Aveesea o se faʻaupu mai se komepiuta i le Windows 7

Ua matou tusia e le aunoa e uiga i meafaigaluega mo le galue i tusitusiga i totonu o le MS Word, e uiga i le le mautonu o lona mamanu, suiga ma le teuteuina. Sa ma talanoa e uiga i nei galuega taitasi i ni tala eseese, na o le faia o tusitusiga e sili atu ona manaia, mafai ona mafai, o le tele lava o le a manaomia, ma le isi, i le faasologa sao.

Lesona: Faʻafefea ona faʻaopoopo se vai papatiso fou i le Upu

O le auala lena e faʻapipiʻi lelei ai le tusitusiga i totonu o le pepa a le Microsoft Word ma o le a talanoaina i lenei tusiga.

Filifilia o le vai papatisoga ma le ituaiga o tusiga tusitusi

Ua uma ona matou tusia pe faʻafefea ona sui fonuka i le Upu. Masalo, na e muai tapunia tusitusiga i totonu o le vai papatisoga e te fiafia i ai, filifilia le tele talafeagai. Mo nisi faʻamatalaga i le auala e galulue ai faʻatasi ai ma fonuka, e mafai ona e maua i totonu oa matou tusiga.

Lesona: Auala e sui ai le vai papatiso i le Upu

I le filifilia o se talavai talafeagai mo le autu autu (ulutala ma ulutala e le faanatinati e suia i le taimi nei), alu i totonu o le anotusi atoa. Masalo o nisi vaega e tatau ona i ai i le faatusilima poʻo le lototoa, o se mea e tatau ona vaseina. O se faʻataʻitaʻiga lenei o le a se foliga o se tusiga i luga o la matou upega tafaʻilagi.

Lesona: Faʻafefea ona faamamafaina le faʻamatalaga i le Upu

Faaulutalaina le ulutala

Faʻatasi ai ma le 99.9%, o le tusiga e te manaʻo e faʻapipiʻi e iai lona suafa, ma, atonu o loʻo i ai foi ulutala o iai. O le mea moni, e manaʻomia ona vavae ese mai le tusiga autu. E mafai ona faia lenei mea i le faʻaaogaina o auala o loʻo i totonu o le Upu, ma i nisi auiliiliga ma auala e galulue ai i nei meafaigaluega, e mafai ona e mauaina i totonu o la matou tusiga.

Lesona: Faʻafefea ona fai se ulutala i le Upu

Afai o loʻo e faʻaaogaina le lomiga lata mai o MS Word, o sitaili faaopoopo mo le mamanu pepa e mafai ona maua i le tab. "Fuafuaga" i se vaega o loʻo i ai se igoa e tautala ai "Faʻamatalaina o le Faʻamatalaga".

Faʻasologa o mea

I le le mafai, o le tusitusiga o loʻo i totonu o le pepa o loʻo tuʻuina saʻo. Ae peitaʻi, afai e manaʻomia, e mafai ona e suia le faʻatulagaga o le anotusi atoa poʻo se isi filifiliga e pei ona e manaʻomia, e ala i le filifilia o se tasi o filifiliga talafeagai:

  • I le tauagavale;
  • Faʻatotonugalemu;
  • Faatulaga saʻo;
  • I le lautele.
  • Lesona: Faʻafefea ona faʻafetaui tusitusiga i le Upu

    O faatonuga o loʻo i luga o la matou 'upega tafaʻilagi o le a fesoasoani ia te oe e faʻatulaga lelei le tusitusiga ile itulau o le pepa. O vaevaega o tusitusiga i le faʻamalamalamaga ua faʻamaonia e se lanu mumu mūmū ma aū e fesoʻotai ma i latou o loʻo faʻaalia ai le ituaiga o filifiliga ua filifilia mo nei vaega o le pepa. O le vaega o totoe o le faila e fetaui ma le tulaga, o lona uiga, i le itu tauagavale.

