Microsoft Access 2016

O loʻo tusia i totonu o meafaigaluega Excel. Faʻatasi ai, e mafai ona e faaopoopo atu ni manatu eseese i mea o loʻo i totonu o sela. O lenei galuega e sili ona taua i luga o laulau, mo mafuaaga eseese, e le mafai ona suia tulaga o koluma e faaopoopo ai se isi koluma faʻatasi ma faʻamatalaga. Sei o tatou mafaufau pe faʻafefea ona faʻaopoopo, tape, ma galue ma faʻamaumauga i Excel.

Lesona: Faʻaofi faʻamatalaga i le Microsoft Word

Galue ma faʻamatalaga

I faʻamatalaga, e le gata e mafai ona e tusia faʻamatalaga faʻamalamalamaga i le masini, ae faʻaopoopo foi i ata. E le gata i lea, o loʻo i ai le tele o isi vaega o lenei meafaigaluega, lea o le a tatou talanoaina i lalo.

Fausia

Muamua lava, sei o tatou mafaufau pe faʻapefea ona fai se tusi.

  1. Ina ia faaopoopo se tusi, filifili le cell lea tatou te mananao e fatuina. Kiliki i luga i le kī saʻo o le kusi. O loʻo faʻamatalaina le lisi autu. Kiliki le mea oi ai "Insert Note".
  2. O se matala laʻitiiti e tatala i le taumatau o le filifili filifilia. I luga o lona pito i luga, o le faaletonu o le igoa lea o le teugatupe o lo o saini ai le tagata na te faaaogaina i le komepiuta (pe sainia i le Microsoft Office). I le tuʻuina o le fetuu i le vaega o lenei faamalama, e mafai ona ia taina soo se tusitusiga mai le piano i lana pule faitalia, lea na manatu o ia e tatau ai e faʻaofi ai se faʻamatalaga i le cell.
  3. Kiliki i se isi lava nofoaga i luga o le pepa. O le mea taua o lenei mea e tatau ona faia i fafo o le faʻamatalaga o faʻamatalaga.

O lea, e mafai ona fai mai o le a faia se faʻamatalaga.

O le faailo o loʻo i ai i le sela se tusi o se moli mumu moli i lona tulimanu pito i luga.

E i ai se isi auala e fatu ai lenei mea.

  1. Filifili le sela lea o le a maua ai le faamatalaga. Alu i le lisi "Iloiloga". I luga o le lipine i poloka poloka "Faamatalaga" kiliki le faamau "Fausia Manatu".
  2. A maeʻa lena, o le faamalama lava lea e tasi e pei ona taua i luga e tatala i tafatafa o le cell, ma o faʻamaumauga talafeagai e faʻaopoopo i ai i le auala lava e tasi.

Vaʻai

Ina ia mafai ona e matamata i mea o loo i ai i se manatu, faigofie lava ona faapipii le pala i luga ole cell o loo i ai. I le taimi lava e tasi, e te le manaʻomia le taʻavaleina o soʻo se mea i luga o le kusi poʻo luga o le komepiuta. O le faʻamatalaga o le a vaaia i foliga o se matala. O le taimi lava e aveesea ai le peʻa mai lenei tulaga, o le a le toe i ai le faamalama.

I le faʻaopoopoga, e mafai ona e faʻasalalau i totonu o faʻamatalaga e faʻaaoga ai le ki "Lisi" ma "Muamua"i totonu o le lisi "Iloiloga". A e kiliki i nei ki, o le a faʻaalia le faʻamaumauga i le pepa.

Afai e te manaʻo i ni faʻamatalaga e masani ona tuʻuina atu i luga o le pepa, e tusa lava po o fea le mea o loʻo iai, ona alu lea i le lisi "Iloiloga" ma i le poloka o meafaigaluega "Faamatalaga" lolomi se faamau i le lipine "Faaali uma faʻamatalaga". E mafai foi ona valaauina o ia "Faʻaalia uma faʻamatalaga".

A maeʻa nei gaioiga, o le a faʻaalia ni faʻamatalaga e tusa lava po o le a le tulaga o le fetuu.

Afai e manaʻo le tagata e toe faafoi mea uma e pei ona i ai muamua, o lona uiga, natia elemene, e tatau ona toe kiliki i luga o le ki "Faʻaalia uma faʻamatalaga".

Faʻasaga

O nisi taimi e te manaʻomia ai le faʻasaʻoina o se faamatalaga: suia, faaopoopo faʻamatalaga pe faʻamaonia lona tulaga. O lenei faʻatinoga e faigofie foʻi ma faʻaogaina.

