Faʻatauina o se komepiuta. Faʻafefea ona toe faafoi le komepiuta i le faleoloa?

O lenei tusiga na mafua ai ona ou tusia se tala na tupu ia te au pe a ma le tausaga talu ai. Ou te leʻi mafaufau lava o le faʻatau mai o oloa e mafai ona tupu ia te aʻu: leai se tupe, leai se komepiuta ...

Ou te faʻamoemoe o le a fesoasoani le poto masani i se tasi i le foia o faafitauli, poʻo le le o le taʻavale i luga o le lava rake ...

O le faʻamatalaga o le a amata i le faasologa tatau, ao faʻaauau mea uma, i luga o le auala e faia ai fautuaga i luga o le auala sili e le faia ai ...

Ioe, ma fai se faʻamatalaga i le mea moni o tulafono i totonu o lo tatou atunuu e vave lava ona suia / faʻaopoopoga, ma i le taimi o lau faitauga, atonu o le a le toe aoga le tusiga.

Ma o lea ...

I le tausaga fou, na ou filifili ai e faatau se iunite fou, talu ai o le mea tuai na amataina mo le tusa ma le 10 tausaga ma e lei leva ona le gata i taaloga, ae na amata foi ona faifai lemu i totonu o le ofisa. I le auala, o le iunite tuai na filifili e le faʻatau ma le le lafoai (a itiiti mai mo le taimi nei), o se mea faʻalagolago lava lea sa tautua mo le tele o tausaga e aunoa ma le malepe, ma, e pei ona i ai, mo mafuaaga lelei ...

Sa ou filifili e faatau se komepiuta i se tasi o faleoloa tetele (ou te le taʻuina le igoa), lea latou te faatauina atu ai mea uma mo le fale: cookers, masini fufulu, pusaaisa, komepiuta, komepiuta, ma isi. O se faʻamatalaga faigofie lava: e latalata i le fale, ma o le mea lea o le iunite o le iunite e mafai ona ave i lima mo le 10 minute. i le fale. Aʻo vaʻavaʻai i luma, ou te fai atu e sili atu le faʻatau o mea komepiuta i faleoloa faʻapitoa i lenei oloa, ae le o faleoloa e mafai ona e faʻatau ai soʻo se meafaigaluega ... O se tasi lea o aʻu mea sese.

O le filifilia o se iunite i totonu o le faamalama, mo nisi mafuaaga, o le vaai na paʻu i luga o se tau tau ese: o le faatulagaga o le iunite sa lelei i le faatinoga, e sili atu nai lo le tutu faatasi, ma le tau itiiti. O le le amanaiaina, na ou faatauina ai. Mai lenei mea, o se tasi o fautuaga faigofie: taumafai e faʻatau le 'tau o le tau,' o le mea sili lea i luga o le pusa, o le avanoa e maua ai le faaletonu e sili atu le maualalo.

Pe a ou iloa muamua le auala e mafai ai, o le a ou tausisi i se siaki auiliili, ma le mautinoa ua lelei mea uma, na ou aveina i le fale.

O le aso muamua na amio ai le iunite masani, e leai ni toilalo, e ui lava sa galue i le malosi o le itula. Ae o le aso na sosoo ai, ina ua uma ona ia siiina atu taaloga eseese ma vitio ia te ia, na faafuasei lava ona alu ese o ia mo le leai o se mafuaaga. Ona amata loa lea ona ia fesuiaʻi i se tulaga faiva: a maeʻa le 5 minute. pe a uma ona sui, ona oʻo lea i le itula ... Galue i komepiuta mo le sili atu ma le 10 tausaga, Na ou vaaia lenei mea mo le taimi muamua, na manino ia te au e le o le polokalama, ae e uiga i le le lelei o nisi o meafaigaluega (atonu o le eletise).

Talu mai 14 aso e lei pasia mai le taimi na faʻatau ai (ae na ou iloa e uiga i lenei vaitaimi mo se taimi umi, o lea na ou mautinoa ai o le a latou aumaia ia te au se oloa fou i le taimi nei), ma o atu i le faleoloa ma se iunite ma pepa mo ia. O le mea na ou teʻi ai, na faʻamausali e le au faʻatau le suia o le oloa poʻo le toe faʻafoʻiina o le tupe, faʻamatalaina le mea moni komipiuta o se oloa faʻapitoa faʻapitoa, ma e tusa ma le 20 aso e tatau ai mo le faleoloa e faʻamaonia ai * (i le taimi nei ou te le manatua tonu, o le a ou le pepelo, ae o le tolu vaiaso).

