Fausia ma fetuutuunai faʻasalalau fefaʻasoaʻi i VirtualBox


Pe a galulue ma le VirtualBox mataʻutia mamanu (pe a maeʻa - VB), e masani ona manaʻomia le fesuiaiga o faʻamatalaga i le va o le OS autu ma le VM lava ia.

E mafai ona ausia lenei galuega e ala i le faʻaaogaina o faila faʻatasi. Ua manatu o le PC o loʻo taitaia le OS OS ma faʻaopoopo le OS faʻapipiʻi faaopoopo.

E uiga i faila faʻasoa

Folders of this kind provide the convenience of working with VirtualBox VMs. O se filifiliga sili ona talafeagai o le fatuina mo VM taitasi se isi tusi tali tutusa e mafai ona faafesuiai faʻamatalaga i le va o le PC operating system ma le OS faʻapitoa.

E faapefea ona foafoaina?

Muamua e tatau ona e fatuina se pusa fefaasoaai i le OS autu. O le faagasologa lava ia e masani - mo lenei mea e faʻaaoga ai le poloaiga. "Fausia" i le lisi autu Faʻafoe.

I totonu o lenei faʻataʻitaʻiga, e mafai e le tagata faʻaoga ona tuʻu faila mai le OS autu ma faia isi gaioiga faʻatasi ma i latou (faʻanofo pe kopi) ina ia mafai ai ona maua i latou mai le VM. E le gata i lea, o faila na fatuina i le VM ma tuʻu i totonu o le lisi faʻasoa e mafai ona maua mai le faiga faʻavae autu.

Mo se faʻataʻitaʻiga, fai se faila i le OS autu. O lona igoa e sili atu le lelei ma faigofie ona malamalama ai. E leai se faʻaogaina ma le avanoa e manaʻomia - o se tulaga masani, e aunoa ma le faʻasoaina faʻatasi. I le faaopoopo atu, nai lo le fatuina o se mea fou, e mafai ona e faʻaaoga le tusi na faia muamua - e leai se eseesega iinei, o le a tutusa lelei lava taunuuga.

A maea le fatuina o se pusa fefaasoaaʻi i le OS autu, alu i le VM. O iinei o le a sili atu ona auiliiliga nofoaga. I le amataina o le masini masini, filifili i le lisi autu "Masini"sili atu "Meatotino".

O le VM properties window o le a faʻaalia i luga o le mata. Toto "Failautusi Faʻatasi" (o lenei filifiliga o loʻo i le itu tauagavale, i le pito i lalo o le lisi). A maeʻa, e tatau i le ki ona suia lona lanu i le lanumoana, o lona uiga o le faʻafouina.

Kiliki i luga o le faʻamalo e faʻaopoopo i ai se faila fou.

O le Fola o le Faʻasoa Faʻasalalau Faʻatasi e faʻaalia. Tatala le lisi pa'ū ma kiliki "Isi".

I totonu o le folasia o le auiliiliga o le pusa e aliali mai pe a uma lenei, e tatau ona e maua se pusa fefaasoaai, lea, e pei ona e manatuaina, na faia muamua i luga o le faiga autu o le faagaoioiga. E tatau ona e kiliki i luga ma faʻamaonia lau filifiliga e ala i le kiliki "Lelei".

O se faamalama ua aliali mai ma le otometi le faaalia o le igoa ma le nofoaga o le lisi ua filifilia. O faʻasologa o le mulimuli e mafai ona faʻatulaga iina.

O le faʻapipiʻi fatuga na tuʻufaʻatasia o le a faʻaalia vave i le vaega. "Fesoʻotaiga Faʻatasi" Explorer. Ina ia faia lenei mea, i lenei vaega e tatau ona e filifili "Fesootaiga"sili atu VBOXSVR. I Explorer, e le gata e mafai ona e vaʻai i le faʻailoga, ae ia faia foʻi taga ma le faʻapipiʻi.

Pusa le tumau

O le VM o loʻo i ai se lisi o faila faʻasalalauina faʻaletonu. O nei mea e aofia ai Pusa Faini ma "Lautusi le tumau". O le vaitaimi o le i ai o le tusi o loʻo faia i le VB e vavalalata vavalalata ma le mea o le a tu ai.

