Auala e faamaumauina ai le leo mai le masini faaleotele leo i komepiuta

E ala i le faʻalauiloaina o le faʻataʻitaʻiga o faiga faavae i le lotoifale, i nisi taimi e mafai ona e vaʻai i se faʻamatalaga e le mafai e le tino ona iloa le faila manaʻomia. I totonu o lenei tusiga, o le a tatou talanoa e uiga i mafuaʻaga mo le tupu o sea mea sese, faʻapea foi ma metotia mo le faʻapipiʻiina i luga o le Windows 10.

Metotia mo le faʻapipiʻiina o sese sese i le Windows 10

Manatua o le faafitauli o loʻo taua i luga e masani lava ona feagai ma tagata faaaoga o le Windows 10 o loʻo faʻaaoga le Fale poʻo le Faʻataʻoto. E mafua lenei tulaga i le mea moni e le o saunia le faatonu o le faigamalo i le lotoifale mo i latou. O i latou o loʻo umia le Tomai, Atinaʻe poʻo Faiga Faʻavae, o nisi taimi latou te fetaiaʻi ai ma le faʻamatalaga ua taʻua, ae i la latou tulaga, e masani lava ona faʻamatalaina e le gaioiga o le siama poʻo le faaletonu o le polokalama. I soo se tulaga, e mafai ona faasaʻo le faafitauli i le tele o auala.

Metotia 1: Patch Faapitoa

O le asō o lenei auala e sili ona lauiloa ma mataalia. O le faʻaaogaina, o le a tatou manaʻomia se patch le aloaia e faʻapipiʻiina ai vaega talafeagai o le komipiuta i le polokalama. Talu ai o faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻamatalaina i lalo o loʻo faʻatinoina i faʻamaumauga a le polokalama, matou te fautuaina le faia o se mea e toe faʻafoʻi ai i le mataupu.

Tikiake le gpedit.msc installer

O le auala lenei o le a foliga mai ai le metotia faʻamatalaina i le faʻatinoga:

  1. Kiliki i luga le sootaga o loʻo i luga ma sau i lau komepiuta po o le komepiuta komepiuta.
  2. Aveese mea o loʻo i totonu o le fale teu i soo se nofoaga talafeagai. I totonu e tasi le faila e taʻua "setup.exe".
  3. Faʻasaʻo le polokalame faʻasesea e ala i le faʻaluaina o le LMB.
  4. O le a aliali "Faʻasalalau Faʻatonu" ma o le ae vaʻai i se faamalama faʻafeiloaʻi ma se faʻamatalaga lautele. Mo le faʻaauau, e tatau ona e kiliki "Lisi".
  5. I le isi faʻamalama o le a avea ma savali e saunia mea uma mo le faʻatulagaga. Ina ia amataina le faagasologa, kiliki le faamau "Faʻamau".
  6. I le taimi lava e maeʻa ai, o le faʻapipiʻiina o le patch ma vaega uma o le vaega o le a amataina. O loʻo matou faʻatali mo le iʻuga o le taotoga.
  7. A maeʻa ni nai sekone, o le ae vaaia se faamalama ma se savali i le maeʻa manuia.

    Ia faʻaeteete, aua o nisi gaoioiga e eseese lava e fuafua i le lautele lautele o le faiga faʻaogaina o loʻo faʻaaogaina.

    Afai o loʻo e faʻaaogaina le Windows 10 32-bit (x86), ona mafai lea ona e kiliki "Faauma" ma amata faʻaaoga le faatonu.

    I le tulaga o OS x64, o mea uma e sili atu ona faigata. O tagata e faʻaaogaina ia ituaiga faiga e tatau ona tatalaina le faamalama faaiu ae le oomi "Faauma". A maeʻa lena, e tatau ona e faia nisi manipisi faaopoopo.

  8. Taofi i le taimi e tasi i luga o le komepiuta "Windows" ma "R". I totonu o le atigipusa o loʻo tatala, faʻapipiʻi le tulafono lea ma kiliki "Ulufale mai" luga o le komepiuta.

