Faʻafefea ona faʻamalosia le faʻamaoniga o le Wi-Fi i se komepiuta


O le Windows XP operating system, e le pei o OS matutua, e paleni lelei ma faʻatulaga mo galuega o lona taimi. Ae ui i lea, o loʻo i ai auala e faʻaleleia atili ai le alualu i luma i le suia o nisi mea e le mafai ona faʻaaogaina.

Faʻateleina Windows XP

Ina ia faia taga o loʻo i lalo, e leai ni aia faʻapitoa mo le tagata faʻaaoga o le a manaʻomia, faʻapea foʻi polokalame faʻapitoa. Ae peitai, mo nisi gaioiga, e tatau ona e faʻaaogaina le CCleaner. O tulaga uma lava e saogalemu, ae peitai, e sili atu le sese ma fai se mea e toe faʻafouina ai.

Faitau atili: Auala e toe faʻafoʻi ai Windows XP

O le faʻamautuina o le polokalama faʻaogaina e mafai ona vaevaeina i ni vaega se lua:

  • Polokalama e tasi le taimi. E mafai ona aofia ai le teuteuina o le resitala ma le lisi o tautua fesoasoani.
  • Gaioiga masani e tatau ona faia ma le lima: faʻataunuʻuina ma le faamamaina o masini, faʻasologaina o le utaina, aveeseina o ki e leʻi faʻaaogaina mai le resitala.

Tatou amata i tulaga o tautua ma le resitala. Faamolemole ia matau o nei vaega o le tusiga e mo naʻo le taʻiala. O iinei e te filifilia po o le a le mea e suia ai, o lona uiga, pe o se faʻalapotopotoga e talafeagai i lau mataupu faapitoa.

Auaunaga

I le lē mafai, o le faiga faʻaogaina o auaunaga e le o faʻaaoga e matou i la matou galuega i aso taitasi. O le nofoaga o le na o le tapeina o auaunaga. O nei gaioiga o le a fesoasoani e faʻasaʻo le RAM o le komepiuta ma faʻaitiiti le numera o avanoa i luga o le komepiuta.

  1. Avanoa i auaunaga e mai "Lisi Pulea"lea e te manaʻomia e alu i le vaega "Pulega".

  2. Ma le isi, tamoe i le alalaupapa "Auaunaga".

  3. O lenei lisi o loʻo i ai auaunaga uma o loʻo i totonu o le OS. E manaʻomia ona tatou faʻaaogaina na mea tatou te le faʻaaogaina. Masalo i lau mataupu, o nisi o auʻaunaga e tatau ona tuʻu.

O le sui muamua e vavae ese ua avea ma auaunaga. Telnet. O lona gaioiga o le tuʻuina atu o avanoa mamao e ala i se fesoʻotaiga i se komepiuta. I le faaopoopo atu i le faʻasaʻoina o punaʻoa faʻapitoa, o le taofi o lenei auaunaga e faʻaititia ai le lamatiaga o le ulufale le faʻatagaina i le polokalama.

  1. Saili se auaunaga i le lisi, kiliki PKM ma alu i "Meatotino".

  2. Ina ia amata le auaunaga, e tatau ona e taofi le ki "Taofi".

  3. Ona e manaʻomia lea e sui le ituaiga osofaʻi i "Faʻafitauliina" ma lolomiina Ok.

I le auala lava lea e tasi, ia faʻatoʻa le isi auaunaga i le lisi:

  1. Papamalama Mamao Fesoasoani Fesoasoani Tautua Pulea. Talu ai matou te le atoatoa le avanoa, matou te le manaʻomia lenei auaunaga pe.
  2. Le isi e tatau ona e faʻamalo "Resitala Resitala" mo mafuaʻaga lava e tasi.
  3. Auaunaga Auaunaga E tatau foi ona taofi, aua e naʻo le galue pe a fesoʻotaʻi i le komepiuta mai se komepiuta mamao.
  4. Auaunaga "Katagofie" e mafai ai ona matou faʻaogaina nei masini. E leʻi faʻalogo i ai? O lea, ia tape.
  5. Afai e te faʻaaogaina polokalama mo le pueina ma le kopiina o faila mai faʻasalalauga faʻapitoa, ona e le manaʻomia lea "Galuega tusitusi CD".
  6. O se tasi o auaunaga e sili ona "vaʻaia" - "Faasaoga o le Faamauina o le Auaunaga". Na te aoina mai pea faʻamatalaga e uiga i faʻaletonu ma toilalo, manino ma natia, ma fatuina lipoti e faavae i luga. O nei faila e faigata tele ona faitau e le aufaʻatasi ma o loʻo faamoemoe e tuʻuina atu i le atinaʻeina o Microsoft.
  7. O le isi "mea e aoina mai faamatalaga" - Faʻamaumauga o Galuega ma Alert. O se uiga, o se auaunaga le aoga. Na te aoina mai nisi faʻamatalaga e uiga i le komipiuta, gafatiaina meafaigaluega, ma auʻiliʻiliga.

