E faʻapefea ona faʻafoʻi le kata vitiō faʻatasi

O faatonuga i lalo o loʻo faʻamatalaina ai nisi o auala e faʻaaogaina ai le vitio faʻatasi i le komepiuta po o le komepiuta ma ia mautinoa e le o aofia ai se kata eseese (eseese) kata vitio o loʻo galue ma le faʻamalosi faʻatasi.

O le a se mea e manaʻomia mo? O le mea moni, ou te le o malamalama i le manaoga e tape ai le vitio ua viliina (e pei o se tulafono, o se komepiuta ua faʻaaogaina ata mataʻutia, pe afai e faʻafesoʻotaʻi le mataʻitu i se isi ata vitio, ma faʻaogaina e le komepiuta suiga adapter pe a manaʻomia), ae ei ai tulaga e le amata pe a mafai ona faʻamalosia faʻamalosi ma tutusa.

Le faʻaaogaina o le video video faʻatasi i le BIOS ma le UEFI

O le auala muamua ma sili ona talafeagai e faʻamaonia ai se fesoʻotaiga vavalalata faʻatasi (mo se faʻataʻitaʻiga, Intel HD 4000 poʻo le HD 5000, faʻalagolago i lau gaioiga) o le alu lea i le BIOS ma faia iina. O le metotia e talafeagai mo le tele o komepiuta i luga o le laulau, ae le mo komepiuta uma (o le toʻatele o latou e leai se mea faapena).

Ou te faʻamoemoe ua e iloa le auala e ulufale ai i le BIOS - o se tulafono, ua lava le taʻalo Del i luga o se PC poʻo le F2 i luga o se komepiuta pe a uma ona faʻaaoga le mana. Afai e iai lau Windows 8 poʻo le 8.1 ma le uʻamea taʻavale ua mafai, ona i ai lea o se isi auala e ulufale atu ai i le UEFI BIOS - i le faiga lava ia, e ala i le suia o le komepiuta komipiuta - Faʻafouina - Filifiliga faʻavae faapitoa. Ma, a uma ona toe toe faʻaleleia, e tatau ona e filifili nisi faʻaiuga faaopoopo ma saili le ulu atu i le firmware UEFI.

O le vaega o le BIOS e manaʻomia e masani ona taʻua:

  • Potu faʻapitoa poʻo Potu Faʻapipiʻi (i luga ole PC).
  • I luga o se komepiuta e mafai ona toetoe lava i soo se mea: i le Advanced ma i le Config, ia saili mo mea tonu e talafeagai i le siata.

O le faʻatinoina o le mea e faʻamaonia ai le vitio faʻatasi i le BIOS faʻapitoa foi ona tupu:

  • Na o le filifili "Le atoatoa" poʻo le "Faʻafitauli".
  • E manaʻomia le seti o le kata vitio PCI-E i luga o le lisi.

O mea masani ma sili ona taatele e mafai ona e vaʻaia i ata, ma e tusa lava pe ese foliga o le BIOS mai ia te oe, o le a le suia le fatuga. Ma ou te faamanatu atu ia te oe e ono le mafai ona i ai se mea faapena, ae maise lava ile komepiuta.

Matou te faʻaaogaina le laupepa o le NVIDIA ma le Centre Control Control

I polokalame e lua o loʻo faʻapipiʻi faʻatasi ma avetaavale mo le kiliva o ata vitio - o le NVIDIA Control Centre ma le Nofoaga Autu e Puipuia ai le Catalyst - e mafai foi ona e faʻaogaina le faʻaaogaina o se isi fesuiaiga vitiō, ae le o le tasi na fausia i totonu o le polokalama.

Mo le NVIDIA, o le aitema o sea seti o loʻo i le faatulagaga 3D, ma e mafai ona e setiina le ata fetaui lelei mo le polokalama atoa, atoa ai ma taaloga ma polokalama taʻitasi. I totonu o le talosaga a Catalyst, o loʻo i ai se mea tutusa i le vaega o le Power or Power, vaega laititi "Faʻasologa o Suʻega" (Switchable Graphics).

Faʻalēaoga le faʻaaogaina o le Pule o Mea Tau Mea

Afai e iai sau faʻatonuga vitiō se lua e faʻaalia i le pule o masini (e le o taimi uma), faʻataʻitaʻiga, Intel HD Graphics ma NVIDIA GeForce, e mafai ona e faʻamaeʻaina le fesoʻotaʻiga tuʻufaʻatasia e ala i le kilikii-saʻo i luga ma filifili ai "Misa". Ae: i lenei mea e mafai ona e tapeina le mata, aemaise lava pe ae faia i luga o se komepiuta.

Faatasi ai ma vaifofo o se toe faigofie, toe faafesootai se vaaiga i fafo e ala i le HDMI poo le VGA ma le setiina o laina faataatitia i luga (tatou te liliuina le mata o loo i totonu). Afai e leai se mea e galue, ona matou taumafai lea e suʻe mea uma e pei ona i ai i le tulaga saogalemu. O le mea lautele, o lenei metotia mo i latou e iloa mea o loʻo latou faia ma e le popole i le mea moni e ono latou mafatia i le komepiuta.

O le mea lautele, o le uiga i sea ituaiga o gaioiga, pei ona ou tusia i luga, i loʻu manatu i le tele o mataupu e le o.