Avetaavalevale mo le Brother HL-1110R Printer

Ua mamanuina le solo malo mo se olaga uumi umi. Ae e ui lava i lenei mea moni, ae o le tagata e vave faʻaaogaina pe mulimuli ane feagai ma le mataupu o le sui. O sea filifiliga atonu e mafua ona o le le manuia o le taʻavale tuai po o le manaʻoga faʻapitoa e faʻateleina le manatuaga avanoa. I totonu o lenei tusiga o le ae iloa ai pe faʻapefea ona faʻaopoopo lelei se puʻupuʻu mama i luga o se komepiuta po o se komepiuta e faʻaogaina le Windows 10.

Faʻaopoopoina se puʻupuʻu fou i le Windows 10

O le faagasologa o le fesoʻotaʻiina o le avetaʻavale e faʻaalia ai se faʻaitiitia o le faʻaaogaina o le masini komepiuta poʻo le komepiuta. Vagana pe a fesoʻotaʻi le puʻupuʻu i USB. O le a matou faʻamatalaina atili nei faʻamatalaga ma nei faʻamatalaga. Afai e te mulimuli i nei faatonuga, ona le tatau lea ona i ai ni ou faafitauli.

Taʻuina le fesoʻotaʻiga

I le tele o tulaga, e fesoʻotaʻi tuusao le kiliva i le motherboard e ala i le SATA poʻo le IDE fesoʻotaʻiga. O lenei mea e mafai ai e le masini ona gaoioi ma le maualuga le saoasaoa. O le USB-masini i lenei tulaga e sili atu le taua i le saoasaoa. I le taimi muamua, na lolomiina ai se tusiga i luga o la matou upega tafaʻilagi, lea na faʻamatalaina auiliili ai le faagasologa o le faʻaogaina o le taavale mo komepiuta patino. Ma o loʻo i ai faʻamatalaga e uiga i auala e faʻafesoʻotaʻi ai i totonu o se IDE-cable, ma e ala atu i le SATA fesoʻotaʻiga. E le gata i lea, o iina o le a e maua ai se faʻamatalaga o faʻaaliga uma e tatau ona mafaufau i ai pe a faʻaaogaina se masini faigata i fafo.

Faitau atili: Auala e faʻafesoʻotaʻi ai le kesi i le komepiuta

I totonu o lenei tusiga, matou te fia talanoa eseese e uiga i le faagasologa o le suia o le avega i se komepiuta. Faʻaopopo se lua puʻe i totonu o le komepiuta e le mafai. I le tulaga ogaoga, e mafai ona e tapeina le kiliva, ma i lona tulaga e tuʻu ai faʻasalalauga faaopoopo, ae le o tagata uma ua malie e faia na osigataulaga. O le mea lea, afai ua i ai se HDD ua faʻapipiʻiina, ma e te manaʻo e faʻaopoopo se SSD drive, o lona uiga e talafeagai le faia o se taʻavale malosi mai fafo mai le puʻe HDD, ma i lona nofoaga faʻapipiʻiina se taʻavale malo-malo.

Faitau atili: Faʻapefea ona faia se fafo fafo mai le disaki malo

Mo le suia o le fale i totonu, o le a e manaʻomia mea nei:

  1. Aveese le komepiuta ma faʻaaogaina mai le upega tafailagi.
  2. Tatala le pito i lalo. I luga o nisi o api api, o loʻo i ai se vaega faʻapitoa i le pito i lalo, lea e maua ai avanoa vave i le RAM ma le faila māmā. Ona o le lē mafai, ua tapunia e se pusa paʻu. O lau gaioiga o le aveeseina lea, faʻavasegaina uma sikulima i luga o le nofoaga. Afai e leai se mea faapena i luga o lau komepiuta, e tatau ona e aveese le faʻavaa atoa.
  3. Ona aveese uma lea o fao o loo uu le taavale.
  4. Ave lemu le puʻeleti malo mai le fesoʻotaʻiga.
  5. A uma ona aveese le masini, sui i le isi. I lenei tulaga, ia mautinoa ia mafaufau i le nofoaga o pine i luga o le sooga. E faigata ona faʻafememeaʻi, talu ai e leʻo faʻavaeina le disk, ae faʻafuaseʻi ona malepe le mea e mafai ona mafai.

