Filifilia se tufatufaina atu o Linux mo se komepiuta vaivai

O tagata faaaoga o le Windows operating system e faigofie lava ona fatuina se pulou flash USB puʻeina ma se ata Ubuntu i ai. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻaaogaina polokalama faʻapitoa.

Ina ia faamaumauina Ubuntu, e tatau ona i ai sau ata ISO o le faiga faʻaogaina, lea o le a teuina i luga o faʻasalalauga e mafai ona aveeseina, faʻapea foi le taʻavale. E taua le malamalama o faʻamatalaga uma o le a soloi i luga o le 'upega tafaʻi USB.

E faʻapefea ona fatuina se masini pulou USB faʻamalosi ma Ubuntu

Aʻo le i faia se masini komepiuta USB flash, faʻafeiloaʻi le faasologa o le faiga faʻaogaina lava ia. Matou te fautuaina le faia lenei mea i luga o le upega tafaʻilagi aloaia a le Ubuntu. E tele mea lelei i lenei auala. O le mea autu o le faʻaaogaina o le masini komepiuta o le a le faʻaleagaina pe leaga. O le mea moni o le taimi e sii mai ai le OS mai isi vaega, e foliga mai o le ae tuʻuina atu se ata o se polokalama ua uma ona toe faʻaleleia e se tasi.

Ubuntu ofisa aloaia a le Ubuntu

Afai ei ai sau kiliva afi lea e mafai ona e tape uma ai faʻamaumauga ma le ata na sii mai, faʻaaoga se tasi o metotia o loʻo lisi atu i lalo.

Metotia 1: UNetbootin

O lenei polokalama ua manatu e sili ona taua i le tusia o le Ubuntu e aveese ai le aufaasālalau. E masani ona faʻaaoga. Faʻafefea ona faʻaaogaina, e mafai ona e faitau i le lesona e uiga i le fatuina o se taavale faʻatautaia (auala 5).

Lesona: Faʻafefea ona fatuina se masini komepiuta pulou USB

O le mea moni, i lenei lesona o loʻo i ai isi polokalama e mafai ai e oe vave ona faia se taʻavale USB-le faʻaogaina o le polokalama. UltraISO, Rufus ma Universal USB Installer e fetaui foi mo le tusia o Ubuntu. Afai ei ai sau ata OS ma se tasi o nei polokalama, o le fatuina o faʻasalalau faʻasalalau o le a le mafua ai ni faʻafitauli faapitoa.

Metotia 2: LinuxLive USB Creator

A maeʻa UNetbootin, o lenei meafaigaluega o le mea pito sili lea ona taua i le vaega o le pueina o se ata o le Ubuntu i luga o se taavale eletise. Ina ia faʻaaogaina, fai mea nei:

  1. Tikiai le faila faila, taʻe ma faʻapipiʻi le polokalama i lau komepiuta. I lenei tulaga, e tatau ona e faia se faiga atoatoa. Tatala LinuxLive USB Creator.
  2. I poloka "Point 1 ..." filifili le avetaavale aveesea. Afai e le otometi ona iloa, kiliki i luga le pāʻaga faʻafou (i le foliga o se atigilima o uʻa e faia ai se mama).
  3. Kiliki le ata i luga o le faʻamatalaga. "ISO / IMG / ZIP". O le a tatalaina se faamalama o le faila faila faila. Faʻamatala le nofoaga o loʻo i ai le ata na e siiina. E mafai foi e le polokalama ona faʻamaonia le CD e fai ma puna o le ata. E le gata i lea, e mafai ona e siiina le masini faʻaogaina mai le sitema aloaia Ubuntu.
  4. Faʻalogo lelei i le poloka "Mea 4: Faʻatonu". Ia mautinoa e lafo le pusa "Faatulagaina USB i le FAT32". E lua isi faʻamatalaga i lenei poloka, e le taua tele, o lea e mafai ai ona e filifili pe tuʻuina i latou.
  5. Kiliki le kesi faʻamaufaʻailoga e amata ai le pueina o le ata.
  6. A maeʻa lena, tau lava ina faʻatali mo le faʻagasologa o le faiga.

Tagai foi: E faʻapefea ona faia se taʻavale afi faʻamalosi Windows XP

Faʻasologa 3 i LinuxLive USB Le foafoaga tatou te fafagu ma aua le paʻi atu.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le polokalama e sili atu ona manaia ma e le o ni faʻasalalauga. O lenei, e moni, tosina. O se gaioiga lelei lava o le faʻaopoopoga o moli feoai i tafatafa o poloka taʻitasi. O le lanu lanumeamata i luga o lona uiga ua e faia mea lelei uma ma le isi itu.

Metotia 3: Xboot

O loʻo i ai se isi polokalame e le masani ai, "e le faʻaseseina" lea e sili atu le lelei o le tusiaina o se ata Ubuntu i se masini komepiuta USB. O lona aoga tele o le mafai e Xboot ona faʻaopoopo e le gata o le polokalama faʻatinoina, ae faʻapea foʻi polokalame faʻaopoopo i le aufaʻasalalauga. E mafai ona avea ma anti-virus, ituaiga uma o mea aoga e taufetuli ma tutusa. I le taimi muamua, e le manaomia e le tagata faʻaoga le downloadina o se faila ISO ma o se mea tele foi lea.

Ina ia faʻaaoga le Xboot, mulimuli i laasaga nei:

  1. Tikia ma taʻavale le polokalama. E le tatau ona faʻaeʻeina ma o se mea lelei tele lenei. Aʻo leʻi faia lenei mea, faʻapipiʻi lau taavale. O le aoga o le a otometi ona fuafuaina.
  2. Afai ei ai sau ISO, kiliki i le faʻamatalaga "File"ona sosoo ai lea "Tatala" ma faʻamaonia le ala i lenei faila.
  3. O le a foliga mai se faamalama e faaopoopo faila i le taavale i le lumanai. I totonu, filifili le filifiliga "Faaopopo le faʻaaogaina o le Grub4dos ISO image Emulation". Kiliki le ki "Faaopoopo lenei faila".
  4. Ma afai e te leʻi sauina, filifili le aitema "Download". O le a tatala se faamalama mo ata lafoai po o polokalama. Ina ia faamaumauina Ubuntu, filifili "Linux - Ubuntu". Kiliki le ki "Tatala le Upega Tafaʻilagi". O le itulau o le download o le a tatalaina. Tikiali faila mai iina ma mulimuli i taga muamua i lenei lisi.
  5. A oʻo ina fai uma faila faila i le polokalama, kiliki le ki "Fatuina le USB".
  6. Tuʻua mea uma pei ona i ai ma kiliki "Lelei" i le isi faʻamalama.
  7. Faamaumauga amata. E tatau lava ona e faʻatali sei maeʻa.

O le mea lea, o le fatuina o se masini komepiuta USB puʻe ma se ata Ubuntu e matua faigofie tele mo tagata faʻaoga Windows. E mafai ona fai lenei mea i ni nai minute ma e mafai foʻi e se tagata faʻapitoa ona taitaia lenei galuega.

Tagai foi: E faʻapefea ona fatuina se masini komepiuta pulou USB flash Windows 8