Ulufale le BIOS i MSI

O loʻo faʻapipiʻiina e le MSI ni oloa faakomepiuta eseese, e aofia ai komipiuta komepiuta atoa, komipiuta uma, komipiuta ma laupapa. O tagata e faʻaaoga se masini e ono manaʻomia le ulufale i le BIOS e sui ai soʻo se faʻavae. I le taimi lava e tasi, faʻalagolago i le faʻataʻitaʻiga o le motherboard, o le ki poʻo le latou faʻasalalauga o le a eseese, ma o le mea lea e ono le talafeagai ni tulaga lauiloa.

Ulu atu i le BIOS i MSI

O le faagasologa o le ulufale atu i le BIOS poʻo le UEFI mo le MSI e toetoe lava a ese mai isi masini. A maeʻa ona e liliuina lau PC po o le komepiuta, o le muamua lauulu o se lauulu faʻasaʻo ma le logo a le kamupani. I le taimi lenei, e tatau ona e maua se taimi e taomi ai le ki e ulufale ai i le BIOS. E sili ona lelei le faia o se saoasaoa vave e ulufale ai i totonu o faatulagaga, ae o le umiaina umi o le ki seia oʻo ina faʻaalia le faʻaaliga autu o le BIOS. Afai e te misia le taimi e tali ai le PC i le BIOS, o le a faʻaauau le taaʻa ma e tatau ona toe toe amata e toe fai laasaga o loʻo i luga.

O ki autu e aofia ai: Del (o ia Aveese) ma F2. O nei faʻamaumauga (tele Del) e faʻaaogaina i monoblocks ma ponapoti feaveaʻi o lenei ituaiga, faʻapea foʻi ma tina mamanu ma le UEFI. E masani ona talafeagai le F2. O le salalau o tulaga faatauaina iinei e laiti, o lea e le maua ai nisi o tulaga e le o ni tulaga masani po oa latou tuufaatasiga.

E mafai ona fausiaina fale o le MSI i le komepiuta mai isi gaosi oloa, mo se faʻataʻitaʻiga, pei ona faʻaaogaina nei i le komepiuta HP. I lenei tulaga, e masani lava ona suia le faagasologa o le saini F1.

Vaʻai foi: Matou te ulufale i le BIOS i luga o se komepiuta HP

E mafai foi ona e vaʻai i le ki lea e nafa ma le teu i totonu o le tusi taʻavale a le tagata faʻapipiʻi mai luga mai le 'upega tafaʻilagi MSI aloaia.

Alu i le vaega lagolago i le upega tafaʻilagi a le MSI

  1. I le faʻaaogaina o le fesoʻotaiga i luga, e mafai ona e alu i le itulau ma faʻamatalaga faʻamatalaga faʻamatalaga ma faʻamaumauga mai le punaoa aloaia a le MAI. I le faamalama pop-up, ia faamaoti le ata o lau masini. Filifili le tusi filifilia iinei e le lelei i taimi uma, ae afai e leai sau faʻafitauli, faaaoga lenei filifiliga.
  2. I luga o le itulau oloa, faʻafesoʻotaʻi i le lisi "Taiala a le Tagata".
  3. Saili lau gagana e sili ona lelei ma kiliki i luga o le ata o le download i luma.
  4. A maeʻa ona e siiina, tatala le archive ma tatala le PDF. E mafai ona faia saʻo lenei mea i totonu o le masini, e pei o le tele o uepi tafaʻilagi o loʻo lagolagoina le matamata i le PDF.
  5. Suʻe i le vaega faʻamaumauga o le BIOS e ala i le laulau o mea poʻo le suʻeina o le pepa faʻaaogaina le ala kesi Ctrl + F.
  6. Vaʻai po o fea le ki ua tuʻuina atu i se mamanu maoti ma faʻaaoga i le isi taimi e te toe faʻaalia ai pe toe toe faʻafoʻi ai le PC.

I le masani ai, afai o le MSI motherboard e fausia i se komepiuta mai se isi gaosi oloa, o le ae manaomia le suʻeina o faʻamaumauga i le upega tafaʻilagi a le kamupani. O le mataupu o suʻesuʻega e tutusa ma e eseese lava.

