Auala e vave tele ai i le Windows 7, 8, 10. Fautuaga pito sili!

Talofa

E leʻi pine, ae tatou te feagai uma lava ma le mea moni e amata lemu lemu a Windows. E le gata i lea, e tupu lava lenei mea i faʻavae uma o Windows. O le tasi e na o le tau mafaufau pe faapefea vave ona faʻaogaina le tino, pe a faʻapipiʻiina, ma le mea e tupu i ai pe a mavae ni nai masina o le galuega - e peiseai ua suia se tasi ...

I lenei tusiga ou te manaʻo e faʻamatalaina mafuaʻaga autu o taofi ma faʻaali pe faʻapefea ona televave le Windows (mo se faʻataʻitaʻiga, Windows 7 ma le 8, i le 10th version o mea uma lava e tutusa ma le 8th). Ma o lea, ia amata ona tatou malamalama i le faasologa ...

Faʻateleina Windows: Fautuaga Sili mo Tagata Faʻateleina

Motugaafa # 1 - aveeseina funk files ma fufulu le resitala

A o faagasolo le Windows, o le tele o faila lē tumau e faʻapipiʻiina i luga o le komepiuta o le komepiuta (e masani lava o le "C: "). E masani lava, o le faiga e faʻaaogaina ai lava ia ia faila, ae mai lea taimi i lea taimi e "galo" ia faia (i le auala, o faila nei ua taua o lapisi, ona ua le o toe manaomia e le tagata faʻaaoga poo le Windows OS) ...

O le iʻuga, pe'ā maeʻa le masina poʻo le lua o galuega a le PC, e mafai ona e misia le tele o gaiota o manatua i luga o lau komepiuta. O loʻo i ai i le Windows ana lava "otaota," ae e le lelei tele, o lea ou te fautuaina pea e faʻaaoga faʻaaoga faʻapitoa e uiga i lenei mea.

O se tasi o fesoasoani e leai se totogi ma e sili ona lauiloa mo le faamamaina o le tino mai lapisi o CCleaner.

CCleaner

Upega tafaʻilagi: //www.piriform.com/ccleaner

O se tasi o mea sili ona lauiloa mo le faʻamamaina o le polokalama Windows. E lagolagoina uma polokalama faʻapitoa Windows e faʻaaogaina ai: XP, Vista, 7, 8. E faʻatagaina oe e faʻamalo le talafaʻasolopito ma le faʻapipiʻi o lauiloa taʻutaʻua uma: Internet Explorer, Firefox, Opera, Chrome, ma isi. I loʻu manatu, e tatau ona i ai se aoga i luga o PC uma!

A maeʻa le faʻaaogaina o le aoga, kiliki i luga o le faʻamaumauga o le suʻega. I luga o laʻu komepiuta faigaluega, o le aoga na maua funk faila i le 561 MB! E le gata ina latou faʻaogaina le avanoa i luga o le malo, latou te aʻafia foi le saoasaoa o le OS.

Fig. 1 masini faamama i le CCleaner

I le auala, e tatau ona ou taʻutino atu e ui lava o le CCleaner e lauiloa tele, o isi polokalama o loʻo i luma atu o se mea mama faamama.

I loʻu manatu faamaualalo, o le Wise Wise Disk Cleaner o le sili lea i lenei tulaga (i le ala, gauai i le Ata 2, pe a faatusatusa i le CCleaner, Wise Disk Cleaner na maua 300 MB le tele o faila otaota).

Masalo Puipuiga o le Poto

Sitepu aloaia: //www.wisecleaner.com/wise-disk-cleaner.html

Fig. 2 faamama ile fufulu Clean Clean Disk Cleaner 8

I le auala, i le faaopoopo atu i le Disk Clean Clean Disk Cleaner, ou te fautuaina le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o le Malosiaga o le Resitala Cleanhouse. O le a fesoasoani ia te oe e tausia lau faamaumauga o le Windows "mama" (i luga atu o le taimi, e faaputuputu ai foi se tele o tusitusiga sese).

