatu, e le tatau ona mafaufauina. Mo se faʻataʻitaʻiga, numera numera:

- 10-20 GB - o le a manaʻomia le faʻatulagaina o le Windows7 / 8 system operating system;

- 1-5 GB - faʻapipiʻiina Microsoft Office package (tele o tagata e manaʻomia lenei afifi, ma ua leva ona mafaufauina o le faavae);

- 1 GB - pe tusa o se tasi o aofaʻi o musika, e pei o le "100 pese silisili o le masina";

- 1 GB - 30 GB - e pei o le tele o le komepiuta komepiuta i aso nei, e fai ma tulafono, mo le tele o tagata faaaoga, o taaloga e sili ona fiafia i ai (ma tagata faaaoga mo se PC, e masani lava o ni tagata);

- 1GB - 20GB - avanoa mo se ata tifaga ...

E pei ona mafai ona e vaʻaia, e oʻo lava i le 1 TB disk (1000 GB) - faʻatasi ai ma ia tulaga manaomia o le a pisi tele vave!

Fesoʻotaʻiga faʻatasi

Winchesters eseese e le gata i le maualuga ma le lanu, ae faapena foi i le fesootaiga. Mafaufau i le mea sili ona taatele i le aso.

Hard Drive 3.5 IDE 160GB WD Caviar WD160.

IDE - o le faʻasalalauga masani e tasi mo le fesoʻotaʻi faʻatasi o masini e tele i le tutusa, ae o nei aso ua maeʻa. I le auala, o laʻu lava tagata faigata faʻatasi ma le interface IDE o loʻo galue pea, ae o nisi SATA ua uma ona alu "i le isi lalolagi" (e ui lava sa latou matua faʻaeteete i na mea ma i latou).

1Tb Western Digital WD10EARX Caviar Green, SATA III

SATA - O se faʻaonaponei faʻaonapo nei mo le fesoʻotaʻiina o masini Galulue ma faila, faatasi ai ma lenei atinaega fesoʻotaiga, o le komepiuta o le a vave televave. O aso nei, o le SATA III (bandwidth of about 6 Gbit / s), i le ala, o loʻo i ai le fesoʻotaʻiga i tua, o lea, e mafai ona fesoʻotaʻi le masini e lagolagoina ai le SATA III i le port SATA II (e ui lava o le saoasaoa o le a laʻititi lalo ifo).

Toa tele

O se faʻamau (o nisi taimi latou te fai mai o se faʻataʻologa) o le mafaufauga e fausia i totonu o le disiki e faʻaaogaina e teu ai faʻamaumauga e masani ona maua e le komepiuta. Ona o lenei mea, o le saoasaoa o le disk ua faateleina, talu ai e le o le faitauina e le aunoa lenei faamatalaga mai le maseta. O le mea lea, o le tele o le faʻamau (cache) - o le televave o le a galue le kiliva.

O le taimi nei i luga o faʻamalosi malosi, o le fale masani masani, e amata mai i le 16 i le 64 MB. O le mea moni, e sili atu le filifilia o le mea e sili atu ai le pa puipui.

Faʻavave le saoasaoa

Tolu le tolu (i loʻu manatu) le mea e tatau ona totogi. O le mea moni, o le saoasaoa o le lelea (ma le komepiuta atoa) o le a faʻalagolago i le saoasaoa o le suiga o le uila.

O le vave sili ona lelei o le suiga o le 7200 osofaiga i minute taitasi (masani, faʻaaoga le faailoga lea - 7200 rpm). Tuʻuina se ituaiga paleni i le va o le saoasaoa ma le pisapisao (vevela) disk.

Ma le tele lava o taimi e iai faʻamatalaga ma le vave televave. 5400 osofaiga - e ese, e pei o se tulafono, i le tele o galuega lemu (e leai ni leo e leai ni mea, peʻa pe a faʻamalosi ulu). E le gata i lea, o nei CD e itiiti le vevela, ma o le mea lea e le manaʻomia ai le faʻamafanafana atili. Ou te maitauina foi o nei masini e faaitiitia ai le malosi (e ui lava e moni o le aufaatau e fiafia i lenei tulaga).

Talu ai nei na foliga mai ai le leai o se saoasaoa. 10,000 osofaiga i se minute. E matua aoga tele ma e masani ona tuʻuina i latou i luga o komepiuta, ma o latou manaoga maualuga i luga o le masini komepiuta. O le tau o ia pusa e matua maualuga lava, ma i loʻu manatu, o le tuʻuina o sea faʻataʻitaʻiga i luga o se komepiuta fale e le o se mea tonu ...

I le taimi nei, e 5 ituaiga o taʻavale malosi na faʻatautaia le faʻatau atu: Seagate, Western Digital, Hitachi, Toshiba, Samsung. E le mafai ona e fai mai po o le fea ituaiga e sili ona lelei - e le mafai, pei o le vavalo pe o le a le tele o lenei mea poʻo lena faʻataʻitaʻiga o le a aoga mo oe. O le a faʻaauau pea ona faʻavae i luga o ou lava aafiaga (ou te le faia ni faʻamaumauga tutoʻatasi i tala).

Seagate

O se tasi o kamupani sili ona lauiloa o taʻavale malosi. Afai tatou te faia atoa, ona avea uma lea o itu taua o le vaega, ma e le o mai i totonu ia i latou. E masani lava, afai o le tausaga muamua o le galuega, e leʻi amata ona sasaa atu le 'ie, ona tumau lea mo se taimi uumi.

