MyPaint 1.2.1.1

O le faʻafouina o le masini komepiuta ma le faʻaogaina o polokalama, e masani ona tatalaina ai ni foliga fou, matagofie ma mafai gafatia, faʻafetaui faafitauli na i ai muamua. Ae peitai, o le faafouina o le BIOS e le o taimi uma e fautuaina ai, aua afai e masani ona galue le komepiuta, atonu o le ae le mauaina ni faamanuiaga faapitoa mai le faafouga, ma o faafitauli fou e faigofie ona aliali mai.

E uiga i le toe faʻafouina o le BIOS

O le BIOS o le autu autu ma le faʻaogaina o le faʻamatalaga o loʻo faamaumauina i komepiuta uma e ala i le le mafai. O le faiga, e le pei o le OS, o loʻo teuina i luga o se kapeti faapitoa o loʻo i luga o le laupapa. E manaʻomia le BIOS e vave siaki vaega autu o le komepiuta e galue pe a e liliuina, amata le faiga faʻaogaina ma faia ni suiga i le komepiuta.

E ui lava o le BIOS o loʻo i totonu o komepiuta uma, ae ua vaevaeina foi i ni fesuiaiga ma ni tagata atiae. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le BIOS mai AMI o le a matua ese lava mai le analog mai Phoenix. E le gata i lea, o le BIOS version e tatau ona filifilia taitoatasi mo le tinaboard. I lenei tulaga, o le fetaui ma nisi vaega o le komepiuta (RAM, komipiuta tutotonu, pepa vitio) e tatau foi ona iloiloina.

O le faʻafouina o le faiga lava ia e le foliga e faigata tele, ae o tagata faʻapitoa e faʻamalosia e aloese mai le faʻafouina o le tagata lava ia. O le faʻafouga e tatau ona sii mai tuusaʻo mai le nofoaga aloaia o le faʻanofo laupapa. I lenei tulaga, e tatau ona e gauai atu i le kopi o le siiina mai ua fetaui lelei ma le ata o le tinaboard. E fautuaina foi le faitauina o iloiloga e uiga i le fou o le BIOS, pe a mafai.

O afea e tatau ai ona ou faʻafouina le BIOS

Ia tuʻuina atu le BIOS faʻamatalaga e le afaina tele lana galuega, ae o nisi taimi e mafai ona latou faʻaleleia atili le faʻatinoina o le PC. O lea, o le a se mea e faʻafouina ai le BIOS? E na o mataupu nei, e tatau ona faʻapipiʻiina ma faʻaleleia faʻamatalaga:

  • Afai i totonu o le lomiga fou o le BIOS o na mea sese na mafua ai ona e faʻalavelave tele. Mo se faʻataʻitaʻiga, na i ai faafitauli i le faʻalauiloaina o le OS. I nisi foi tulaga, e mafai e le gaosi oloa o le motherboard poʻo le komepiuta ona fautuaina le toe faʻafouina o le BIOS.
  • Afai o le ae faʻaleleia lau komepiuta, ona faʻapipiʻi lea o mea fou fou o le a manaʻomia ona faʻafouina le BIOS, e pei o isi lomiga matutua e le mafai ona lagolagoina pe lagolagoina saʻo.

E taua le faʻafouina o le BIOS i ni tulaga e seasea ona tupu pe a matua taua mo le faʻaauau o le faʻaogaina o le komepiuta. E le gata i lea, pe a toe faʻafouina, e fautuaina e fai se kopi o le kopi o le lomiga talu ai, ma afai e tatau ai, e mafai ona e faia vave se faasologa vave.