Malosiaga Faʻamaumauga Faʻamaumauga

Sitema aloaia: //www.wisecleaner.com/wise-registry-cleaner.html

Fig. 3 faʻamamaina le resitala o faʻasologa sese i totonu o le Registry Cleaner 8

O le mea lea, ia faʻamamāina e le aunoa le faila mai faila le tumau ma le "faiva," aveese mea sese i totonu o le resitala, e te fesoasoani ia Windows galue vave. Soʻo se faʻatatauga o Windows - Ou te fautuaina e amata i se laasaga tutusa! I le auala, atonu e te fiafia i se tusiga e uiga i polokalama mo le faʻamautuina o le polokalama:

Faʻailoga # 2 - faʻamautuina le uta i luga o le masini, faʻaaogaina "polokalama faaopoopo"

O le tele o tagata e le mafai ona latou vaai atu i le pule o galuega ma latou te le iloa foi le mea o lo o gaosia ai le latou polokalama ma "pisi" (o le komepiuta e taʻua o le komepiuta). I le taimi nei, e telegese le komepiuta ona o le mea moni e faapea, o le masini komepiuta e mamafa tele le utaina i se polokalama poʻo se galuega (e masani ona le iloa e le tagata faʻapitoa ia galuega ...).

Ina ia tatala le pule o galuega, ia lolomi le kulupu autu: Ctrl + Alt + Del poo Ctrl + Shift + Esc.

I le isi itu, i le faasologa o taʻaloga, faʻapipiʻi polokalame uma e ala i le utaina o le CPU. Afai i totonu o le lisi o polokalame (aemaise lava i latou o loʻo molimauina le faagasologa e 10% pe sili atu ma e le o faʻatulagaina) e te vaʻai i se mea e le tatau ai ia te oe - tapuni lenei faagasologa ma tape le polokalama.

Fig. 4 Faʻatonu Task: polokalama e faʻavasegaina e le utaina o le CPU.

I le ala, faʻalogo i le aofaʻiga o le faʻaogaina o le CPU: o nisi taimi o le faʻaaogaina o le PPU e 50%, ma e leai se mea e faʻaoga i polokalama! Na ou faamatalaina auiliiliga i le mataupu lenei:

E mafai foʻi ona e faʻamalo polokalame e ala i le komipiuta Windows, ae ou te fautuaina le faʻapipiʻiina o se mea faapitoa mo lenei faʻamoemoe. se aoga o le a fesoasoani e aveesea soʻo se polokalama, e oʻo lava i se tasi e le faʻaumatia! E le gata i lea, pe a faʻaumatia polokalama, e masani ona tumau fao, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻamaumauga i totonu o le resitala (lea na faamamaina i le laasaga muamua). Faʻamaumauga faʻapitoa e aveese polokalama ina ia le tumau ai ia mea sese. O se tasi o mea aoga o le Geek Uninstaller.

Geek le faʻapipiʻiina

Upega tafaʻilagi aloaia: //www.geekuninstaller.com/

Fig. 5 Faʻaaoga tatau o polokalama i le Geek Uninstaller.

Fautuaga # 3 - Enable Acceleration i le Windows OS (Tweaking)

Ou te manatu e le o se mea faalilolilo i soo se tasi i Windows ei ai tulaga faapitoa mo le faʻaleleia o le polokalama. E masani lava, e leai se tasi e tilotilo atu ia i latou, ae o le saini e aofia ai e ono mafai ona vave faʻavaveina le Windows ...

Ina ia mafai ai ona suia le saoasaoa, alu i le laupapa e puleaina (liliu i luga o tamai ata, tagai i le Ata 6) ma alu i le Faʻatonu o le System.

Fig. 6 - fesuiaiga i faatulagaga o mea

O le isi, kiliki i le "Autu Faʻatonu" (o le lanu mumu i le agavale i le Fig 7 i le itu tauagavale), ona e alu lea i le "Advanced" tab ma kiliki i le kesi (vaega vave).

E tumau pea naʻo le filifilia o le meataitasi "Tuuina atu o le maualuga o le faatinoga" ma faʻafefe ai tulaga. Windows, i le tapeina o soʻo se mea e le aoga (pei, palama mūmū, faʻamalama manino, animation, ma isi), o le a sili atu le vave galue.

