Faaopopoina o ata mai lau komepiuta i Odnoklassniki


Faapea ua e fatuina se 'upega tafaʻilagi, ma ua uma ona i ai nisi o mea. E pei ona e iloa, o se 'upega tafaʻilagi e faʻaaogaina ana galuega pe a iai tagata asiasi e matamata i itulau ma faia ni ituaiga o gaoioiga.

I se tulaga lautele, o le tafe o tagata faaaoga i luga o le upega tafailagi e mafai ona tuʻuina i le manatu o le "feoaiga". O le mea tonu lenei e manaʻomia e la matou '' autalavou '.

O le mea moni, o le autu autu o fefaʻatauaiga i le upega tafailagi o masini suʻesuʻe e pei o Google, Yandex, Bing, ma isi. E le gata i lea, o ia mea uma e iai lana lava robot - o se polokalama e suʻesuʻeina i aso uma ma faʻaopoopoga i sailiga o suʻesuʻega o le tele o itulau.

E pei ona e mateina, e faʻavae i luga o le ulutala o le tusiga, o le a iinei iinei e uiga i fegalegaleaiga a le 'upega tafaʻilagi ma le sailiga suʻesuʻe - Google. O le isi, o le a tatou faʻamatalaina pe faapefea ona faʻaopopo se 'upega tafaʻilagi i le masini suʻesuʻe o le "Faalapotopotoga o Lelei" ma le mea e manaʻomia mo lenei mea.

Siaki le maua o le 'upega tafailagi i le tuʻuina atu o Google

I le tele o tulaga, ina ia mafai ai e se upega tafaʻilagi ona maua i sailiga a Google, e leai se mea e manaʻomia. Faʻamaumauga o robots a le kamupani o loʻo faʻasoa faʻamaufaʻailogaina itulau fou ma fou, tuʻuina i totonu oa latou lava 'auʻaunaga.

O le mea lea, aʻo leʻi taumafai e faʻatasi le faʻapipiʻiina o se 'upega tafaʻilagi i le mataupu, aua e te paie e siaki pe ua uma ona i ai.

Ina ia faia lenei mea, "ave" i totonu o le upega tafaʻi Google le fesili o le fomu lenei:

sitepu: le tuatusi o lau 'upega tafaʻilagi

O se taunuuga, o le a tuʻuina atu le mataupu, e aofia uma lava itulau o le punaoa ua talosagaina.

Afai e le o faasinoupuina le upega tafailagi ma faaopoopo i le Google database, o le ae maua se feau o taʻu mai e leai se mea na maua mo le fesili e tutusa.

I lenei tulaga, e mafai ona faʻateleina le faʻasinoina o lau 'upega tafaʻilagi i oe lava ia.

Faʻaopoopo le 'upega tafaʻilagi i google database

O le sailiga sailiili e maua ai meafaigaluega tele mo webmasters. O loʻo i ai ni vaifofo mamana ma talafeagai mo le faʻamalosia o le uepisaite ma le faʻaleleia.

O se tasi o mea faigaluega o le Suʻega Faʻasoa. O lenei 'auʻaunaga e mafai ai e oe ona auiliili auiliiliga le faasologa o feoaiga i lau' upega tafaʻilagi mai le Google Search, siaki lau punaoa mo faʻafitauli eseese ma faitioga matuia, faʻapea foi le mataituina o lona faasino igoa.

Ma o le mea pito sili ona taua - Search Console e faʻatagaina ai oe e faʻaopoopo se 'upega tafaʻilagi i le lisi o igoa faʻasino igoa, lea matou, i le mea moni, e manaʻomia. I lenei tulaga, e mafai ona e faia lenei gaioiga i ni auala se lua.

Metotia 1: "Faamanatu" o le manaomia mo le faasinoupuina

O lenei filifiliga e faigofie tele, aua o mea uma e manaʻomia mai ia i tatou i lenei tulaga e na o le faʻaalia o le URL o le 'upega tafaʻilagi poʻo se itulau patino.

O le mea lea, e faʻaopoopo lau punaoa i le siʻosiʻu mo le faʻasinoina, e tatau ona e alu itulau tutusa Suʻe le faʻamafanafana. I lenei tulaga, e tatau ona e sainia i lau Google account.

Faitau i la matou 'upega tafaʻilagi: Faʻapefea ona e sainia i lau Google Account

O iinei i le fomu "URL" taʻu mai le vaega atoa o la matou 'upega tafaʻilagi, ona tusi lea o le pusa faʻataʻitaʻi i tafatafa o le tusiga "E le o aʻu o se robot" ma kiliki "Auina atu le talosaga".

Ma o lena mea uma lava. E totoe na o le faatali seʻia oo ina maua e le taʻavale suʻesuʻe le punaoa na faʻasinoina e i matou.

Ae ui i lea, o le auala lenei tatou te taʻuina ai Googlebot e faapea: "iinei, o loo i ai se" upega fou "o itulau - vaʻavaʻai i ai." O lenei filifiliga e fetaui lelei mo na oi latou e manaʻomia ona faʻapipiʻi lau 'upega tafaʻilagi i le mataupu. Afai e te manaʻomia le mataʻituina o lau lava 'upega tafaʻilagi ma mea faigaluega mo lona faʻamalosia, tatou te fautuaina e faʻaopoopo i ai le auala lona lua.

Metotia 2: Faʻaopoopo se punaoa i le Suʻega Suʻega

E pei ona taʻua muamua, o le Suʻega Suʻega mai Google o se meafaigaluega mamana tele mo le faʻamalosia ma le faʻaleleia o uepisaite. Iinei e mafai ona e faaopoopo lau lava 'upega tafaʻilagi mo le mataʻituina ma faʻateleina le faʻasinoina o itulau.

  1. E mafai ona e faia lenei mea sao i le itulau autu o le tautua.

    I le tulaga talafeagai, matou te faailoaina le tuatusi o la matou 'upega tafaʻilagi ma kiliki le ki. "Faaopoopo le punaoa".
  2. E le gata i lea, e manaʻomia ona tatou faʻamaonia le umiaina o le nofoaga faʻasaʻo. O lea e manaʻomia ai le faʻaogaina o le auala na fautuaina e Google.

    O iinei tatou te mulimuli ai i faatonuga i luga ole itulau Faʻasalaga Suʻega: sii mai le faila HTML mo le faʻamaoniga ma tuʻuina i le root root of the site (o le tusi faʻatasi ma mea uma o le punaoa), mulimuli i le fesoʻotaʻiga tuʻufaʻatasia na tuʻuina mai ia i matou, siaki le siaki "E le o aʻu o se robot" ma kiliki "Faamautu".

A maeʻa nei manipuni, o le a le pine ae faʻasinoina le matou nofoaga. E le gata i lea, e mafai ona tatou faʻaaogaina atoa le meafaigaluega o le Console Suesue e faʻaleleia ai le punaoa.