O se faʻamatalaga na manaʻomia i totonu o le faleoloa e manaʻomia ai le suia o oloa, aua o lenei oloa na faʻaaogaina ma se paʻu na natia. E pei ona i ai, o se faamatalaga na faia i le le aoga, e tatau ona tusi mo le faamutaina o le faatauina atu ma le faatau mai, talosagaina le toe faafoi o tupe, ae le o le toe suia o meafaigaluega. E le o mautinoa seia oʻo i le iuga (e le o se loia), ae na faʻamalamalamaina le puipuiga o tagata e tatau i le faleoloa ona faʻataunuʻuina se manaʻoga i totonu o le 10 aso pe a fai o oloa e le lelei. Ae i lena taimi, ou te leʻi i totonu o lenei potu, ma sa ou manaomia se komepiuta. I le faaopoopo atu, o ai na manatu o le faleoloa o le a iloa le komepiuta i le taimi atofaina o le 20 * aso!

O le mea na ofo ai, ina ua maea se suʻesuʻega maeʻaeʻa i le tolu vaiaso, na latou valaʻau i latou lava, faʻamaonia o loʻo i ai moni se faaletonu i le eletise, ofo atu e suʻe le vaega toe teuteu pe filifili se tasi mai le fata. I le totogiina o sina tupe faaopoopo, sa ou faatauina se komepiuta i se tau o tau, lea e galue e aunoa ma ni faaletonu.

Ioe, ou te malamalama o le faleoloa e le mafai ona suia mea masini faʻapitoa e aunoa ma se asiasiga faapitoa. Ae, o le "papa" (tagi a le agaga) e le tutusa ma le tuua o le tagata faatau mo le tolu vaiaso ma aunoa ma se komepiuta ma leai se tupe - o le mea moni, o se ituaiga o gaoi. Pe a faʻamaonia nisi masini, e tuʻuina atu oe ile toe faʻaaogaina o le faleoloa e tasi, ina ia le tuua le tagata faʻatau e aunoa ma oloa talafeagai, ae e le pa'ū le komepiuta i ni mea talafeagai.

O le tele o le fiafia, na ou alu atu i loia e puipuia aia a tagata faatau: leai se mea na fesoasoani. Na latou fai mai o mea uma e foliga mai o totonu o le tulafono. Afai e musu le faleoloa e sui ia oloa pe a uma le taimi atofaina, ona tatau lea ona ave le iunite i se suʻega tutoatasi, ma afai latou te faʻamaonia le faʻaleagaina oi latou iina, ona faʻatasi ai lea ma pepa uma i le faamasinoga. Ae ou te manatu e le mafai e le faleoloa ona faʻamaonia, aua o se "pisa" mo le taʻuleleia o le a sili atu ona taugata. E ui lava, o ai na te iloa - latou te o ese e aunoa ma oloa ma tupe ...

Sa ou faia ni faaiuga mo aʻu lava ...

Faaiuga

1) Aua nei e togi ese ma faʻatau atu le mea tuai seia oʻo ina siakiina i totonu ma fafo le mea fou! E te le maua ni mea se tele mai le faʻatau atu o mea tuai, ae e faigofie ona e nofo e aunoa ma mea e tatau ai.

2) E sili le lelei ona faʻatau se komepiuta i se faleoloa faapitoa e faʻatautaia lenei vaega faapitoa.

3) Siaki ma le faaeteete le komepiuta i le taimi o le faʻatau, fesili i le tagata faatau e faʻatau soʻo se meataalo poʻo le suʻega i le PC, ma vaʻavaʻai ma le totoa i lana galuega. Le tele o faaletonu e mafai ona iloa i le faleoloa.

4) 'Aua le faʻatau ni taugofie - "suamalie e leai se paluga naʻo totonu o se masusu." Tekinolosi masani e le mafai ona taugofie nai lo le "tau o le tau" i luga o le maketi.

5) Aua nei faʻatau ni oloa e iai ni faaletonu vaaia (mo se faʻataʻitaʻiga, maoaʻe). Afai na e faʻatauina i se tau faʻaititia (o sea oloa e sili atu le taugofie), ia mautinoa e aofia ai nei faaletonu i auiliiliga i le taimi o le faʻatau. A leai, o lea la, i le fea itu, o le a faʻafitauli le toe faafoiina o meafaigaluega. O le a latou fai mai na latou faʻatauvalea i latou lava e ala i le sasaina o meafaigaluega, o lona uiga e le pau i lalo o le tusi saisai.

Le manuia, ma aua le pauu i totonu o ia fusiga ...