  1. Tatou kiliki-i luga o le cell lea o loo aofia ai le faamatalaga. I le lisi autu o loʻo i ai, filifili le mea "Faʻamau faʻamau".
  2. A maeʻa lena mea, e tatalaina se faamalama i se tusi ua saunia mo le faasaʻo. E mafai ona e faʻaopopoina faʻamatalaga fou i totonu, solo ese mea tuai, ma fai isi faʻaaogaina tusitusi.
  3. Afai ua e faaopoopoina se voluma o tusitusiga e le talafeagai i tuaoi o le faamalama, ma o nisi o faamatalaga o loo natia mai le mata, e mafai ona e faalauteleina le faamalama o tusi. Ina ia faia lenei mea, ia sii le pala i soo se tulaga paʻepaʻe i luga o le tuaoi o le manatu, faʻatali mo le faʻaaogaina o le fusi o le au, ma uu le faamaumatau agavale, toso ese mai le ogatotonu.
  4. Afai e te faʻalauteleina le faamalama i le lautele poʻo le tapeina o le tusitusiga ma e le toe manaʻomia se avanoa tele mo ni faʻamatalaga, e mafai ona faʻaitiitia i le auala tutusa. Ae o le taimi lenei e manaʻomia le tosoina o le tuaoi i le ogatotonu o le faamalama.
  5. E le gata i lea, e mafai ona e siitia le tulaga o le faamalama lava ia e aunoa ma le suia o lona tele. Ina ia faia lenei mea, ia sii le mala i le faamalama o le faamalama ma faatalitali mo le faailoga i le pito e faaali mai i foliga o ni fana se fa e faatonuina i itu eseese. Ona uu lea o le faamau o le kio ma toso le faamalama i le itu manaomia.
  6. A maeʻa le faʻasologa o taualumaga, e pei ona i ai i le tulaga o le foafoaga, e tatau ona e kiliki i soo se nofoaga o le pepa i fafo atu o le fanua mo le faʻataʻitaʻia.

O loʻo i ai se auala e alu ai i le teuteuina o faʻamaumauga ma le faʻaaogaina o meafaigaluega i luga o le lipine. Ina ia faia lenei mea, filifili le selu o iai ma kiliki le ki "Faʻamau faʻamau"i totonu o le lisi "Iloiloga" i le poloka o meafaigaluega "Faamatalaga". A maeʻa, o le faamalama o loʻo i ai le faʻamatalaga o le a avanoa mo le faʻataʻitaʻia.

Faaopopoina o se ata

E mafai ona faaopoopo se ata i le faamalama o faamatalaga.

  1. Fausia se tusi i totonu o se masini sauniuni muamua. I le faʻasologa o tulaga, tatou te tutu i le pito o le faʻamatalaga o faʻamatalaga seia oʻo i le pito o le fetuu o se ata i foliga o ni fana se fa e aliali mai. Kiliki le ki o le kata saʻo. O loʻo faʻamatalaina le lisi autu. I totonu o lea mea, alu i le aitema "Format notes ...".
  2. Le tatalaina o le faamalama o le faatulagaga. Alu i le lisi "Lanu ma laina". Kiliki i luga o le fanua i se lisi pa'ū. "Valivali". I le lisi o loʻo i ai, alu i "Faatumu auala ...".
  3. Ua tatalaina le faamalama fou. E tatau ona alu i le lisi "Totoina"ona kiliki ai lea i le ki o le igoa tutusa.
  4. O le matala o le filifiliga filifilia. Matou te filifilia le ata matou te manaʻomia i luga o le disabasi poʻo le faʻasalalauga e mafai ona aveese. A maeʻa filifiliga, kiliki le ki. Pasili.
  5. A maeʻa lena mea, e otometi lava ona toe foʻi atu i le faamalama muamua. O iinei matou te tuʻuina ai se siaki i luma o le mea "Taofi vaega tonu o le ata" ma kiliki le ki "Lelei".
  6. Matou te toe foi atu i le faamalama o le faatulagaina o faamatalaga. Alu i le lisi "Puipuiga". Aveese le atigipusa mai le tulaga "Mea puipuia".
  7. Le isi, agai i le lisi "Meatotino" ma tuu le ki i le tulaga "Alu ma faasaʻo se mea faitino i sela". O pito mulimuli e lua e manaʻomia ona faia ina ia faapipii ai se tusi ma, e tusa ai, o se ata i se masini. Le isi, kiliki le ki "Lelei".

E pei ona mafai ona e vaʻaia, na manuia le taotoga ma faʻapipiʻi le ata i totonu o le masini.

Lesona: Faʻafefea ona faʻaofi se ata i totonu o se cell i Excel

Aveese se tusi

O lenei sei tatou saili pe faʻapefea ona tape se tusi.

E mafai foi ona e faia lenei mea i ni auala se lua, e pei o le fatuina o se faamatalaga.

Ina ia faia le filifiliga muamua, kiliki i luga o le cell o loo i ai le tusi. I le lisi autu e aliali mai, ia kiliki le ki. "Aveese le tusi"a maeʻa e leai.

Ina ia aveese le metotia lona lua, filifili le mea e manaʻomia. Ona alu lea i le lisi "Iloiloga". Kiliki le ki "Aveese le tusi"lea o loʻo tuʻuina i luga o le faʻamau i le poloka o meafaigaluega "Faamatalaga". O lenei mea o le a oʻo atu ai i le maeʻa atoa o le faʻamatalaga.

Lesona: Faʻafefea ona aveese faʻamaumauga i le Word Word

E pei ona mafai ona e vaʻaia, faʻaaogaina faʻamaumauga i Excel e le gata e mafai ona e faaopoopo i ai se faʻamatalaga ile cell, ae ia faʻaofi foi se ata. I lalo o nisi tuʻutuʻuga, o lenei tulaga e mafai ona maua ai se fesoasoani taua i le tagata faʻaaogaina.