Fig. 7 Faʻateleina le saoasaoa.

Faʻailoga numera 4 - setiina o auaunaga i lalo o le "tagata lava ia"

O auaunaga e mafai ona i ai se aafiaga malosi i luga o le komepiuta.

Faiga faʻavae Windows (Faʻasalalau Windows Service, tautua) o masini e otometi (pe a faʻapipiʻiina) e amataina e le polokalama pe a amata le Windows ma tamoe e tusa lava po o le a le tulaga o le tagata. O loʻo i ai uiga masani i le manatu o temoni i Unix.

Punavai o

O le laina pito i lalo, o le le mafai, e mafai e Windows ona tele le tele o tautua, o le tele lava e le o manaʻomia. Faʻapea pe aisea ua fai ai le auaunaga e galulue ai ma lomitusi komepiuta, pe afai e leai sau lomitusi? Po o le Windows Update Service - pe afai e te le manaʻo e toe faʻafouina se mea saʻo?

Ina ia faʻamaonia lenei po o lena auaunaga, e tatau ona e mulimuli i le auala: puleaina le komiti / pulega / auaunaga (tagai i le Fig 8).

Fig. 8 Auaunaga i le Windows 8

Ona faigofie lea ona filifili le auaunaga manaomia, tatala ma tuu le tau "Malolo" i le laina "Amata". A maeʻa ona e kiliki i le kesi "Taofi" ma teu le faatulagaga.

Fig. 9 - faʻamalo le auaunaga faʻafouina Windows

E tusa ai ma fea auaunaga e faʻamalo ai ...

E masani ona finau le toʻatele o tagata i lenei mataupu. Mai le poto masani, ou te fautuaina le le mafai ona faʻaaogaina le Windows Update auaunaga, aua e faʻagesegese ai le PC. E sili le faʻaleleia o le Windows i le "tusi lesona" mode.

E ui i lea, muamua, ou te fautuaina oe e gauai atu i auʻaunaga nei (i le auala, tape tasi auaunaga, e faalagolago i le setete o Windows. I se tulaga lautele, ou te fautuaina foi le faia o se faʻamaumauga ina ia toe faʻaleleia le OS pe a tupu se mea ...):

  1. Windows CardSpace
  2. Windows Search (ave lau HDD)
  3. La faiva faila
  4. Faʻasalalauga Faʻafoega o le Faʻasaoina o Fesootaiga
  5. Suʻeina o le malamalama susulu
  6. Windows Backup
  7. IP fesoasoani fesoasoani
  8. Faʻailoga lona lua
  9. Faʻatonuina o sui o le upega tafailagi
  10. Faʻasinomaga Fesoʻotaʻiga Faʻasinomaga Avanoa Mamao
  11. Lolomi Tusi (pe a leai ni tusitala)
  12. Faʻasoa Fesoʻotaʻiga Vavave Mamao (pe a leai se VPN)
  13. Faʻamatalaga Faʻamatalaga o Fesootaiga
  14. Faʻamaumauga o Galuega ma Alert
  15. Windows Defender (pe'āfai e iai se initaneti - tape lemu)
  16. Nofoaga saogalemu
  17. Faʻasaoina o le Mamao Mamao Mamao
  18. Faiga faʻavae faʻamalo pepa
  19. Shadow Copy Software Provider (Microsoft)
  20. Aiga Faʻaligalogo
  21. Faiga Faʻapipiʻi a le Windows
  22. Fesootaiga i le Initaneti
  23. Galuega Faʻatino i le Tablet PC
  24. Windows Image Download Service (WIA) (pe a leai se scanner poo fotik)
  25. Faʻasalalauga Faʻatonu a le Faletusi Tutotonu a Windows Media
  26. Katagofie
  27. Ata o le Ata Ata
  28. Faʻatonuina o le Node
  29. Faʻamaumauga o le Diagnostic Service
  30. Fax machine
  31. Galuega Faʻatino a le Faletusi o Galuega
  32. Falepuipui Puipuiga
  33. Windows Update (ina ia le lele le ki ma Windows)

E taua! A e faʻatagaina nisi o tautua, e mafai ona e faʻalavelaveina le "masani" o le faʻaogaina o Windows. O nisi tagata faaaoga ina ua uma ona latou tapeina auaunaga "e aunoa ma le vaai" - e tatau ona toe faatuina le Windows.