Mo se faʻataʻitaʻiga, e iai laʻu Seagate Barracuda 40GB 7200 rpm IDE. Ua tusa o le 12-13 tausaga le matua, e ui lava i lea, e lelei lava le fou. E le malepe, e leai se moa, e galue filemu. Na pau lava le tupe toe faafoi o le leai lea, i le taimi nei 40 GB e lava naʻo se PC Ofisa, o loʻo i ai galuega laiti (i le mea moni, e tusa ma lenei PC lea o loʻo i ai nei o loʻo nofoia nei).

Ae peitai, faatasi ai ma le amataga o le Seagate Barracuda 11.0, o lenei faʻataʻitaʻiga, i loʻu manatu, ua faʻaleagaina tele. E masani lava, ei ai faafitauli ia i latou, o le tagata lava ia ou te le fautuaina le aveina o le "barracuda" i le taimi nei (aemaise lava talu ai le toatele oi latou "fai le pisa") ...

I le taimi nei, o le Seagate Constellation faʻataʻitaʻiga o le mauaina o le lauiloa - e tau 2 taimi sili atu nai lo le Barracuda. O faʻafitauli ia i latou e sili atu ona taatele (atonu o loʻo vave tele ...). I le auala, e maua ai e le kamupanī se faʻamaonia lelei: e oʻo atu i le 60 masina!

Western digital numera

Ma o se tasi foi o ituaiga sili ona lauiloa o le HDD na maua i le maketi. I loʻu manatu, o WD drive o le filifiliga aupito sili lea e faʻapipiʻi i luga o se PC i le asō. O le tau masani ma se uiga lelei lelei, o faafitauli faafitauli e maua, ae e itiiti lava nai lo Seagate.

E i ai ni "eseesega" eseese.

WD Green (lanumeamata, i luga o le pusa o le siaki o le a e vaʻai i se laumei lanu meamata, tagaʻi i le faʻamalama i lalo).

O nei fomaʻi e ese, e mafua ona o latou faʻaitiitia le malosi. O le saoasaoa o le pine o le tele o faataitaiga o le 5400 talatalanoaga i le minute. O le saoasaoa o le fesoʻotaʻiga o faʻamatalaga e laʻititi ifo nai lo le 7200 o le taʻavale - ae o loʻo matua filemu lava, e mafai ona tuʻuina i le toetoe lava o mataupu (e aunoa ma se faʻamafanafanaga faaopoopo). Mo se faʻataʻitaʻiga, ou te fiafia i le leai o se pisa tele, e manaia le galue i se PC, o ana galuega e le faʻalogoina! I le tulaga o le faʻatuatuaina, e sili atu nai lo Seagate (i le ala, e le o ni mea manuia atoatoa o Caviar Green discs, e ui ou te le masani ona ou feiloai ia te aʻu lava ia).

Wd blue

O taʻaloga sili ona taatele i le WD, e mafai ona e tuʻuina i luga le tele o komepiuta multimedia. O latou o se satauro i le va o Green ma Black o faʻaaliga. I le faʻamuamua, e mafai ona fautuaina i latou mo se fale masani o PC.

Wd lauliuli

Taʻiala faʻamalosi faʻamalosi, masalo o le sili ona talitonuina i totonu o le WD. O le mea moni, o latou sili ona leaga ma matua vevela. E mafai ona ou fautuaina mo le faʻatulagaga mo le tele o PC. E moni, e aunoa ma se faʻamafanafanaga lelei e sili atu le aua nei tuʻu ...

E i ai foi Mumu Mumu ma Purple, ae ia faamaoni, ou te le masani ona masani ai. E le mafai ona ou fai atu soo se mea e uiga i lo latou faamaoni.

Toshiba

E le o se lauiloa tele o le faigata. E tasi le masini e galue i lenei Toshiba DT01 drive - e lelei tele, e leai ni faitioga faapitoa. E moni, o le saoasaoa o le galuega e laʻititi ifo nai lo le WD Blue 7200 i le taʻaloga.

Hitachi

E le o lauiloa e pei o Seagate poʻo WD. Ae, o le mea moni, ou te leʻi oʻo lava i le le manuia o le Hitachi disks (ona o le vaʻaia ei latou ...). E i ai ni komepiuta e iai ni faʻaaliga tali tutusa: latou te galulue filemu, e ui lava latou te mafanafana. E fautuaina e faʻaaoga ma faʻamafanafana atili. I loʻu manatu, o se tasi o sili ona faatuatuaina, faatasi ai ma le WD Black brand. O le mea moni, latou te tau 1.5-2 taimi sili atu le tau nai lo le WD Black, o lea la e sili atu le lelei.

PS

I le mamao o le 2004-2006, o le Maxtor sa lauiloa tele, e oo lava i nisi o taʻavale malosi na tumau. I le tulaga o le faʻatuatuaina - i lalo o le "averesi," o le tele oi latou na "felelei" pe a mavae le tausaga pe lua faʻaaoga. Ona faatauina ai lea o Maxtor e Seagate, ma e leai se mea e sili atu e faamatala ai e uiga ia i latou.

Pau lava lena. O le a le ituaiga o le HDD e te faʻaaogaina?

Aua nei galo o le sili atu ona mautinoa e maua - faʻasaʻo. Mananaia sili!