Fofoina o faafitauli i le ulufale atu i le BIOS / UEFI

E masani ona iai taimi e le mafai ai ona ulufale i le BIOS, i le na o le kilikiina o le ki manaomia. Afai e leai ni faafitauli matuia e manaʻomia ai le faʻaogaina o masini, ae e le mafai lava ona e ulufale atu i le BIOS, masalo o le filifiliga na mafai ai i ona faatulagaga "Pati Anapogi" (vave download). O le autu autu o lenei filifiliga o le pulea lea o le tulaga amata o le komepiuta, e mafai ai e le tagata faʻapipiʻi ona faʻavaveina le faiga poʻo le faʻamaonia.

Vaʻai foi: O le a le "Quick Boot" ("Fast Fast") i le BIOS

Ina ia faʻaaogaina, faʻaaoga le aoga ma le igoa tutusa mai le MSI. I le faaopoopo atu i le suiga vave o le filifiliga o le taga, o loʻo i ai se galuega e otometi ona teu i totonu o le BIOS i le isi taimi e faʻaaogaina ai le PC.

O le fofo ua mamanuina mo tina mamanu, o lea e tatau ai ona e suʻe mo le faʻapipiʻiina i lau PC / laptop komepiuta. O le MSI Fast Boot aoga e le o avanoa mo tina uma mai lenei gaosiga.

Alu i le vaega lagolago i le upega tafaʻilagi a le MSI

  1. Alu i le 'upega tafaʻilagi a le MSI i le fesoʻotaʻiga i luga, ulufale i le faʻataʻitaʻiga o lau motherboard i le fanua suʻesuʻe ma filifili le mea e manaʻomia mai le lisi pa'ū.
  2. A oi luga o le itulau fesoasoani, alu i le lisi "Meafaigaluega" ma faʻamaonia le faʻamatalaga o lau masini komepiuta.
  3. Mai le lisi, saili "Pati Anapogi" ma kiliki i le ata o le download.
  4. Ave ese le pusa zip, faʻaopoopo ma taʻavale le polokalama.
  5. Faʻalēina le faʻaogaina "Pati Anapogi" button i foliga o se ki "OFF". I le taimi nei, e mafai ona toe toe amataina lau PC ma ulufale i le BIOS e faʻaaoga ai le ki o loʻo taʻu mai i le vaega muamua o le tusiga.
  6. O le isi filifiliga o le faʻaaoga lea o le faamau. "GO2BIOS"lea o le a faʻaaogaina ai le komepiuta i le taimi o le isi faʻasalaga o le a alu i le BIOS. E leai se mea e manaʻomia e faʻavave ai le sau vave. I se aotelega, o lenei filifiliga e fetaui lelei mo le faʻaaogaina o mea e ala i le toe amataina o le PC.

Afai e le aumaia e le faʻamatalaga faʻamatalaina le mea e manaʻo i ai, o le faafitauli e foliga mai o le taunuuga o se mea e le saʻo ai le faʻaaogaina o tagata poʻo ni toilalo na tupu mo le tasi mafuaaga poʻo le isi. O le filifiliga pito i sili ona aoga o le toe faʻafoʻiina lea o faatulagaga, i le auala, i auala e faʻamalo ai le mafai gafatia o le BIOS lava ia. Faitau e uiga ia i latou i se isi mea.

Faitau atili: Toefaʻutuʻu tulaga o le BIOS

O le a le sili atu le manaia le faamasani ia oe i faamatalaga e mafai ona aafia ai le leiloa o galuega a le BIOS.

Faitau atili: Aisea e le aoga ai le BIOS

Ia, afai o loʻo e feagai ma le mea moni e faapea, o le utaina e le sili atu i tala atu o le logo o le motherboard, atonu o le a faʻaaogaina mea nei.

Faitau atili: O le a le mea e fai pe afai e tautau le komepiuta i luga o le logo o le motherboard

O le ulufale i totonu o le BIOS / UEFI e mafai ona avea ma faafitauli mo tagata e umia le eletise poo ni kesi e le atoatoa le malosi. I lenei tulaga, o loʻo i ai se fofo i le sootaga i lalo.

Faitau atili: Ulufale i le BIOS e aunoa ma se piano

O lenei mea e faaiʻuina ai le tusiga, afai o loʻo i ai pea oe faigata i le ulufale atu i le BIOS poʻo le UEFI, tusi lau faafitauli i faʻamatalaga ma o le a matou taumafai e fesoasoani.