Faʻasalalau ma Faʻatau Atu Microsoft Edge Bookmarks

O le mea fou fou a le Microsoft Edge, na faʻaofiina i le Windows 10 ma le fesuiaiga mai lea lomiga i lea lomiga, o se filifiliga sili ona lelei mo le tele o tagata faaaoga (silasila i le Microsoft Edge Browser Overview), ae o le faia o nisi galuega masani, e pei o le faaulufaleina aemaise lava o tusi e auina ese atu, e mafua ai faafitauli.

O lenei aʻoaʻoga e uiga i le faʻauluina mai o tusi lauiloa mai isi suʻega ma auala e lua e faʻasili atu ai faʻamatalaga Microsoft Edge mo le faʻaaoga mulimuli i isi suʻega poʻo luga o le isi komepiuta. Ma afai o le galuega muamua e le faigata tele, ona mafai lea e le fofo o le lona lua ona avea ma se iuga oti - o le mea moni, e le mananao le au atinaʻe e maua saoloto. Afai e le manaia le faaulufaleina mai mo oe, ona mafai lea ona e alu tuusao i le vaega Faʻafefea ona faʻapolopolo (auina atu) faʻailoga Microsoft Edge i lau komepiuta.

E faʻapefea ona faʻaulu mai tusi tusi

Ina ia mafai ona faaulufaleina mai tusi mai se isi masini komepiuta i Microsoft Edge, na o le kiliki i le faamau i le pito i luga, filifili "Filifiliga", ona kiliki lea "Vaai i mea e fiafia i ai."

O le auala lona lua e ulufale ai i totonu o tusi tusi, o le kiliki i le initaneti (ma laina e tolu), ona filifili lea o "Fiafia" (se ata) ma kiliki "Taʻamau".

I faʻasalalau o le a e vaʻavaʻai i le vaega "Oloa Faʻatauina". Afai e lisiina lau sailiga, ia siaki ma kiliki "Import." Ona o tusi tusi, faasao le fausaga o le lapisi, o le a faaulufale mai i totonu o le Edge.

O le a se mea e tatau ona ou faia pe afai e misi le masini i totonu o le lisi poʻo lou tusigima o loʻo teuina i se faila eseese, na faʻaulu muamua atu mai soʻo se isi lava mea e teu ai? I le faʻasalaga muamua, muamua faʻaoga meafaigaluega i lau sailiga e faʻatau atu tusiʻitusi i se faila, mulimuli ane o le a tutusa ia taga mo mataupu uma e lua.

Microsoft Edge mo nisi mafuaaga e le lagolago ai le faaulufale mai o tusi laupepa mai faila, ae mafai ona e faia mea nei:

  1. Auina mai lau faʻailoga tusi i totonu o soʻo se masini komepiuta e lagolagoina mo le faʻauluina i Edge. O le sui sili mo le faaulufale mai o tusi mai mai faila o Internet Explorer (i luga o lau komepiuta, e tusa lava pe e te le o vaai i ata i luga o le faletusi - na o le taina lea e ala i le taina o le Internet Explorer i le sailiga o le galuega poʻo le Start - Standard Windows). O fea oi ai le faʻaulufaleina i IE o loʻo faʻaalia i le faʻamalamalamaga i lalo.
  2. A maeʻa lena mea, faʻapipiʻi mai tusi tusi (i la tatou faʻataʻitaʻiga mai le Internet Explorer) i Microsoft Edge i se auala faʻapitoa, pei ona faamatalaina i luga.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le faʻaulufale mai o tusi tusi e le faigata, ae o mea e auina atu i fafo e ese.

E faʻapefea ona auina atu tusimaʻi mai Microsoft Edge

Edge e le maua ai le auala e teu ai tusi tusi i se faila pe faʻatau atu i fafo. E le gata i lea, e tusa lava pe a maeʻa le lagolagoina o faʻaopoopoga e lenei masini faʻalauiloa, e leai se mea na maua i faʻasalalauga avanoa o le a faafaigofie ai le galuega (a itiiti mai i le taimi o lenei tusitusiga).

O le tele o tekinolosi: amataina i le version o le Windows 10 1511, o le Edge tabs e le o toe teuina e pei o ni auala pupuu i le pusa, o lea ua teuina i se tasi o faila database database spartan.edb i totonu C: Tagata faaaoga username AppData Local Packages Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe AC MicrosoftEdge User Default DataStore Data user1 120712-0049 DBStore

E tele auala e auina atu ai tusiʻitusi mai le Microsoft Edge.

Muamua o le faʻaaogaina lea o se masini komepiuta ei ai le malosi e sau mai Edge. I le taimi nei o taimi nei, ua mafai ai ona latou:

  • Google Chrome (Taʻutuʻuga - Faailoga tusi - Faʻasalalau ma Faʻamaumauga).
  • Mozilla Firefox (Faʻaalia uma tusifaʻailoga poʻo Ctrl + Shift + B - Faʻasalalau ma le Faʻamaumauga - Faʻasalalau mai faʻamatalaga mai se isi suʻesuʻega). E mafai foi e Firefox ona aumai le oloa mai Edge pe a faʻapipiʻi i luga o se komepiuta.

Afai e te manaʻo i ai, a maeʻa le faʻauluina mai o mea e te fiafia i ai ma se tasi o tagata suʻesuʻe, e mafai ona e faʻasaina ia tusi a le Microsoft Edge i se faila e faʻaaoga ai le auala o lenei masini.

O le auala lona lua i faʻaupuga o oloa auina ese atu Microsoft Edge o se tuatusi lona tolu-freeware utilities EdgeManage (muamua Export Edge Favorites), avanoa mo le siiina i luga o le upega tafailagi //www.emmet-gray.com/Articles/EdgeManage.html

O le aoga e mafai ai e oe le na o le auina atu o faailoga tusi Edge i se faila html mo le faaaogaina i isi tagata sailiili, ae ia faasao kopi kopi o lau punaoa sili ona fiafia, pulea Microsoft Bookmarks (faasaʻo pepa, patino tusi, faamaumauga o oloa mai isi punaoa pe faaopoopo i ai ma le lima, fatuga gapu mo nofoaga luga o le komepiuta).

Manatua: e ala i le lē mafai, o le oloa auina atu i fafo tusi tusi i se faila ma le extension .htm. I le taimi lava e tasi, pe a oʻo mai tusi tusi i Google Chrome (ma atonu o isi suʻega e faʻavae i Chromium), o le Open dialog box e le faʻaalia .htm faila, na o .html. O le mea lea, ou te fautuaina le faasaoina o tamaitusi tusi mai fafo ma le faʻaluaina o le faʻalapotopotoga.

I le taimi nei (Oketopa 2016), o le faʻaaogaina atoatoa o le aoga, mama mai masini e le manaʻomia ma e mafai ona fautuaina mo le faʻaaogaina. Ae i le mea tonu lava, siaki polokalama e sii mai luga vir virotal.com (O le a le VirusTotal).

Afai ei ai sau fesili e uiga i le "Faʻamama" i Microsoft Edge - fesili ia i latou i faʻamatalaga, o le a ou taumafai e tali.