Filifili ma sui fesuiaiga i le Microsoft Word

O le upu Word Word e tatau ona sili ona lauiloa. O lea la, o le tele o taimi e mafai ai ona e feiloai i pepa o loʻo i le faatulagaga o lenei polokalame faapitoa. O mea uma atonu e ese mai ia i latou na o le upu Word ma le faila (DOC poʻo le DOCX). Peitai, e ui lava i le lautele, e mafai ona tulaʻi mai faafitauli ma le tatalaina o nisi o pepa.

Lesona: Aisea e le tatalaina ai se pepa o le Upu

E tasi lava le mea pe a fai e le tatalaina se faila Vord i le mea uma pe lele i le faʻaititia o le faʻatinoga o faʻatinoga, ma e sili lava pe a tatala, ae o le tele lava, pe a le o mea uma, o faʻamaumauga i totonu o le pepa e le mafaamatalaina. O lona uiga, nai lo le masani ma malamalama i le Cyrillic poo le Latina, o nisi o faailoga e le mafaamatalaina (sikuea, togi, faailoga fesili) o loʻo faʻaalia.

Lesona: E faʻafefea ona aveese le faʻagasologa o galuega faʻatulagaina i le Upu

Afai o feagai oe ma se faʻafitauli faapena, atonu o le sese le fesuiaiga o le faila, sili atu ona saʻo, o ana tusitusiga e tatau ona tuuai. I lenei tusiga o le a tatou talanoaina le auala e suia ai le faʻamatalaga o loʻo fesuiaʻi i totonu o le Upu, ma mafai ai ona talafeagai mo le faitau. I le auala, suiga o le fesuiaiga e ono manaʻomia foi ina ia le mafai ai ona faʻamaonia le pepa, pe, faʻapea foi ona tautala, ia "liliu" le fodiga mo le faʻaaoga atili o le anotusi o le upu Word i isi polokalama.

Manatua: O tusitusiga masani e fesuiaʻi ai faʻamaumauga e mafai ona suia i le atunuʻu. E mafai ona fai se pepa na faia, mo se faʻataʻitaʻiga, e se tagata faʻaaoga o loʻo nofo i Asia ma faʻaolaina i totonu o le fodu i totonu o le lotoifale o le a le faʻamaonia saʻo e le tagata faʻaaoga i Rusia e faʻaaogaina le Cyrillic i luga o se PC ma le Upu.

O le a le faʻailoga

O faʻamatalaga uma o loʻo faʻaalia i luga o se komepiuta komepiuta i totonu o le tusitusiga, o loʻo teuina i totonu o le Faʻamaumauga o le Igoa e pei o numera numera. O nei faʻamaumauga ua liua e le polokalama i ni mea e le mafai ona suia, lea e faʻaaogaina ai le fodiga.

Faʻaogaina - numera o numera lea e tutusa ai le uiga o tusitusiga taitasi mai le seti ma se numera numera. O le feliuaʻi lava ia e ono aofia ai tusi, numera, faʻapea foʻi ma isi faʻailoga ma faailoga. E tatau foi ona tatou faapea o eseese gagana eseese e masani lava ona faaaoga i gagana eseese, o le mafuaʻaga lea e tele ai faʻamatalaga ua faʻamoemoeina mo na o le faʻaalia o tagata i gagana patino.

Filifili le fodu pe a tatalaina se faila

Afai o le anotusi mataupu o le faila o loʻo faʻaalia sese, mo se faʻataʻitaʻiga, i sikuea, faʻailoga fesili ma isi faʻamatalaga, ona le mafai lea e le MS Word ona fuafuaina lona fodiga. Ina ia foia lenei faafitauli, e tatau ona e faʻamaonia le fesuiaiga talafeagai (talafeagai) mo le filifiliina (faʻaali).

1. Tatala le lisi "File" (faamau "MS Office" muamua).

2. Tatala le vaega "Taimi" ma filifili le mea oi totonu "Avanoa".

3. Tusi i lalo seia e maua le vaega. "Aoao". Siaki le pusa i autafa o le mea "Faamautu le Liua o le Faasologa o Faiga Pe a Amata". Kiliki "Lelei" e tapuni ai le faamalama.

Manatua: A maeʻa siaki le atigipusa i tafatafa o lenei parakalafa, o taimi uma e te tatalaina ai se faila i le Faʻaliliuga o le Upu i se faatulagaga e ese mai i le DOC, DOCX, DOCM, DOT, DOTM, DOTX, o le a faʻaalia le faʻamatalaga "Faʻaliliuga o le Faʻaliliuga". Afai e tele taimi e te galue ai i pepa o isi faatulagaga, ae e te le manaʻomia le suia o latou fesuiaiga, siaki lenei filifiliga i le polokalama.

4. Kuni le faila, ona toe tatala lea.

5. I le vaega "Faʻaliliuga o le Faʻaliliuga" filifili se mea "Faʻaogaina o le anotusi".

6. I le talatala e tatalaina "Faʻaliliuga o le Faʻaliliuga" seti le faailoga e faasaga i le parakalafa "Isi". Filifili le fesuiaiga manaʻomia mai le lisi.

