Faʻafefea ona faʻatinoina le faʻatulagaina o le laititi, le masini komepiuta

Le aso lelei!

I nisi o tulaga, e tatau ona e faia le faʻavasegaga maualalo o le faila (mo se faʻataʻitaʻiga, ia "togafitia" leaga HDD vaega, poʻo le aveesea uma o faʻamatalaga mai le avega, mo se faʻataʻitaʻiga, oe faʻatau atu le komepiuta ma e te le manaʻo i se tasi e eli i lau faʻamatalaga).

O nisi taimi, o sea faʻavae e fatuina ai "vavega", ma fesoasoani e toe faʻafoʻi mai le kopa (pe, mo se faʻataʻitaʻiga, o le USB flash drive ma isi masini). I lenei tusiga, ou te manaʻo e mafaufau i nisi o faʻafitauli na feagai ma tagata taʻitoʻatasi o loʻo feagai ma se mataupu e tutusa. O lea ...

1) O le a le aoga e manaʻomia mo le faʻatulagaina o le HDD i lalo ifo

E ui i le mea moni o loʻo i ai le tele o mea aoga o lenei ituaiga, e aofia ai fale faʻapitoa faʻapitoa mai le fale gaosiga, ou te fautuaina e faʻaaoga se tasi o ituaiga sili ona lelei - HDL LLF Laititi Mea Faʻapitoa Faʻapipiʻi.

HDL LLF Laititi Mea Faʻapitoa Faʻapipiʻi

Faʻamatalaga autu o polokalama

O lenei polokalame e faigofie ma faigofie ona taʻitaʻia le faʻapipiʻiina o le faʻapipiʻiina o HDD ma Flash-cards. O le mea e ofoofogia, e mafai ona faʻaaogaina e ala lava i tagata e faʻaaogaina. Ua totogi le polokalama, ae o loo i ai foi se kopi saoloto ma le faatapulaaina o galuega faatino: o le saoasaoa aupito maualuga o le 50 MB / s.

Manatua Mo se faʻataʻitaʻiga, mo se tasi o laʻu "experimental" disk disks o le 500 GB, e tusa ma le 2 itula e faʻatino ai le faʻatulagaina o tulaga maualalo (o lenei i le kopi saoloto o le polokalame). Ma le isi, o le saoasaoa na pa'ū i nisi taimi i lalo o le 50 MB / s.

Ata taua:

  • lagolago le galuega ma fesoʻotaʻiga SATA, IDE, SCSI, USB, Firewire;
  • lagolago kamupani kamupanī: Hitachi, Seagate, Maxtor, Samsung, Western Digital, ma isi.
  • lagolagoina le faatulagaina o Flash-kata pe a faʻaaoga se tagata faitau kata.

A oʻo ina faʻaumatia atoa le faʻamaumauga o faʻamaumauga i luga o le taavale! O loʻo faʻapipiʻiina le USB ma le Firewire (o lona uiga, e mafai ona e faʻatulagaina ma toe faʻaleleia e oʻo lava i komepiuta flash USB).

I le tulaga laititi, o le MBR ma le laulau vaeluaga o le a soloia (leai se polokalama o le a fesoasoani ia te oe e toe maua ai faʻamaumauga, faʻaeteete!).

2) O afea e fai ai le faʻatulagaina o tulaga maualalo, lea e fesoasoani

O le tele o taimi, o le faʻatulagaina lea o loʻo faia mo mafuaʻaga nei:

  1. O le mafuaaga sili ona taatele o le faʻaumatia ma faʻamaʻi le 'ie mai poloka leaga (leaga ma le le mafai ona iloa), lea e matua faʻaleagaina ai le faʻatinoga o le lelei. Faʻavaeina laititi-laugatasia e mafai ai e oe ona tuʻuina atu se "faʻatonuga" i le puʻupuʻu ina ia mafai ona lafoai vaega leaga, sui a latou galuega i mea faʻapitoa. O lenei tulaga e faʻaleleia atili ai le faʻatinoga o le 'ie (SATA, IDE) ma faʻateleina le ola o sea ituaiga masini.
  2. A latou mananao e faʻaumatia faʻamaʻi, polokalama leaga e le mafai ona aveesea e isi auala (e pei o le mea e leaga ai, e maua);
  3. A latou faʻatau atu se komepiuta (komepiuta) ma latou te le manaʻo i se tagata fou e faʻasalalau e ala ia latou faʻamaumauga;
  4. I nisi tulaga, e tatau ona faia lenei mea pe ae "suia" mai se polokalama Linux i Windows;
  5. Afai e le o vaʻaia se taʻavale afi (mo se faʻataʻitaʻiga) i totonu o soʻo se isi polokalame, ma e le mafai ona e faila faila (ma i se tulaga lautele, faʻapipiʻiina i Windows);
  6. A oʻo ina fesoʻotaʻi le uila fou, ma isi.