Resitala

Faʻataʻitaʻia o le resitala e mafai ai e oe ona suia soʻo se tulaga o Windows. O le mea lenei o le a tatou faʻaaogaina e faʻamautinoa ai le OS. Ae ui i lea, e tatau ona manatuaina o gaoioiga le mautonu e mafai ona oʻo atu i se faʻalavelave faʻafuaseʻi, o lea ia manatua e uiga i le toe faʻaleleia.
O le aoga mo le faʻasaʻoina o le resitala ua valaʻauina "regedit.exe" ma o loʻo i ai i

C: Windows

I le le mafai, e tutusa le tufatufa atu o punaoa o mea faigaluega i le va o talaaga ma tusi aoga (o mea o loʻo tatou galulue ai nei). O le faatulagaga o loʻo mulimuli mai o le a faʻateleina ai le faamuamua o le vaega mulimuli.

  1. Alu i le ofisa resitala

    HKEY_LOCAL_MACHINE SYSTEM CurrentControlSet Mana PriorityControl

  2. I lenei vaega, naʻo le tasi le ki. Kiliki i luga PKM ma filifili le mea "Suiga".

  3. I le faamalama ma le igoa "Suiga DWORD" suia le taua i «6» ma kiliki Ok.

Ona tatou faasaʻoina lea o laina nei i le auala lava e tasi:

  1. Ina ia faatelevaveina le polokalama, e mafai ona e taofia mai le lokaina o ana tulafono laiti ma avetaavale mai le mafaufau. O lenei mea o le a fesoasoani e faʻaitiitia le taimi mo la latou sailiga ma le faʻalauiloa, talu ai o le RAM o se tasi o tapuni komepiuta sili ona vave.

    O loʻo iai lenei nofoaga i

    HKEY_LOCAL_MACHINE SYSTEM CurrentControlSet Control Session Manager Management Management

    ma ua valaauina "DisablePagingExecutive". E manaʻomia ona tuʻuina atu se tau. «1».

  2. Ona o le lē mafai, o le faila o le faila o loʻo fatuina ai faʻamaumauga i le laupepa tele o le MFT e uiga i le taimi na faʻasalalau mulimuli ai le faila. Talu ai o loʻo i ai le tele o faila i luga o le puʻupuʻu, e manaʻomia tele le taimi ma faʻaopoopo ai le uta i le HDD. O le faʻaaogaina o lenei uiga o le a faʻavaveina ai le tino atoa.

    O le parakalafa e mafai ona suia e mafai ona maua i le alu i lenei tuatusi:

    HKEY_LOCAL_MACHINE SYSTEM CurrentControlSet Control FileSystem

    I lenei faila e te manaʻomia e maua ai le ki "NtfsDisableLastAccessUpdate", ma suia foi le taua i «1».

  3. I Windows XP, o loʻo i ai se faomea e igoa ia Dr.Watson, na te faia faʻamatalaga o mea sese o mea. O le faʻaaogaina o le a faʻaalu ai se aofaiga o punaoa.

    Ala:

    HKEY_LOCAL_MACHINE SOFTWARE Microsoft Windows NT CurrentVersion Winlogon

    Parakalafa - "SFCQuota"atofa atofaina - «1».

  4. O le isi laasaga o le tuʻuina atu lea o RAM faaopoopo o loʻo nofoia e failaina DLL faila. Faʻatasi ai ma se taimi umi, o nei faʻamaumauga e mafai ona '' aina 'tele lava avanoa. I lenei tulaga, e tatau ona e fatuina le ki oe lava ia.
    • Alu i le ofisa resitala

      HKEY_LOCAL_MACHINE SOFTWARE Microsoft Windows CurrentVersion Explorer

    • Tatou kiliki PKM mo avanoa avanoa ma filifili le fausiaina o le taua o le DWORD.

    • Tuu atu i ai se igoa "AlwaysUnloadDLL".

    • Suia le taua i «1».

  5. O le faʻasalaga mulimuli o le faʻasaina lea o le faia o ata o ata o ata (faʻailoga). O le faʻaogaina o le "manatua" o le upega o loʻo faʻaaoga e faʻaalia ai se ata patino i se faila. O le faʻaaogaina o le galuega o le a faʻagesegeseina ai le tatalaina o le tele o laupepa ma ata, ae faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o punaoa.