    Motugaafa: I le faamalama "Faataitaiga" E mafai ona e vaʻavaʻai i le auala o le a foliga ai le tusitusiga i le tasi po o le isi fodiga.

7. Filifili le fodiga talafeagai, faʻaaogaina. O lenei o le anotusi mataupu o le pepa o le a faʻaalia saʻo.

O le mea moni, o mea uma lava e te filifilia le fodiga e toetoe lava a tutusa (mo se faʻataʻitaʻiga, i le tulaga o sikuea, togi, faailoga o fesili), atonu o le font na faʻaaoga i le pepa o loʻo e taumafai e tatala e leʻo faʻapipiʻiina i lau komepiuta. E mafai ona e faitau e uiga i le faʻapipiʻiina o se faʻasologa tolu i le MS Word i la matou tusiga.

Lesona: Faʻafefea ona faʻapipiʻi se vai papatisoga i le Upu

Filifili le fesuiaiga pe a laveaʻi le faila

Afai e te le faʻamaoti (le filifili) le fesuiaiga o le faila MS Word i le taimi e teu ai, e otometi lava ona teuina i totonu o le fodu Unicodelea i le tele o mataupu e tele. O lenei ituaiga faʻailoga e lagolagoina ai le tele o mataʻitusi ma le tele o gagana.

Afai oe (poʻo se isi tagata) fuafua e tatala se pepa i totonu o le Upu, tatala i se isi polokalama e le lagolagoina le Unicode, e mafai ona e filifili i taimi uma le fesuiaiga talafeagai ma teu le faila i totonu. O le mea lea, mo se faʻataʻitaʻiga, i luga o se komepiuta ma se faʻaogaina o le faʻaogaina o masini komepiuta, e mafai lava ona fatuina se pepa i Saina masani faʻaaoga ai Unicode.

Pau lava le faafitauli o le a tatalaina lenei pepa i se polokalame e lagolago ai le gagana Saina, ae le lagolagoina le Unicode, lea o le a sili atu ona saʻo le teuina o le faila i se isi faʻataʻotoga, mo se faʻataʻitaʻiga, "Saina Saina (Big5)". I lenei tulaga, o le anotusi mataupu o le pepa, pe a tatala i totonu o soʻo se polokalame e lagolagoina ai Saina, o le a faʻaalia lelei.

Manatua: Talu ai ona o Unicode e sili ona lauiloa, ma e na o se tulaga lautele lava i totonu o faʻaupuga, pe a laveaʻi faʻamaumauga i isi faʻailoga, o le faʻaalia sese o le le atoatoa po o le misi foi o faʻaaliga o faila e mafai. I le laasaga o le filifilia o le fesuiaiga mo le laveaiina o le faila, o mataitusi ma mataitusi e le o lagolagoina e faaalia i le mumu, i se faaopoopoga, o se faʻamatalaga ma faʻamatalaga e uiga i le mafuaaga ua faʻaalia.

1. Tatala le faila o lona faʻailoga e te manaʻomia e suia.

2. Tatala le lisi autu "File" (faamau "MS Office" muamua) ma filifili "Faasaoina". Afai e tatau ai, ia fai le faila i se igoa.

3. I le vaega "Pusa o Faiga" filifili filifili "Upu Pasi".

4. Kiliki le ki. "Faasaoina". O le ae vaai i se faamalama "Faʻaliliuga o le Faʻaliliuga".

5. Faia se tasi o mea nei:

  • Mo le faʻaaogaina o le faʻailoga tulaga ese, seti le maka i tafatafa o le parakalafa "Windows (faaletonu)";
  • Filifili le fodu "MS-DOS" tuu se faailoga i autafa o le mea e tutusa ai;
  • Ina ia filifilia soʻo se isi fodu, seti le maka i luma o le mea. "Isi", o se faamalama ma se lisi o faʻamatalaga avanoa o le a aoga, mulimuli ane e mafai ona e filifilia le fesuiaiga manaʻomia i le lisi.
  • Manatua: Afai a filifilia le tasi poʻo le isi ("Isi") faʻapipiʻiina oe vaai i le feau "O le tusitusiga o loʻo faʻaalia i le mumu e le mafai ona saʻo lelei teuina i totonu o le coding filifilia", filifili se fesuiaiga ese (a leai o le a le saʻo le faʻaalia o mea e fai i le faila) pe siaki le pusa i tafatafa o "Faataga le suia o amioga".

    Afai e faʻatagaina le suia o tagata, o na tagata uma e le mafai ona faʻaalia i totonu o le fesuiaiga filifilia o le a otometi lava ona suia i le tutusa o latou faʻamaumauga. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona sui ellipsis i vaega e tolu, ma upusii uumi - i laina saʻo.

    6. O le faila o le a faʻapolopoloina i lau fesuiaiga filifilia e pei o se tusitusiga manino (faʻapipiʻiina "Txt").

    I lenei, i le mea moni, mea uma, o lenei ua e iloa le auala e suia ai le fesuiaiga i totonu o le Upu, ma iloa foi pe faapefea ona pikiina pe afai e le saʻo mea o loʻo i totonu o le pepa.