Polokalama mo fesootaiga i taaloga

O nisi taimi, ona o le faʻapipiʻiina o se polokalama, avetaʻavale, poʻo le siama siama, atonu e amata ona galue lemu le Windows pe taofia le galue atoa. Faʻafoʻiina o Mea Faʻatonu e mafai ai e oe ona toe faafoiina faila faila ma polokalama komepiuta i le setete lea na saʻo lelei ai le galuega, ma aloese mai le faʻafitauli umi. O le a le afaina ai au pepa, ata ma isi faʻamatalaga.

Lagolago Windows 8

E i ai tulaga pe'ā tatau ona toe foʻi i tua le faiga - toe faʻaleleia faila faila a le faila mai le "ata" o se setete muamua - o se toe faʻaleleia poʻo se ata OS. Faʻatasi ai, o le a mafai ona e toe faafoi le Windows i le tulaga faigaluega, ae i le taimi lava e tasi, o mea uma na faʻapipiʻiina i le C eleʻele (poʻo se isi lava, e faʻatatau i le fea o le faʻasologa o le tuatusi) o le a faʻamutaina, polokalama ma E mafai ona faia tulaga na faia i le vaitaimi lenei.

Afai e mafai ona e ulufale i totonu

Toe foʻi i le pito mulimuli

A maeʻa ona tuʻuina atu soʻo se talosaga fou poʻo se faʻafouga, na o se vaega o le polokalama e taofia le galue (mo se faʻataʻitaʻiga, o se avetaavale ua paʻu poʻo se faafitauli na tupu i le polokalama), ona mafai lea ona e toe maua i le pito mulimuli pe a faʻaaogaina mea uma e aunoa ma le toilalo. Aua le popole, o au faila patino e le afaina.

  1. I totonu o talosaga a le Windows, saili "Lisi Pulea" ma tamoe.

  2. I le faamalama e tatala, e tatau ona e maua le mea "Toe Maua".

  3. Kiliki "Amataina le Toe Faʻafoisia o Mea".

  4. I le taimi nei, e mafai ona e filifilia se tasi o tulaga lata mai. O le Windows 8 e faʻaalia ai le puipuia o le setete o le OS aʻo leʻi tuʻuina atu soʻo se polokalama. Ae e mafai foi ona e faia ma le lima.

  5. E totoe na o le faʻamaonia le faʻamaumauga.

Faʻalogo!

O le toe faʻaleleia o le faagasologa o le a le mafai ona faʻavevesi pe a faʻalauiloaina. E mafai ona faalēaogaina pe a maeʻa le faʻagasologa.

A maeʻa le faagasologa, o le a toe faʻaleleia lau komepiuta ma toe faʻafou mea uma.

Afai e leaga le faiga ma e le o galue

Metotia 1: Faʻaaoga se mea e toe faʻaleleia ai

Afai, a maeʻa ona faia ni suiga, e le mafai ona e ulufale i le faiga, ona fai lea i lenei tulaga e tatau ona toe foʻi i tua e ala i le faiga faʻaoleo. E masani lava o le komepiuta i ia tulaga lava ia e alu i le tulaga manaomia. Afai e le tupu lenei mea, ona amata lea o le komepiuta, kiliki U8 (po o le Shift + F8).

  1. I le uluai faamalama, faatasi ai ma le igoa "Filifiliga o gaioiga" filifili se mea "Faʻamaumauga".

  2. I luga o le Diagnostics screen, kiliki "Filifiliga Maualuga".

  3. I le taimi nei, e mafai ona e amataina le OS mai se mea e ala i le filifilia o mea talafeagai.

  4. O le a tatalaina se faamalama lea e mafai ai ona e filifilia se mea e toe faʻaleleia ai.

  5. Ona e iloa ai lea o le feaveaʻiga o faila o le a lagolagoina. Kiliki "Faauma".

A maeʻa lena, o le a amata le faagasologa o le toe faʻaleleia ma e mafai ona e faʻaauau pea ona galue i le komepiuta.

Metotia 2: Faʻamaumauga mai se masini faʻaleleia taavale

O le Windows 8 ma le 8.1 e mafai ai ona e fatuina se puʻega faʻaleleia o le faʻaaogaina o meafaigaluega. O se taʻavale USB e masani ona faʻaaogaina i totonu o le siosiomaga o le toe faʻaleleia o Windows (o lona uiga, le faʻatapulaʻaina o le faʻataʻitaʻiga), lea e mafai ai ona e toe faʻaleleia le autoload, faila faila, poʻo le toe faaleleia o isi faʻafitauli e puipuia ai le OS mai le faʻatauina poʻo le galue i ni mea moni.

  1. Faʻapipiʻi le uila poʻo le faʻapipiʻiina o le masini faʻaleleia i le USB-connector.
  2. I le taimi o le faʻaaogaina o le kuluma faʻaaoga le ki U8 poʻo faʻapotopotoga Shift + F8 ulufale i le mode toe faʻaleleia. Filifili se mea "Faʻamaumauga".

  3. Filifili mea nei "Filifiliga Maualuga"

  4. I le lisi e tatala ai, kiliki i luga o le "Toe faʻafoʻisia se ata o le tino."

  5. O le a tatala se faamalama lea e tatau ona e faʻamalamalamaina ai le lelalalalalalalalalalalalalaina e aofia ai kopi kopi o le OS (poʻo le Windows Installer). Kiliki "Lisi".

Lagolago e mafai ona umi se taimi, o lea ia e onosai.

O le mea lea, e mafai e Microsoft Windows OS ona faʻatagaina tulaga masani (faʻaauau) meafaigaluega e faʻatino ai le toe faʻaleleia ma le toe faʻaleleia o faiga faʻaoga mai ata na faʻapolopolo muamua. I le taimi lava e tasi, o faʻamatalaga uma e faʻaaogaina ai tagata o le a tumau pea i totonu.