    I le paranesi

    HKEY_CURRENT_USER Software Microsoft Windows CurrentVersion Explorer Advanced

    e manaʻomia lou fatuina o le DWORD ma le igoa "DisableThumbnailCache"ma seti le tau «1».

Faʻamamaina le resitara

Faʻatasi ai ma galuega faʻaʻumiʻumi, fatufatu ma faʻamalo faila ma polokalama, o kī e le faʻaaogaina e faʻapipiʻiina i totonu o le resitala o mea. I le aluga o taimi, e mafai ona avea ma se aofaiga tele, lea e matua faateleina ai le taimi e manaʻomia e maua ai laina talafeagai. Aveese nei ki, ioe, e mafai ona e faia ma le lima, ae sili atu le faʻaogaina o le fesoasoani a le polokalama. O se tasi o ia polokalama o le CCleaner.

  1. I le vaega "Resitala" kiliki le faamau "Suʻesuʻega Faʻafitauli".

  2. O loʻo matou faʻatali mo le maeʻa o le suʻesuʻega ma tape ese ia ki na maua.

Vaʻai foi: Talosaga mama ma le siakiina i le polokalama CCleaner

Faila e le manaʻomia

O ia faila e aofia uma ai pepa i totonu o le laupepa le tumau o le polokalama ma le tagata e faaaogaina, faamaumauga ma elemene o le talafaasolopito o tagata sailiili ma polokalama, "alalatua" puupuu, o mea o loo i le pusa o le kiliva, ma isi, e tele na vaega. Aveesea lenei uta o le a fesoasoani foi i le CCleaner.

  1. Alu i le vaega "Faamama", tuʻu se siaki i luma o vaega o loʻo manaʻomia poʻo tuʻu mea uma e ala i le lē mafai, ma kiliki "Iloiloga".

  2. A maeʻa le suʻeina o le faʻapipiʻiina o faila mo faila e le manaʻomia, tape uma avanoa ua maua.

Vaʻai foi: Faʻamama lau komepiuta mai lapisi e faʻaaoga ai CCleaner

Puipuiga faʻamalosi malosi

Pe a tatou tilotilo i se faila i se pusa, tatou te le masalomia o le mea moni e mafai ona i ai i le tele o nofoaga i luga o le disk i le taimi e tasi. E leai se tala i totonu o lenei mea, na o le faila e mafai ona gauia i fasipepa (vaevaega) o le a salalau solo i luga o le vaega atoa o le HDD. E taʻua lea mea o le vaevaega.

Afai o se numera tele o faila e vaevaeina, ona tatau loa lea ona sailia moni e le faila o le komepiuta mo latou, ma ua uma le taimi. O le faʻatulagaina o galuega o le faʻaogaina o le polokalama, lea e faʻatinoina ai le faʻataunuʻuina, o lona uiga, o le sailiga ma le faʻatasia o fasipepa, o le a fesoasoani i le tuʻuina atu o le faila i le faasologa.

  1. I le faila "O laʻu komepiuta" matou kiliki PKM i luga o le malo malo ma alu i ona meatotino.

  2. Le isi, agai i le lisi "Auaunaga" ma tulei "Faʻaleagaina".

  3. I totonu o le faamalama aoga (ua taʻua o le chkdsk.exe), filifili "Iloiloga" ma, afai e manaʻomia le faʻataʻitaʻiina o le masini, o le a foliga mai se pusa talanoa e talosagaina oe e amata le taotoga.

  4. O le maualuga o le tikeri, o le umi o le a faia e faamaea ai le taualumaga. A maeʻa le faagasologa, e tatau ona toe amata le komipiuta.

O le faʻatauvaʻa e manaʻomia e maua i le tasi i le vaiaso, ma le galue malosi, e le itiiti ifo ma le 2-3 aso. O lenei mea o le a taofia ai le malosi o le taʻavale i se faʻatalatalanoaga ma faʻateleina le saoasaoa.

Faaiuga

O fautuaga o loʻo tuʻuina atu i lenei tusiga o le a mafai ai e oe ona faʻamaonia, ma vave faʻavave ai le galuega a Windows XP. E tatau ona malamalama o nei fuataga e le o se "mea e le mafai ona faʻaaogaina" mo vaivaiga vaivai, e na o le faʻaaoga lelei o punaoa disk, RAM ma le CPU taimi. Afai o le komepiuta e "faʻagesegese lava", ona oʻo loa lea i le taimi e fesuiai ai i se masini sili atu ona mamana.