"Filifiliga Faʻatonu" i le Windows 10

Tina tina e faʻapipiʻiina se kiliva tuʻufaʻatasia, ae, o le mea e leaga ai, e le o taimi uma e maua ai le leo maualuga. Afai e manaʻomia e le tagata faʻalelei lona faʻaleleia o lona uiga lelei, ona avea lea o le tali saʻo ma sili ona lelei o le faʻatau mai lea o se kesi leo manino. I lenei tusiga o le a matou taʻu atu ia te oe uiga e tatau ona e gauai i ai pe a filifilia lenei masini.

Filifilia se kata lelei mo se komepiuta

O le faigata i le filifilia e faia i matāʻupu eseese mo tagata taʻitoʻatasi taʻitasi. O nisi e manaomia le taina o musika, ae o isi e fiafia i le maualuga o le leo. Ole numera o vaʻa manaʻomia e fesuisuiai foi e fuafua i manaoga. O le mea lea, matou te fautuaina mai le amataga e filifili pe o le a le mafuaʻaga o le a faʻaaogaina ai le masini, ona mafai lea ona e alu i se suʻesuʻega auiliili o uiga uma.

Faʻasologa o le Sound Card

Aofai e tu i fafo o ituaiga o kata lelei. O le taatele e fausia i totonu o filifiliga. Latou te fesoʻotaʻi atu i le laupapa i se fesoʻotaʻiga faapitoa. O nei kata e le taugata, o loʻo i ai pea se tele filifiliga i faleoloa. Afai e te manaʻo e faʻaleleia le leo i totonu o se komipiuta komepiuta, ona e lagona le saoloto e filifili se kata o se mea taua.

O fafo atu filifiliga e sili atu le taugata ma o latou laulau e le tele tele. Toeitiiti o latou uma e fesoʻotaʻi atu i luga o le USB. I nisi tulaga, e le mafai ona faʻapipiʻi se kata saini ua fausia, o le mea lea e naʻo le 'auʻaunaga e manaʻomia le faʻatauina o se faʻataʻitaʻiga i fafo.

E tatau ona maitauina ei ai faʻataʻitaʻiga faʻapitoa faʻataʻitaʻiga ma le ituaiga IEEE1394. O le tele lava o taimi, ua faʻapipiʻiina i ai faʻamatalaga, mea faʻapipiʻi ma mea faigaluega faʻaopoopo, analog ma MIDI.

E i ai ni taugofie taugofie, i fafo latou foliga foliga mai o se avega moli faigofie. E lua ni fesoʻotaʻiga Mini-Jack ma le faʻamalosi i luga / lalo. O ia filifiliga e masani ona faʻaaogaina e avea ma se taimi le tumau i le tulaga o le toesea po o le vaevaeina o le pepa autu.

Vaʻai foi: O mafuaaga mo le leai o se leo i le PC

E le o ni faʻataʻitaʻiga lea e faʻaogaina ai Thunderbolt e fesoʻotaʻi ai. O na faʻalogo leo e lauiloa mo lo latou tau maualuga ma le saoasaoa o le saoasaoa o le felauaiga. Latou te faʻaogaina laʻau'apamemea ma filifili, ona o le saoasaoa o le 10 i le 20 Gbit / s. O le tele o taimi, o nei kata lelei e faʻaaogaina e pueina ai meafaifaʻaili, e pei o guita ma leo.

Faiga Autu ma Fesootai

E tele numera e tatau ona mafaufauina pe a filifilia se faʻataʻitaʻiga mo le faʻatau. Sei o tatou suʻeina taʻitasi ma iloilo lona taua.

  1. Fua faʻatatau o le suʻega. O le lelei o le pueina ma le toe taʻavale e faalagolago i le taua o lenei parakalafa. E faʻaalia ai le televave ma le faʻaiʻuga o le liua o le leo analog i le numera ma vice versa. Mo le faʻaaogaina o le fale, 24 pits / 48 poʻo le 96 kHz o le a lava.
  2. Faʻatinoga ma Galuega Faatino. E manaʻomia e tagata taʻitasi uma le numera o fesoʻotaʻiga i le faʻalogo leo. O lenei nofoaga autu e filifilia taitoatasi, e faʻavae i luga o galuega o le a faatino e le faafanua.
  3. E fetaui ma tulafono a Dolby Digital poʻo DTS. Lagolago mo lenei tulaga maualuga o le a aoga ia i latou o loʻo faʻaogaina se kata lelei ao matamata i tifaga. Dolby Digital e fatuina se leo telefoni faʻanoanoa, ae i le taimi lava e tasi o loʻo i ai se toe faʻafoʻi, o lona uiga, o loʻo i ai se faʻamalosi malosi o faʻamatalaga.
  4. Afai o le ae faʻafesoʻotaʻi se synthesizer poʻo le MIDI-keyboard, ona mautinoa lea ua faʻapipiʻi le ata manaʻomia mo fesoʻotaʻiga talafeagai.
  5. Ina ia faaitiitia le tele o le pisa, e tatau i se tasi ona amanaia ia "faailoilo" ma le "pisapisaō" faasologa. E fuaina i le dB. O le tau e tatau ona maualuga le mafai, e sili atu mai le 80 i le 121 dB.
  6. Afai e faatauina le kata mo se PC, ona tatau lea ona lagolago le ASIO. I le tulaga o le MAC, o le fesoʻotaʻiga o fesoʻotaʻiga e taʻua o Core Audio. O le faʻaaogaina o nei taʻiala e fesoasoani e faʻamaumau ma taʻalo i tua e aunoa ma le tuai ona faʻatuai, ma maua ai se faʻasalalauga lautele mo le faʻaogaina ma le gaioiga o faʻamatalaga.
  7. Fesili e iai le mana e mafai ona tulaʻi mai na oi latou e filifilia se kata leo i fafo. E i ai le malosiaga i fafo, pe o loʻo faʻamalosiina e le USB poʻo se isi fesoʻotaʻiga. Faatasi ai ma se isi tuʻuina atu o malosiaga, e te maua se galuega e sili atu ona lelei, talu ai e te le faalagolago i le mana o le komepiuta, ae o le isi itu, o le a e manaʻomia se isi faʻaopoopoga ma o le a faaopoopo se isi maea.