E totoe na o le faʻapipiʻiina o le kiliva, tapuni uma le ufiufi ma toe faʻafoʻi i sikilima. O le mea lea, e faigofie ona e faʻapipiʻiina se avega faaopoopo.

Disk tuning

E pei lava o isi masini, e manaʻomia e le taʻavale nisi faʻasologa ina ua uma ona faʻaogaina i le masini. O le mea e lelei ai, i le Windows 10 e faigofie ona faia lenei mea ma e le manaʻomia ai se malamalama faaopoopo.

Faʻamatalaga

A maeʻa ona tuʻuina atu se puʻupuʻu fou, e masani lava ona "pikiina" e le 'auʻaunaga vave. Ae ei ai tulaga pe a leai se masini i le lisi, aua e le i amataina. I lenei tulaga, e tatau ona tuʻuina atu i le faʻalapotopotoga e malamalama o se taʻavale. I le Windows 10, o lenei faʻatinoga e faia e meafaigaluega ua fausia. Sa matou talanoa auiliili i se isi tusitusiga.

Faitau atili: Faʻapefea ona amataina se puʻupuʻu

Faamolemole ia matau, o nisi taimi e faaaoga ai e tagata faaaoga se tulaga e tusa lava pe le uma le amataina o le HDD. I lenei tulaga, taumafai le mea lenei:

  1. Kiliki le ki "Saili" i luga o le faletusi. I le pito i lalo o le faamalama e tatala, ulu i le fuaitau "Faaali le natia". O le vaega o loʻo manaʻomia ile pito i luga. Kiliki i luga lona igoa i le kuluma taumatau.
  2. O se faamalama fou o le a otometi ona tatala i totonu o le lisi manaomia. "Vaʻai". Tuʻu i le pito i lalo o le lisi ile poloka "Filifiliga Maualuga". E tatau ona e siakia le pusa. "Faʻasaʻi Faiga Fofo". Ona kiliki lea o le faamau "Lelei".

O le iʻuga, e tatau ona i ai le diskette i le lisi o masini. Taumafai e tusi soʻo se faʻamatalaga, pe a maeʻa o le a le toe avanoa ma e mafai ona e toe faʻafoʻi uma atu ia tuaoi i o latou nofoaga i tua.

Faailoga

E tele tagata e manaʻo e vaeluaina se puʻupuʻu tele-malosi i nisi vaega laiti. O lenei faagasologa ua valaauina "Faailoga". Na matou tuʻuina atu foi se isi mea e ese mai ai, lea o loʻo aofia ai se faʻamatalaga o mea talafeagai uma. Matou te fautuaina ina ia faamasani i ai.

Faʻatele: 3 auala e vaeluaina ai se puʻupuʻu malo i le Windows 10

Faamolemole ia matau o lenei gaioiga e filifili, o lona uiga e le tatau ona faia. E faʻalagolago lava i ou lava manaʻoga.

O le mea lea, na e aʻoaʻoina le auala e faʻafesoʻotaʻi ai ma faʻatautaia se isi komipiuta faʻapipiʻi i totonu o se komepiuta po o le komepiuta e faʻaogaina le Windows 10. Afai, a maeʻa ona faia uma taga, o le faafitauli i le faʻauiga o le disk e tumau pea, e tatau ona e faʻamalamalamaina oe lava i mea faapitoa o le a fesoasoani e foia le mataupu.

Faitau atili: Aisea e le vaʻaia ai le komepiuta i le komepiuta