3) O se faʻataʻitaʻiga o le faʻapipiʻiina o laʻasaga maualuga i luga o le eletise USB i lalo o le Windows

O nai faʻamatalaga taua:

  1. Ua faatulagaina le disk malo i le auala lava lea e tasi e pei o le kiliva afi o loʻo faʻaalia i le faʻataʻitaʻiga.
  2. I le auala, o le uila afi o le taatele lea, na faia i Saina. Mafuaʻaga mo le faʻapipiʻiina: ua muta le aloaia ma faʻaalia i laʻu komepiuta. Ae ui i lea, o le HDD LLF Low Level Format Tool Tool sa vaai i ai ma na tonu ai e taumafai e faʻaola.
  3. E mafai ona e faia le faʻatulagaina o tulaga maualalo i lalo o le Windows ma le Dos. O le tele o tagata faʻapitoa e faia se mea sese, o lona uiga e faigofie: e le mafai ona e faʻapipiʻiina le 'upega o loʻo e faʻatau ai! Ie Afai e iai sau puʻupuʻu se tasi ma Windows e faʻapipiʻiina (e pei o le tele), ona amata lea o le faʻavasegaina o lenei pulou, e tatau ona e taʻavale mai se isi ala, mo se faʻataʻitaʻiga, mai se Live-CD (poʻo le tuʻuina atu o le masini i se isi komepiuta po o se komepiuta ma taʻavale faatulagaga).

Ma o lenei ua tatou agai saʻo atu i le faagasologa lava ia. Ou te manatu o le HDL LLF Low Level Format Tool Tool ua uma ona sii mai ma faʻaogaina.

1. A e momoʻeina le aoga, o le a e vaʻai i se faamalama ma se faʻafeiloaiga ma tau mo le polokalama. O le saolotoga e ese mai le saoasaoa, o lea afai e leai se lapoa tele ma e le tele naua, o le filifiliga saoloto e lava mo le galue - na o le kiliki i le "Faʻamalie mo le saoloto" button.

Muamua faʻamuamua o le LDF LLF Mea Faigofie Laasaga

2. E le gata i lea o le a e vaʻaia i totonu o le lisi mea uma na faʻapipiʻiina ma maua i le aoga. Faamolemole ia matau o le a le toe avea ma masani masani o le "C: ", ma isi. O iinei e tatau ona e taulai atu i le mamanu o le masini ma le tele o le avega.

Mo nisi faʻasalalauga, filifili le masini manaʻomia mai le lisi ma kiliki le faʻasologa o le "Toe faʻaauau" (pei o le ataata i lalo).

Ave le filifiliga

3. O le isi, e tatau ona e vaʻai i se faamalama ma faʻamatalaga e uiga i le taʻavale. O iinei e mafai ona e suʻeina le faitauga o le S.M.A.R.T., saili nisi faʻamatalaga e uiga i le masini (Faʻamatalaga o le telefoni), ma fai le faʻasologa - LOW-LEVE FORMAT. O le mea lena matou te filifilia.

Ina ia faʻaauau le faʻapipiʻiina, kiliki le Faʻasologa o le Polokaina o le Device.

Manatua Afai e te siaki le atigipusa i autafa o le Faatinoga vave fufulu mea, nai lo le faatulagaina o le maualalo, o le masani masani o le a gaosia.

Laititi o tulaga (faatulagaga o le masini).

4. Ona faʻaalia ai lea o se lapataiga faʻapitoa e faapea o faʻamaumauga uma o le a faʻamutaina, toe siakiina le taʻavale, masalo o loʻo i ai faʻamatalaga talafeagai. Afai ua e faia uma kopi kopi o pepa mai ai - e mafai ona e alu saogalemu ...

5. E tatau ona amata le faagasologa o le faatulagaga. I le taimi nei, e le mafai ona e aveesea le kiliva USB flash (pe vavae le pulou), tusi i ai (pe taumafai e tusitusi), ma le masani e le o taofiofia soo se talosaga i luga o le komepiuta, e sili atu le tuua na o oe seia maeʻa le taotoga. A maeʻa, o le lanu lanumeamata e oʻo atu i le pito ma liliu samasama. A maeʻa lena mea e mafai ona e tapunia le aoga.

I le auala, o le taimi o le taotoga e faʻalagolago i lau faʻamatalaga o le aoga (totogiina / leai), faʻapea foʻi i le setete o le taavale. Afai ei ai le tele o mea sese i luga o le 'ea, e le mafai ona faʻafesoʻotaʻi vaega - o le a faasolosolo malie le saoasaoa o le faʻasologa ma e tatau ona faʻatali umi ...

Faʻasalalauga taualumaga ...

Faʻataʻaina le faʻatulaga

Faʻailoga taua! A maeʻa le faʻavasegaina o tulaga maualalo, o faʻamatalaga uma i luga o le aufaasālalau o le a faʻamutaina, o laina ma vaega o le a makaina, o le a faʻamaumauga faʻamaumauga. Ae o le a le mafai ona e ulufale i le pulou lava ia, ma i le tele o polokalama o le ae le vaai i ai. A maeʻa le faʻavasegaina o tulaga maualalo, e manaʻomia le faatulagaina o tulaga maualuga (ina ia faʻamaumauga laulau faila). E mafai ona e iloa pe faʻapefea ona faia lenei mea i laʻu tusiga (o le tusitusiga ua leva, ae o loʻo talafeagai pea):

I le auala, o le auala pito sili ona faigofie e faʻapipiʻiina ai se maualuga maualuga, o le alu i "laʻu komepiuta" ma kiliki i luga o le disk manaomia (pe a mafai ona vaaia, ioe). Ae maise lava, o laʻu taavale avevaʻa na mafai ona vaaia ina ua maea le "taotoga" ...

Ona e tatau lea ona e filifilia le faila faila (mo se faataitaiga NTFS, talu ai e lagolagoina laupepa e sili atu nai lo le 4 GB), tusi le igoa o le disk (pepa laupepa: Flash drive, silasila ataata i lalo) ma amata le faʻatulagaga.

A maeʻa le taotoga, e mafai ona e amata faʻaaoga le avega e pei ona masani ai, o le mea lea e tautala ai "mai le vevesi" ...

E i ai uma lava, Luʻu lelei