Faʻamanuiaga o se kesi leo fafo

Aisea e taugata tele ai kata leo i fafo ma o le a le mea e sili atu nai lo le fausiaina o filifiliga? Sei o tatou malamalama i lenei mea i auiliiliga.

  1. Lelei sili ona lelei. O le mea moni lauiloa o le gaioiga o le gaosiga i totonu o faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiina o loʻo faʻatino e se komika, e masani lava e taugofie ma maualalo le lelei. E le gata i lea, e toetoe lava a leai se lagolago a le ASIO, ma o le numera o ports ma le leai o se D / A liliu ese e faʻaititia le keli tuʻufaʻatasia i se tulaga maualalo. O le mea lea, o tagata e fiafia i mea lelei ma tagata e ona mea lelei e faʻamalosia e faʻatau mai se kata tuʻufaʻatasi.
  2. Polokalame faʻaopoopo. O le faʻaaogaina o le polokalama o le a fesoasoani ia te oe e faʻaaoga le leo i le tagata lava ia, e tutusa lelei le leo leo ma le 5.1 poʻo le 7.1. O tekinolosi tulaga ese mai le gaosi oloa o le a fesoasoani e faatonutonu le leo e faalagolago i le nofoaga o le musika, faapea foi ma le avanoa e fetuutuunai ai le siosiomaga i totonu o potu e le masani ai.
  3. Leai se uta SPU. O kata mai fafo e faʻasaʻolotoina mai le faia o taga e fesoʻotaʻi ma le siakiina o faʻamaoniga, lea o le a maua ai se faʻamalosi laiti.
  4. Se numera tele o ports. O le tele o ia mea e le o maua i totonu o faʻataʻitaʻiga o loʻo fausia, mo se faʻataʻitaʻiga, o masini matagofie ma numera. O nei analog tutusa e sili atu ona agavaa ma i le tele lava o tulaga o loʻo lalagaina auro.

O kamupani sili ona lelei ma a latou polokalama

O le a tatou le aafia ai le taugofie o fale, ma le tele o kamupani latou te faia, ma o latou lava faataitaiga e leai lava se eseesega ma leai ni uiga faapitoa. A filifilia se tupe faʻapitoa e tuʻufaʻatasia, e na ona e manaʻomia le suʻesuʻeina o ona uiga ma faitau faʻamatalaga ile faleoloa i le initaneti. Ma o kata sili ona taugofie ma sili ona faigofie e faia e le tele o Saina ma isi kamupani le iloa. I le ogatotonu ma le maualuga o tau, Creative ma Asus o loo taitaia. O le a tatou auiliiliina i latou i auiliiliga.

  1. Fatuga. Faataitaiga a lenei kamupani e sili atu ona fesootaʻi i filifiliga tau taaloga. O tekonolosi ua fausia e fesoasoani e faaitiitia le avetaavale. O kata mai Creative e lelei tele i le taʻalo ma le pueina o musika.

    Ae mo le polokalama, o mea uma lava e faʻatino lelei. E i ai tulaga faʻavae mo failauga ma faila. I le faʻaopoopoga, e mafai ona faʻaopopo aʻafiaga, faʻasaʻo le tulaga maualuga. Faʻafefiloi ma le mea e mafai ona maua.

  2. Vaʻai foi: Auala e filifili ai failauga mo lau komepiuta

  3. Asus. O se kamupani lauiloa e maua mai lana lava koneseti e igoa ia Xonar. E tusa ai ma manatu faaalia mai tagata faʻaoga, e sili atu le maualuga o Asus i lona tagata taua tele i tulaga lelei ma auiliiliga. O le faʻaogaina o le faagasologa, e toetoe lava o gaioiga uma iinei e faia e le masini komepiuta, e le pei o le Foafoa, o le a sili atu le maualuga.

    Asus software e sili ona faʻafouina, o loʻo i ai se filifiliga sili atu ona lelei o faatulagaga. I le faʻaopoopoga, e mafai ona e faʻasaʻo eseese auala mo le faalogologo i musika, taʻalo pe matamata se tifaga. E i ai se mea e faʻaaogaina totonu ma se mea e faʻafefiloi.

Tagai foi:
Polokalama e faʻafetaui le leo
Tekonolosi komepiuta komepiuta

I se eseesega, ou te fia taʻua se tasi o kata lelei fou i fafo i lana tau. Focusred Saffire PRO 40 faʻafesoʻotaʻi e ala i FireWire, o le mafuaʻaga lea ua avea ai ma filifiliga a le au inisinia atamai. E lagolagoina ai le 52 laina ma o loʻo i luga o le fale 20 faʻalogo leo. O le Focusrite Saffire ei ai se mamanu mamana ma le mana malosi e tuʻu eseese mo laina taʻitasi.

I le faaputuputuina, ou te fia matauina o le i ai o se pepa lelei lelei i fafo atu e matua talafeagai lava mo le aufaipisinisi i taugata taugata, e fiafia i leo maualuga ma i latou oe pueina musika. I isi tulaga, o le a lava le taugofie o le taugofie poʻo le filifiliga sili ona faigofie.