O le pusa na fatuina o le a na o le taimi lava e tapuni ai e le tagata faʻaoga le VM. A toe tatala le mea mulimuli, o le a le toe i ai le faʻailoga - o le a faʻamutaina. O le ae manaʻomia le toe faʻafouina ma maua avanoa i ai.

Aisea ua tupu ai lenei mea? O le mafuaʻaga o lenei faila na faia e le tumau. A maeʻa le galuega a le VM, o le a vavaeeseina mai le vaega o lautusi faitautusi le tumau. O le mea lea, o le a le mafai ona vaaia i le Malaga.

Matou te faʻaopopo atu o le metotia o loʻo taʻua i luga e mafai ona faʻapipiʻi atu i le lautele, ae faʻapea foi i soʻo se pusa i luga o le faiga autu o le faagaoioiga (pe a fai e le o faasaina mo faamoemoega saogalemu). Ae ui i lea, o lenei avanoa e le tumau, e naʻo le umi o le masini masini.

Faʻafefea ona faʻafesoʻotaʻi ma faʻapipiʻi se pusa faʻasalalauga tumau

O le fatuina o se faʻamaumauga tumau tumau o lona uiga o le faʻatutuina. Pe a faʻaopoopo se faʻailoga, faʻaagaoioi le filifiliga "Fausia se pusa tumau" ma faʻamaonia le filifiliga e ala i le faʻaulu "Lelei". I le mulimuli ai i lenei mea, o le a faʻaalia i le lisi o mau. E mafai ona e mauaina "Fesoʻotaiga Faʻatasi" Explorerfaʻapea foʻi ma le mulimuli i le auala Faʻasologa autu - Network Network. O le a faʻapipiʻiina le faʻailoga ma iloa i taimi uma e te amata ai le VM. O ana mea uma o le a tumau.

Faʻafefea ona faʻatulaga se faila VB faʻasoa

I VirtualBox, o le setiina o se pusa fefaasoaaʻi ma le puleaina o lea mea e le o se galuega faigata. E mafai ona e faia ni suiga i ai pe solo ese foi e ala i le kilikiina o lona igoa i le 'aumatau saʻo ma filifili le filifiliga fetaui i le lisi o loʻo faʻaalia.

E mafai foi ona suia le faʻamatalaga o le faʻaiuga. O lona uiga, ina ia tumau pe le tumau, faʻatulagaina se fesoʻotaiga aunoa, faaopoopo se uiga "Faitau Naʻo", suia le igoa ma le nofoaga.

Afai e te faʻaaogaina le mea "Faitau Naʻo"ona mafai ai lea ona tuʻuina faila i totonu ma faia faʻatinoga ma faʻamatalaga o loʻo aofia ai i totonu mai le faiga faʻavae autu. Mai le VM e faia lenei mea i lenei mataupu e le mafai. O le pusa fefaʻasoa o le a tuʻuina i totonu o le vaega "Lautusi le tumau".

A faʻagaoioia "Fesoʻotaʻi Fesootai" faʻatasi ai ma faʻalauiloa taʻitasi, o le a taumafai le masini komepiuta e faʻafesoʻotaʻi i le pusa faʻatasi. Ae ui i lea, e le o lona uiga e mafai ona faʻatutuina le fesoʻotaʻiga.

Faʻatoaga mea "Fausia se pusa tumau", matou te fatuina le pusa talafeagai mo le VM, lea o le a faʻapolopolo i le lisi o laupepa tumau. Afai e te le filifili se mea, ona tuʻu lea i totonu o laupepa lē tumau o se VM faapitoa.

E maeʻa lenei galuega i le fatuina ma le faʻapipiʻiina o faila fefaʻasoaaʻi. O le taualumaga e faigofie tele ma e le manaʻomia ai tomai faʻapitoa ma le malamalama.

E taua le matauina o nisi faila e tatau ona feaveaʻi ma le faʻaeteete mai le masini masini i le mea moni. Aua nei galo e uiga i le saogalemu.