Taufaʻailoga numera 5 - faʻaleleia le faʻatinoga, faʻatasi ai ma se seevae umi a Windows

O lenei fautuaga o le a aoga mo i latou e umi se taimi e faʻaoga ai le komepiuta. E tele polokalame i le faʻapipiʻi e faʻatonuina ai i latou i le amataga. O le iʻuga, pe ae faʻaogaina le PC ma le Windows, o nei polokalama uma o le a tuʻuina atu i mafaufauga ...

Fesili: E te manaʻomia uma?

E foliga mai, o le tele o nei polokalama o le a aoga mo oe mai lea taimi i lea taimi ma e leai se manaʻoga e siiina i latou i taimi uma e te liliuina ai le komepiuta. O lea e manaʻomia ai lou faʻamalosia o le taaʻaleʻa ma o le PC o le a sili atu le vave (o nisi taimi o le a sili atu ona vave galue i se faasologa o le maualuga!).

Ina ia maimoa i le taʻavale i le Windows 7: tatala START ma faia le laina, faʻafesoʻutuʻu msconfig ma faʻasalaga Enter.

Ina ia maimoa i le taʻavale i le Windows 8: kiliki i le Win + R buttons ma ulufale i le poloaiga tutusa msconfig.

Fig. 10 - amataga oso i Windows 8.

Ma le isi, i le amataga, matamata i le lisi atoa o polokalama: oi latou e le o manaomia na o le tape. Ina ia faia lenei mea, kiliki i luga o le polokalama manaomia, kiliki-saʻo ma filifili "Faʻasalaga".

Fig. 11 Autorun i le Windows 8

I le auala, e matamata i uiga o le komepiuta ma le amataga, e tasi le aoga aoga: AIDA 64.

AIDA 64

Upega tafaʻilagi: //www.aida64.com/

A maeʻa le faʻaaogaina o le aoga, alu i le polokalame tafaoga / amataga. Ona fai lea o polokalama e te le manaʻomia i taimi uma e te liliuina ai le PC - aveese mai lenei tab (mo lenei mea o loʻo i ai se faamau faapitoa, tagaʻi Fig. 12).

Fig. 12 Amata i le AIDA64 Engineer

Taufaʻailoga numera 6 - faʻatulagaina le ata vitio pe a fai taofi i taʻaloga 3D-taaloga

O le a le tele o le saoasaoa o le komepiuta i taaloga (ie, faateleina le FPS / numera o laina i le sekone) e ala i le fetuunaʻi o le vitio vitio.

Ina ia faia lenei mea, tatala ona tulaga i le vaega 3D ma seti i latou i le sili ona saoasaoa. O le galuega o nisi tulaga e masani lava o se autu mo seisi pou, o lea o le a ou avatu ai ia te oe ni sootaga i lalo.

Faʻavave o le AMD (Ati Radeon) pepa vitio:

Faʻavave o le kata vitio Nvidia:

Fig. 13 faʻataunuʻuina le faʻaleleia o pepa malō

Motuga # 7 - Siaki lau komepiuta mo siama

Ma o le mea mulimuli na ou manaʻo e faʻaauau i lenei pou o siama ...

A faʻaogaina e se komepiuta ni ituaiga o siama - e mafai ona amata ona faʻagesegese (e ui lava o viruses, i se isi itu, e manaʻomia le nanaina o lo latou i ai ma o se faʻamatalaga e seasea lava).

Ou te fautuaina e sii mai soʻo se polokalama antivirus ma faʻatoʻa ese le PC. E pei lava o taimi uma e lua sootaga i lalo.

Home Antivirus 2016:

Faʻamatalaga komepiuta komepiuta mo siama:

Fig. 14 Iloiloina o lau komipiuta i le antivirus program DrWeb Cureit

PS

O le tusiga na toe faaleleia atoa ina ua maeʻa le lomiga muamua i le 2013. Ata ma tusitusiga ua faʻafouina.

O mea lelei uma!