    Suia taimi

    O le mamao i le va o laina i totonu o le MS Word e 1.15 e ala i le faaletonu, ae ui i lea, e mafai lava ona suia i le sili atu pe itiiti ifo (ata), faʻapea foi ma le faʻatulagaina ma le lima o se tau talafeagai. Faʻamatalaga auʻiliʻiliga i le auala e galulue ai i taimi vavalalata, suia ma faʻaleigaina i latou o le a e mauaina i la tatou tusiga.

    Lesona: Faʻafefea ona suia le laina laina i le Upu

    E le gata i le vaeluaga o laina i le Upu, e mafai foi ona e suia le mamao i le va o parakalafa, ma, muamua aʻo leʻi maeʻa. Ma le isi, e mafai ona e filifilia se faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga e fetaui ma oe, pe setiina oe lava ia.

    Lesona: Faʻafefea ona sui le vaeluaina i le va o parakalafa i le Upu

    Manatua: Afai o le faaulutala ma ulutala o loʻo i totonu o lau tusiga tusitusiga ua mamanuina e faʻaaogaina ai se tasi o auala e fausia ai, o le vaeluaga o le tele o le va i le va oi latou ma parakalafa nei e setiina aunoa, ma e faʻalagolago i le auala filifilia.

    Faaopoopoga o lisi ma numera lisiina

    Afai o lau pepa o loʻo i ai lisi, e leai se mea e tatau ona faʻaigoa pe, aemaise lava, e tusi ai ma le lima. O Microsoft Word ei ai meafaigaluega faapitoa mo lenei faʻamoemoe. O i latou, e pei o auala e faigaluega ai ma vavao, o loʻo i totonu o se vaega "Parakalafa"tab "Aiga".

    1. Filifili se fasipepa o tusitusiga e te manao e liliu i se lisi ua maeʻa pe numera.

    2. Tasi se tasi o faamau ("Faailoga" poʻo "Faanumeraina") i luga o le vaega e pulea ai le vaega "Parakalafa".

    3. O le fasipepa o loʻo filifilia ua liua i se ata matagofie po o le numera faʻailoga, e faalagolago i le mea e te filifilia.

      Motugaafa: Afai e te faʻalauteleina le lisi autu o le kulupu e gafa ma lisi (ia faia lenei mea, kiliki i luga o le uʻamea taumatau i le taumatau o le faʻamalo), e mafai ona e vaʻaia ni sitaili faaopoopo mo lisi.

    Lesona: E faʻapefea ona fai se lisi i le Faʻalapuni o le Upu

    Gaoioiga faaopoopo

    I le tele o tulaga, o mea ua uma ona matou faʻamatalaina i lenei tusiga ma le tele o mea i luga o le faʻaliliuina o tusitusiga e sili atu nai lo le saunia o pepa i le tulaga talafeagai. Afai e le lava lenei mea mo oe, pe na o lou manao e faia ni suiga faaopoopo, faasaoga, ma isi mea i totonu o le pepa, atonu o le a sili ona aoga ia oe mataupu nei:

    Lesona i le galue ai ma le Microsoft Word:
    E faʻafefea ona alo
    Faʻafefea ona fai se itulau ulutala
    Auala e numera ai itulau
    E faʻapefea ona fai se laina mumu
    E faʻapefea ona fai mea anotusi
    Faʻamau

      Motugaafa: Afai i le taimi o le faatinoga o se pepa, pe a fai se faʻatulagaga o le faʻatulagaga, ua e faia se mea sese, e mafai ona e faʻasaʻoina, o lona uiga, faʻaaogaina. Ina ia faia lenei mea, ia na o le kiliki i luga o le uʻamea tafatafa (tusi i le agavale), e lata i le faamau "Faasaoina". E le gata i lea, o le faalēaogāina o soʻo se gaioiga i totonu o le Upu, tusa lava poʻo le faʻatulagaga o tusitusiga poʻo soʻo se isi lava taotoga, e mafai ona e faʻaogaina le autū autu "FMTL + Z".

    Lesona: Uunaite upu

    I luga o lenei mea e mafai ona maeʻa maeʻa. O lenei ua e iloa lelei le auala e faʻapipiʻi ai le tusiga i totonu o le Upu, e le na o le manaia, ae e mafai ona faʻalelei, teuteuina e tusa ai ma manaʻoga.