    % WinDir% Temp

  9. I le faamalama e aliali mai, o le ae iloa se lisi o faila. Saili i totonu ia i latou le igoa e tasi "gpedit"ona tatala lea.
  10. O lea e manaʻomia le kopiina o faila mai lenei faila. Matou te maitauina i latou i le sikipiʻi ata i lalo. E tatau ona faʻaofi nei faila i totonu o le pusa o loʻo i luga o le ala:

    C: Windows System32

  11. Ma le isi, alu i le pusa ma le igoa "SysWOW64". O loʻo i ai i le tuatusi lenei:

    C: Windows SysWOW64

  12. Mai iinei, kopi kopi. "GroupPolicyUsers" ma "GroupPolicy"faapea foi ma se faila eseese "gpedit.msc"lea o loʻo i le aʻa. Pasia lenei mea uma e te manaʻomia i totonu o le pusa "System32" i:

    C: Windows System32

  13. O lenei e mafai ona e tapunia uma matala ma toe amata le masini. A maeʻa ona toe faʻafouina, toe taumafai e tatala le polokalama. Taumafai faʻaaogaina se tuufaatasiga "Manumalo + R" ma ulufale i le tauagpedit.msc. Le isi, kiliki "Lelei".
  14. Afai o le a manuia taumafaiga muamua uma, o le a amata le Lotu Faʻavae Vaega, saunia mo le faʻaaogaina.
  15. Po o le a lava le laitiiti o lau tino, e mafai i nisi taimi ona tupu pe a tatala "gpedit" A maeʻa le faʻamatalaga ua faʻamatalaina, na faʻatautaia le faatonu i se measina MMC. I lenei tulaga, alu i le ala lenei:

    C: Windows Temp gpedit

  16. I le faila "gpedit" sue le faila i le igoa "x64.bat" poʻo "x86.bat". Fai le mea e tutusa ma le bit o lau OS. O galuega tauave o loʻo aofia ai o le a faʻaalia faʻafuaseʻi. A maeʻa lena, taumafai e toe faʻafoe le Faʻatonu o le Policy Policy Group. O le taimi lenei o mea uma e tatau ona galue e pei o se uati.

Ua maeʻa lenei metotia.

Metotia 2: Siaki mo siama

Mai lea taimi i lea taimi, o tagata faaaoga Windows o loʻo i ai se eseesega mai le Home ma le Starter e feagai foi ma se mea sese pe a amata le faatonu. I le tele o nei mataupu, o le siama lea na ulufale mai i le komepiuta. I tulaga faʻapea, e tatau ona e faʻaaogaina le faʻaaogaina o polokalama faʻapitoa. Aua e te talitonu i le masini komepiuta ua fausia, aua e mafai ona afaina ai foi e le malware. O le telefoni feaveaʻi o lenei ituaiga o Dr.Web CureIt. Afai e te leʻi faʻalogo i ai, ona matou fautuaina lea e te faitauina la matou tusiga faapitoa, lea matou te auiliiliina ai faʻaaliga o le faʻaaogaina o lenei aoga.

Afai e te le fiafia i le faʻalauiloaina o le aoga, e mafai ona e faʻaaogaina se isi. O le mea pito sili ona taua o le aveese poʻo le faʻamaloloina o faila e aafia i siama.

Faitau atili: Siakiina o lau komipiuta mo siama e aunoa ma se antivirus

A maeʻa lena mea, e tatau ona e toe taumafai e amata le Faʻatonu o le Policy Group. Afai e manaʻomia, pe a uma le siaki, e mafai ona e toe faia laasaga o loʻo faʻamatalaina i le auala muamua.

Metotia 3: Toefaʻaia ma Toe Faʻaogaina Windows

I tulaga e le o maua ai le lelei o metotia na faʻamatalaina i luga, e aoga le mafaufau e uiga i le toe faʻaleleia o le masini faʻaogaina. E tele auala e mafai ai e oe ona maua se OS mama. Ma faʻaaoga nisi o ia mea e te le manaʻomia ni polokalama tʻatolu. E mafai ona faia taga uma i le faʻaaogaina o le Windows. Sa matou talanoa e uiga i auala uma i se isi tusitusiga, o lea matou te fautuaina ai e mulimuli i le sootaga i lalo ma faitau.

Faitau atili: Auala mo le toe faʻaaogaina o le polokalama o le Windows 10

O le mea moni lava o auala uma na matou mananao e taʻu atu ia te oe i lenei tusiga. E faʻamoemoe, o le tasi oi latou o le a fesoasoani e faasaʻo le mea sese ma toe faʻafoisia galuega a le Faʻatonu o Faiga Faʻavae.